|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   torta
12.4.2011 8:49:25   
kajalin*
Spekla bi torto za babico,ampak problem je v tem,da nimam blage veze,prav nič o peki razen jabolčne piteuser posted image
Model za torto imam ta mali,torta bi naj bila manj sladka (starostna sladkorna),dobra in lepa.Brez smetane okoli,ker to mi ne sede.
Biskvit bom mnda naredla po receptu,biskvit ki ne pade dol.
Kakšna pomoč,nasvet?Vem to,da prerežem bislvit potem se pa konča,kako spravim nadev not,da se ne razleže?Uh,res čist nič ne vemuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: torta
12.4.2011 9:50:23   
Tanik
moja prva torta je bila nutela torta in mi je ful uspela pa prej nikoli nisem pekla,samo model torte sem imela doma. če ti je okus všeč oz. drugim,mislim da s to ne moreš zgrešit in ti bo sigurno uspela.

šele zdaj prebrala da manj sladka. ne vem ti svetovat druge torte,žal.

< Sporočilo je popravil Tanik -- 12.4.2011 9:51:11 >

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.4.2011 10:24:12   
Adelina
Kakšna skutna ali jogurtova, morda tudi mascarpone torta se da naredit tudi manj sladko. Poglej malce na kulinariki in zmanjšaj sladkor, če se ti zdi preveč. Sam ne vem, če ne boš mogla speč drug biskvit, ker ta ki "ne pade dol" pride visok, za skutne torte pa je ponavadi le spodaj biskvit (ali krhko testo), gor pa skutna krema. Vmes med kremo lahko naložiš sadje v plasteh (kakšne breskve ali marelice pridejo zelo lepo pol ko režeš torto-kot nekakšni polmesci), pa okrasiš jo tudi lahko s sadjem. Samo opozorila bi rada, da če boš delala kremo z želatino, pol ne smeš uporabiti svežega kivija ali ananasa (iz kompota lahko), ker se ti želatina-krema ne bo strdila.

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.4.2011 11:22:52   
kajalin*
Model ima premera 18 cm.
Študiram,da bi naredla kr biskvit,potem pa kremo iz kompota vanilijevega pudinga+smetana,mogoč not še želatino in tega ne rabim dodatno sladkat,zdej mam pa problem s čim obliti torto namesto smetane?
Rada bi naredla visoko torto tako ta pravouser posted image
imam doma ta veliko jedilno čokolado,može?

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.4.2011 12:54:43   
thaiss
IZVIRNO SPOROČILO: kajalin*

jedilno čokolado+ maslo stopiš na sopari, in preliješ torto. Če imaš kakšne barvne mrvice jo še okrasiš

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.4.2011 12:56:31   
t5t6
Jaz imam zelo enostaven recept za skutino torto, ki je tudi bolj lahka in primerna za to kar rabiš ti in sicer rabiš:

1 kg skute
4 jajca
12 dkg masla
1/4 kg sladkorja (jaz dam črnega)
vanilin sladkor
sok 1 limone (precediš)
10 dag rozin
6 žilc gresa
pecilni sladkor

Maščobo in sladkor penasto umešamo. Dodamo skuto, ki smo jo prej pretlačili in rahko umešali z rumenjaki, primešamo še vanilin skaldkor, zdrob, očiščene rozine, limonin sok, pecilni prašek in nazadnje na rahlo vmešamo sneg beljakov. vse skupaj damo v dobro pomaščen model in pečemo 1 uro na 180 C. Mora rahlo porjavet.
Ko vzameš s pečice počakaš, da se nekoliko ohladi odpreš model in na večji krožnik obneš narobe. Če žeili s čim okrasiš ali pa tudi ne. Jaz to večkrat spečem kar tako, ker je res enostavno.

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.4.2011 13:38:40   
kajalin*
hvala za vse napotke :)
js moram dati vse sestavine na pol glede na moje modelček.Moram jo okrasiti,ker to je tortica za rd!user posted image

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.4.2011 19:42:03   
Paštetka
jaz najraje naredim kar tiramisu v okrogli tortni model.

Ko posipaš kakav zgoraj, lahko iz papirja izrežeš črke in tako okrasiš.

