|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tudi jaz rabim vaš nasvet
25.1.2006 12:18:29   
borovnička
Čist sem zmedena in zmešana. Niti vem ne kam naj se obrnem. Vam bom opisala svojo situacijo in upam, da mi boste lahko kako pomagale.

Živim v MB, prijavljena pa sem še vedno na Vrhniki, kjer sem živela prej. Tam imam še vedno stalno prebivališče ravno zato, ker se v MB ne morem še prijavit, ker imava neko sranje s stanovanjem. Študentske bonuse sem vse pokurila, na zavodu nisem prijavljena, ker bi mi seveda iskali službo na Vrhniki oz. v Ljubljani. Problem še ne bi bil tako velik, če ne bi zanosila. Sicer sem na začetku nosečnosti, ampak zdaj pa sploh ne vem kam naj se obrnem. Poročena nisva, on pa tudi ni redno zaposlen, ampak dela honorarno. Zaposlili ga bodo Marca.

Vem, brezupen primer smo, ampak vseeno rabim nek nasvet kam se obrnit. Naj se vseeno prijavim na zavodu na Vrhniki, da bom dobivala vsaj socialno pomoč? Ker kdo me bo zdaj v službo vzel? Niti na razgovor me ne pokličejo, pa že eno leto pošiljam prošnje.

Upam, da me vsaj malo razumete, oz. moje vprašanje. In hvala lepa že v naprej za odgovore!

Pozdravček user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tudi jaz rabim vaš nasvet
25.1.2006 12:25:22   
April
kaj pravzaprav sprašuješ?

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.1.2006 12:27:36   
total
Lej,jaz ti svetujem da se prijavi na zavod tam kje si doma,si zrihtaš socialno podporo,ki ti pripada vsaka 3 meseca do nastopa porodniške in pol si urediš še porodniško,boš vsaj nek dobivala skozi nosečnost in potem. Službo pa ti ne bojo iskali zdaj ko si noseča.

Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
25.1.2006 12:28:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 4
25.1.2006 12:32:47   
total
Ja pa od tega se odšteje preživnina,potem ko se otrok rodi,če ostane ko t samohranilka.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
25.1.2006 12:43:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu total)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
25.1.2006 13:37:52   
urška
Itak se lahko na Zavod prijaveiš samo tam kjer imaš stalno prebivališče. Potem pač poveš da dejansko živiš v MB in te ne bojo pošiljali na razgovore v LJ, običajno pa je potem tako, da boš morala se vsak mesec javit dol in prinest sabo knjižico v katero vpisuješ kam si pošiljala prošnje. Tako je če nisi noseč. Ker vsi vemo, da te nosečo ne bo noben zaposlil.
Ja pa še to: če boš na vrhniki na zavodu ful zatežila ti lahko ona uredi, da se hodiš javljat v MB na zavod. ampak moraš pa malo pritisnit. saj pri meni je bilo tako. 
Potem ko si prijavljena na ZAvodu imaš pravico, da ti občina plačuje obvezno zdravstveno zavarovanje, dodatno si moraš pač sama.

Glede prihodkov in samohranilstva je bilo pa že toliko napisanega, da se mi ne da še vse3 enkrat razlagat. Malo uporabi iskalnik pa boš hitro kej našla. 

Neposredna povezava do sporočila: 7
25.1.2006 13:46:28   
lelaval
Kot ti je Radha napisala - tak način bi bil zate najugodnejši. Če pa bojo komplicirali, pa se poskusi VSAJ začasno prijavit v MB - IN POTEM TUKAJ NA ENAK NAČIN POSKUSIŠ.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.1.2006 13:50:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Radha

Ja,to se uredi tako,da se zmenita na CSD za čim manjšo-da ne bo sumljivo da glumita.Ker če pride na sodišče,bojo gledali plačo od partnerja,pa mu bojo kar trgali.Zato je bolje,da je sporazumno.

Zdaj se vsako urejanje preživnine rešuje na sodišču, ne glede na višino.
Na zavod se pa le prijavi, če ti bodo našli službo, še bolje. Pa itak ti je ne bodo. Če pa greš na razgovor in poveš, da živiš drugje in da si noseča, pa bi jo potem res dobila samo še po čudežu. Prijaviti pa se moraš, saj za vse, kar boš urejala, tudi za otroški dodatek, boš rabila potrdilo od Zavoda za zaposlovanje, da si res brezposelna.

Neposredna povezava do sporočila: 9
25.1.2006 15:50:50   
petraz
Svetujem ti, da se prijaviš na Zavod za zaposlovanje, saj boš tako vsaj dobila nekaj denar od socialnega, a ne!?user posted image  Odločitev pa je na tvoji strani.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 10
25.1.2006 17:22:29   
borovnička
Punce, najlepša vam hvala! user posted image  Res sem čist zgubljena, ker naju je tale naš pikec presenetil in se prej niti nisem zanimala za te stvari. Iščem zaposlitev že eno leto, pa še kar nič. Skrbi me samo za najino detece. Marsikdo bi rekel, da sva skrajno neodgovorna, ker na svet spravljava otroka, pa nimava dovolj denarja za vse to in še luksuz. Midva se bova že znajdla, tako kot sva se do zdaj. Vse bova naredila, da bo temu otročku lepo.

Hvala lepa še enkrat vsaki posebej! user posted image

Pozdravček user posted image

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Jeste meso?

Da. (92%)

Ne. (8%)

Število vseh glasov: 9865

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!