katty32
|
Evo, takole, se javljam iz Francije, imamo sinka in hcerka normalno obiskuje CE2 tu v Franciji, kar je pri nas tretji razred. Kolikor sem imela skrbi in predsodkov, sem sedaj zelo pozitivno presenecena, kajti punca je od julija 2008 tu in govori francosko bolje kot bi pricakovala in to celo s pravilnim naglasom seveda, ne morem verjet in v soli ji gre maksimalno dobro. Rezultat 3-mesecnega uspeha je bil 10/10 A, kar je v Sloveniji Cista 5!!! Tako, da kar brez panike!! Otroci so kot spuzvice in mladi mozgani srkajo znanje, ce jim to ponudis, seveda. Sedaj me bolj skrbi, ce bom uspela dati dovolj znanja slovenskega jezika tamalemu, pa saj ne mores verjet, skrbi nikoli konec, hehe ... Kar takoj v vrtec z njo, ali pa kak mesec kasneje, da dojame, da je drugje, sm to in da dobi obcutek, da ni prav nic drugace, saj pri dveh letih niti slovensko se ne zna dobro, sploh ne bo problem sprejet drug jezik, to vem. Kar pogumno, pa otroka ne dat izpred oci, tujina je tujina, vse mal bolj potipat in bit bolj na prezi, sm to. Veliko srece, pa predvsem brez skrbi.
|