|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   utrujena
19.7.2010 22:55:02   
malecka24
Lep pozdrav.
Ne vem kje naj zacnem.Kaksenkrat sem tko utrujena vsega.Otroci,partner in suzba in se doma me caka delo.Vsi nekaj zahtevajo stalno od mene in pride kak dan ko ne morem vec in bi najraje da me ni.Ker nisem super-mama,ampak to se pricakuje ocitno od mene.Ko pa delam nocne v sluzbi,sem tiste dni se bolj nervozna in tecna in seveda nisem ne vem kaj zmozna,ampak nekateri prricakujejo svoje in to morajo imet oz.dobit.In ce kaj recem da ne zmorem nekaj,kot da me niso slisalai.Enostavno mi se zmesa tkrat.Nato zacnem sebe kritizirat in imam se slabse mnenje o sebi,ker ze tko ga imam.Zacnem dvomit v ljudi in tudi bliznje.Enostavno ne razumejo kako je tezko delo nas zensk.Ne vem no.Upam da vam nisem utrujala prevec,ampak nimam komu se izpovedat razen vem.Hvala vsem na nasvetu.LP

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: utrujena
19.7.2010 22:56:44   
Kerensa*
Kakšen nasvet pa v bistvu iščeš? Kako ignorirati mnenja drugih, kako druge prepričati, naj ne pričakujejo toliko ali kako si odpočiti?

(odgovor članu malecka24)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.7.2010 22:59:45   
malecka24
vse kar si napisala

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.7.2010 23:02:17   
Kerensa*
Kako ignorirati? Hmmm... enostavno ne poslušaš. Tako nekako, kakor Moža ne, ko ti teži. user posted image

Kako prepričati? Hmmm... poveš 1x ali 2x, po potrebi tudi 3x (za trdobučne), v nasprotnem primeru pa kar k točki "kako ignorirati". user posted image

Kako si odpočiti? Ta je pa najlažja... Možu otroka v naročje, z besedami:"Me ni do nadaljnjega. Znajdi se." user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4
19.7.2010 23:05:13   
malecka24
kako se vse to lepo slisi,ampak je tezje to v praksi ves.Morda tebi ne,ampak pri nas je tako.Saj ne da nimam lepega dneva,ampak vecinoma so slabi,morda to moji domaci ne opazijo,ampak od znotraj sem cist na dnu.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.7.2010 23:06:53   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: malecka24
kako se vse to lepo slisi,ampak je tezje to v praksi ves.

Saj vem - samo razvedrit' te poskušam. user posted image

Še najbolj realna je točka 2. Resno. Drugače ti pa tako ali tako ne preostane drugega, kakor to, da začneš delati oz. funkcionirati po svoje. To bodo pa vsi opazili (da se ne zmeniš za ostale) in ko bodo, vsakemu posebej poveš, zakaj je tako.

Neposredna povezava do sporočila: 6
20.7.2010 9:24:43   
sanasan
ne delaj tega kar pričakujejo drugi od tebe, se boš zrušila...delaj tako in tisto, kar se tebi zdi potrebno in kar je pač dobro zate in tvoje otroke!
poskusi se vsaj malo distancirat od ljudi, ki ves čas nekaj 'zahtevajo' od tebe...ne vem sicer, kdo je to....tvoja mama, oče, tvoj mož?
če je mož, naj ti pomaga, na druge se ti pa ni treba ozirati....nujno si poišči čas zase!!!!!! govorim iz izkušenj...jaz sem se pred 3 leti od tega kar nekako zrušila in padla delno v depresijo, napade tesnobe in panike, ves čas sem zbolevala....sem se morala dobro leto zdravit tudi z ad....mi je pa bila to dobra šola, pa za okolico tudiuser posted image
resnično moraš poskrbeti tudi zase!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! in nauči se reči ne, če ti to še ne gre od rok....če se bodo drugi jezili, je to pač njihov problem, ne tvoj...ni lahko, vem....ampak poskusi si zastaviti morda po eno stvar na teden in nato to počasi povečuješ, da se navadiš ti in drugiuser posted image
bo šlo, boš videla...

CARPE DIEM!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.7.2010 9:28:16   
sanasan
sem šla še enkrat prebrat tvoj post...morda sama preveč zahtevaš od sebe?
če kakšna stvar ne bo tipitopi, ne bo nikogar pobralo....če boš pa poskušala biti 'perfect' bo pa predvsem škodovalo tebiuser posted image

CARPE DIEM!

