Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA IZVIRNO SPOROČILO: Gina Drugače je pa tako, da ekološka proizvodnja je menda še kar nadzirana, kar za ostale pridelovalce ne moremo reči. Še vedno uporabljajo čisto preveč sredstev za zatiranje. Jst te uporabljam precej pri vzgoji. Drugače pa...a ni bio hrana samo še mit? Ha, ha, a sredstva za zatiranje praviš? A biokemična al kaj druzga? Kaj pa vem, če je mit. Kolikor so lahko bio v teh ne-glih-bio razmerah, moji pridelki zihr so. Brez kemije zraven. Pa še to moraš vedet, da tisti izdelki, ki niso bio, so že čisto preventivno, praktično vedno, zaradi zihr pridelka, kar precej zelo špricani. Praktično vsak izdelek večkrat. Skoraj vsaka zelenjava ima napadalce, naravne sovražnike. In če kmet od tega živi, je najbolj fajn, da jih v kali zatre. Da ne govorimo o tem, da če pošprica še tla, da pleveli ne razstejo, pa nima toliko dela potem z rastlino, vendar tudi to ostane v rastlini, ki jo poješ. Do takrat ko kontrolirajo (kadar sploh kaj kontrolirajo), gre sicer karenca mimo, vendar strupi ostajajo v zelenjavi. Tega pojemo res ogromno, če vse skup seštejemo. Če ni bio, pa si lahko praktično čist zihr, skoraj ni šanse, da ješ nekaj brez strupov. Ma ne vem, v čudnem svetu živimo. Meni ni izgovor, da je bio zelenjava mit, ker so blazno velike razlike v tem, kako je kakšna stvar zrastla. Mislim nič boljše mi ni zaradi tega dejastva, ne tolaži me (da ni nič več bio, kar kupiš, če glih ne pridelaš sam ali pod kontrolirano znamko), ap tudi jaz to špricarijo pogosto jem, ker dostikrat v službi jem kosilo.
|