|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uvajanje še enkrat
16.10.2008 13:52:43   
J.L.
pred tednom sem pričela pri skoraj 6m hčeri uvajat riževe kosmiče malo po malo. še vedno sva pri dveh žličkah na obrok (3 od 4). po nasvetu P, jih bove papcale le zvečer.
sve pa pred 3 dnevi poskusile pasirano jabolko (skuham, pretlačim skozi cedilo in ji ponudim) KAKO DELATE TO VE? . to ji dajem za kosilo, pol pa še AM, saj se z par žličk jabolke ne naje. ker mi nekak to dvojno ne paše skupaj, me zanima kako ve to ponudite? koliko časa razmaka, če sploh?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uvajanje še enkrat
16.10.2008 15:29:49   
jajula
jst sm sadje mal pokuhala,potem pa s paličnim zmiksala. no na začetku se je takoj davila če ni blo ful spasiran, pa tud rdečo ritko je dobila od svežega sadja-po kakem mesecu kuhanja, smo ji začeli dajat tudi sveže sadje.

dajali smo pa najprej sadje/zelenjavo, takoj zatem pa mlekec.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.10.2008 17:03:40   
ZvezdicaZaspanka
Jaz sem mojima dvema najprej začela dajati kuhan korenjček, pretlačen skozi cedilo, par dni, da se navadita okusa. Potem sem korenjček samo skuhala in zmiksala s paličnim mešalnikom, zraven pa zmešala še riževe kosmiče in mleko. Nato smo probali jabolko, narezano na koščke, malo pokuhano, toliko da ne postane rjavo, nato zmiskano s paličnim. Naslednjič sem k takemu jabolku dodala še griz z mlekom in je ratala prav dobra kašica. Potem sem jabolko in korenjček dala skupaj, včasih z rižem ali grizom, včasih samo. Sta pa tudi moja dva vztrajala na 'gladki' kašici, torej sem morala kar miksati s paličnim. Potem sem dodajala še drugo sadje(banano, hruško, breskev...) in zelenjavo (krompir, cvetačo, brokoli, bučko, stročji fižol, grah...). Sta bila kar dobra jedca in sta veliko pojedla. To se je dogajalo 6. in 7. mesec. Zdaj smo pa že začeli z meskom (košček piščančjih prsi skuhan s korenjčkom in krompirčkom ter  bučko in nato vse skupaj pretlačeno s paličnim). Zdaj imam v planu teletino... Sem pa zjutraj dajala(in še vedno dajem) sadno kašico, popoldan zelenjavo in zdaj še meso, zvečer pa riževe kosmiče ali griz z mlekom. Zdaj mi že tudi malo zmanjkuje idej pa tudi ni več toliko sadja in zelenjave v trgovinah oz. vsaj pri nas je slaba ponudba...tako da še premišljujem kaj naprej... A ja, če jima ni bil dober okus, sem zraven kar malo mleka dala in je šlo lažje po grlu. Sploh pri enem dojenčku sadje ne gre, če ni vsaj malo mleka.  Pa po vsakem obroku sem tudi ponudila malo AM in to ni nič narobe, saj hrano šele uvajamo in je normalno, da se ne naje najbolj.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.10.2008 19:51:01   
inesc
Tudi jaz sem začela z jabolkom, ki sem ga rahlo pokuhala in spasirala s paličnim. Če je bilo preveč vodeno sem dodala riževe kosmiče od Milupe. Sem pa pasirala na gladko samo dober teden, sedaj pa vse samo pretlačim z vilico ali pa s tistim za pire delat. Pa ful fajn papca.

Zvečer sem mu začela dajat tudi riževe kosmiče (cca. uro pred spanjem). Prva dva dni ni bil preveč navdušen nad njimi, ko sem mu jih pa pripravila z rahlo bolj toplo vodo jih je pa začel ful jest.

Sem pa na začetku uvajanja (cca. kakšen teden), takoj po hranjenju z GH, Marka še podojila. Sem pa kmalu ugotovila, da mu je dojenje preveč, ker se je tako najedel, da je potem bruhnil. Tako, da sem dojenje potem opustila. Sedaj ima dva obroka GH (brez dojenja) in riževo kašico ter 3 obroke dojenja.

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu ZvezdicaZaspanka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.10.2008 21:24:07   
jajula
IZVIRNO SPOROČILO: ZvezdicaZaspanka

Zdaj smo pa že začeli z meskom (košček piščančjih prsi skuhan s korenjčkom in krompirčkom ter  bučko in nato vse skupaj pretlačeno s paličnim). Zdaj imam v planu teletino...

kolk časa pa kuhaš meso?

(odgovor članu ZvezdicaZaspanka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.10.2008 22:04:23   
Naja30
Skozi cedilo sem pretlačila jabolko ali korenček samo čisto na začetku, ko sem ji uvajala sok. Oz. ne skozi cedilo, ampak sem ga stisnila čez krpo, če razumeš kako mislim. Tako da je sok stekel ven.

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.10.2008 23:05:36   
ZvezdicaZaspanka
IZVIRNO SPOROČILO: jajula

IZVIRNO SPOROČILO: ZvezdicaZaspanka

Zdaj smo pa že začeli z meskom (košček piščančjih prsi skuhan s korenjčkom in krompirčkom ter  bučko in nato vse skupaj pretlačeno s paličnim). Zdaj imam v planu teletino...

kolk časa pa kuhaš meso?

Sem kar vse skupaj dala v ekonom lonec in kuhala cca 10 minut. Nikjer sicer nisem zasledila, če je ok, da se kuha v ekonom loncu za tako majhne. Meni se ne zdi to nič narobe. Drugače pa po moje vsaj ene pol urice v navadnem loncu, tako da je meso mehko.
Danes smo pa kuhali piščančja prsa, krompirček, stročji fižol, korenček...in sta bila čisto navdušena. A ja, sem pa pozabila povedat, da vse mešam s paličnim razen krompirja. Krompir raje pretlačim z vilico, ker se mi zdi pocast, če je zmiksan s paličnim. 

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?