Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: torta brez mleka in jajc 19.4.2008 16:14:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Če mi pošlješ email, ti pošljem skenirano stran (ne ljubi se mi pisat) za kremne rezine brez jajc in mleka ter za potico, kokosovo rulado, čokoladno torto z vaniljevo kremo, jogurtovo torto, čokolado, čokoladno kremo. Lahko vse, lahko samo tisto, kar te zanima. LP
|
|
|
|
RE: torta brez mleka in jajc 19.4.2008 16:18:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Torta iz ovsenih kosmičev in jabolk Testo: 200 g rjavega sladkorja 1 1/2 dl vode, 100 g margarine 1 žlička cimeta 1 noževa konica klinčkov 150 g ovsenih kosmičev 250 g moke 1/2 vrečke sode bikarbone Nadev: 1 kg naribanih jabolk 150 g sesekljanih olupljenih mandljev 100 g rozin 80 g sladkorja, nastrgana lupina neškropljene limone Čokoladni obliv: 100 g čokolade, 50 g olja Pečico segrejemo na 160 °C. Jabolka očistimo in naribamo. Dodamo nasekljane mandlje, rozine, sladkor in limonino lupino. Za testo zmešamo sladkor, vodo, mehko margarino, cimet in klinčke. Dodamo ovsene kosmiče, moko in sodo bikarbono. Tortni model premera 26 ali 28 cm obložimo s papirjem za peko ali ga dobro namastimo. Polovico testa razporedimo po dnu modela. Jabolčni nadev ožmemo, da ne bo premoker, ga enakomerno porazdelimo po podlagi in prekrijemo s preostalim testom. Pečemo 40 minut. Ohladimo in prelijemo s čokoladnim oblivom iz čokolade, stopljene nad paro, ki smo ji primešali olje ali margarino. Po želji se čokoladnemu prelivu odrečemo. Torta je neverjetno rahla in še bolj tekne naslednji dan. Mandlje lahko nadomestimo z orehi ali lešniki. http://kulinarika.net/recept.asp?ID=11057 Pa še tukaj je ena
|
|
|
|
RE: torta brez mleka in jajc 19.4.2008 21:58:27
|
|
|
|
jakaracman
|
Pri alergikih se pa ja ne daje oreščkov v torte. Probajte z jajčnim nadomestkom, se speče pecivo in poljuben namaz, ki vam dietetsko ustreza.
|
|
|
|
RE: torta brez mleka in jajc 20.4.2008 20:34:24
|
|
|
|
Natasa-6
|
Namesto mleka lahko uporabiš sojino, riževo ali ovseno mleko, jajca pa preprosto spustiš. Jaz vzamem navaden recept, dodam malo več tekočine (navadno Radensko, ker mehurčki naredijo pecivo bolj rahlo) in se super speče, masa mora biti enako gosta kot pri navadnem pecivu. Tako lahko narediš vse, od palačink, tort, njokov, cmokov, do potice, buhteljnov. Meni edino rulade še ni uspelo naredit, se biskvit prelomi, ga pa namažem z marmelado, narežem na trakove in sestavim skupaj. Drugače pa lahko namesto jajc uporabiš v vodi namočene ovsene kosmiče, rožičev prah, prekuhano laneno seme, dobi se pa tudi poseben jajčni nadomestek - No egg.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?