|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   torta
3.3.2008 22:38:58   
zanka
Imate kak dobr recept za torto? Da jo bom moji pikici spekla za svoj prvi rojstni dan.

_____________________________

"tat twam asi"
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: torta
4.3.2008 7:34:36   
klavdijas
Poglej si to:

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=3751
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=4787


Lp,

          Klavdija

(odgovor članu zanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: torta
4.3.2008 10:56:23   
ellie
Milijonkrat rpeizkušena najboljša recepta...pa oba čist enostavna...
 
ČOKOLADNA TORTA
 
Sestavine:
 
Biskvit:
6 rumenjakov
20 dag sladkorja
6 žlic tople vode
2 vanilijeva sladkorja
20 dag moke
1 pecilni prašek
3 žlice kakava
sneg (beljaki)

Čokoladna krema:
3 sladke smetane (3 x 0,25 l)
30 dag jedilne čokolade

 
 
Postopek:
 
Biskvit:
V zmes rumenjakov (rumenjaki + sladkor + topla voda) dodamo

kakav. Stepemo beljake in jim dodamo vanilijev sladkor. V rjavo
maso vmešamo sneg in na koncu presejano moko s pecilnim
praškom. Ko dodajamo moko, mešamo. Pečemo na
170 - 175 stopinj, 30 - 45 minut. Testo razrežemo na 3 oblate.
 
Čokoladna krema:
Sladke smetane in 30 dag jedilne čokolade skupaj kuhamo, da se

čokolada stopi. Skuhano damo v hladilnik do jutra. Zjutraj
stepemo kremo in z njo obložimo torto.Oblate pred nanosom
kreme navlažimo z mlekom, da bo torta sočna.
 
 
VIŠNJEVA TORTA


Recept za biskvit, ki je dvodelen - ena plast je bela, druga črna
(s kakavom):

5 jajc
200 g sladkorja v prahu
--> to dvoje penasto umešamo
nato dodamo:

200 g namenske moke
pol pecilnega praška
1/2 jajčne lupinice vode (mogoče malo več)

Maso razdelimo na dva dela in v en del zamešamo 3 do 5 velikih
žlic kakava, vsako posebej spečemo (pri 180°C, 15 minut).

Smetanovo-višnjev nadev:
-         višnjev kompot
-         vanilijev puding
-         20 g želatine
-         2 sladki smetani (alpska in rastlinska)
-         2 sladki smetani za premaz (alpska in rastlinska)

1. masa:
Višnjev kompot brez koščic odcedimo in višnje prihranimo, v
vodo kompota pa zakuhamo vanilijev puding (količino praška
ustrezno prilagodimo količini soka kompota). Nato naj se ohladi.

2. masa:
20 g želatine raztopimo v vroči vodi
V drugi posodi stepemo 2 sladki smetani. Nekaj žlic pudinga
primešamo k želatini in nato vse skupaj vlijemo v pudingovo
maso ter dodamo stepeno smetano. Zmiksamo. V to maso nato
previdno zamešamo cele višnje.

Eno plast biskvita položimo v tortni model in nanj zlijemo vso
kremo, nato pa pokrijemo z biskvitno ploščo druge barve.
Vse skupaj s tortnim modelom vred damo v hladilnik za najmanj
4-5 ur. Nato odstranimo obod in jo premažemo s stepeno
sladko smetano (2 smetani) in potresemo z naribano čokolado.

(odgovor članu klavdijas)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: torta
6.3.2008 14:20:10   
Lia25
http://www.mojirecepti.com/recept/slastna-cokoladna-torta.html
http://www.mojirecepti.com/recept/visnjeva-torta.html

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: torta
6.3.2008 14:31:34   
Anonimen
Ta je res ful lahka in dobra, pa ne rabiš nobene tehtnice:

Biskvit:
5 jajc, 5 žlic sladkorja, 5 žlic moke (lahko daš 3 moke in 2 čokolade v prahu, če želiš imeti čokoladni biskvit), vanilijev sladkor, pol pecilnega praška
Ločiš rumenjake in beljake, rumenjakom dodaš sladkor in zmiksaš. Narediš sneg in ga dodaš rumenjakom, čez daš moko in dodaš valinijev sladkor in pecilni šrašek. Zmešaš.
Vliješ v pekač, pečeš 40 minut na 170, recimo. Ko je pečeno, zarežeš z nožem naokoli po sredini beskita, nato v vrvico biskvit prerežeš.


Krema:
3 sladke smešane, 3-krat po 10 dkg čokolade v prahu
Stepeš sladke smetane, dodaš čokolado v prahu in vse skupaj zmisaš.



(odgovor članu Lia25)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?