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.4.2011 19:48:20   
kiara85
na spodnjem naslovo imaš veliko dobrih receptov in morda dobiš kakšno idejo tudi za okrasitevuser posted image

http://www.kulinarika.net

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.4.2011 19:51:01   
blaža
če nisi vešča peke, se lahko lotiš ali z savojardi kot za tiramisu, al pa zdrobiš na fino petit piškote in narediš piškotno testo,..

Jaz sem ta vikend nardila z savojardi, namočla sem jih v mleko z rumom, ena plast vaniline kreme ( malo mascarponeja, vanilijev puding, setana), pol spet plast piškotov, pa ena plast svežih jagod in na vrhu krema iz smetane in mascarponeja. Fuul je blo sočno in dobro. Lahko okrasiš z jagodami in preliješ z želtino, je lepo za oko. Če ne pa okrasiš po želji.

Piškotno testo je pa iz zdrobljenih piškotov, margarine, malo ruma, par žlic mleka, malo sladkorja in daš v pekač, čez pa kako kremo, sadje, al pa kaj čokoladnega,..

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.4.2011 19:54:52   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: kajalin*

Model ima premera 18 cm.
Študiram,da bi naredla kr biskvit,potem pa kremo iz kompota vanilijevega pudinga+smetana,mogoč not še želatino in tega ne rabim dodatno sladkat,zdej mam pa problem s čim obliti torto namesto smetane?
Rada bi naredla visoko torto tako ta pravouser posted image

želatina ti ne rabi, lče pazi, da je puding dovolj čvrst in da ga skozi mešaš ko se ohlaja, da ne bo grudic.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!

Steve Jobs

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.4.2011 9:05:54   
superstar7
Uooo Blaža kakšne lepe torte.user posted image V albumu gledam. Anyway lahk bi blo "PRI VESELI SALMONELI" user posted image user posted image

Friendship often ends in love; but love in friendship - never.
Charles Caleb Colton

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.4.2011 18:27:58   
suzolinka
Če ima tvoja babi sladkorno, ji jaz ne bi pekla navadne torte, ker ji bo cuker nabilo do ...to pomeni, da se bo morala še nekaj časa bremzat, da ji bo spet padel dol.
Jaz predlagam, da ji spečeš dietno, nekako takole:
- zmešaj rumenjake, dodaj ohlajeno stopljeno čokolado (vsaj 75%) in mlete mandeljne (zmes naj bo gosta kot za šmorn)
- naredi sneg iz beljakov in vmešaj v maso
- ko je pečena, torto prereži, namaži z marelično marmelado (manj sladko), sestavljeno pa premaži spet z mešanico čokolade in kisle smetane.

Za osnovo vzamem jaz 8 jajc. Če želiš višjo, dodaj jajca.

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.4.2011 19:36:16   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: superstar7

Uooo Blaža kakšne lepe torte.user posted image V albumu gledam. Anyway lahk bi blo "PRI VESELI SALMONELI" user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

Steve Jobs

(odgovor članu superstar7)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.4.2011 19:37:49   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: suzolinka

Če ima tvoja babi sladkorno, ji jaz ne bi pekla navadne torte, ker ji bo cuker nabilo do ...to pomeni, da se bo morala še nekaj časa bremzat, da ji bo spet padel dol.
Jaz predlagam, da ji spečeš dietno, nekako takole:
- zmešaj rumenjake, dodaj ohlajeno stopljeno čokolado (vsaj 75%) in mlete mandeljne (zmes naj bo gosta kot za šmorn)
- naredi sneg iz beljakov in vmešaj v maso
- ko je pečena, torto prereži, namaži z marelično marmelado (manj sladko), sestavljeno pa premaži spet z mešanico čokolade in kisle smetane.

Za osnovo vzamem jaz 8 jajc. Če želiš višjo, dodaj jajca.

ta recept se mi zdi super, edino upam, da nima babi holesterola, ker je dosti jajc.user posted image

Steve Jobs

(odgovor članu suzolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.4.2011 7:37:29   
suzolinka
Točnouser posted image to gre ponavadi skupaj ... potem pa manj jajc in več pecilnega pa je user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?