|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dva tedna sam na morje
28.5.2008 9:41:49   
Lenny
Najin mulček si želi za dva tedna v kolonijo na morje - Punat. Septembra bo star 6 let in gre seveda v šolo. Lani je bil na 7-dnevnem taborjenju in ful užival, s to razliko, da je poznal tako otroke kot voditelje. Na to taborjenje gre tudi letos.
Za morje pa ne bi poznal nikogar, povrhu vsega se gre za dva tedna. A ima katera morda izkušnje, kako se obnese dvotedenska kolonija pri predšolskem otroku, ki gre sam, brez recimo starejšega bratca ali sestrice, brez prijatelja. A zdržijo dva tedna?
Mnenja bodo dobrodošla, saj se nekako ne moreva odločiti, po drugi strani pa ga ne bi rada prikrajšala za izkušnjo, morje, sonce, igro,.....
Lep vroč dan vsem in v naprej hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dva tedna sam na morje
28.5.2008 10:01:00   
Jančika_
Praviš, da si sam želi? Ne vem, koliko si 6-letnik predstavlja, kaj dva tedna dejansko pomenita? To pa tak sama najboljše veš, jaz imam mlajše otroke in vem, da se Vasju še ne sanja najbolj.

Mi smo imeli enkrat v koloniji 5-letnika, 10 dni v Piranu. Bil je najmlajši v moževi skupini, oz. sploh v tisti rundi, kuharice so ga totalno razcartale, mali je bil glavna zvezda, pa kolikor se spomnim, se je imel super, mislim, da ni nič jokal. Ful se je zredil, ker je stalno hodil v kuhinjo, pa je dobil kak priboljšekuser posted image . Se mi je pa zdej vseeno malo premajhen, niti ne vem zakaj, glede na to, da se je fajn imeluser posted image

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dva tedna sam na morje
28.5.2008 10:19:37   
Anonimen
Pozdravljena!
dva tedna se sicer sliši veliko za tako majhnega otroka.Ti ga najbolj poznaš in lahko predvidevaš kako se bo obnašal.Lahko,da mu bo silno všeč,da bo užival.
Če jemljejo tako majhne s seboj se pravi,da imajo že prakso in vedo kako in kaj.V skarjni sili pa se zmeni,da te takoj poklčejo,če bo otroček pokazal nezadovoljstvo in ga greste iskat.Naj ima možnost pokazat samostojnost,če je že zrel za tako situacijo.Če sam želi je že prvi znak,da si želi uživat.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dva tedna sam na morje
28.5.2008 10:27:35   
lelaval
Če si sam želi - poskusi - sploh, če je že za 7 dni bil odsoten od vaju.
Moji niso takšni primerki - se me držijo kot klopi user posted image . Zdravnik nam že 2. leto "priporoča", če bi šla s kolonijo na morje - glede na njuno zdravstveno stanje - pa oklevata - no sin bi še šel, hči pa se "še odloča". Bomo videli.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dva tedna sam na morje
28.5.2008 10:51:03   
Lenny
Praviš, da si sam želi? Ne vem, koliko si 6-letnik predstavlja, kaj dva tedna dejansko pomenita?
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

Točno o tem se tudi midva pogovarjava. Dvomim, da si časovno predstavlja, kaj pomeni 14 dni.

Organizator pravi, da so že imeli 4 in 5 letnike, vendar v družbi starejših bratov ali sester.
Največja razlika glede na lansko taborjenje se mi zdi v tem, da je tam vaditelje in otroke poznal, tu pa gre za popolnoma nepoznane. Morda pa le preveč komplicirava user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dva tedna sam na morje
28.5.2008 10:51:52   
Lenny
Mah, res sem genij. Totalno sem zabluzila Jančikin citat user posted image

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dva tedna sam na morje
28.5.2008 10:56:25   
Rožica I
Moj sin je star 6 let in 2 meseca in je precej samostojen otrok (včeraj se je recimo 1. popolnoma sam stuširal,skrtačil podplate in nohte, obrisal..) pa vem, da ga niti v sanjah še ne bi pustila za 14 dni kam samega user posted image !
Letos bo sicer šel na taborjenje za dan/dva z znano klapo, ampak bomo v stalni pripravljenosti, da gremo ponj, takoj ko zazvoni mobilc.
Če si tako želi, ga pošlji s kolonijo, vsaj veš, da bo v dobrih in varnih rokah, še zmeraj pa lahko greš ponj, če bo treba.
A je res že tako hitro minilo?? Pa se mi zdi, da je še včeraj bil v plenicah user posted image ...

