rija
|
Koala moj primer: malega je takoj po porodu skopal očka.....potem so nas pustili cartat še ene 2 uri v porodni in potem na oddelek. Ker se je pri nas vse zgodilo zelo hitro in pozno, pa še ful snega je bilo, smo se zmenili, da bo oči prespal kar v bolnišnici, zastonj, v neki sobi, ki je sicer namenjena za srečanja mamic s svojci, je pa noter kakšna rezervna postelja. Jaz kar nisem mogla verjeti, da so tak prijazni. Malega daš potem v otroško sobo, kjer sta 24/7 prisotni 2 sestri ali pa ga imaš pri sebi. Naslednji dan ti ga pregleda pediater, naredi UZ kolkov, predpiše morebitno terapijo, našemu so preščipnili priraščen jeziček, ker je bil zelo temne polti so mislili, da je dobil zlatenico in mu še dvakrat z mojim privoljenjem vzeli kri, da smo jo izključili. Popek mislim, da je bil pudran, se pa ne spomnim več, ker sva zapustila bolnico že brez ščipalke. Se mu je krasno zacelil. Aja, pa čistila ga je vedno sestra, ker je bilo meni prav slabo, ko sem pogledala vanj. So pa res pripravljene priskočiti na pomoč, pa naj je to previjanje, preoblačenje, umivanje, tehtanje, karkoli. Da o dojenju ne govorim. Pa ni nobenega mus, sama dobra volja. Nobenega očitanja, nobenega nestrpnega pogleda. V otroški sobi je vedno na voljo sveže umetno mleko, sterilizirane flaške in dudke. Za vsak slučaj. Vedno na voljo mikrovalovna in blazinice iz črešnjevih pečk, ki jih tople polagaš na novorojenčkov trebušček, da omiliš morebitne krčke. Vedno je dovolj blazin, za dojenje oz. dobi vsaka svojo. Vedno je dovolj perila, pižam, vložkov, prsnih blazinic, vedno je na hodniku dovolj mineralne vode, navadne vode, vode z manj mehurčki....vedno se počutiš kot carica. In ne glede na to, da smo bile tujke, so nas obrajtali povsem enako kot domačinke. Sem se enkrat pritožila čez preveč in preglasne obiske v sobi, pa so sestre naredile takoj racijo po celem nadstropju in prosile, če lahko napišem pritožbo, da jim olajšam boj za mir v sobah. Poleg vsega so opravili vse osnovne preiskave, kot jih verjento tudi pri nas.