|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ninocka
22.12.2005 16:14:12   
ninocka
BeTeCe-jada (torek, 20.12.2005)

Evo, pa sva z malim prezivela noc brez mojga lubija/njegovga ocija. Prvic, odkar se je rodil Evan je spet sel sluzbeno v tujino, tokrat ponovno Svedska. Upam samo, da ga ne bodo spet obdrzali tam dlje kot je treba. Nazadnje, ko je letel gor, so mu na letaliscu v Munchnu sporocili, da se mu je bivanje iz predvidenih 3 dni podaljsalo na cel teden. On pa brez cunj  in stvari.
Ja no, zdaj je spet tam. Midva pa sama, cisto sama (OK, razen mackov).

Dopoldne me je klicala cimra iz porodnisnice. Bila je v LJ, ker je mel mali en pregled. Sva se zmenile na kavici v Koloseju (se mi zdi razmeroma velik prostor in nic zakajen, kar je zame zdaj idealka z akofetkanje, ko imam s sabo malega).
  Parkirala sem pred Kolosejem, malega dala v vozicek (zdej smo mu dali gor sportni del) in se usedla na kavici. Par minut za tem je prisla cimra z mozem in sinkom. Jurcek je zrastu, ampak  ga je Evan kar dohitel. Kilaza in visina sta priblizno enaki – jah, ni kaj, nas  junak raste. Ne morem verjet, da je v nedeljo imel ze 4 mesece. Men se zdi pa, kot da sem se vceraj bozala trebuh in cutila njegove brce.
Na kavici se je nas mali pokakal in je bil potreben previjanja, zato sem poklicala moja dva, ce sta doma, da grem malega previt. Pa jih ni blo, ker sta peljala sestrin TV na popravilo. Sem jima obljubila, da jih pocakam,  ker je bil oci ze tko uzaljen. Mali je v tem casu zaspal, jst sem se odsetala se do sluzbe, ampak so meli tako guzvo, da me je kr odneslo ven. Ocitno za nov let vsi rabijo nove telefone.
  Potem sva pocasi pesacila do bloka, na zadnjem vhodu sem komi zrinla vozicek gor (imamo 3 kolesnik, tam sta pa samo dve spuri, vmes pa stopnice in mi lih prednje kolo pa de na stenge). Mogoce se bo Kerensa zbunila, zdaj ko imajo Robija, in bojo tam cez postavli kaksne dile al pa kaj podobnega. Ne vem kako ostali hodjo s temi vozicki, al majo vsi 4 kolesa?
Ker je Evan se kar spal, sem ga pustila v vozicku, vmes pojedla se kosilo, v tem se je pa lih zbudil in smo se previli in nahranli. Zaupala sem ga v varstvo ociju, z mami pa sva se odpravli po nakupih v City park. Sle sva pes (avto je bil se zmeraj parkiran pred Kolosejem), saj sem ga imela namen „pobrati“, ko opraviva nakupe.
  Evanu sem kupila plenice v DM (kokrkoli so punce nezadovoljne z njimi, so meni OK, razpizdile so me pa hagiske, ker mu nonstop prepuscajo, danes se je pa zbudil moker do vratu), darilo za mami (si ga je izbrala sama – hvalabogu, ji bo vsaj vsec: ona je tak clovek, ki ji nikoli nobeno darilo ni vsec) in pa darilo za lubija - sem mu kupila dve srajci, na zalost pa niso meli kravat. Sej ga bo itak kap, ker ne nosi oblek, ampak nekje mormo zacet in cas je, da se tut sam ze enkrat navadi, da dolocene priloznosti terjajo drugacen stil oblacenja, kot kavbojke, superge in T-shirte.
  Po nakupih sva se otovorjeni sprehodili do avta (mami me je se utrujala s tem, ce sem mogla res parkirati cist na koncu Koloseja in zakaj nisem parkirala raje v garazni hisi!!!??? Mogoce zato, ker sem sla na kavo v KOLOSEJ??!!! Ko sva koncno pritrogale vse tiste vrecke do avta, mi da mami kljuce (odkar sem rodila ne nosim vec torbic, ker imam denarnico in kljuce v torbi od tamalga, ce pa kam grem pa te stvari podatknem komu) in ugotovim, da nisem vzela pravih kljucev (vzela sem kljuce od bajte in ne avta). In sva pobrale vse te vrecke in udarle pesaka do bloka, kjer sem pobrala kljuce in se enkrat sla pes do Koloseja in pripeljala avto. Pred Kolosejem se pa se odparkirala nisem dobr, ko je na parkplac ze rinla ena glupaca z audijem. Ma ce bi se mi dalo, bi stopila ven pa bi jo nardla. Dva avta ne greta na en parkplac, pa ce se una na trepalnice postav.
  Potem koncno popakiram tamalga, vse vrecke, vozicek, torbo in  sebe (pomaga mi oci) in odnesem to v avto. Vse lepo in prav, dokler nib lo treba zlozit v avto vozicka. Ker nisem prebrala navodil, se mi tud sanjal ni, kako se zlozi ta sprotni del in po 10 minutah trudenja in pritiskanja vseh gumbov, vlecenja vseh vrvic, obupam in klicem lubija za en schnelkurz. V tem casu ga oci ze cist razstvai, tko da vozicek samo popakiram va avto (podvozje posebi, sedez posebi) in se odpeljem. Mal pred semaforjem (se zmer na nasem parkiriscu) mi levo iz parkisrisca uleti ena kura in me skor  butne. Grrrr!!! Kaj je s tem folkom,a noben ne zna vozt?
Na poti domov razmisljam, da tok zmedenga in napornega dneva pa se ne (mami mi je rekla, da najbols da grem kar domov – ja, in kam naj grem ob 9ih zvecer s tamalim? Zurat mogoce?) in me, ko zavijem levo proti Bizoviku, po desni prehiti se en prepotentnez. Za popi****!
Dobr, da sem bla cez 5 min doma, ker ocitno mi ta dan res ni bil usojen.

_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ninocka
22.12.2005 16:16:50   
ninocka
H&M in moja Svedska (sreda, 21.12.2005)