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dva tedna sam na morje
28.5.2008 11:02:48   
Lenny
Joj, Rožica, ja .... včeraj v plenicah, zdajle pa sam na morje user posted image  Prehitro mine. Čeprav ga rada gledam, kako je vedno bolj samostojen in samozavesten. In če bo želja osala še kak teden, to pomeni, da misli resno. Ga bova pač prijavila.
Lani sem tudi jaz dežurala ob mobilcu, pa ni zvonil. In vsak dan sem na netu gledala slike preteklega dne na taborjenju. In videla sem svojega mulca, nasmejanega do ušes, tako kot vsi ostali, ki so bili tam.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dva tedna sam na morje
28.5.2008 11:06:47   
Volga
Moj je tudi 6 in dva meseca, zna opraviti tudi vse sam, mislim to, kar pravi Rožica, pa si ga vendar niti pod razno ne predstavljam, da bi šel sam nekam za 14 dni. Glej, to se bosta morala čisto sama odločiti, kako in kaj. Sicer pa ga greš lahko vsak trenutek iskat, če mu pač ne bo.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dva tedna sam na morje
28.5.2008 11:12:45   
Anonimen
Smo pred isto dilemo, čeprav sem se jaz že skoraj odločila da letos še ne gremo. Maruša pa še kar moleduje.
Naša situacija: končuje prvi razred, z idejo je prišla pred dvema mesecema. Najprej sem ji vse razložila in zraven še malo pretiravala, potem smo jo pustili en mesec da premelje v svoji glavi. Rezultat: še kar bi šla.
Jančika, vidim da si imela nekaj izkušenj z otroci v koloniji. Daj mi nekaj povej. Naša punca včasih ponoči, recimo dva do trikrat tedensko ponoči vstane, pride v spalnico, me kliče,...vse to v spanju. Smo sprobali, če je budna, ampak punca dejansko ne ve kaj dela tisti moment. Jo pospremim v posteljo, pokrijem, včasih kar zaspi nazaj, včasih se v tistem prebudi in me gleda čudno, kaj delam sredi noči pri njej.....Evo in to je razlog, zaradi katerega se ne upam spustit v to pustolovščino. Kaj misliš? Ker pediatrinja mi je rekla, da ko bo menjala okolje ne bo tega delala. Mene pa vseeno črviči, kaj pa če vseeno....
A ima katera podobno izkušnjo? Aja, šla pa bi s kolegico, ona je pa v drugem razredu, tako da glede tega bi bilo super.

(odgovor članu Lenny)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dva tedna sam na morje
28.5.2008 11:19:22   
Marogica
Moj je star sicer 7 let, pa  ne bi niti malo pomišljala, da ga NEBI poslala, če bi sam hotel. LEtos so imeli v šoli 3-dnevno šolo v naravi, mali je bil nervozen(od veselja) že cel mesec prej. In kako je bilo? ČUDOVITO, je njegov odgovor.

Pa poleti ga bomo dali za en teden v šolo v naravi-nekaj podobnega, ker si želi. Sicer bo nekaj prijateljčkov poznal.....

Se mi pa zdi, da se starši preveč obremenjujemo, kako bo otrok to "preživel". Otroci se med sabo hitro "najdejo", sploh, če so animirani s strani vzgojiteljev ali "animatorjev" in važno jim je, da jim ni dolgčas. Kolikokrat reče moj otrok na morju, da mu je dolgčas...pa ne da ne bi kaj delali, saj smo cel dan v akciji. Njemu manjka družba VRSTNIKOV. To nam da jasno vedeti. Ko se na morju najde kakšen vrstnik, potem je on srečen in zadovoljen.

Tako, da če sam želi, ne skrbi. Še vedno te lahko pokličejo in ga greš predčasno iskati. Daj pa otroku MOŽNOST.

