Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: vedno ena in ista vprašanja 3.9.2007 14:26:17
|
|
|
|
Mešamdrek
|
Kaj pa vem.Ni vse v številu ampak v ljubezni.Tudi jaz imam samo enega pa me včasih prime da bi mela še enega,drugič spet ne.Če veš da riskiraš je bolje ne imeti še enega,kar pa se drugih tiče boš morala kar preslišat,ker drugače lahko živiž v osami in nikamor ne hodiš.Ne daj se pa srečno.
|
|
|
|
RE: vedno ena in ista vprašanja 3.9.2007 14:28:18
|
|
|
|
Pajaca
|
Meni gredo ta vprašanja tudi na živce. Nama so težili še preden sva imela otroke. Potem je pa na enem pikniku moj mal popizdil in je rekel, da če so prepričani, da imava sploh lahko otroke in da naj se raje zase brigajo kot pa za naju. No pol sva imela pač mir. Drgač pa če mi sedaj kdo reče pa teži naj imam še kakšnega otroka mu rečem kaj ostrega nazaj, da nikoli tud pomisli ne da bi me še vprašal.
< Sporočilo je popravil Pajaca -- 3.9.2007 14:29:40 >
|
|
|
|
RE: vedno ena in ista vprašanja 3.9.2007 14:28:32
|
|
|
|
lojzika
|
Moj oče zna biti zelo presran s temi vprašanji. Na zadnje je napadel bratrančevo partnerko. Ampak jo je kar obdolžil, da je noseča in ji težil 1 uro skupaj, dokler nisem jaz popizdila in mu povedala svoje. Sedaj je mir. Ko je kdo v mene drezal sem mu tudi nazaj zabila, da ta enih se pa ne prime kar, pa je bil mir. S svojim očetom sem se morala vsesti za mizo in mu raztolmačiti, da vsakemu ne paše da to sprašujejo, eni ne morejo imeti, pa se trudijo več let, enim uspe takoj, pa si to ne želijo, eni pa si sploh nikoli ne želijo otrok. To je stara politika če sta dva nekaj časa skupaj pa res morata imeti otroke. Jaz vsako branim ko ji kdo teži o nosečnosti. Nikoli nobene ne vprašam, zakaj nima otrok. Sicer tudi ne znam potolažiti, zato rajši ne sprašujem
|
|
|
|
RE: vedno ena in ista vprašanja 3.9.2007 14:28:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Sem dobila občutek da si bolj žalostna, ker nisi noseča, kot pa da bi te vprašanja motila. Sicer pa kje piše, da mora človek imet več otrok? Če bi mene kdo vprašal kdaj bom še kašnega in bla bla bla..bi mu rekla: kaj jaz nimam otroka mogoče??
|
|
|
|
RE: vedno ena in ista vprašanja 3.9.2007 14:31:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Pomoje je pa najbolj da kar direkt poveš da jih pač zarad zdravstvenih težav ne boš več imela, oz. če jih boš boš že povedala ko boš noseča. Nama morijo že kar nekaj let, za prvega otroka, pa sem vse sort govorila zdej pa kar rečem da k bo bo že in bodo že zvedl. Al pa rečem da tud jst njih ne sprašujem po osebnih stvareh in pričakujem da tud oni ne.
|
|
|
|
RE: vedno ena in ista vprašanja 3.9.2007 14:33:04
|
|
|
|
muška
|
Tako je, najbolje, da kar direkt poveš! Jaz npr. nisem smela imet sp.odnosov skozi obe nosečnosti od 4. meseca nosečnosti dalje. In tako so me prav tako kot tebe najbolj motila vprašanja in namigovanja glede tega, kako so nosečnice prave hotnice baje itd... Pol sem pa enkrat pri eni taki pripombi čisto ven padla, jim povedala, da ne smemo, jim povedala zakaj ne smemo in jim povedala, da me zelo žalijo s takšnimi vprašanji, ker obema z možem takrat ni bilo lahko . OK, njega sva že nekak spravila v red, meni pa je bilo odsvetovano tudi samo doživljanje orgazmov No, potem je bil mir! Hvala bogu!
|
|
|
|
RE: vedno ena in ista vprašanja 3.9.2007 14:35:42
|
|
|
|
srki
|
Meni gredo na jetra vprašanja tistih, ki še sami nič nimajo, verjetno še razmišljajo v tej smeri, pa me sprašujejo, kdaj bo še kaj: Jaz jim odgovorim, da jaz sem za nataliteto poskrbela, da so sedaj na vrsti oni. Glede vajinega primera pa, dolžna nisi nobenemu razlagat, zakaj ne še enega. Pač, rečeš, da sta se tako odločila in da je to to.