Spet sem zabila dan pr mojih, bajta pa se zmeri v totalnem razsulu, se jelke nimam postavljene, bozic in novo leto se pa kr blizata.
  Dons sem mogla it na davcno oddat vlogo za obnovo postopka dohodninske napovedi in sem Evana peljala k mojim, sama sem se pa napotila v Moste z busom. Vloga je bla hitro oddana, v Mostah sem se dobila se s sestro, sva sli skupaj domov na kosilo, potem pa na kavo v Chemota in po Cityju iskat darilo za zenski srecelov.
  Vceraj sem si v H&M kupila nove rokavice in sem danes ugotovila, da je v Evanovi lupinici samo ena rokavica, druge pa nisem nasal. Verjetno sem jo zgubila kje v avtu, kar sem pa kasneje pozabila pogledat. Pri mojih sem spet opazila to rokavico (ne vem kako se je spet znajdla v lupinci, glede na to, da sem jo, ko sva odhajala od doma, dala v  zep jakne) in povedala, da mi ena manjka. Pa mi receta moja dva, ja sej na opglasni deski dol visi ena zataknjena, laufi dol pogledat, ce je tvoja. Sem rekla, da za teh 200 SIT pa ne mislim sprintat dol, bom pogledal, ce je moja, ko greva s sestro na kavo.
  Ko sva prisle dol, pogledam rokavico in je bila moja (se un H&M listek ji je ven visle,ha ha ha). Srecna, da imam spet par in da kere spet ne zgubim si jih nataknem kar na roke.
  Seveda sva sle s sestro spet v H&M. Ko tko mal firbcava tam in se ze 6ic sprehodim cez celo trgovino, se oglasi telefon. Klice me lubi. Vrzem mu dol in ga poklicem nazaj.
  “Kje si?” me vprasa.
  „Na Svedskem” mu dogovorim.
„ Ne tuki ziher nisi,ker sem jst tle.“
„Ja, pa sem. Na Svedskem sem“.
„Ja, ne nisi. Kako si na Svedskem?“
“Ja na Svedsekm sem. Na koscku Svedske v Sloveniji. Get it?“
„Ne, ne razumem.“
„Joj, no. V H&M sem.“
„Aja. Jst sem bil pa zdej v Stokholmu v Shopping centru, k ma en ful velik H&M in ko sva prla ven, sem vidu, da majo na vsakih 50 m spet enga.”
“Uh, to bi blo neki zame. Raj,” se nasmejim.
“Ja, heven 4 U, hell 4 me.”
  Taksna je trenutno moja Svedska, strnejna v H&M. V 3 letih mi se ni ratal it z njim gor, vedno pride kaj vmes (no letos je bil ta „vmes" neki najlepsega v mojem zivljenju). Mogoce pa potem naslednje leto, ko bo Evan ze vecji in ga bodo lahko babice cuvale tut cel teden. Zaenkrat bom pa zadovoljna tut s tem, ce lahko vsake tok casa svoja zijala pasem v H&Mu.

_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ninocka
22.12.2005 22:42:44   
ninocka
Nocni nezemeljski obisk, cetrtek 22.12.2005

Evan me je zbudil ob 4:40, ker je neki momljal in jamral  ter se premetaval po posteljci. Men itak nic jasno, kaj mu je, saj ze od 2.5 meseca spi celo noc. Ga pogledam, vstanem in mu grem  nardit flasko, dvignem in nahranim. Kupcka niti ne podreva, ker ze prej zaspi nazaj, zato ga samo polozim v posteljico, jst pa se butnem nazaj na sredino postelje (ja, zdej ko sem sama lahko brez slabe vesti spim na sredini). Zaspim, ampak me cez dobrih 10 minut zbudi zavijanje AUUUAUUUAUUUAUUUAUUUAUUU. Oprem zaleplene oci in razmilsjam, kaj je z malim, da spusca take glasove. Prekotalim se na levo (mojo) stran postelje, se dvignem (vmes  se zmeraj poslusam tisto zavijanje AUUUAUUUAUUUAUUUAUUUAUUU) in pogledam v zibko in - ni Evan, moj mali piki spi mirno kot angelcek. Zavijanje pa se zmeraj odmeva v spalnici. Z ocmi velikimi kot tenis zogice gledam po sobi (kar seveda v temi in brez ocal lahko sploh vidim), v tistem pa s postelje skoci macek, prestrasen pobegne iz sobe na stopnice in se prihruli. Meni se zmeraj nic jasno, gledam, poslusam in zvok se nakenkrat premakne. Zdaj ga slisim na balkonu. Vstanem, pridem do balkonskih vrat, razsirim rolete in gledam ven in - prazen balkon. Zavijanje pa se zmeraj odmeva po balkonu AUUUAUUUAUUUAUUUAUUUAUUU...Se enkrat razsirim rolete, pogledam levo in desno, zvok pa se spet premakne. Zdaj ga slisim pri sosedovi hisi. Rolete razsirim se bolj (pocutim se kot kaksna stara mama, ki spega za sosedi) in gledam, kje je sosedov pes (ocitno ima danes pokvarjene glasilke, da tako zavija: njegov lajez je drugace bolj visokotonski, operni) pa nic. Prazna cesta, nikjer nobenih psov, mack, ljudi, luci (razen javne razsvetljave). Vsa zmedena se ulezem nazaj, zadekam do brade in razmisljam kaj za boga je to zavijanje. Traja se priblizno 5 minut, nato pa utihne in nenadoma postane se bolj temno (kot je sploh lahko ob 5ih zjutraj pozimi). Se bolj izbulim oci, sedaj sem ze rahlo prestrasena in cakam, kdaj bo v spalnico cez okno vstopil mali zeleni mozic. In cakam in cakam in cakam (seveda se tresem od strahu in preklinjam lubija, da mora bit lih to noc se zmeri na Svedskem) in cakam...in od utrujenosti in strahu zaspim.
Ob 8ih me spet zbudi Evan s cmokanjem in momlanjem. Spomnim se nocnega dogodka, Evan je ocitno se tu, jst tudi, macka tudi...OK, niso nas ugrabili.
Prej me klice lubi in mu povem, kaj se je ponoci zgodilo in se mi smeji. Njemu je to smesno, meni pa ne. Zdej se smeji, v soboto, ko se bo vrnil, bo pa prazna hisa in ne bo ne mene, ne malega, ne mackov....mi pa bomo njegovo zacudenje, kje smo vsi, opazovali iz letecega kroznika, parkiranega nekje v 7 osoncju, za 13 zvezdo 6 lune planeta ****.


_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ninocka
23.12.2005 10:09:12   
A-N-J-A
Ha,ha ,ha Ninočkauser posted image user posted image user posted image !Daj nehi me strašit z zelenimi možici,ker sva skor sosede,da nou še pr nas kej tulil ponoč!!!

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ninocka
23.12.2005 11:20:04   
Anonimen
Ninočka - na katero hišno številko pa si šla s tistim vozičkom? Na 6 sigurno ne, ker tam imaš dovoz. Jaz sem na 10. In če že skačeš tukaj naokrog - zakaj potem jaz sama pijem kavo?

(odgovor članu A-N-J-A)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ninocka
23.12.2005 23:35:06   
ninocka
Na 10ko Kerensa, k mojim na obisk. Na nasmu bloku ga ni, ampak ko sem bla mejhna, smo meli pa vcasih ene lesene dile cez polozene (ja, se mi zdi da ma 6ka se tko zmeri), da se je dal z vozicki gor in dol hodt.
Prosim, da se na naslednjem hisnem zboru zbunis in zahtevas dile, ker pac nimamo vsi 4kolesnike user posted image

Sej sem mela se namen oglasit, sam sem mela tok opravkov, da mi ni zneslo. Drugic, obljubim!


_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ninocka
23.12.2005 23:55:23   
smrka
Ninočka naj pride tvoj na obisk k men k sem glih na švedskem. Na kerem koncu je?

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ninocka
24.12.2005 9:59:11   
ninocka
Smrka, dons ze potuje nazaj user posted image user posted image , drugac je bil pa v Kisthi (mislim da se tko napise), ker je mel nek seminar na Ericssonu.
Pa kdaj drugic, sej bo verjetno se sel. Ce bos kdaj kaj rabila za k teb prnest al pa od tebe v slo mi pa sporoc in ko bo moj tam ti dostavi al pa odstavi user posted image .
Vesel bozic!!


_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ninocka
24.12.2005 10:00:00   
ninocka
Kok skor pa? Da vem te vesoljce do tebe usmert, ce me ze ugrabjo, da bom mela vsaj se eno znano iz RR s sabo user posted image user posted image

_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ninocka
24.12.2005 21:48:56   
A-N-J-A
Bizovikuser posted image .

