Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
urejanje papirjev-avgustovke 23.5.2005 13:49:19
|
|
|
|
hugolina
|
Oj! Kar jaz vem, se to ureja po porodu, ko dobiš rojstni list. Tako so naredili tisti, ki jih jaz poznam. Mogoče pa je še kje kakšen "hakeljc" in se da že kaj prej. Mogoče katera kaj več ve. lp:rozica:
|
|
|
|
urejanje papirjev-avgustovke 23.5.2005 13:59:37
|
|
|
|
lex
|
Oče dobi dopust po tem ko podpiše očetovstvo (za neporočene) oz. otrokov rojstni list. Ampak moj je koristil dopust od tistega dneva ko sma prišla domov. Na šihtu se je zmenil: jaz koristim zdaj 15 dni, potem pa pridem delat - ko bi v bistvu mogel koristiti očetovski dopust. Probajta!:rozica:
|
|
|
|
urejanje papirjev-avgustovke 23.5.2005 14:00:30
|
|
|
|
urši77
|
Ne vem točno kako to gre:(-ne še! Ampak....kaj pa če te dete preseneti kak teden prej.... Mene pa zanima kdaj moramo urejat papirje na CSD pa te stvari... LP:muca:
|
|
|
|
urejanje papirjev-avgustovke 23.5.2005 14:11:59
|
|
|
|
rozi81
|
Tistih 15 dni lahko koristi samo v kosu. Se pravi če bo tvoja pikica zamujala, se lahko zgodi, če se bo zmenil tako, da bo ostal že pred porodm doma, da bo ves očetovski dopust porabil, vajin škratek bo pa še počival v tvojem trebuščku. Po mojem je bolš, če začne koristiti od tistega dneva naprej ko boste imeli akcijo. Samo je pa res, da boš potem ti najmanj tri dni v bolnici. Če ne boš imela nobene pomoči s strani tašče ali mame se mi zdi (to je samo moje mnenje) da je pa najbolje da ga vzame takrat ko boste vsi trije lepo doma se spoznavali. LP Simona
|
|
|
|
urejanje papirjev-avgustovke 23.5.2005 14:18:51
|
|
|
|
Tiamo
|
Pozdravček, jaz sem lih danes urejala zadeve, rok imam 8.8. (čeprav so mi ga prestavili na 5.8, sem obdržala prvi datum zaradi daljše porodniške) :bravo::bravo: Prvo pri svojem G dobite Potrdilo o predvidenem roku poroda (trije listi, prvi je bel, drugi rumen, tretji zelen, naj vam G napiše, še datum, kdaj začnete s porodniško). Drugič: pojdite na CDS po pole, dva lista vam izpolnijo v službi. Dvignite tudi pole za očetovski dopust. Porodniški dopust rok oddaje oz. uveljavljanje 60 dni pred TP (termin poroda), zadnji rok en dan pred nastopom porodniške. Za očetovski dopust pa velja isto 60 dni ali 30 dni, najraje pa vidijo malo pred porodom. Ne razumem pa zakaj pri opombah piše: Vloga brez podatka o rojstvu, če starša nista poročena pa tudi ni izkazanega očetovstva ni popolna! ... Aha, rojstni list lahko kasneje prinesete. Na tejle strani najdete nekaj informacij in obrazce http://e-uprava.gov.si/e-uprava/zivljenjskeSituacijeStran.euprava?dogodek.id=12268 Ko imate sve izpolnjeno pole odnesete na CSD in zadeva je skoraj končana. Upam, da sem vse prav napisala, ker tudi sama prvič urejam. Če nisem me popravite. Lp Tia74
|
|
|
|
urejanje papirjev-avgustovke 23.5.2005 14:27:07
|
|
|
|
saba
|
tia74, to polo 'Potrdilo o predvidenem roku poroda' ti da G. sam ali moraš prositi za njega al kako?
|
|
|
|
urejanje papirjev-avgustovke 23.5.2005 14:35:26
|
|
|
|
Jessy
|
Saba, to potrdilo ti bo dal ginekolog na pregledu. Meni ni bilo treba nič prositi, bi pa jaz na tvojem mestu na naslednjem pregledu to kaj omenila, če ne bo sam od sebe napisal. Mene pa bolj zanima katere dohodke boste vnašale na papirje. Jaz zaenkrat še čakam, ker bi rada dala notri še junijsko plačo, ki jo dobim 5.7., sam se bojim, da bo to vse skupaj prepozno. Kaj menite ve??? Ali naj raje vnesem samo majsko, ki pride 5.6.??? Res ne vem, kaj narediti okrog tega. Bi pa rada počakala ravno zato, ker se nam bo za neko malenkost povišala plača.
|
|
|
|
urejanje papirjev-avgustovke 23.5.2005 14:39:10
|
|
|
|
Tiamo
|
'Potrdilo o predvidenem roku poroda' so samo trije listi (polovica A4, kok je že to? :ups:). Meni jo je sestra od G sama napisala in dala. Če je do poroda 60 dni pa bi jaz kar težila!!! Veliko prej pa še nočejo dati. Tebi Saba se še ne mudi. LP Tia74
|
|
|
|
urejanje papirjev-avgustovke 23.5.2005 14:41:05
|
|
|
|
Tiamo
|
Jessy, meni bodo to v službi izpolnili??? Kaj ti izpolnjuješ?
|
|
|
|
urejanje papirjev-avgustovke 23.5.2005 14:48:06
|
|
|
|
Jessy
|
Seveda v službi, ja!!! Ne, jaz izpolnem samo en del papirjev (ne vem na pamet, ma se mi zdi, da je rdeče barve). Sam v službo ne bi prezgodaj nosila tistih papirjev, kamor oni vpišejo plače, da bi mi čimveč plač vpisali, pa ne vem, če je pametno toliko časa to odlašat. Praviš, da je do časa, če dan pred porodom oddaš te papirje??? Če je tako, potem bi jaz res lahko še počakala do julija, da bi mi vpisali še junijsko plačo.:zmeden::zmeden::zmeden:
|
|
|
|
urejanje papirjev-avgustovke 23.5.2005 14:54:33
|
|
|
|
Tiamo
|
Zdaj pa razumem, Čas je: 60 dni prej ali vsaj dan pred nastopom porodniškega dopusta. Ja, pol bi lahko počakala. Kdaj nastopiš z PD? Mogoče neumno vprašanje, zakaj pa je dobro da ti čim več plač vpišejo?
|
|
|
|
urejanje papirjev-avgustovke 23.5.2005 15:12:35
|
|
|
|
Jessy
|
Ups....a dan pred nastopom porodniške??? Zdaj se vidi, kako sem poslušala navodila na CSD-ju. Ja, pol pa ne bom junijske vpisovala, ker porodniško pričnem s 5.7., ravno na dan plače. Sem se pa malce nerodno izrazila s temi plačami. V vsakem primeru mi jih bodo vpisali zadnjih 12, če se ne motim. Fora je samo v tem, da bi rada vpisala junijsko, ker bo nekaj višja, ampak če se ne da, se pač ne da. Se bom sprijaznila s tistim, kar bodo napisali, ni druge!
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?