|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prijemanje rokic dojenčka
5.7.2006 15:59:50   
nana 27
Jaz te razumem. Mogoče se tvoja tema malo hudo bere, ker si hitro pisala svoje misli.. Veš, kaj si izmisli za take "dolgoprste" gospe in gospode. Reci, da je mala zadnje dneve občutljiva, ker je bila ravno cepljena (čeprav ni bila) in jo malo paziš, da mine vsaj nekaj dni. Pri meni je to pomagalo. Sicer pa doma ne kompliciram dosti glede higiene (razen pri cucljih in stekleničkah z mlekom), ampak če je pa kdo vsiljiv in to vem, pa imam zmeraj na zalogi to drobno laž.  Pred kratkim smo bili na enem pikniku in so se otroci igrali z istimi igračami, saj veš, v usta pa na tla in so se malo izmenjali. Sem si mislila, da je to dobra predpriprava na vrtec user posted image   Je pa tam ena gospa v momentu dala malemu svoj prst v usta, da sem tudi sama čisto onemela user posted image  Nikoli si ne bi mislila, da se kaj takega sploh lahko zgodi.

(odgovor članu mala Zala)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Prijemanje rokic dojenčka
5.7.2006 16:32:39   
Naty_ka
Najbolje, da pred otroka postaviš stop znak. Ali pa si nabaviš palico, da boš lahko vsakemu grozila, ki se bo približal otroku...user posted image
Svašta.
Zdaj se otrok več nihče ne sme dotikat, potem se ne smejo igrat, da si ne umažejo cotik, da mamice nimajo preveč dela s pranjem,...

Sem zagovornik čistoče in reda, a vse v MEJAH NORMALE IN NE ZA VSAKO CENO!!!

Pa brez zamere...user posted image

_____________________________

VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR!


NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore)




Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor
inteligence.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Prijemanje rokic dojenčka
5.7.2006 16:40:08   
KOZLEK
Moj mali palček je star 10 dni pa me je že zdaj groza ko bova šla na sprehod ko se bojo vse tiste stare in tečne tetke ber babnce zaganjale u njega. Mene po rokah ne moti mi je pa groza po ličkih.

Kako na vljuden način rečt ne.user posted image user posted image


mala zala te popolnoma razumem ker bom jaz tudi pop..., saj ga nisem peljala na razstavo ampak na sprehod.



(odgovor članu Naty_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Prijemanje rokic dojenčka
5.7.2006 16:42:46   
nana 27
Ah, saj nas Zala ni prosila za moraliziranje. Prosila je za nasvet, kaj naj naredi, da bo dovolj vljudna in ne preveč "grda", če ji nekaj ne paše.  Stop znak. Pri nas ga nimamo. No ja, pred hišo pa res en stoji user posted image user posted image user posted image   Po palico grem lahko ven v gozd, ampak zaenkrat še ni bilo potrebe, da bi grozila s palico. Glede bacilov in krepitve imunskega sistema pa imamo bacilov tu na kmetih več kot dovolj user posted image  

(odgovor članu Naty_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Prijemanje rokic dojenčka
5.7.2006 20:10:22   
anitaz
Punce, ne bit nesramne. Mala Zala je pač prosila za mnenje....

Jaz bi na tvojem mestu to povedala. Meni osebno tudi ni bilo všeč, ko je bila Tjaša še dojenček, da jo je vsak "pošlatu" gliiiih po nejnih rokicah. In prvih 14 dni se je moral vsak, ki je pripel na obisk umiti roke. Groooozaaa,a ne user posted image  jaz si pač po vsaki potrebi umijem roke, vedno ko pridem od kje domov, si umijem roke....pa tudi ko sem sama šla na obiske dojenčkov, sem si umila roke. Pa nisem zdej zato komplikatorka....Da pa bo nekdo, ki je pet min. pred tem še imel drek v rokah, šlatal mojega otroka user posted image   ja ne vem no....Glih tega pa ne bom dovolila, sej je ja moj otrok in imam pravico kaj rečt, kajne user posted image  
Pa da ne bo pomote-Tjaša je vsak dan umazana sto na uro user posted image , hodi bosa po umazanem pesku in travi....ne pucam po tleh vsak dan.....imamo prah po stanovanjuuser posted image -v glavnem nisem Hana Suralova user posted image

mala Zala-če te to moti, drugič ne bodi tih,ampak povej ljudem....