|
|
|
|
RE: vedno ena in ista vprašanja 3.9.2007 14:37:09
|
|
|
|
tanikaa
|
Jaz vedno odgovorim, da o tem odločava midva. In jim s tem hitro zaprem gobce.
|
|
RE: vedno ena in ista vprašanja 3.9.2007 14:47:24
|
|
|
|
jagoda77
|
v bistvu, koga sploh kej ima za briga, kdaj bodo otroc, če bodo sploh, zakaj jih ni, zakva so, zakva še enga ni,.... karkoli z zvezi s tem... vsak zase najbolj ve, kdaj in kaj ter zakaj. eni pa res znajo bit tečni s temi otroki... men gre čedalje bolj na živce, ko naju kdo praša, kolk časa sta pa skupaj, pa poveva tolk pa tolk let in pol sledi... kdaj bo pa poroka pa otroc... ja zakva bi pa moralo to bit, pol jest prašam, pol me pa gleda vsak, k da bi ne vem, kva rekla narobe... ja kje pa piše, da pa mora ravno to bit... ja v večini je, pa še to čedalje manj...
|
|
|
|
RE: vedno ena in ista vprašanja 3.9.2007 14:57:02
|
|
|
|
Allia
|
joj, ta vprašanja gredo meni res na živce.Jaz nobenega ne sprašujem takšnih osebnih vprašanj, mi ne pride niti na pamet.Ne vem, kako jih ni sram spraševati osebna vprašanja.Mene so sprva spraševali kdaj bo prvi otrok, zdaj ko ga imava pa sprašujejo kdaj bo drugi, češ, ne sme biti prevelike razlike. Pamet mi pa največ soli soseda, ki sploh nima otrok in pa "prijateljica", ki ima zdaj že drugega.Potem se pa oba z možem spravita na naju.No, zdaj je malo mir, ker sem jih mal nazaj povedala
|
|
|
|
RE: vedno ena in ista vprašanja 3.9.2007 14:58:55
|
|
|
|
Naja31
|
Mene pa to niti ne moti. Povem po pravici ali pa ne. Da bi se zaradi tega kaj posebej obremenjevala, pa niti ne pomislim. Iz tvojega pisanja je razvidno, da tebe to moti, zato ker imata težave z novo zanositvijo . Potem je logično, da te moti in ti gredo vse nove nosečke na jetra.
|
|
|
|
RE: vedno ena in ista vprašanja 3.9.2007 15:27:31
|
|
|
|
Anonimen
|
mene pa ni niti motlo, niti na živce mi ni šlo ampak me je bolelo. in to neznosno. zato, ker sva se za najino sončico vse predolgo matrala, ker sem dala kar nekaj operacij čez. najbolj neprijetnemu sorodniku od moža sem potem, ko so prišli gledat našo pupo, povedala, kako je bil žaljiv ... kako me je bolelo ... ko me je tipal po trebuhu in govoril, da je čedalje bolj raven. velikokrat me je vprašal, če ni blo nič al sem prehtro zmaknla... mislim halo!!!!!!!!! ampak takrat, v vsej svoji bolečini, nisem bila sposobna niti zabrusit ničesar nazaj. šele, ko sem držala svojo princesko v rokah, sem imela to moč, ko me je vprašal kdaj bo naslednji. mu je pobralo vso barvo z obraza. ampak upam, da se ga je prijelo in da ne bo več nikomur težil ... je pa zelo moteče, ker me sedaj veliko ljudi sprašuje, zakaj nimamo še enega. pa dobro vejo, za najine težave. pa dobro vejo, da si želiva še otrok. pa so zgleda tko butasti, da ne kapirajo ali pa uživajo v najini bolečini, ki pa je zanemarljiva, če primerjam bolečino iz preteklosti. najraje jim bi zavpila, budale pa sej delava na tem, pa ne rata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: vedno ena in ista vprašanja 3.9.2007 15:37:04
|
|
|
|
poliloni
|
Kadar mene to sprašujejo drugi pari oz. prijatelji, znanci, jim vedno odgovorim: "Takoj za vami!" In je potem ponavadi mir.
