Pia73 -> RE: Dva tedna sam na morje (31.5.2008 22:01:55)
|
No, jaz pa ti lahko povem čisto osebno izkušnjo. Najin sin je lani šel prvič sam na morje. Star je bil 6 let in 9 mesecev. Res je bil leto dni starejši kot je tvoj letos a po mojem bi bilo enako tudi, če bi ga dali leto dni prej. Razlog, da ga nismo dali tudi leto dni prej je bil ta, da nam takrat ta ideja ni padla na pamet. Lani pa smo čisto slučajno izvedeli za varianto ,da gre na morje. Časa, da se odloči je bilo zelo malo,.... Razložila sem mu, da si lahko do odohoda avtobusa brez problema premisli, potem ko bo na avtobusu bo pa malo težje a da ni problem in da bomo prišli ponj, če bo tako želel. Poznal ni nikogar. Sicer je na zbirnem mestu videl enega fanta, ki mu je bil znan iz nogometa a je bil tisti fant z bratom pa še zbolel je po dveh dneh. Naš je šel za 10 dni in sicer v Piran. Brez problemov je zdržal. Jaz pa sem ga vsak dan poklicala. Pa ne, da bi paničarila, ker tudi nisem jokala, ko je odhajal pa tudi na jok mi ni šlo ampak zato, da se slišiva in malo pomeniva,... Ko je prišel je imel mešane občutke, ni vedel ali bo še šel ali ne. Tale varianta v Piranu verjetno res ni bila najbolj posrečena. Niso se veliko kopali in natrofili so na blazno vročino. Sobe so bile vroče kot pes in so morali biti ti najmlajši notri po več ur med najhujšo vročino brez prave animacije,.... Verjetno Jančika ve kako to izgleda. Verjetno je tudi odvisno od "vzgojiteljic". Te, ki jih je imel naš fant so se mi zdele sicer ok a malo premlade. So ravno končale srednjo šolo,.... Pa tudi tiste ure kopanja so bile bolj skopo odmirjene in plaža je samo skalnata in nič kaj prijazna,... Nikoli ni rekel, da ni bilo fajn pa tudi posebej hvalil ni. Ko smo ga letos spet vprašali, če bi šel ni takoj vedel ali bi ali ne. . Ponudila sem mu varianto, da gre v Baško. Pravijo, da je tam super in tudi organizacija mnogo boljša kot v Piranu. Ker smo se odločili, da ga damo tudi, če bomo samoplačniki in ne bomo dobili potrdila od zdravstva, ta bodo namreč v kratkem šele začeli deliti smo mu lepo predstavili vse vidike. Povedali smo, da je nam lažje, če ne gre, da to ni naša želja ampak njegova svobodna izbira. Našli smo ljudi, ki so vedeli kaj povedati kako tam je in potem smo mu pustili čas, da se odloči. Razlog zakaj smo mu vse to ponudili je bil v tem, da gremo mi samo za 7-9 dni na morje. In naš fant se je odločil, da gre. Pa smo mu še pustili čas in ga preverjali, če si to res želi,.... In si želi. In smo ga vpisali in smo že plačali 30% torej cca 100 EUE. Zmenili smo se, da če mu ne bo všeč pač ne bo več šel,... Sam je predlagal, da bo pa šel takrat, ko bo šel z njim tudi mlajši sin, ko bo dovolj star,.... Sedaj naš fant že komaj čaka, da gre v Baško! Tako, da jaz mislim, da je najbolj pomembno, če si on želi. Jaz bi ga na tvojem mestu dala. Pa sicer naš ni najbolj samostojen, rit mu še sedaj brišem, ipd,..... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Edino kar ti polagam na srce je, da ne narediš napake, ki sem jo jaz lani. Dala sem mu lepe cunje za sabo, pa se jih pol ni vrnilo z njim,..... naš je pač bolj šlampaste sorte,...sicer sem potem v Mladinskem centru videla kuuup izgubljenih stvari, tako da so bolj ali manj vsi otroci šlampast a ravno sinovih najboljših stvari žal ni bilo,..... Je pa še drugi vidik,... zadnjič je pri nas prespal fantek, sinov prijatelj. Niso mi niti povedali, da ima veeeliiike probleme s prespanjem drugje,.... To smo se zmenili samo zato, ker je naš fant enkrat prespal pri njih,.... To je bila ena mojih hujših noči in ta fant dolgo ne bo več prespal pri nas. Takega otroka pa jaz niti slučajno ne bi dala nikamor,... Sicer mi je naslednji dan njegova mamica povedala, da to ve,...ampak, ampak,... eh saj vsakdo zase ve,.... Takega otroka bi jaz pustila v šolo v naravi, če bi si to zelo želel a bi vseeno o vsem tem vse povedala njegovi učiteljici,... S takim otrokom potem ne trpi samo otrok ampak še cel kup ljudi okoli njega,....
|
|
|
|