(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Prijemanje rokic dojenčka
5.7.2006 21:18:02   
trdozimc
Mala Zala, te razumemin sem tudi jaz ista, glede živali vsaj. Sestra mojega moža ima mačko, ki jo ne samo vlači po postelji jo ljubčka povsod, ... So mi šli lasje pokonci in mi še grejo vsakič, ko se zapodi z glavo in rokami v našega petmesečnika, pa imamo tudi mi psičko doma.
Glede imunologije pa to (imam tudi sama - kot najbrž še marsikatera - kar nekaj znanja o tem): najbrž je res, da so veliko bolj nevarni pesticidi, insekticidi, slab zrak, ... kot pa bakterije in virusi in res si otroci s tem krepijo odpornost, ampak tako majhnim dojenčkom pa res ni treba prihajati v stik in tudi njihove imunosti to prav nič ne vzpodbuja, če prihajajo v stik s paraziti, ki jih lahko imajo take gospe in gospodje na rokah (od svojih ljubljenčkov): ala bolhe, trakulje in gliste (jajčeca), pa tudi z mačjo dlako ne (naš mali je alergik).
Zato nisi prav nič panična, kar pazi na malčka. Ne pa pretiravat, pa tudi s starostjo otroka postajaš manj občutljiv.

Lepo se rihtajte!!user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Prijemanje rokic dojenčka
5.7.2006 22:39:30   
babylove
Daj si jo v okvir.

(odgovor članu mala Zala)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Prijemanje rokic dojenčka
5.7.2006 23:55:17   
mala Zala
Naj ponovim: imam dva otroka, velika je stara dve leti in prav nič ne kompliciram v zvezi z njo. Ravno danes je bosa skakala po igrišču, pa kaj! Naj uživa. Ampak malemu bitjecu, ki rine roke v usta, pa res ni treba, da ga vsak, ki ma dve sekundi časa, prijema.

babylove, morda bi si pa ti tvoj lep, dolg jezik dala v okvir, da ti ga kak kuža ne odgrizne.

Lepo noč vsem!

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Prijemanje rokic dojenčka
6.7.2006 0:00:56   
Galja
Težko je dopovedat nekaterim, da ne prijemajo dojenčka; jaz ne vem kaj je s folkom-če kaj rečeš, takoj zamerijo -  kot da je otrok eksponat in last vseh. Ti folku povej, da ga naj ne prijemajo, za vsak slučaj pa si pripravi osvežilne baby robčke in dojenčka lepo obriši, da ti ne bo šlo na bruhanje.

Meni gre na bruhanje, če samo pomislim koliko folka prijema kljuke vhodnih vrat stolpnice, dvigala...grrrrrr; prva stvar, ki jo naredim, ko vstopim v stanovanje je to, da umijem roke.

Glede lupčkanja in herpesov, kot je prej ena napisala, pa tole:tašča je imela herpes na ustnici in je kar naprej silila v našega tamalega-češ lupčka samo na rokico in nogico, ne  na njegova usta;kot da mali ne nosi rokice v usta-so mi šli kar lasje pokonci; če pa jaz kaj rečem, je pa ogenj v strehi.

Zadevo je hvalabogu rešil mož, ker jo je vseskozi opozarjal in ni zaleglo, dokler jo ni pošteno napizdil in ji  rekel, da naj malega že enkrat pusti pri miru. Zaleglo je samo do takrat, ko je herpes čudežno izginil - sedaj je spet ista pesem. Mene to full moti, a ne rečem ničesar, ker se potem skregava in sem za vse kriva jaz. Pomagam si tako, da malega (6 mesecev) vsakokrat, ko se nehata igrat, obrišem z baby robčkom in odštevam mesece, ki jih še moram preživet z njouser posted image

(odgovor članu mala Zala)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   [Brisano sporočilo]
6.7.2006 0:36:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Galja)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Prijemanje rokic dojenčka
6.7.2006 22:02:50   
Bonnie_RR
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I