< Sporočilo je popravil Marogica -- 28.5.2008 11:20:02 >


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Dva tedna sam na morje
28.5.2008 11:24:54   
frutka_
Podobno kot ostale.Č esam želi naj gre. Če bo kriza še vedno lahko greste po njega. Punat ni daleč.user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Dva tedna sam na morje
28.5.2008 11:35:51   
Anonimen
Naša punca včasih ponoči, recimo dva do trikrat tedensko ponoči vstane, pride v spalnico, me kliče,...vse to v spanju. Smo sprobali, če je budna, ampak punca dejansko ne ve kaj dela tisti moment. Jo pospremim v posteljo, pokrijem, včasih kar zaspi nazaj, včasih se v tistem prebudi in me gleda čudno, kaj delam sredi noči pri njej.....Evo in to je razlog, zaradi katerega se ne upam spustit v to pustolovščino. Kaj misliš? Ker pediatrinja mi je rekla, da ko bo menjala okolje ne bo tega delala. Mene pa vseeno črviči, kaj pa če vseeno


Vem,da ti ni vseeno,da se je težko odločit.Še preden sem prebrala,da ti je pediatrinja svetovala,da bi morda pa umik od vaju le pomagal,da ne bi bilo nočnih selitev narodov,sem bila pripravljena ti enako svetovat.Brez preizkusa ne boš na jasnem.Če bi se le dalo za kratek čas poslat otroka kam na kratek oddih z sovrstniki,samo tok,da veš pri čemu si,če se da.

< Sporočilo je popravil neva6 -- 28.5.2008 11:37:33 >

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Dva tedna sam na morje
28.5.2008 12:49:27   
al1*
Odvisno od otroka.
Naša tavečja je šla prič sama v Punat, ko je bila stara 6 let - tisto leto preden je šla v šolo. Šla je z vzgojiteljico in otroki iz svojega vrtca. Načeloma je bilo ok, je pa rekla, da za tako dolgo več ne bi šla. Naslednje leto je šla raje v Poreč, kjer so destdnevne izmene.
Tako da dva tedna je res precej dolgo.

Tamali pa bo 6 avgusta pa vem, da niti pod razno ne bi zdržal 2 tedna brez nas - pa je ravno tako samostojen, ampak bolj "domač" človek


_____________________________

lp


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Dva tedna sam na morje
28.5.2008 13:06:54   
majcci
Izkušenj s svojimi otroki še nimam, sem bila pa jaz kot otrok velikokrat na počitnicah brez staršev in mi je bilo vedno zelo fajn. Sem bila pa prvič na taborjenju, ko sem imela 4 leta in 8 mesecev. Staršev ni bilo zraven, so pa bili sosedi in nekaj mojih prijateljev, tako da sem se imela super, pa tudi starši niso bili v skrbeh. Bi pa takoj prišli po mene, če bi bilo treba. Sem pa potem šla še vsako leto na taborjenje - tam do 12. leta.
Drugače pa sem preživljala več del počitnic pri noni - tudi več kot mesec dni, brez da bi videla starše, ali pri očetovi sestrični. So bili pa to poznani ljudje, vendar nekega domotožja nikoli nisem imela.
Jaz bi ga poslala, vendar bi pa bila v pripravljenosti, da grem ponj, če ne bi več zdržal.

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Dva tedna sam na morje
28.5.2008 13:21:05   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: bojka
Jančika, vidim da si imela nekaj izkušenj z otroci v koloniji. Daj mi nekaj povej. Naša punca včasih ponoči, recimo dva do trikrat tedensko ponoči vstane, pride v spalnico, me kliče,...vse to v spanju. Smo sprobali, če je budna, ampak punca dejansko ne ve kaj dela tisti moment. Jo pospremim v posteljo, pokrijem, včasih kar zaspi nazaj, včasih se v tistem prebudi in me gleda čudno, kaj delam sredi noči pri njej.....Evo in to je razlog, zaradi katerega se ne upam spustit v to pustolovščino.

Verjamem, da ti je zaradi tega težko, a sem prepričana, da bi se vzgojitelji znašli, tudi če bi prišlo do tega. Jaz bi pazila recimo, da je ne bi dala v tako sobo, kjer bi lahko padla po stopnicah, drugače pa po moje ni za skrbet. Smo imeli vse sorte primerov, ko je starše skrbelo zaradi tega ali onega, pa ni bilo nikoli nobenega problema, ki se ne bi dal rešit.