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.7.2010 9:32:27   
Nenya
Na izbiro maš v bistvu le dvoje:
1. zdaj (pre)teraš in te bo upočasnila in 'odpočila' šele kakšna hujša bolezen
2. zdaj preprosto nehaš kakšne stvari delat 100%, če kdo kaj kritizira rečeš 'ne morem' sem utrujena, daj sam. (po nočni npr enkrat poveš ne morem, potem greš počivat in zakleneš vrata, če še to ni dovolj pa poskusi počivati pri starših)
Boš pa morala dobiti trdo kožo kar se tiče nabijanja krivde in čustvenega izsiljevanja.

Ne vem kakšno situacijo imaš ampak če imaš vsaj približno sprejemljive starše, sestro, brata prijateljico, daj jim otroka za par ur in pojdi počivat, v kino, nekaj da bo na relaks in samo zate, ker drugače boš pregorela, tukaj ni kaj.

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.7.2010 10:24:26   
Greenie
Zakaj tega, kar si tu napisala ne poveš partnerju še enkrat. In če bo rekel, da si prelena, razvajena itd. za en teden zamenjajta vlogi dela v hiši. Bo opazil, da imaš blazno veliko dela, ti pa boš opazila, da se dajo stvari tudi bolj v izi narest (npr. za kosilo skuhaš samo testenine z že pripravljeno omako, preprosto ne likaš ampak samo lepo zložiš obleke, v lažja gospodinjska opravila vključiš otroke ...)

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.7.2010 11:06:45   
Najaa
Najprej se pogovori s svojim možem in povej, da si preobremenjena. Potem pa poskusi tudi zamižati na eno oko. Pa kaj, če ni doma vse tipi topi? Koga to moti najbolj? Tebe ali koga drugega? Če moža ok, razdelita si delo saj konec koncev ni samo on v sliužbi, ampak oba. Če njega ne moti, si vseeno razdelita delo ampak hej, če ne bo danes posesano, oprano, pomita posoda itd bo pa jutri, pojutrišnjem... ok, posodo prej operi. user posted image Ma res, jaz ko sem začela mal ignorirat stvari, sem postala bolj sproščena. Pa nimamo zanemarjeno, nimamo pa tudi vsakega papirčka na svoje mestu.
Poskusi si najti varstvo za en večer na teden ali na 14 dni in pejdi na pijačo s kolegico. Babji čvek dela čudeže! user posted image

(odgovor članu Greenie)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.7.2010 11:14:26   
Katy78
Ja, razdelita si delo doma, saj to ni samo tvoj dom, ampak je tudi njegov. Pri nas npr. ima mož "čez" sesanje, brisanje prahu, pomivanje po tleh, največkrat tudi on nabavlja v trgovini, ker včasih v službi konča prej kot jaz, velikokrat tudi obesi perilo ali pa ga pobere, če pride domov pred mano, isto je s pomivalnim strojem in zlaganjem posode vanj/iz njega, smeti vedno odnaša on, jaz sem jih do zdaj mogoče 5x. Koliko so pa otroci stari? Tudi otroke lahko zaposliš s kakšnim manjšim opravilom, odvisno od starosti. Npr. za odnašanje smeti ali kaj podobnega.

Ne predstavljam si, da bi morala jaz vse sama, po moje bi se mi rolalo, tako kot tebi. user posted image Itak pa mi je zdaj, ko je Nik še majhen, v interesu, da čimveč časa preživiva z njim (itak se več kot pol dneva ne vidimo zaradi službe) tako da kakšno opravilo velikokrat tudi počaka in ni prav nič narobe. user posted image Pogovorita se, povej, da enostavno ne zmoreš vsega sama, ker se boš prekurila. Če ga to ne bo prizemljilo, potem pa res ne vem.... user posted image

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 20.7.2010 11:17:06 >

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.7.2010 11:50:30   
Anonimen
Malecka24 - vzemi si čas za sebe. Pusti vse in počni nekaj, ker veseli tebe in ne zato, ker to moraš, ali ker je v dobro družine. Ostali družinski člani se bodo že porihtali (tudi če ne idealno), ko bo treba. Za ostalo se ne sekiraj, vse počaka.

Naredi nekaj za sebe (težko ti rečem kaj, ker ne vem, kaj te zelo veseli) in boš videla, kako bo tudi tisto, kar "moraš" narediti, videti lažje.

Neposredna povezava do sporočila: 13
20.7.2010 17:29:50   
Poka
Moj nasvet je, da ne poslušaj drugih in naredi tisto, kar veš da zmoreš in si brez slabe vesti vzemi čas za počitek.