Pozdravljeni! Tudi jaz nisem razumela, zakaj nekateri prijemajo mojega sinka za rokce, ki si jih tlači takoj za tem v usta?! Ali pa ga želijo poljubiti na usta?! Še jaz ga namerno ne, razen ko na hitrco obrne glavo in se tako zgodi! Pa nisem kakšna čistunka, le normalno mi je da tamalemu, vsemu zamazanemu na igrišču obrišem rokce z vlažnim robčkom, preden mu v roke potisnem kos sadja ali štručko. Tudi ljubčkam in cartam ga precej, pa nisem še pomislila, da bi ga na usta, kar ena naša teta praviloma želi počet in jaz zraven zgrožena kričim malemu: Ne na usta, mišek! Mislim, da nisem za luno, če se mi gnusijo ročaji nakupovalnih vozičkov, razne kljuke na vratih javnih stranišč, razna držala..., ki bi bila preblizu sinovih ust ali njegovih ročic, ki bi potem takoj romala v usta. Sama se, recimo, nikdar nisem rada rokovala, ker se mi raznorazno stiskanje rok in na ta način izkazovanje trdnosti lastnega karakterja, zdi nesmiselno in ker vem, da marsikateri, ki opravi potrebo, si ne UMIJE rok! Raje se priklonim kot Japonka in se simpatično nasmehnem, (vsakega DNK-ja pa se res ne bi rada dotikala user posted image  !). No, in za moje starše (in še za koga drugega), sem valjda (malo) zmešana. Pa me to ne gane preveč!



Svašta...

Eh... Ja, res je prava sreča, da smo si ljudje tako različni...


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Prijemanje rokic dojenčka
7.7.2006 17:40:01   
trdozimc
Daj babylove, reci, da je bilo vreme krivo.user posted image
Še malo pa človek na RR niti vprašat ne bo več nič upal.
LP vsem!

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Prijemanje rokic dojenčka
7.7.2006 18:02:29   
trdozimc
Še nekaj bi vprašala vse tiste, ki se jim zdi poljubljanje in prijemanje rokic tako malih dojenčkov, ki tlačijo ročice v usta, čisto normalno in se jim zdimo punce, ki smo proti temu, nenormalne, neumne, panične, ....

Ali si ve, ko pridete npr. iz trgovine, po tistem ko božate svoje hišne ljubljenčke, po tistem ko pridete iz stranišča, ... pred jedjo umijete roke ali ne?

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Prijemanje rokic dojenčka
7.7.2006 18:06:35   
Seven*
Ce bi si jaz vsakic ko bozam hisnega ljubljenca (nasega psa), ki spi z nami na postelji, umila roke, bi si jih lahko umivala nonstop. Higiena je relativna ztadeva. Na kaksnem hudo nemarnem javnem straniscu lahko poberes vec bakterij z prijemanjem pip in sorodne nesnage, kot ce se dotaknes svojega urina, ki je ponavadi sterilen.

Jaz nikogar ne sodim, pac vsak po svoje, v tuje dojencke pa ne drezam ze zaradi tega, ker tudi jaz ne maram da kdo dreza vame.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Prijemanje rokic dojenčka
7.7.2006 18:09:42   
tulip
Ma veste kaj, a bi se vam zdelo normalno, da bi vas mimoidoči, ki jih ne poznate, kar za roke pa za lica in okrog pasu prijemali, pa poljubili kadar bi se komu zdelo? Mislim da ne in ne vem, zakaj bi morala mamica to dopuščat pri svojem 3mesečnem dojenčku, ki se sam še ne zna branit!
Dejmo no, nekaj je da tujega dojenčka pogledaš, mu kaj rečeš in se mu nasmehneš, drugo pa je vse to ščipanje ličk in prijemanje za rokice... Pa saj ne gre samo zaradi umazanije in možnosti okužb. Gre tudi za spoštovanje mamice in predvsem otročička, ki po takem mišljenju razstavni eksponat, ki ga vsakdo lahko prime, preizkuša in poslini po lastni volji.
Meni se ni zdelo nikoli primerno, da bi tuje dojenčke, predvsem res majhne, brez dovoljenja mamice tikala in tega nisem počela. Lepo se mi je zdelo od drugih, da tega z mojim niso delali, tiste pa ki se jim je zdelo samoumevno, da mu dajajo prst v usta češ, 'a je kaj zob?', pa sem obzirno opomnila da ne maram, da to delajo. Pa niso zamerili. Pač se jim to ni zdelo nič takega, ker smo, kot smo že ugotovili, pač različni. Mogoče pa bodo zaradi tega pri kakšnem drugem otročičku prej pomislili in bo njegovi mamici prihranjena zadrega!user posted image


< Sporočilo je popravil tulip -- 7.7.2006 18:10:35 >

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Prijemanje rokic dojenčka
7.7.2006 19:21:03   
cuma
user posted image  tulip, se popolnoma strinjam!
Jaz še tujega user posted image ne pobožam brez dovoljenja lastnika!