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ninocka
25.12.2005 12:17:10   
ninocka
Ja pol se pa lahko za kaksen sprehod pa kavico zmenve, ne?user posted image

_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ninocka
26.12.2005 22:47:55   
ninocka
Predbozicni sklepi, petek, 23.12.2005 ob 23:00

Pa sva z malim prezivela ta teden. Jutri se vraca moj veliki piki. Bajta pa se zmeraj v razuslu. Imam tocno 24 ur casa, da vse spucam oz. spravim kokrtolk v red, da ga ne bo ze na vhodu kap. Zato so moji prebozicni sklepi vecinoma povezani s ciscenjem. Evo, tukaj je pa se seznam seznam predbozicnih sklepov oz. nalog (da ne bom mela potem kaksnega izgovora, da tega pa ni blo na spisku):
1. POSPRAVI HISO:
    a) pospravi kuhinjo
    b) pospravi jedilnico (pobrisi prah, posesaj in pomij tla)
    c) pospravi dnevno sobo (pobrisi prah, posesaj)
    d) prestavi omaro iz jedilnice v dnevno sobo
    e) pospravi spalnico (zamenjaj posteljnino, pobrisi prah, posesaj in spoliraj parket)
    f) posesaj stopnice in hodnik
    g) pospravi garderobo
    h) posesaj in pomij v pralnici, spucaj mackoma WC
    i) operi/posusi/zlikaj perilo in ga pospravi v omare
    j) pospravi ventilator in ga odnesi na podstresje
2. OKRASITEV STANOVANJA:
    a) s podstresja prinesi jelko, jaslice in ostale novoletne okraske  oz. kramo
    b) bozicno-novoletno dekoriraj in okrasi mizo v jedilnici
    c) postavi jelko in jo okrasi
    d) zavij darila in jih postavi pod jelko
    e) postavi jaslice
3. SKUHAJ SI KOSILO
4. MED VSEM TEM POSPRAVLJANJEM NE POZABI NA EVANA
(kot da bi lahko!!??)

OK, spisek je narjen, vmes bi mogla vtaknit se naspi in spocij se, spij kaksno kavico...nimam pojma, kako mi bo vse to ratalo. Ura pa kr bezi in bezi in jst, namesto, da bi se ze lotila pospravljanja, raje pisem dnevnik in sklepe in visim na RR. Eh, bom ze...
NE, zdej pa res, gremo, cajt bezi...ce spremenim to v NASA-ovsko govorico imam tocno T-24, da spravim sebe in hiso v red. Mene bo sicer mal tezi, ampak bajto bi pa nekek ze se slo...ce se bom odlepla od racunalnika...ne, zdej pa res, grem. Pospravljat, mislim, spat.




_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ninocka
26.12.2005 23:15:27   
ninocka
Predbozicni sklepi II. del, sobota, 24.12.2005 ob 23:45
Ze cel dan me boli glava, zmatrana sem od tega pospravljanja, pa itak da nisem nardila vsega. Bom pa neuresnicene predbozicne sklepe spremenila v prednovoletne. No, pa gremo po vrsti - uceri sem pospravla kuhno in in mackoma spucala WC, tko da sem mela vsaj te dve tocki obkljukani.
Sej najboljs, da si kr prepisem vcerajsni seznam in z rdeco dopisem, kaj sem nardila in kaj ne in na koncu potegnem crto (al neki...)

1. POSPRAVI HISO:
    a) pospravi kuhinjo (ha, sem nardila ze vceraj, ceprav se je danes se 3x ponovno razmetala in spet pospravila
    b) pospravi jedilnico (pobrisi prah, posesaj in pomij tla) nisem nardila nc od tega, razen, da sem dolocene
         stvari iz kuhinje (ker pac tja niso pasale), prnesla sem in tuki nardila se vecje razsulo

    c) pospravi dnevno sobo (pobrisi prah, posesaj) jupi, nardila vse, poleg tega pa se "skopala" in zalila vse roze
        (ceprav tega NI BILO v spisku) in po celi dnevni przgala disece svecke (tud to sem nardila izven seznama,
         ha ha)

    d) prestavi omaro iz jedilnice v dnevno sobo prestavla, in to sama, poleg tega pa sem jo se postavila NA
         omaro v dnevno, ne pa samo zrinla tja - mislim, da sem s tem se  izpolnila letosnji fitnes bonus

    e) pospravi spalnico (zamenjaj posteljnino, pobrisi prah, posesaj in spoliraj parket) jupi, to sem tud nardila
    f) posesaj stopnice in hodnik nope, stenge se zmeraj polne macjih dlak, po hodniku se zmeraj skatle, trenutno
       se vrecke za smeti, ki cakajo, da jih odnesem v smetnjak

    g) pospravi garderobo po moje tud oz. neizpolnjen cilj
    h) posesaj in pomij v pralnici, spucaj mackoma WC opravljeno - WC spucan ze vceraj pred spanje (jeee, bravo
        jst!!!)

    i) operi/posusi/zlikaj perilo in ga pospravi v omare kaksno perilo? nikjer nisem vidla nobenga perila...
    j) pospravi ventilator in ga odnesi na podstresje se zmeri caka na poletje...
2. OKRASITEV STANOVANJA:
    a) s podstresja prinesi jelko, jaslice in ostale novoletne okraske  oz. kramo prinesla, skor zmrznla na
         podstresju

    b) bozicno-novoletno dekoriraj in okrasi mizo v jedilnici ne, ker jedilnica se zmeraj ni pospravljena; imam pa
         idejo, kako bom okrasila mizo, a to tud steje?

    c) postavi jelko in jo okrasi okrasevanje je potekalo nekako tako - podajanje bunkic sestri in kritiziranje, kam
         jih je obesla, sama sem dejansko na jelko obesla 4 bunkice

    d) zavij darila in jih postavi pod jelko darila so se zmeraj nezavita, v vreckah, v Evanovi sobi
    e) postavi jaslice postavla jaslice in prostovoljno okrasila ograjo na stopnicah
3. SKUHAJ SI KOSILO  mi ga je skuhala sestra - jurckovo rizoto na vrhu rizote pa se prazeni bukovi ostrigarji, mnjami...samo se mi zdi, da je dala prevec vina in me od tega ze cel dan boli glava (ce ne od tega, pa od razmisljanja, kaj vse moram se pospravt)
4. MED VSEM TEM POSPRAVLJANJEM NE POZABI NA EVANA
(kot da bi lahko!!??) nisem pozabila na pikca, smo se crkljali, previli, nahranli, se mal crkljali, vecino dneva se je pa itak sam zabavl pod gymom

Suma sumarium vsega - neuresnicenih je bilo 7 nalog od 17, te se prenesejo na prednovoletne sklepe, ki pa jih moram uresniciti do konca 30.12.2005, zraven pa je potrebno dodati se:
- pospravi kopalnico
in
- pobarvaj se
Mogoce se kaj, ampak trenutno se samo to spomnem.

Lubi je pa tut doma, komentiral ni nic delno pospravljene bajte, je prevec zmatran od poti in 8 urnega cakanja v Muenchnu. Zdej se grem pa stisnt k njemu...sem prav pogresala to moje stiskanje in lezanje na pol cez njega, zdej ko ga ni bilo...


_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ninocka
27.12.2005 9:09:16   
A-N-J-A
Madona,tebe je res en vesoljček obiskal,da maš tok power-ja.Jaz sam posesam pa vso navlako pospravem pa sem ful hepi,če pa še zlikam pa cel dan z dvignjeno glavo hodimuser posted image .Ja pa jaz mam samo en štuk za pospravtuser posted image .