Pri naju je bilo tako - firma, služba, faks, hiša - živa norišnica, resno... Čeprav zmorem zelo veliko, imam veliko energije, mi je enkrat enostavno počil film, moj me je poslal na nek sestanek nenapovedano, ki bi sicer bil zame koristen, ampak ni bil tako zelo življensko pomemben. Bili so dnevi, ko sem hodila domov ob 11 h zvečer in vstajala  ob petih in vmes nič jedla... Za sestanek bi se mogla odpovedat kosilu, pa sem se tisti trenutek vprašala komu na čast... Mi lahko verjameš, da sem se raje odpovedala sestanku in od tistega trenutka naprej si načrtujem obveznosti in sama določam kdaj bom kaj in kako, pa tudi če bo manj narejeno. Še vedno, če pogledam druge ljudi, ki so nekateri živi mrliči in lenuhi na dveh nogah, se mi zdi, da sem pol jaz še kar OK.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
20.7.2010 18:22:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Poka)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
21.7.2010 9:41:20   
mojamura
izpreži konje, ne obsojaj sama sebe, ker se ti lahko res samo vtrga.

ne pusti, da ti vse pride do živega....če pa ti, pa to jasno in glasno povej (beri: razpištoli se) včasih drugo ne pomaga...lepa beseda lepo mesto najde...user posted image n ja pa ja de

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

Neposredna povezava do sporočila: 16
25.7.2010 22:07:00   
malecka24
LP

Hvala vsem za te lepe nasvete in upam da mi rata kaksnega uresnicit,ker sem resnicno utrujena.Pridem iz sluzbe,moram takoj kaj skuhat,nao pospravit,pa likat,pa se polno je tega.Najbolj mi je tezko ker se sekiram kaj bodo drugo govorili kaksno imam doma in tudi sama hocem da je pospravljeno,vem pa tudi ko imas otroke ne mores delat cudeze in je vedno nekje razmetano.Tudi zal mi je mojih otrok, zal mi je ker nisem toliko z njimi in jih kak dan nimam tok za mar ali pa sem prevec obremenjena in sem tecna in zivcna in se spravim na njih zaradi malenkosti in ko grejo spat mi je tako zal za vse da se kar zjocem,ker imam obcutek da sem slaba mama.Kar se tice pa it malo ven,pa bo tezka.Sva glih hotela z mojim it ven zvecer in sva dala vecjo(6.let)k mojemu bratu in najmanjso(2 leti in 4 mesece)pa k tasci zevcer na spanje,ampak je toliko jokala in zahtevala mene da na koncu nisem sla nikamor.Ampak samo jaz nisem sla nikamor,moj pa je sel s kolegi na en roj.dan(kjer smo bili ze vsi skupaj popoldne).Men je blo tako hudo da me je srce tako bolelo.Sem mu ze omenila da jst rabim sprostitev in da kaksenkrat rabim cas zase in rece da on to ve,ampak nekako se to pozabi in je vse po starem.Saj meni ni tako hudo v zivljenju,saj mi kdaj pomaga,ampak kar se tice otrok in vsega doma imam jst cez in se sluzba,je to malo prevec.On vsaj gre kam al pa gre s kolegi nekam,jst pa ostanem doma in se smilim sama sebi.Ze tko sem zelo kriticna do sebe in fizicno in psihicno.Bojim se da bom res zbolela,Za zdaj je se ok in zelodobro skirvam da sem kak dan vesela in ne utrujena.Ampak ne vem kako dolgo se.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 17
26.7.2010 10:00:46   
darja.mark
zakaj pa to kar pišeš tukaj ne poveš njemu? verjamem da če bi vedel kako se počutiš, bi tudi on kdaj priskočil na pomoč al pa popazil otroke in bi si ti lahko vzela čas zase? Ali pa mu pokaži tale forum in kar si napisala sem...naj prebere če mu ne moreš povedat.

Vzami si čas tudi zase...doma te bo vse počakalo, nič ne bo ušlo in ne sekiraj se kaj bojo govorili drugi....če komu kaj ne paše naj ne hodi na obisk, če koga tako moti pa naj prime metlo in ti pomaga user posted image . Tudi jaz sem včasih norela in skos nekaj drgnila...komu na čast? Pač pospravim da nismo v svinjaku, ostali čas namenim svojemu sinku...verjemi, delo bo počakalo, otroci pa bodo zrasli...če se boš takrat po glavi toklka zakaj nisi več z njima bla bo prepozno....