Otroci so pa tudi zelo prilagodljivi in se imajo vsi po vrsti fajn. Imeli smo dva primera, ko so šli otroci na sredi domov, a ne zaradi sebe, temveč ker so starši imeli take probleme sami s sabo, da so se kr pripeljali dol in otroke odpeljali, ker so jih tako zelo pogrešali, čeprav so otroci hoteli ostat...user posted image Pa en primer, ko je mama otroka sicer pripeljala na zbirno mesto, ga potem sama peljala z avtom dol, še malo mencala, se ni mogla odločit, nakar ga je odpeljala nazaj...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Dva tedna sam na morje
28.5.2008 15:06:33   
ejša1
Tudi jaz bi ga pustila, da gre, če si tako želi. Se mi zdi, da smo včasih starši tisti, ki bolj kompliciramo pri vseh stvareh. Če bo pa nastopila kakšna kriza, ki ji vzgojitelji ne bi bili kos, pa pač greste po otroka.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Dva tedna sam na morje
28.5.2008 15:37:00   
Pobalami
IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Pozdravljena!
dva tedna se sicer sliši veliko za tako majhnega otroka.Ti ga najbolj poznaš in lahko predvidevaš kako se bo obnašal.Lahko,da mu bo silno všeč,da bo užival.
Če jemljejo tako majhne s seboj se pravi,da imajo že prakso in vedo kako in kaj.V skarjni sili pa se zmeni,da te takoj poklčejo,če bo otroček pokazal nezadovoljstvo in ga greste iskat.Naj ima možnost pokazat samostojnost,če je že zrel za tako situacijo.Če sam želi je že prvi znak,da si želi uživat.


Mislim enako. Samo bolje je da sami z njim govorite po telefonu-recimo po petih dnevih, nato po osmih..., ker skrbnikom mogoče ne bo pokazal da se slabo počuti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Dva tedna sam na morje
28.5.2008 15:42:52   
amalija
No, jaz sem bila vzgojiteljica v Pineti, so tudi 14 dnevne izmene in smo imeli min 3 skupine teh malčkov, nekaj jih je imelo dol tudi brate/sestre, vendar ne v isti skupini. Velika večina je bp preživela teh 14 dni, '' problem'' je bil samo pri tistih par, katerih starši (predvsem mamice) so jokali, ko so jih pripeljali, klicali na telefon vsak dan po parkrat (vzgojiteljice)... Z ene 2 je bilo malo problema s spanjem prve dni, ker niso bili navajeni spati drugje kot doma, vse ostalo bp. Je pa res, da so te skupine manjše, tam okoli 7otrok na eno vzgoijiteljico, in rahlo prilagojen program imajo.

Če sam želi, bi ga jaz dala.

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Dva tedna sam na morje
31.5.2008 20:52:21   
Anonimen
Lani je bil na 7-dnevnem taborjenju in ful užival, s to razliko, da je poznal tako otroke kot voditelje.

A zdržijo dva tedna?


Zakaj pa ne bi zdrzal? Ce zdrzi tri dni...en teden....bo tudi dva...ce bos zdrzala tudi ti :) in ce bo dovolj animacije v koloniji, kar pa ponavadi je, kolikor vem.

(odgovor članu Lenny)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Dva tedna sam na morje
31.5.2008 22:01:55   
Pia73
No, jaz pa ti lahko povem čisto osebno izkušnjo.

Najin sin je lani šel prvič sam na morje. Star je bil 6 let in 9 mesecev. Res je bil leto dni starejši kot je tvoj letos a po mojem bi bilo enako tudi, če bi ga dali leto dni prej. Razlog, da ga nismo dali tudi leto dni prej je bil ta, da nam takrat ta ideja ni padla na pamet.
Lani pa smo čisto slučajno izvedeli za varianto ,da gre na morje. Časa, da se odloči je bilo zelo malo,.... Razložila sem mu, da si lahko do odohoda avtobusa brez problema premisli, potem ko bo na avtobusu bo pa malo težje a da ni problem in da bomo prišli ponj, če bo tako želel. Poznal ni nikogar. Sicer je na zbirnem mestu videl enega fanta, ki mu je bil znan iz nogometa a je bil tisti fant z bratom pa še zbolel je po dveh dneh. Naš je šel za 10 dni in sicer v Piran. Brez problemov je zdržal. Jaz pa sem ga vsak dan poklicala. Pa ne, da bi paničarila, ker tudi nisem jokala, ko je odhajal pa tudi na jok mi ni šlo ampak zato, da se slišiva in malo pomeniva,...
Ko je prišel je imel mešane občutke, ni vedel ali bo še šel ali ne. Tale varianta v Piranu verjetno res ni bila najbolj posrečena. Niso se veliko kopali in natrofili so na blazno vročino. Sobe so bile vroče kot pes in so morali biti ti najmlajši notri po več ur med najhujšo vročino brez prave animacije,.... Verjetno Jančika ve kako to izgleda. Verjetno je tudi odvisno od "vzgojiteljic". Te, ki jih je imel naš fant so se mi zdele sicer ok a malo premlade. So ravno končale srednjo šolo,.... Pa tudi tiste ure kopanja so bile bolj skopo odmirjene in plaža je samo skalnata in nič kaj prijazna,...
Nikoli ni rekel, da ni bilo fajn pa tudi posebej hvalil ni.