Drugač se pa mi vsak dan po PTS-ju sprehajamo(pr nas na vas je kar nekaj mamic z bejbiji),včasih jo potegnemo do Štepanca.Kje se pa kej ti šetaš???

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ninocka
27.12.2005 11:01:31   
ninocka
Trenutno samo po stanovanju user posted image user posted image user posted image . Ker je bil mali skor en mesec bolan, nisva hodila nikamor. No, zdej je v igri se BTC (darila), drugac pa sem sla najveckrat do Brunarce, al pa se z avtom zapeljala do kolegice v Stepanjca, in sva sedele na soncku na  na kavici pri Popu. Moram po NL mal bolj zacet s tamalim ven hodt, ce bo zdrav.user posted image

_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ninocka
29.12.2005 11:27:17   
ninocka
Sneg gre, glej zunaj sneg gre... , sreda 28.12.2005

Kako je lepo pri nas, ko je vse pobeljeno. Prava zimska idila...kot da bi jo vzel s kaksne novoletne kartice. Zivimo zraven gozda in pogled na zasnezene smreke, kostanje, podrastje,... me vsako leto na novo ocara. Moram slikat, da dam v album. Pa potem te novoletne lucke, ki dajo vsemu skupaj se extra posebno vzdusje.
In se kar snezi in snezi. Sosedje na najin vrt (ki zaenkrat se zmeraj ni zrihtan) - z najinim dovoljenjem, seveda - mecejo kupe snega, ko kidajo cesto. Ker tisti, ki nam pluzi, se na nas spomni lih enkrat na dan. Ponavadi ob 11h zvecer, ko se ze vsi stiskamo v toplih posteljah in nam spluzena cesta ne pride vec prav. Boljs bi blo, ko bi pluzu zjutraj in popoldan in proti veceru. Ne pa, da razmisljam, a mi bo sploh ratal pridt do doma, al bom mogla avto pustit dol pri kontejnerjih in pesacit s tamalim do bajte.
Vceraj sta hotla na kavo pridt Lexi in Mufko. Pa sta obticala pri spodnjem sosedu in edino, kar jima je ostalo, je da sta se (s pomocjo soseda) obrnila in oodsla domov. Tolk o spluzenosti nase ceste...pa se ostala sem  brez kave.

Danes sem sla s tamalim spet v BTC (se zdej mi je zal), ker sem mogla it v cvetlicarno narocit ikebano in po darilo za zensko novoletno srecanje. V BTCju pa totalna guzva - parkirna hisa pri CP cist zasedena, zato sem parkirala pri Koloseju. Tam je pa parkirisce seveda tako butasto urejeno, da lahko prides not samo z ene strani, ker drugace skoz vozis v enosmerni. In ko sem se tako umikale enmu (jst sem bla v enosmerni, on je imel prednost), mi menjalnik ni sel v rikverc (kot ponavadi). Takrat, ko se je pa koncno zataknil, pa rahlo spustim sklopko, da probam, se hocem obrnt in mi ze potrobi in BUM. Pa sem priletela eni v nos. GROZA, totalna panika...mali se je zbudil in zacel nabirat sobo, da bo zajokal...v tisti paniki sploh nisem vedla, kaj naj nardim najprej...se dobr, da je bla una druga bolj prisebna. Na koncu sva ugotovile, da ni nobenmu avtu nic (sta se samo mal polubckala) in se odpeljale. Jst sem se zaparkirala na najblizji parkplac in v jok. Klicem lubija, ki me vprasa ce mora pridt do Koloseja. Ne, ni treba, ker je vse OK, in potem je on tiho, jst pa cakam na kaksne tolazilne besede. Pa nic, se zmaraj tisina. Popizdim, po licih mi zacnejo teci se debelejse solze in odlozim. Matr, lahko bi vsaj reku, da sem boga, da ni nic hudga, da se lahko zgodi vsakemu...
Evana prestavim v vozicek in se odpravim do lubija v sluzbo. In zraven popizdevam - nad temi, ki pucajo plocnike, ker so vse prej kot scisceni, nad avtomobili, ki se na tistih delih, ko je plocnik sciscen, parkirajo, zato da moram potem z vozickom po hodit po cesti... Kje so policaji, ko jih rabis?
Z mojim greva na kavo, ki je bila ena sama mora (on je tih, jst se zmeraj cist pretresena od karambola), zato na hitr spijem, vstanem in grem. V tisini lahko kavo pijem tud sama.

Zunaj je zacelo spet narahlo sneziti. Evana niti ne moti, spi v vozicku kot angelcek. V cvetlicarni narocim ikebano in povem, kam jo je treba dostavit. Potem pa se sprehod do CP in tam sredi plocnika parkiran AUDI, voznik pa neki puca sipo. Z vozickom ne morem mimo, ker je na obeh straneh kup snega, pa tud ne razumem, zakaj bi se mogla jst umikat? Saj vendra hodim po plocniku. Nekj casa stojim in gledam soferja, ta pa nic. Ljudje za mano se ustavljajo in me gledajo, zakaj stojim. Res ne vem? Mogoce sem pa Superman in lahko z vozickom ta avto kr preletim? Mogoce pa nisem in zato cakam, da se ta cepec umakne s plocnika in mi naredi prostor?
Vozniku itak ne posteka, zato mu recem, ce se lahko umakne. Se opravici, rece da bo takoj, samo brislaec ztakne in na koncu se mi se zahvali za potrpezljivost. OK, tega res nisem pricakovala, zato mi jeza mal splahni, ampak se zmeraj - to bi lahko pocel tudi na parkiriscu!!!

Koncno se Z Evanom napotiva domov, za kar si pa izbereva najslabso mozno uro. Od Koloseja do semeforja z Letalisko sem potrebovala 20 min, folk je na semaforju vozu cez rdeco, zato sem se ze prej pishicno pripravla na trobljenje in izsiljevanje. Pa je slo cez krizisce pol kar hitro. Seveda sem mogla uporabit poleg znanja voznje tudi vse moje smucarsko znanje, da sem pripeljala slalom mimo avtomobilov, ampak je slo. Letaliska se je se kar premikala (temu bi lahko rekli stojeca kolona), vmes sem se spustila 3 avtomobile in ze sem na obvoznici, po kateri se peljem (juhuhej) 40 KM na uro. Sej ne da bi se upala vec, ampak vsaj ne stojim. Evan se mi ze iz kroznega joka (seveda lacen je, previt ga je treba) zato ga vmes se mirim in se mocno koncentriram na nespluzeno cesto. Se mal, pa bova doma, ce mi bo seveda ratalo pridt do vrha.  OK, tudi to zvozim, problem je samo se parkplac, ker pac ni skidano. Na sreco ja zunaj lih Mitja, ki kida dvorisce, tko da mi mal skida, zapeljem pred garazo, popokam Evana iz avta in ga laufam nahrant. Mali spije 160 ml na eks in je potem ves zadovoljen.

Vmes me klice se sestra in Katka in Tina, kaksne so ceste pri meni, zaradi sestanka. Povem, da je nespluzeno, da ce jim rata pridt, da jih bom ful vesela, da ce ne, pa raj prestavmo sestank na en drug dan. In mojim zenskam je ratalo - Katka je popakirala se ostale tri in Dodota in so prisle. Seveda je takoj padla debata o nemogocih razmerah na cestah in nespluzenosti, potem pa smo zacele se klepetat se od drugih stvareh. Vmes smo si narocile se pizzo iz Jovota, na katero smo rcaunale lih enkrat zjutraj, pa jo je fant pripeljal ze v 20 min. Baje so ceste prazne, zato tako hitro.