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Prijemanje rokic dojenčka
7.7.2006 22:14:47   
mala Zala
user posted image user posted image user posted image tulip, user posted image user posted image user posted image  cuma.

Lep večer!

< Sporočilo je popravil mala Zala -- 7.7.2006 22:15:35 >

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Prijemanje rokic dojenčka
8.7.2006 9:01:09   
Urška//
Meni se to tudi ne zdi ok, sej če se jaz z nekom rokujem tudi ne dam pol roke v usta FUJ TAJFL, pa da bi psa al pa mačko božala pol pa Laro, pa daj še enkrat FUJ TAJFL, al pa to da bi celo z nami spal na postelji, ja pa še zraven bi si rit umivaluser posted image , daj bejži fuj fuj fuj


Načeloma ne kompliciram ampak če se meni kaj zdi nagnusno že za mene,se mi še trikrat bolj zdi za mojo Laro.

pa LP

_____________________________

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu mala Zala)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Prijemanje rokic dojenčka
8.7.2006 11:53:58   
trdozimc
Seven, ali si umiješ roke, ko greš z javnega stranišča? Ali greš potem kar jest s takimi neumitimi? To sem hotela rečt - da so to tuji in ne tvoji bacili, če drugi tiščijo od malega rokice v svoje. Drugače pa tudi mi nismo ravno mahnjeni na higieno. LP

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Prijemanje rokic dojenčka
8.7.2006 12:14:59   
Seven*
Urska, ti nimas zivali doma a? No saj ljudje smo si glede higiene razlicni, vsak po svoje. Zato pac nobenega ne bom obsojala, se bom pa druzila s sebi podobnimi, to pa ziher..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Prijemanje rokic dojenčka
8.7.2006 12:20:00   
Urška//
imamo pri mami muco in če jo božam si vedno potem roke umijem, taka pač sem, ker pač živali niso ravno najbolj čiste, pa tudi prej ko sem bila tam doma nisem nikoli spala z njo, ona ima svoj prostor, mi svojega,

ne vem taka pač semuser posted image

_____________________________

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Prijemanje rokic dojenčka
8.7.2006 12:27:06   
Seven*
Popoldansko spanje..

http://www.lubica.net/Pics/Jakob/?show=899

Pri nas je pes druzinski clan. Je cepljen, negovan, razglisten, cist in zivi v stamovanju. Res se nimam cesa za bat.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Prijemanje rokic dojenčka
8.7.2006 12:37:19   
Urška//
tudi naša Mika je družinski član in vse to, ampak mi ne gre iz glave kako se pač živali umivajo in to mi je pač malo mimo

sicer pa res vsak po svojeuser posted image

lp

_____________________________

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Prijemanje rokic dojenčka
8.7.2006 12:54:01   
ZARA
Ja, no...mene je tud na začetku to mal motilo, kasneje pa ne več...moti me pa še zdej, če kuža liže Zaro po obrazu, pa če je pasja slina ziljonkrat sterilna...ampak prebolim in jo pač zvečer skopam...
Ti si pa ne jemlji tako k srcu, mala Zala...v končni fazi je dete tvoje, pa tud če mislijo da nisi normalna...al pa jih začni lizat nazaj user posted image

lpk

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu mala Zala)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Prijemanje rokic dojenčka
9.7.2006 11:41:47   
Anonimen
Mala zala, pač povej direkt, da tega ne dovoliš. Jaz tudi, če me kaj moti, povem direkt in odločno, priznam tudi, da če mi kdo ni všeč tudi drugače, niti prijazna nisem preveč. Samo kar se tamale tiče, se ne oziram kaj dosti na oliko, se bolj nanjo. Me gledajo, kot da sem z lune padla (nazadnje je tasta skoraj kap, ko sem mu povedala svoje), samo mi ponavadi niti ne upajo ugovarjat. Glede tega boš pač morala malo debelejšo kožo dobit. Tudi tvoja mama ti nima kaj zamerit, saj nisi njej rekla, ampak tej njeni kolegici. In kdorkoli že zameri, je to njegov problem. To je tvoj otrok in ti si edina (poleg očkata seveda), ki imaš pravico odločat kako in kaj. Pač vsak po svoje. Jaz ti ne mislim najedat s svojimi načeli o higieni in ostalem.

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
10 stvari, ki sem se jih naučil, odkar sem...
Če imate otroke ob sebi. Da jih poljubite za lahko noč. Da skupaj zajtrkujete. Da greste z njimi v šolo. Da vidite, kako...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?