Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Prijemanje rokic dojenčka 9.7.2006 12:22:56
|
|
|
|
dory
|
Ene pa res znate komplicirat.....ubogi otroci...zakaj jih takoj ne vtaknet v stelizirano okolje in tam imate?Ne vem,ze zdej ti grejo take stvari na kozlanje, kaj pa bo potem,ko pride v vrtec in bo v peskovniku ta prva stvar,da bo pojedu mal mivke...se ti bo takrat zmesalo ne? Jst imam nedonosencka doma...pa sem bla zlo pazljiva pri higieni nasploh, ampak da bi si pa zivljenje otezevala s takimi detajli...hvala lepa...mi je zivljenje samo prevec dragoceno, saj bi kmalu izgubila oba :)
|
|
|
|
RE: Prijemanje rokic dojenčka 9.7.2006 12:25:15
|
|
|
|
PiaM
|
Če jo hoče kdo po rokici - prstkih pobožat, reči: A jo lahko kje drugje pobožate, ker ona daje skozi rokice v usta? Zraven se nasmehni in mislim, da ti potem nihče ne bo zameril in bodo razumeli. Ali pa zatem , ko jo po prstkih božajo, vzami moker robček ali pleničko in ji prstke obriši in reči: Skozi daje prstke v usta, zato jih raje obrišem. In se nasmehni. Boš vidla, nasmešek dela čudeže.
|
|
|
|
RE: Prijemanje rokic dojenčka 9.7.2006 12:36:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Ampak majcen dojenček, dejte ga srat, no, nič čudnega, če imajo otroci razne krče, veste, to pride tudi (ne samo, da me ne boste napadle) od tega [ ah dej ga no ti srat! js mam tut doma dvoletnico pa dvomesečnico pa mi na misu ne pride take panike zganjat. ne stiriliziram flaš, tamali 1x na dan roke umijem pa jo vsi šlatajo za njih če jih je volja, tut če duda na tla pade v stanovanju je ne grem mrzlično razkužvat in čudno nima nobenih krčev??!! še en mesec al pa dva pa bo sama polizala vso svinjarijo z ropotuljic pa še kje, še kak mesec al pa dva bo pa polizala še tla in kamne in ne vem kva še vse.
|
|
|
|
RE: Prijemanje rokic dojenčka 9.7.2006 18:12:27
|
|
|
|
mala Zala
|
še en mesec al pa dva pa bo sama polizala vso svinjarijo z ropotuljic pa še kje, še kak mesec al pa dva bo pa polizala še tla in kamne in ne vem kva še vse. Zdej ne vem al pišem kitajsko ali japonsko ali enostavno sploh ne berete in kar odgovarjate. Ma brez veze......
|
|
|
|
RE: Prijemanje rokic dojenčka 10.7.2006 7:42:32
|
|
|
|
neja
|
PiaM ti je dala odgovor, da ti boljšega ni mogla in to je tisto, kar si želela slišat. Zdaj pa še nekaj, kar nisi vprašala in velja za vse ostale in tudi tebe, ki mislite, da so psi prenašalci nevem kakšnih bav-bav bakterij. Da boste vedele, da je na vsaki kljuki od vrat, na vsakem svinčniku ali kulici, ki jo primete v roke 100x več bakterij in bacilov, kot na enem lepo negovanem psu za katerega se skrbi tako kot je treba. Pa tudi da imajo dojenčki zaradi psov krče je pošteno za lase privlečeno. Pa še nekaj: jaz osebno še nisem slišala (ne v naših krajih, ne kje drugje in na nobenem forumu še nisem prebrala), da bi kakšen dojenčke pristal v bolnišnici, ker ga je nekdo, ki nima sterilnih rok malce pobožal po rokici. Zdaj pa mislim, da bi bilo najbolje, da se ta debata zaključi, ker starši smo različni in se lahko okrog tega prepiramo še pa še, pa nikoli ne bo konca, saj vsak ima svoje mnenje in spet se lahko debata začne od začetka, kjer bomo od enih prebrali to, od drugih pa ono. LP
|
|
|
|
RE: Prijemanje rokic dojenčka 10.7.2006 19:02:39
|
|
|
|
gigica
|
neja!!!
|
|
|
|
RE: Prijemanje rokic dojenčka 10.7.2006 19:14:20
|
|
|
|
mayflower
|
OK. Vsaka mamica ima lahko svoje mnenje o svojem otročiču. Glede umazanije pa tole: sem mikrobiologinja, delala sem (trenutno brez službe) v laboratoriju za sanitarno mikro. kaj so nas učili na faksu? Drage moje: zaradi pretirane čistoče, je med otroki vse več alergij. Vsaka stvar, ki je otrok ne bo srečal v otroštvu, lahko pri odraslem povzroči dost bolj neprijetno reakcijo. Od kolegice vem, da tud ostale zdravstvene delavce isto učijo. Sej meni tud ni glih najlepše, ko tamali na tleh vedno glih umazanijo najde. Kaj čem, vsaj alergije na pršico in prah ne bo mel
|
|
|
|
RE: Prijemanje rokic dojenčka 10.7.2006 21:44:44
|
|
|
|
renan
|
najprej sem mislila, da pretiravas, a potem sem se spomnila, da sem si jaz, ko je bil nas srcek tri mesece star, tudi vedno roke umila, ko sem naso macko bozala. in tudi vsi znanci, ki so ga zeleli prijeti, so si avtomaticno sli roke oprat. sama nisem nikomur nic rekla, ker so se oni spomnili. no, razen enega soseda, ki ga je zelel prijeti s crnimi rokami, ko je avto popravljal, pa so ga hvalabogu njegovi opomnili. ob tem so mi res lasje pokonci stali. zdaj je nas star ze 6 mesecev in tako ali tako vse zivo v usta nosi, zato me ne moti cetudi ga neznanci za rokice primejo (zadnjic ena starejsa gospa v parku in trgovka v trgovini). mali je navdusen nad vsako pozornostjo in uziva ob vsakem dotiku. ce je on vesel, sem tudi jaz srecna. ce tebe moti, kar opomni ljudi. vsaka mamica najbolje ve, kaj je dobro za njenega otroka, oz. vsaka ima pravico na lasten nacin vzgojiti svojega otroka, pa naj bo kot odrasel cistun ali pacek. (ekstremna primera ) lp, renan
|
|
|
|
RE: Prijemanje rokic dojenčka 14.7.2006 21:53:25
|
|
|
|
Pupica
|
Ok, čudna si Ma ne, če bi mene tako drastično motilo, bi predno bi začela pogovor vsakomur omenila, da smo imeli težave z kožo našega dojenčka, in da se ga ne smemo šlatati po rokah in obrazu.Nihče tut pomislil ne bo da bi ga potipal.Me pa zanima kako se boš potem ti počutila,k boš to stalno ponavljala Pri nas Tia prileti z rokami, ojej, pa jih redno umivamo, ga zagrabi začne lubčkat, kaj lubčkat prov slini se po njemu najprej mi je želodec okol zafeckljalo, pol sem hotla ji razlagat, da ne zakaj ne, ona pa je tko žalostno gledala, pa kr vidla sem kako ga v mislih še kar naprej objema, pol sem pa nehala. Bolj sem srečna če ga mal z umazanimi rokcami pošlata, kot pa da ga ne bi sprejela, kot ga je
|
|
|
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.