Ko zvecer lezem v posteljo, se zmeraj snezi. Razmisljam o snegu in kako se ga vsako leto veselim in pricakujem. Bozica in novega leta si pac ne predstavljam brez snega. Ja, vse lepo in prav, dokler ga gledam iz varnega zavetja hiske in mi pomeni le zimsko idilo. Ko pa se enkrat odpravim v real world, pa je sneg zame samo se plundra, nespluzene ceste, neocisceni plocniki in guzva na cesti.



_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ninocka
29.12.2005 22:52:26   
Moyca_
ti pa si pridnauser posted image

_____________________________

Lp, Mojca
*****************************************
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
*****************************************
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ninocka
30.12.2005 0:48:09   
ninocka
SLOVO, cetrtek 29.12.2005

Ne maram sloves in poslavljanj. Niti jih nikoli nisem. Ko sem bila mala sem poletne pocitnice prezivljala pri omi in dedanu v Crni. Potem pa smo za 2 tedna potovali na obisk k bakici in dedanu na Kosovo. In sem se poslavljala od ome in dedana in jokala kot dez...in cez 2 tedna sem se poslavljala od bakice in dedana in jokala kot dez...
Ko sem zrastla, ta poslavljanja niso bila vec tako grozna, se zmeraj mi je bilo hudo, le jokala nisem toliko. Sedaj jokam, ko odhaja na sluzbeno pot moj lubi. Tezko mi je stat na letaliscu in gledat, kako odhaja cez vrata, na katerih pise carina. Tezko mi je gledat, kako odhaja cez vrata najine hise. Ko sem bila noseca, sem vse to dozivljala se tisockrat huje. Enkrat je sel sluzbeno v Zagreb zjutraj okrog 10ih in se vrnil nazaj okrog 4 popoldan. Ko je odhajal sem ga gledala cez velika okna v sluzbi in jokala...po licih so mi tekle krokodilje solze...ko me je pogledal in mi pomahal, me je se bolj zvilo in solze so tekle se hitreje. Pa je bil nazaj se preden sem koncala siht in domov sva odsla skupaj. Pac ne maram, da gre stran od mene, ceprav se vedno vrne.

Danes pa je bilo drugace. Sla sem na pogreb Petrovega oceta, ki je umrl ravno na bozic. Njega ne bo vec nazaj, ko se bodo odprla vrata stanovanja, bodo vsi domaci vedeli, da sigurno ni oce...ker ga ni vec, ker je njegovo slovo bilo dokoncno.
Pogrebe sovrazim se bolj kot slovesa. Grozno mi je gledat svojce, strte od zalosti, ki sprejemajo vse tiste stiske rok in sozalja...izrecena sicer iz srca, vendar njim tedaj ne pomenijo nicesar...njihov ljubljeni se zato ne bo vrnil.
Torej, danes sem odsla na pogreb. Ze od kar sem izvedela mi je bilo grozno hudo. Pa ne zaradi mene, saj oceta nisem niti poznala, temvec zaradi Petra.  Vsak dan sem mislila nanj, na njegovo sestro in mamo in na malo vnukinjo, staro 2 tedna, ki dedka ne bo nikoli poznala.  Bolj, ko se je blizal dan pogreba, slabse sem se pocutila. Res me je groza pogrebov, ker me vedno stre. Do Zal je bilo se vse OK, pogovor v avtu je tekel normalno. Ko pa sem prisla do vezice...sozalje sestri, mami in potem...Peter...kako objema in tolazi mamo, ko bi bil tudi sam tega potreben...kako pogumno stoji in se proba ne zlomiti...mene je podrlo...stekle so mi solze, dala sem mu roko, izrekla sozalje, potem pa ga mocno objela. Naj ve, da mi je hudo, hudo zanj.
Solze so mi tekle se nekja casa in sem se komaj pomirla. Govor ocetove sosolke je bil ganljiv, potem pa smo odsli na pokopalice. Pevci so zapeli dve pesmi, zupnik je povedal (zame osebno) nekja puhlic ... in potem je bilo konec...v grob sem vrgla se eno rozico, se enkrat objela Petra in z lubijem sva se odpravila domov.
V dobri uri je bilo vsega konec...slovo je bilo dokoncno, ljudje so se razsli. Pocasi ga bodo pozabili, druzini pa bo manjkal se dolgo, dolgo casa. Dobro, da imamo ljudje spomine, v katerih ga bodo ohranjali, se ga spominjali. Dobro, da imamo slike, na katerih ga bodo gledali, da podoba ne bo cisto zbledela v pozabo...

Kot sem ze rekla, ne, ne maram sloves.

Zapis je namenjen Petrovemu ocetu v slovo in vsem domacim, ki so ostali za njim in ga pogresajo. 



_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: ninocka
3.1.2006 14:43:39   
ninocka
V PRICAKOVANJU SILVESTRA, nedelja 01.01.2006

SRECNO NOVO LETO! LJUBITE SE, LJUBITE SE, LJUBITE SE, KAJTI NASTANE STRASNA ZMEDA... matr, mi gre skoz ta reklama od Mercatorja po glavi. Vseeno: Srecno 2006!

Pa je slo spet eno leto mimo. Zadnja leta mi cas tako hitro bezi - se preden se dobro obrnem, je ze leto okrog. In jst eno leto starejsa in cisto nic pametnejsa. No, mogoce bolj, kot sem bila 3 leta nazaj, ampak bolj kot lani? Neeee...

Vcerajsnji dan se je zacel popolnoma lepo - mal jutranjega crkljanja v postelji, medtem ko je Evan gledal svoj mobil, potem smo vstali, lubi je sel v trgovino po kruh, jst pa sem zavijala se zadnja darila, ki so ostala. In seveda je blo po dnevni in jedilnici polno papirja, masnic, trakcov, skarij, selotejpa...dumbus, skratka.
Ko je bil lubi v trgovini, je klical Pero, ce se lahko  z Niko oglasita na kavici al se kje dobimo. Men se ni dal ven, ker sem mela se prevec dela, poleg tega pa je mali ravno zaspal, zato sva se zmenila, da se oglasita pri nas, jst bom pa skuhala eno dobro kavico.  Ko  se je moj vrnil iz trgovine, mu povem, da dobiva obisk in pade cist ven - da kako, ko je pa tako razmetano, da kaj mi je...bla bla bla. Mene vse to totalno razpizdi (ker ni blo razmetano, razen papirjev) in se pocva. Rece mi, da nc ne pospravljam, da je skoz razmetano (kar je v vecini casa res), jst pa njemu, kaj se gre, da jst mu pa nisem gospodinja in da ce ga kaj moti, ma tud sam 2 roki (tko kot jst) in lahko pospravi. Ne pa de se poc pred TV al pa usede za racunalnik in ne jebe zive duse. A jst nej pa pospravljam? Malo morgen.
In tako naprej...se mi ne da vsega pisat, ker kr slabe volje ratam, pa itak si non stop ene in iste stvari ocitava.
In sva skregana. Jst ponovno razmisljam, da bom pobrala tamalga, popakirala stvari in sla. Ker mam polno glavo njega in tega ignorantskega obnasanja. Se zjocem, razmislim kam bi sla - k mojim ne morem, ker zivijo v bloku, tko da verjetno k njegovim, al pa v koncni fazi v Crno. Dokler sem na porodniski sem lahko tud tam.
Ko prideta Pero in Nika sem ze bolj ali manj pomirjena, z njim komuniciram minimalno (le najnujnejse stvari: A bos kavo? Kaj bos pa zraven pil?), ko obisk gre sva ze cist skulirana in se ze spet pogovarjava (vmes med kreganjem sem seveda zavila darila in posledicno tud pospravla papirje in dnevno in jedilnico).