Ko smo ga letos spet vprašali, če bi šel ni takoj vedel ali bi ali ne. . Ponudila sem mu varianto, da gre v Baško. Pravijo, da je tam super in tudi organizacija mnogo boljša kot v Piranu. Ker smo se odločili, da ga damo tudi, če bomo samoplačniki in ne bomo dobili potrdila od zdravstva, ta bodo namreč v kratkem šele začeli deliti smo mu lepo predstavili vse vidike. Povedali smo, da je nam lažje, če ne gre, da to ni naša želja ampak njegova svobodna izbira. Našli smo ljudi, ki so vedeli kaj povedati kako tam je in potem smo mu pustili čas, da se odloči. Razlog zakaj smo mu vse to ponudili je bil v tem, da gremo mi samo za 7-9 dni na morje. In naš fant se je odločil, da gre. Pa smo mu še pustili čas in ga preverjali, če si to res želi,.... In si želi. In smo ga vpisali in smo že plačali 30% torej cca 100 EUE. Zmenili smo se, da če mu ne bo všeč pač ne bo več šel,... Sam je predlagal, da bo pa šel takrat, ko bo šel z njim tudi mlajši sin, ko bo dovolj star,....

Sedaj naš fant že komaj čaka, da gre v Baško!

Tako, da jaz mislim, da je najbolj pomembno, če si on želi. Jaz bi ga na tvojem mestu dala. Pa sicer naš ni najbolj samostojen, rit mu še sedaj brišem, ipd,..... user posted image

Edino kar ti polagam na srce je, da ne narediš napake, ki sem jo jaz lani. Dala sem mu lepe cunje za sabo, pa se jih pol ni vrnilo z njim,..... naš je pač bolj šlampaste sorte,...sicer sem potem v Mladinskem centru videla kuuup izgubljenih stvari, tako da so bolj ali manj vsi otroci šlampast a ravno sinovih najboljših stvari žal ni bilo,.....

Je pa še drugi vidik,... zadnjič je pri nas prespal fantek, sinov prijatelj. Niso mi niti povedali, da ima veeeliiike probleme s prespanjem drugje,.... To smo se zmenili samo zato, ker je naš fant enkrat prespal pri njih,.... To je bila ena mojih hujših noči in ta fant dolgo ne bo več prespal pri nas. Takega otroka pa jaz niti slučajno ne bi dala nikamor,... Sicer mi je naslednji dan njegova mamica povedala, da to ve,...ampak, ampak,... eh saj vsakdo zase ve,.... Takega otroka bi jaz pustila v šolo v naravi, če bi si to zelo želel a bi vseeno o vsem tem vse povedala njegovi učiteljici,... S takim otrokom potem ne trpi samo otrok ampak še cel kup ljudi okoli njega,....


_____________________________

Ja, ja,...

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Dva tedna sam na morje
1.6.2008 15:17:49   
hmm...
Mislim da je ponekod tudi tako, da greš tudi ti zraven če želiš.

Lahko tudi paziš skupino.

_____________________________

Kadar neko stvar izgubimo, šele takrat se zavedamo kaj smo imeli!

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

-----> POMAGAJMO JIM!!!!!

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Skoptični sindrom
Ima tudi vaš otrok težave z branjem in pisanjem, ki si jih glede na njegov razvoj na ostalih področjih ne znate razložit...
Takšne so posledice, ko otroci premalo spijo
Spanje je nujno za normalen razvoj in telesno ter akademsko uspešnost. Kronično pomanjkanje kakovostnega spanja je lahko...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?