ZvezdicaZaspanka -> RE: uvajanje še enkrat (16.10.2008 17:03:40)
|
Jaz sem mojima dvema najprej začela dajati kuhan korenjček, pretlačen skozi cedilo, par dni, da se navadita okusa. Potem sem korenjček samo skuhala in zmiksala s paličnim mešalnikom, zraven pa zmešala še riževe kosmiče in mleko. Nato smo probali jabolko, narezano na koščke, malo pokuhano, toliko da ne postane rjavo, nato zmiskano s paličnim. Naslednjič sem k takemu jabolku dodala še griz z mlekom in je ratala prav dobra kašica. Potem sem jabolko in korenjček dala skupaj, včasih z rižem ali grizom, včasih samo. Sta pa tudi moja dva vztrajala na 'gladki' kašici, torej sem morala kar miksati s paličnim. Potem sem dodajala še drugo sadje(banano, hruško, breskev...) in zelenjavo (krompir, cvetačo, brokoli, bučko, stročji fižol, grah...). Sta bila kar dobra jedca in sta veliko pojedla. To se je dogajalo 6. in 7. mesec. Zdaj smo pa že začeli z meskom (košček piščančjih prsi skuhan s korenjčkom in krompirčkom ter bučko in nato vse skupaj pretlačeno s paličnim). Zdaj imam v planu teletino... Sem pa zjutraj dajala(in še vedno dajem) sadno kašico, popoldan zelenjavo in zdaj še meso, zvečer pa riževe kosmiče ali griz z mlekom. Zdaj mi že tudi malo zmanjkuje idej pa tudi ni več toliko sadja in zelenjave v trgovinah oz. vsaj pri nas je slaba ponudba...tako da še premišljujem kaj naprej... A ja, če jima ni bil dober okus, sem zraven kar malo mleka dala in je šlo lažje po grlu. Sploh pri enem dojenčku sadje ne gre, če ni vsaj malo mleka. Pa po vsakem obroku sem tudi ponudila malo AM in to ni nič narobe, saj hrano šele uvajamo in je normalno, da se ne naje najbolj.
|
|
|
|