Potem pa nama dan mine v pripravah na novoletni vecer. Jst specem se ledene rezine in piskote in spanske veternice (ki se zazgejo in zato pristanejo v smeteh), nardim jajcno solato in solato z makaroni in piscancem. Lubi mora vmes se 2x v trgovino, ker ugotovim, da mi dolocene sestavine manjkajo.
Do 8ih, ko imava napovedane obiske, sva zrihtana ze obadva in Evan, ki z zanimanjem opazuje kaj se dogaja.

NL sva pricakala z Mufkotom in Lexi in Tonetom & Bernardo, cist tko na izi.
Men NL ze dolgo vec ne pomeni nekega praznicnega navdusenja, tako kot takrat ko sem bila majhna. Nenehno letanje za darili, obremenjevanje s tem, kaj nekomu kupiti in ce mu bo vsec, potem sfolgati finance tako, da so placani ta mesec vsi racuni, hrana, darila in da nama se ostane do naslednje place...potem pa vse te novoletne priprave - kuharija, rihtanje, pucanje...ne, novo leto zame nima vec tistega carobnega, praznicnega vzdusja. Kako je blo vcasih vse tako magicno - NL smo vedno preziveli v Crni, tja smo se odpravili ze pred bozicem ali po bozicu (ki se ga takrat se ni praznovalo), na poti do Crne sva s sestro tekmovali v stetju okrasenih jelk (vsaka na svoji strani, veljale so le tiste, na katere sva opozorile na glas in jo je tudi druga videla), potem tepezni dan (nikoli si nisem zapomnila datuma, vedno naju je na to opozoril deda) in potem 31. cakanje na dedka Mraza. Ponavadi je prisel neslisno, okrog 8ih, po Dnevniku in pod jelko nastavil darila. To je bilo veselje, naju so bile same velike oci, kaj sva dobile in potem presrecni in hkrati zalostni, ker je bilo daril konec. NL sva pricakale pred TVjem, ob 12h smo nazdravili in si voscili in potem sva lahko gledale se TV dokler sva zdrzali, drug dan pa sva spali do 12ih. Ja, to so bili casi...

Letosnej NL pa smo pricakali v pogovoru, vecerji (najprej smo se sicer nazrli sladkega). Po vecerji pa smo imeli
srecelov na temo hot&spicey. Zadela sem obrocek za na penis, ki stimulira zenski klitoris, ha ha ha. Ostala darila pa so bila se sexy odpirac za flase, salica v obliki joske, sexy pivski kozarec, vlazilni gel in kondomi in disece palcke in podstavek. Za darilo smo mogli tud odigrat igro Twisterja (kok smo neelasticni in valda smo igrali se s polnimi zelodci, butci), ampak nasmejali pa smo se, sploh, ko smo se cist zapletli in podirali en drugega. Definitivno igrico vzamemo s sabo na smucanje.
Ob 12ih standardno - sampanjec (spila 2 pozirka), potem smo si sli ogledt ognjemet (iz Evanove sobe se vidi Bizovik, Sostro, Polje in Vevce). Matr, kok eni ljudje zmecejo kesa za to sranje!
Potem pa smo se pogovarjali, smejali, obujali spomine...Ob 2h se je Evan zbudil za hranjenje (ne vem kaj je narobe, da se je zacel ponoci spet zbujat za hranjenje), ob 3h je klical Pero, ce smo se pokonc, da se z Niko oglasita, da nam voscta in ob 3:30 so sli vsi domov, mi pa spat. Evan me je spet zbudil neki cez 7, popil flasko in zaspal nazaj (lubi je vse to prespal), ko pa se je set zbudil ob 9, pa nisem mogla vstat. zato je zanj posklrbel lubi, ga previl odnesel v dnevno, jst pa sem odspala se eno urco.
Zdej sem pa cist mackasta (od tistih 2h pozirkov sampanjca, ha ha ha). Pol gremo pa se k mojim na obisk in po darila.

PS: se komentar o uresnicitvi predbozicnih sklepov, ki so se prenesli na novoletne:
Pospravla sem se jedilnico, lubi je posesal stenge in pospravil ventilator, zavila sem darila. Ostalo nisem nardila (aja, tasca mi je pa se zlikala neki perila v cetrtek, ko je pazla malega, ker smo sli na pogreb).
Hu kers, sej mam se cel let casa, da vse to nardim, ha ha...




_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: ninocka
3.1.2006 15:28:03   
ninocka
DRAGI BOZICEK IN DEDEK MRAZ, PRINESITA MI..., ponedeljek 02.01.2006

Tko darila potalana, dobljena, nekatera ze oprana in nosena, ena se zmeraj pod jelko.

Vceraj smo sli popoldne k mojim po darila (in odnesli nasa). Absolutni zmagovalec je bil Evan, saj je bilo skoraj vsako darilo zanj. Dobil je - od naju: medvedka, termosko, dekico, bodi in nogavicke s svedske; od mojih: jopico na kapuco, copatke cebelice, nogavicke, ropotuljico, eno bibo, slincke in zlicke (ker ze jemo kasice), od sestre: toplo zimsko kapico in bodi.
Mami je bila s svojim darilom zadovoljna tko tko (pa sam si ga je zbrala!!!!), oci je reku da mu je pulover premajhen (tko da ga mormo nest zamenjat :(), sestra je bla ful vesela darila (si je pa tut sama zbrala knjigo).

Danes smo sli pa se na obisk k tasci/tastu pogledat, kaj je sta strica pustila pod jelko tam. Necakinja je kr vsa darila namenila Evanu. Mala je tok zlajubljena vanga in bi ga kr naprej mela po rokah in lubckala in bozala...je pa stara 2 leti in je se obcutno premajhna za to, zato jo mormo skoz nadzorovat. Sej mu ne bi zanalasc kaj nardila, bolj ponesreci, ampak bolje spreciti nego leciti...
Komi smo jo prepricali, da pa vsa darila niso za nasga tamalga, ampak tud za ostale vkljucno zanjo, zato je potem nosila darila k svakinji, ki je prebrala za koga je in potem ga je odnesla neprej. Vsa darila, ki sva jih dobila jst in Evan, sem ji dovolila odpret (to ji je blo bolj zanimivo od tistega kar je dobila ona). Evan je dobil racke za v vodo, sparovcek, kapico in nogavicke (od naju), en vrtiljak zabico in utrjevalec dlesni od svakinje in svaka in bone za Baby center v vrednosti 45.000 od tasce in tasta. Men se zdi to ful prevec, ko smo se zmenili za bone, sem pricakovala tam nekje do 10 jurjev (pa se to se mi zdi velik), ampak to...poleg tega sva pa se midva od njiju dobila bon za Emporium  in denar. Mislim, groza....Pa vsako leto je samo slabs...vecje vrednosti, vec daril, pa kreganje, ker smo jim mi kupili prevec (res - tastu sva kupila pizamo in baretko, tasci pa album za slike in set kozmetike in obema skupaj podstavek za olje, kis, sol in poper - a ne, FUUUULL prevec!!!??!!).
Nasleden let bom prepovedala in bom dolocila mejo 3000 na darilo z njune strani. Naj raj seb prvoscta kaksne toplice al pa kaj tazga, sej mi tud sluzmo in si sproti  kupujemo stvari, ki jih rabimo.

