|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   trdi trebuh
5.6.2007 15:28:09   
sanci
Pozdravljene,
sem v 29. tednu nosečnosti, in mi dvakrat dnevno za par minutk nastane trdi trebuh, sicer imam naslednji pregled pri G komaj 19.6. DO dvakrat dnevno vzamem spazmex, ko mi to nastane. Drugače pam še redno hodim  v službo. prosim za kakršnekoli nasvete, kajti prebrala sem, da so to lahko tudi popadki.user posted image
Hvala za vsakršno pomoč,

Sanči
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: trdi trebuh
5.6.2007 15:49:09   
IWONA
http://ringaraja.net/forum/searchpro.asp?phrase=trd+trebuh&forumid=ALL&author=&timeframe=%253E&message=both&topicreply=both&timefilter=0&top=300&criteria=AND&submibutton=Potrdi&iskalnikTop=1
http://ringaraja.net/forum/searchpro.asp?phrase=otrdevanje+trebuha&forumid=ALL&author=&timeframe=%253E&message=both&topicreply=both&timefilter=0&top=300&criteria=AND&submibutton=Potrdi&iskalnikTop=1

(odgovor članu sanci)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.6.2007 17:00:35   
dudi2006
Imeti trd trebušček ni ravno dobro... kaj, a se ti to pogosto dogaja in tvoj G to ve(spazmex pa to). Nočem te nič strašit ampak pojdi se pokazat G. Veliko sreče! user posted image

(odgovor članu sanci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.6.2007 18:35:49   
žarnica
jaz sem ravno s pregleda. Mi tudi otrdeva trebuh,pa mi je G rekel,da je to normalno.

(odgovor članu dudi2006)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.6.2007 19:06:06   
Anonimen
Trd trebuh oz. otrdevanje trebuha še enkrat, mogoče samo na drugačen način, prepisano iz revije mama:
Gre za t.i. "Braxton Hicksove popadke. To so popadki za trening in niso pravim niti malo podobni, zato ne kažejo na porod. Pričnejo se lahko že nekje okoli 20.tedna nosečnosti, če ne gre za vašo prvo nosečnost pa morda že prej.
Ti popadki so resnično le za trening: mišice maternice se namreč za krajši čas nekoliko skrčijo, saj se ogrevajo oziroma pripravljajo na pravi porod. V povprečju trajajo od 15 do 30 sekund, lahko pa tudi do dve minuti, kažejo pa se tako, da vam trebuh otrdi - najprej le na zgornjem koncu maternice, nato pa se otrdelost razširi tudi navzdol. Sprva so neboleči, ko se nosečnost približuje koncu, pa postanejo pogostejši in včasih tudi nekoliko boleči. Vsekakor niso dovolj močni za porod, lahko pa pripomorejo k dozorevanju materničnega vratu.
To so torej popadki, ki so nekaj običajnega, vendar morate o njih obveščati svojega ginekologa, zlasti če jih imate več kot štirikrat v eni uri in jih spremlja bolečina v križu, trebuhu ali območju presredka ter spremljen vaginalni izloček - v tem primeru gre morda za prezgodnji porod.
Če so vam popadki za trening neprijetni, jih lahko sprostite tako, da spremenite položaj svojega telesa: če ste stali, lezite, in če ste ležali, pričnite hoditi. Še bolj priporočljivo pa je, da med njimi vadite vse tisto, kar ste se naučili v šoli za starše, na primer pravilno dihanje. Navsezadnje-če za porod trenira vaša maternica zakaj ne bi tudi vi.

Tako piše v reviji.

(odgovor članu žarnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
5.6.2007 19:11:17   
Anonimen
meni trebuh otrdeva nekje od 20. tedna......prej je blo samo neprijetno, potem zoprno, zdaj je pa še bolečeuser posted image najhuje je če morem kje sedeti...v avtu in to, ker mi kr sapo pobira, tako zašponauser posted image pa ponoči je tudi obup.....tak da moja maternica bo dobro natreniranauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
5.6.2007 20:54:04   
sova
Živ!
Tudi meni otrdeva trebuh že ob 20 tedna. Sedaj pa je tudi boleče v spodnjem predelu trebuha. No sedaj sem v 36 tednu tako da naj se kar pripravlja.

Rok imam 7.6.. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.6.2007 20:56:52   
sova
Ups! Pomota rok imam 6.7., moja prva punčka ima rojstni dan 7.6.!
Ni čudno da se motimuser posted image

(odgovor članu sova)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.6.2007 19:53:41   
sanci
Najlepša hvala vsem za odgovore in nasvete, se bom jih držalauser posted image .

Čao

Sanči

(odgovor članu sova)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?