|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   torta brez mleka in jajc
19.4.2008 16:02:57   
biga
Moj sin bo kmalu dopolnil prvi rojstni dan. Ker bi rada, da bi tudi sam lahko poskusil malo torte, a je alergik na mleko, prosim za kak dober recept, da mu doma spečem tortico ali kako rulado brez mleka in jajc (na jajca nismo alergični, a se jih preventivno izogibamo). Naredila bi mu malo torto, ker za druge bom itak naročila v slaščičarni, samo toliko, da ne bo jokal, ko bodo drugi jedli.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: torta brez mleka in jajc
19.4.2008 16:14:15   
Anonimen
Če mi pošlješ email, ti pošljem skenirano stran (ne ljubi se mi pisat) za kremne rezine brez jajc in mleka  ter za potico, kokosovo rulado, čokoladno torto z vaniljevo kremo, jogurtovo torto, čokolado, čokoladno kremo. Lahko vse, lahko samo tisto, kar te zanima. LP

(odgovor članu biga)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
19.4.2008 16:18:21   
Anonimen

Torta iz ovsenih kosmičev in jabolk

Testo:
200 g rjavega sladkorja
1 1/2 dl vode, 100 g margarine
1 žlička cimeta
1 noževa konica klinčkov
150 g ovsenih kosmičev
250 g moke
1/2 vrečke sode bikarbone

Nadev:
1 kg naribanih jabolk
150 g sesekljanih olupljenih mandljev
100 g rozin
80 g sladkorja,
nastrgana lupina neškropljene limone

Čokoladni obliv:
100 g čokolade,
50 g olja

Pečico segrejemo na 160 °C. Jabolka očistimo in naribamo. Dodamo nasekljane mandlje, rozine, sladkor in limonino lupino.

Za testo zmešamo sladkor, vodo, mehko margarino, cimet in klinčke. Dodamo ovsene kosmiče, moko in sodo bikarbono. Tortni model premera 26 ali 28 cm obložimo s papirjem za peko ali ga dobro namastimo. Polovico testa razporedimo po dnu modela. Jabolčni nadev ožmemo, da ne bo premoker, ga enakomerno porazdelimo po podlagi in prekrijemo s preostalim testom. Pečemo 40 minut. Ohladimo in prelijemo s čokoladnim oblivom iz čokolade, stopljene nad paro, ki smo ji primešali olje ali margarino. Po želji se čokoladnemu prelivu odrečemo. Torta je neverjetno rahla in še bolj tekne naslednji dan. Mandlje lahko nadomestimo z orehi ali lešniki.

http://kulinarika.net/recept.asp?ID=11057

Pa še tukaj je ena user posted image

(odgovor članu biga)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
19.4.2008 21:58:27   
jakaracman
Pri alergikih se pa ja ne daje oreščkov v torte.user posted image Probajte z jajčnim nadomestkom, se speče pecivo in poljuben namaz, ki vam dietetsko ustreza.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.4.2008 20:34:24   
Natasa-6
Namesto mleka lahko uporabiš sojino, riževo ali ovseno mleko, jajca pa preprosto spustiš.
Jaz vzamem navaden recept, dodam malo več tekočine (navadno Radensko, ker mehurčki naredijo pecivo bolj rahlo) in se super speče, masa mora biti enako gosta kot pri navadnem pecivu.
Tako lahko narediš vse, od palačink, tort, njokov, cmokov, do potice, buhteljnov. Meni edino rulade še ni uspelo naredit, se biskvit prelomi, ga pa namažem z marmelado, narežem na trakove in sestavim skupaj.
Drugače pa lahko namesto jajc uporabiš v vodi namočene ovsene kosmiče, rožičev prah, prekuhano laneno seme, dobi se pa tudi poseben jajčni nadomestek - No egg.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.4.2008 20:37:24   
Natasa-6
Še to - namesto skute lahko v receptih uporabiš kuhano proseno kašo, če lahko sojo, pa proseno moko namočiš v sojino smetano in to uporabiš, lahko tudi namesto kisle smetane.
Namesto raznih oreškov pa jaz uporabim kuhan amarant, ima okus podoben lešnikom, je pa dobro, da tak nadev pripraviš že zvečer, da se okusi dobro premešajo.
Meni se zdi zelo uporabna knjiga Marje Božič Božanske sladice.

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?