Moj seznam za Bozicka in dedka Mraza pa je bil:
1. Space bags-e kupila sama, palcal lubi
2. posteljnino (mam take cudne mere in je pol ful draga posteljnina)
3. komplet lustnih spodnjih majck (kr ene 5 vsaj)
4. stumfi (tega ni nikol premal) dobila 3 pare, pricakujem vsaj se dvojne
5. kaksna torbica (tega tud nimam nikol prevec)
6. zimski skornji s peto (sicer bi se v njih ubijala, ampak ene bi pa mela )
7. zg. del ternirke na kapuco dobila, v roza barvi, pa se spodnji del trenirke v temno modri barvi
8. CD Bridget Jones 910 jupi, dobila in ze poslusala!!!
9. DVDje Disneyevih risank (classics)
10. zavese in mehke, velike brisace
11. uhancke visece, modre, ful lepe
12. komplet - korzet, hlacke, tangice in modrcek lubijev bozicek ni kupu, pa ful sem racunala na to :(
13. komplet sal in rokavice
14. disece svecke, palcke ... dobila
Karkoli od tega, pa prosim, prosim, prosim, ne FLISA (ker ga ne maram)!!!!!

Z rdeco je oznaceno, kaj sem dobila, in sem izredno hvalezna za vse stvari. Ostale si bom pa kupila se iz denarja, ki sem ga dobila, al pa spisek dala v veljavo spet naslednje leto :)

Aja, lubiju sem pa kupila 2 srajci (une za pod obleko in kravato), ceprav jih ne nosi, samo bo mogu zacet, kravat ni blo nobenih lepih; potem set za odpiranje vina, loncek za mleko (za kavomat, ker tok rad pen tisto mleko za v kavo) in posodico za posipanje kakava na peno in gel za tusiranje.  Je bil ful jezen in uzaljen in je darila odpru doma (ni pustil, da jih kam odneseva), ker on zame ni mel nic.  Svakinji in svaku sva kupila posteljnino in ponev za  palacinke, tamala je pa dobila jeans kiklico (jo je takoj oblekla in je ni slekla cel vecer), pulovercek, zabice in kompletek sal, kapico in rokavicke.

Hvalabogu, da je konc tega kupovanja daril, ker bi se mi drugac cist zmesal :)




_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: ninocka
11.1.2006 13:22:19   
ninocka
CASOVNI STROJ, petek,06.01.2006

Danes je zame poseben dan. Tocno na ta dan, eno leto nazaj, sem ugotovila, da sem noseca. Da bomo trije. Da se bo moje zivljenje obrnilo za 180 stopinj. Da bom postala MAMA.

Spomini na dogodke v cetrtek, 06.01.2005

Z lubijem sva oba na bolniski. Jst sem prehlajena, kasljam in smrkam, kar se mi vlece ze od lanskega leta (ha ha), no od pred bozica. Lubi pa je zbolel v ponedeljek in ostal doma. V torek je tud mene tolk zvilo, da sem prisla v sluzbo, bla tam 20 min in sla domov. Nisem mogla. Pa itak sem delala skor dva tedna bolana.
V  torek sem zacela tud razmisljat, da nimam menstruacije, da mi zamuja. Ko zracunam mi zamuja ze dobr 10
dni, pa sploh nisem postekala. Zaradi guzve v sluzbi, zaradi bozica, novga leta, daril, nakupovanja...je sploh nisem pogresala (ja, kera se je pa veseli?). Zamujanje je pa pr men cudno, po drugi strani pa sem ravnokar koncla dieto, tko da je lahko tud s tem kaj povezano.
Vseeno sem rekla lubiju, da od zdaj naaprej on puca mackoma WC (cist preventivno, ker sem brala na RR o toksoplazmozi). Debel me je pogledu, ces: JA, zakaj pa? Jst pa: Ker sem mogoce noseca. In sva se gledala. Ja, lahko bi to povedala tud na lepsi nacin, al pa bi nardila test in mu povedala,...ampak v tistem trenutku sploh nisem razmisljala o tem. Pomembna sta mi bla macka in njun WC. Potem sva se odlocila, da bova pocakala do sobote in ce do takrat se zmeraj ne dobim, grem delat test. In upajmo, da bo pozitiven.
No, in ta slavni cetrtek, sva imela pregled pri zdravnici. Najprej lubi, potem jst. Zdravnica me vprasa kolk casa se mi ze prehlad vlece in kaksna zdravila sem jemala. Ji povem da dobra 2 tedna in da sem v tem casu vzela 1 lekadol. Sokirano me pogelda, ces a v 2 tednih niste mogli pojest se kaj druzga razen tega? Tukaj moram se povedati, da NIKOLI ne jem zdravil, tudi ko sem bolana raj probam s cajcki, vitamini in pocivanjem se pozdravt (bolana sem pa itkak skoraj nikoli). Tablet vzamem samo prvi dan menstruacije, ker drugace ne bi prezivela dneva (ja, tok grozno me boli).
No, in recem zdravnici: "Mislim, da sem noseca. Zato tud nisem vzela kaksnih drugih zdravil."
"Zakaj pa ne nardite testa?  Sej to pa lahko zdej doma opravte, pa boste takoj vedli."
"Ne nardim ga, ker se bojim."
"Bojite, da bo pozitiven?"
"Ne, bojim se, da bo negativen."
Spet me pisano pogelda: "A potem je otrok zazeljen?"
Zdej pa jst njo pisan gledam:" Ja, seveda, je zazeljen. Zakaj pa ne bi bil?"
Predpise mi pocivanje, vitamine in cajcke. Ter predlaga naravna zdravila, ki jih lahko kupim v lekarni in za (morebitne) nosecnice niso skodljiva.
Po zdravniku greva se v lekarno in pred vrati vprasam lubija: A kupva se test?
Pokima mi in vstopiva. Oddava recepte in recem se za nosecniski test (pri tem me grozno zvija v zelodcu-metuljci sl kaj ze). Odlociva se za Clear blue (podpirajmo slovenski industrijo!), greva se v BTC po cevlje za lubija (1 dan razprodaj) in domov. Doma se usedm na kavc in postavim skatlico CB na mizico in ga gledam. Lubi me vprasa, ce ga grem delat in ga zgrozeno pogledam:"Ja seveda ne, sej sva se zmenila v soboto."
Odprem skatlico, preberem navodila, dvakrat, trikrat. Odlozim, pa ponovno. Po kaksni uri mucenja me ima moj  zadost in me nazene delat test. 
Zdej gre pa zares, se ta zadnjic preberem navodila, poiscem jogurtov loncek (od te zivcnosti ne vem ce bom zadela palcko med lulanjem). Napolnim loncek, poklicem lubija v kopalnico in narediva test.
On s stoparico v roki, jst pocasi namocim palcko, pocakava 10 sekund, zapreva pokrovcek in odloziva test na umivalnik. Spopgledava se. 
"A greva ven, al pocakava tukaj?" ga vprasam.
"Kar tukaj," rece.
In cakava in cakava...meni se zdi, da se vlece v neskoncnost, ko opazim PLUS. Ne morem verjet! PLUS je! Sicer bolj rahel, ampak PLUS je!! Lubi ga ne vidi, buli v CB, ampak PLUSA ne vidi. Ko mu ga pokazem, mu posteka. Ja, res je PLUS.
Stojiva v kopalnici pred CB in se gledava. V tistem trenutku mi gre cez glavo miljon misli - PLUS je, noseca sem, dojencka bova mela, mama bom, ocka bo, dojencek pride, noseca sem, noseca sem, NOSECA SEM!!!!
V dnevni sobi se mu usedemv narocjein ga objamem in zajokam. "Lubi, noseca sva. Dojencka bova mela. Majhnega, majhnega dojencka." Objema me, meni pa kr tecejo solze, tresem se, zebe me, adrenalin se mi dvigne do maximuma, smrkam (med drugim tudi zaradi prehlada).
Potem sledijo resni pogocori - kam na pregled, kdaj na pregled, kdaj povedati doma, kdaj v sluzbi, kako povedat, kaj si zeliva (meni je cisto vseeno, ampak cutim, da bo fantek)...
Test vrzem v smeti, ampak ga grem tisti dan se 5x pobrat iz njih in preverit rezultat (da ja nisem narobe vidla), ceprav vem, da rezultat ni vec veljaven. Se preden ga vrzeva v smeti, ga poslikava in poslikava tudi moj trebuscek, ki v sebi skriva eno majhno, majnhno pikico.