Bolj se začni cenit, ne se tolk smilit sama sebi in naredi nekaj zase BREZ SLABE VESTI. Vsak ima svojo mejo in vsak rabi vsake tolko da si nafila baterije. Ko se bodo tebi spraznile bo že prepozno, si pa že zelo na meji se mi zdi...tko da pogovori se s tvojim in pejdi na en kofe un uživajuser posted image

Ustvarjanje je zakon :)

https://www.facebook.com/pages/Darja-Ustvarja/261668923903669

Neposredna povezava do sporočila: 18
26.7.2010 10:07:04   
Katy78

LP

Hvala vsem za te lepe nasvete in upam da mi rata kaksnega uresnicit,ker sem resnicno utrujena.Pridem iz sluzbe,moram takoj kaj skuhat,nao pospravit,pa likat,pa se polno je tega.Najbolj mi je tezko ker se sekiram kaj bodo drugo govorili kaksno imam doma in tudi sama hocem da je pospravljeno,vem pa tudi ko imas otroke ne mores delat cudeze in je vedno nekje razmetano.Tudi zal mi je mojih otrok, zal mi je ker nisem toliko z njimi in jih kak dan nimam tok za mar ali pa sem prevec obremenjena in sem tecna in zivcna in se spravim na njih zaradi malenkosti in ko grejo spat mi je tako zal za vse da se kar zjocem,ker imam obcutek da sem slaba mama.Kar se tice pa it malo ven,pa bo tezka.Sva glih hotela z mojim it ven zvecer in sva dala vecjo(6.let)k mojemu bratu in najmanjso(2 leti in 4 mesece)pa k tasci zevcer na spanje,ampak je toliko jokala in zahtevala mene da na koncu nisem sla nikamor.Ampak samo jaz nisem sla nikamor,moj pa je sel s kolegi na en roj.dan(kjer smo bili ze vsi skupaj popoldne).Men je blo tako hudo da me je srce tako bolelo.Sem mu ze omenila da jst rabim sprostitev in da kaksenkrat rabim cas zase in rece da on to ve,ampak nekako se to pozabi in je vse po starem.Saj meni ni tako hudo v zivljenju,saj mi kdaj pomaga,ampak kar se tice otrok in vsega doma imam jst cez in se sluzba,je to malo prevec.On vsaj gre kam al pa gre s kolegi nekam,jst pa ostanem doma in se smilim sama sebi.Ze tko sem zelo kriticna do sebe in fizicno in psihicno.Bojim se da bom res zbolela,Za zdaj je se ok in zelodobro skirvam da sem kak dan vesela in ne utrujena.Ampak ne vem kako dolgo se.

Kaj te briga, kaj bodo drugi govorili o tvojem stanovanju? Ne bo konec sveta, če kdaj ne bo vse v nulo pospravljeno in če kdaj kakšna stvar ne bo zlikana. Jaz že od začetka ne likam vseh stvari. Perilo res lepo obesim in ga pravi čas poberem ter lepo zložim. 3/4 stvari je ok brez likanja, kakšno stvar je pa seveda vseeno treba zlikat.

Vzemi si čas za svoje otroke, prah te bo počakal, verjemi, je zelo zvest prebivalec vsakega doma. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 19
26.7.2010 10:31:03   
emaa
Ne da se mi, ampak jaz pri treh otrocih ne pospravljam dnevno, ven greva tudi z možem, ker mora vsak narediti tudi kaj zase.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 20
26.7.2010 10:48:17   
eva1

LP

Veš to boš mogla pa pri sebi počistit, ti ne more noben drug pomagat...no pa z možem se dol usedt, pa povej kako je, tudi njemu ne bo krona iz glave padle, če bo kdaj kaj v lonec vrgu in za sesalec poprijel..tako je, nimaš kaj..in vzami si čas zese, če otroci niso navajeni drugih ljudi(zvečer za zaspat), se lepo zmeni s kolegicam, otroke doma pri može pusti, pojdi na pijačko, privoči si vsaj 1x na mesec mazašo, pedikuro..zase moraš tudi kaj narest, pa ne drugi, ti moraš..zvečer ko zaspijo slušalke v uho in gremo na sperhod..
kar se tiče pospravljanja, jaz nimam vse tipi topi in tut dol mi visi za to..no koker sem že rekla ti si tista k boš rekla ne, tako več ne morem, ne bo ti mož rekel, daj ljubica pejdi no na masažo, pa na kašno pijačko...in dokler se boš samo sama sebi smilila, ne bo nič bolje!

Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......