nialana
|
Bušica, hvala za temo, sem se ravno spravljala odpret nekaj podobnega Sem pa jaz v precej bolj "nujni" situaciji, ker imam rok že čez en teden in sem še vedno v dilemi Feldbach ja ali ne (še posebej, odkar je samoplačniško), zato res prosim za čim bolj vsestranske informacije.. Mogoče res predvsem od tistih, ki ste imele kake posebnosti v nosečnosti ali pri porodu in kako so se potem odrezali v FB. Mene zanima npr., če je katera imela v nosečnosti moteno toleranco za glukozo ali pa nosečniški diabetes, pa če je otrok slučajno bil potem hipoglikemičen - to najbrž zdravijo tam (in ne pošibajo zaradi tega v Graz?). Zanima me tudi, kako je z induciranjem poroda v primerih, ko otrok mora ven, bodisi zaradi zrele posteljice, premalo plodovnice in podobno..? Ali raje naredijo CR (ker jaz bi se temu raje izognila, če ne bi bilo res nujno)? Pa še, kakšne so vaše izkušnje glede pomoči pri dojenju - jaz si namreč grozno želim dojiti, v prvo so me sestre v LJ porodnišnici zaj*** s flaško (čeprav sem imela mleko in ok bradavice!!, samo tamala je bila bolj zaspanka) in sem si potem 8 mesecev iztiskala mleko - res ne bi še enkrat. Ali je katera znala zgolj osnovno nemško (kot jaz) in ali je bil zato problem sodelovat pri porodu? Joj, polno glavo imam dvomov, vprašanj, bojazni... Kljub vsem organizacijskim zahtevam, ki bi jih porod v FB terjal od mene (imam 19 mesecev staro punčko, pa ker je to drugi porod in smo iz LJ, bi šli nekaj dni prej gor v apartma, seveda še babi zraven, da bo merkala, ko gremo rodit itd. itd.), pa mi je še huje sploh pomisliti na porod v LJ, kjer sem imela slabi dve leti nazaj precej nečloveške izkušnje - še posebej zdaj, ko sem si v Fb že ogledala in ko vem, da porod in predvsem poporodna izkušnja ne rabita biti taka, kot je bilo prvič. Hvala in pozdravček vsem!
|