Hvala Bozicek, hvala Dedek Mraz za tako lepo darilo...polepsala sta mi leto 2005!

Ja, ze eno leto je od tega. Sedaj imava skoraj 5 mesecnega fantka (sem vedla, ha ha), ki je pravi soncek. Obozujem ga in obuzujem vsak preziveti trenutek z njim. Gledam ga, ko sip, bozam ga, lubckam ga, crkljam ga (ko se pusti - zal se ne mara prevec crkljati, zato ga nimam toliko po narocju). Igrava se, pojem mu, skacem kot opica pred njim. Naredim vse, da je srecen in zadovoljen. Stopi mi srce, ko se mi nasmeje in me pogleda. Vem, da me ze pozna. Ve, da sem njegova MAMA. Ve, da je moj OTROK.
 
Nikoli ne bi zamenjala tega, ceprav vcasih pogresam trenutke, ko je bil se v trebuhu - ko me je brcnil, ko sem pobozala trebuscka in njega, ko sem ga cutila...takrat je bil resnicno MOJ in samo MOJ.




_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
14.1.2006 20:43:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ninocka)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: ninocka
20.1.2006 14:28:30   
muki1
Kak si to lepo napisala, sem kar malo pojokala zraven.
Eh, kaj morem, sem taka cmera jera.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: ninocka
19.4.2006 5:26:36   
Anonimen
Jaz imam tudi še vedno CB od Robija.

Pa tebe tudi še vedno ni bilo kavo.

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: ninocka
26.5.2006 7:36:49   
ninocka
PST (Pot Spomina In Tovaristva), cetrtek 11.05.2006

Ne vem kaj mi je butnlo v glavo, da bova z Evanom odpesacla iz Bizovika do BTCja. Seveda po PSTu.
Mal pred 11to poberem vse stvari, tamalga napokam v vozicek, pred bajto se srecam sosedo, ki gre s svojim malim novim zakladkom prvic ven. Skupaj jo odmasiramo do krizisca, potem pa midva sibneva, polna elana, v BTC. In je tko lepo tam med Bizovikom in Fuzinami, res ta pravi PST. Pesek, drevesa, mal vetrcka, par ljudi, ki se sprehajajo oz. nekam hitijo...Potem pa zavije mimo obvoznice oz. mimo 'brooklinskega mosta". Hodis direkt ob avtocesti, avtomobili brnijo, ropotajo...men je blo prav grozno.
Pa sva v Polju. Ven pridev pri najboljsem sosedu in se zgubim, ker PST pelje nekje med bloki. Jst jo mahnem kar po svoje (pribllizno tam, kjer naj bi PST sla), seveda vmes zalutam in grem spet preko obvoznice in se potem vracam, najdem potko, ki je lih kaksnih 200 m "taprava", pa sem spet pr obvoznici. Hudica. Jst se tazga PST ne spomnim!!??
Na sreco sva ze skor v Jarsah oz. na Letaliski, tam pa je spet ta lep del. Pelje mimo vojasnice, potka je lepo zrihtana, v senci (hvalabogu, ker jst kura sem sla lih ob najbolj vrocem soncu hodt, pa se brez kape), ampak ob tej uri popolnoma prazna. Slisi se samo moje korake in skripanje vozickovih gum (pa ne od hitrosti).
In me preplavljajo spomini - vcasih smo s solo vedno imeli pohod okoli Ljubljane (sam da nikol nismo dejansko sli okoli) za dan zmage, 9. maja. Startali smo pred solo in sli tam mim nasga bloka in pol mim vojasnice in naprej. Potka je bla urejena, oznacena z tablami oz. tam kjer je sla po plocniku, z zeleznimi simboli PSTa zabetorniranimi v plocnik. Da si mel obcutek in da si vedel kje hodis. Zdaj pa nic. Na dolocenih tockah so nas cakalali stanti, ki so dajali stampiljke, znacke, pijaco...Men je slo kr na jok, kako je vse to propadlo - delno verjetno zarad nevzdrzevanja, delno pa zaradi obvoznice.
Anyway, ko sem hodila mimo vojadsnice, sem se spomnila, kako sva s Katko v najinih pubertetniskih letih, kolesarile tukaj. Potem sva se usedle na klopce (ker sva nujno rabile pocitek, saj je pot od Jars do vojasnice reees dolga) in opazovale nase vrle vojake. No, jst sem iskala enega cisto posebnega, Katki pa je bil vsec vsak, sam da je mel uniformo, ha , ha. V tej vojasnici je bil Simon (moj tedanji fant), zato sva se tako pogosto vozile in ustavljale tam. Moje delno slepe in delno zaljubljene oci ga niso tam nikoli uzrle (ne vem tocno kaj je krivo - kratkovidnost, zaljubljenost al pa pac cist Good old bad luck), sva pa povzrocale mal zmede in mehkih kolen pri ostalih vojakih. Ah, vazno, da sva se midve takrat zabavale! Ker sem imela sreco, da je bil danes tak vroc dan, sem uzrla celo par misic, ki so popravljale en avto. Jeej, nou let, nou let!! No, vsaj za neki se mi je splacal it po tej poti. Pa sem ze mimo vrtickarjev na kriziscu in v Jarsah. Klicem ocija, ce je ze peljal ven Bibo in ker je se ni, ga pocakam in narediva se en krog okrog bloka, potem pa v stanovanje. Oci mi sploh ni verjel, da sem sla pes, ker je baje to kar ene 5 -6  km, ce ne se vec. Dobr, da si prej nisem racunala, ker drugac sploh ne bi sla :). Potem pa zabijeva dan pri mojih, ko gre lubi iz sluzbe pa naju pobere in odpelje domov. Hodila sem dobro uro in pol, prepesacla (baje) cca. 6 km, pocutila sem se pa fino in polno energije (mislim, da bi lahko sla se nazaj??). Bom sla se kdaj, sam da jo drugic raj mahnem od Fuzin naprej ob Zaloski in potem po Kajuhovi, ker se mi vseen zdita mal bolj kultutrni, kot pa ta nas veleslavljeni PST. Dobr, da je bil par dni prej pohod in so ble po tleh narisane puscice, da sem se na dolocenih tockah vsaj priblizno znasla in vedla  kam (ceprav sem sla ravno v kontra smer do pohoda). Naslednjic, uh, kdaj bo spet to…   Upam, da mi je sla vsaj kaksna deka dol od tega pesacenja?

_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?