|
|
RE: vedno ena in ista vprašanja 3.9.2007 15:58:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Midva imava pa nepokretnega tasta, ki je en ogromen otrok. Pa še ta malega. In stalno sprašujejo kdaj bova imela še enega. Pa jim običajno rečem, da že imava dva otroka in, da je ta večji za dva. Potem me pa čudno gledajo. Se pa samo nasmehnem, kao saj ne veste kako je to. In so običajno vsi kao, ja saj vemo, da vam je težko... blablabla. Pa naslednjič spet vprašajo, pa jim bolj glasno rečem, a nimam dost dva... Eh... Jaz se sploh ne ukvarjam več s takimi debili... Če ne vidi, pač ne vidi. Kaj naj? Zaradi takih se ne bom na glavo postavljala.
|
|
|
|
RE: vedno ena in ista vprašanja 3.9.2007 16:28:13
|
|
|
|
caillou
|
Nekateri so s takimi vprašanji že prav dologčasni in kakor da jim po miljontem vprašanju in odgovoru, še vedno ni jasno, da nekaj pač ne štima, ponovno zadanejo v ravno zaceljeno ranico . Sem jih včasih prevečkrat slišala in ko mi je začelo presedati sem gladko rekla, da bi se lahko spomnili še kaj bolj izvirnega in predvsem novega. Se spomnim nekoč mamine prijateljice, ki mi je najedala vsakič ko me je vidla in vedno tisto:"Kdaj bo pa kaj otrok?" In glede na to, da sem ravno okrevala po neki težki operaciji (na rodilih) in sem bila s čustvi na podnu, je domišljija kar vrela iz mene. Začela sem ji razlagat da otroci bodo, ko bom izgubila nedolžnost. Brez teg ne gre, ne? Teta je dobila velike oči in usta so se ji odprla in jaz sem dobila en tak veeeliiiiiik zagon, da jo nabašem do konca. Ja, vglavnem sem ji povedala da sem nedolžna in da sva s partnerjem strpna, ker so njegova družina in on zelo verni in pred poroka pri njih ne sme biti nič. Na koncu sem ji povedala, da se samo mal šlatava in lubčkava in nam zelo paše, ker je najina ljubezen s tem brezpogojna in da sploh še ne veva točno če se bova kdaj poročila . Mama je od sramu lezla skupej, jaz pa sem ji za večno zavezala tisti nesramen in zajedljiv jezik. Sicer sem se takoj po tem izlivu zaprla v sobo in jokala do onemoglosti, vendar je bil že en kurji jezik manj. Potem sem se počasi z neumnimi ali pa dvoumnimi odgovori rešila še ostalih jezikov. Ko me danes kdo vpraša, če bo še kaj otrok, vedno rečem da jih bo toliko kolikor jih bo Bog dal in da enostavno čakamo da pride ta Bog na naša vrat pozvonit in nam ga končno da. Dvakrat nam jih je dal ata na mamo, sedaj pa čakamo Boga. Pa ga ni in ni . Ponavadi nimajo pojma o čem govorim, vendar mi vsaj mir dajo potem . Anonimna, se ni vredno sekirat zaradi ljudi, ki ne vidijo dlje od svojega nosu. Pa srečno, Caillou.
|
|
RE: vedno ena in ista vprašanja 3.9.2007 16:55:42
|
|
|
|
tulip
|
Včasih je potrebno tudi kakšen: BRIGAJTE SE ZASE! ljudem povedat, če jim drugače ne nese.........
|
|
|
|
RE: vedno ena in ista vprašanja 3.9.2007 17:03:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Naju so tudi gnjavili z neumesnimi vpršanji in pribombami leta in leta... In ko je spet enkrat naneslo, da sva bila midva "na tapeti" se je mojemu odpeljalo in jih je (i)zbrano družbo vprašal: "Koli pa vi kej fu*? A danes ste kaj? Pa včeraj... Je bilo fajn?... No, tako vprašam, ker smo že tako intimni, pa me malo zanima..." Vsi so ratali kodrlajsti in utinili. Od takrat naprej sva imela mir. Kaj so pa za najinim hrbtom govorili, me pa ne zanima. Tisega, kar nisem slišala, me ni bolelo... In nihče nikomur ni dolžan razlagati zakaj nima otrok ali pa zakaj jih ima toliko kot jih ima. Odločitev o otrocih je ena izmed najbolj intimnih odločitev v življenju para. In tako mora tudi ostati - ne pa da se celo vesolje ukvarja z mojimi jajčniki in njihovo prehodnostjo (na primer)...
|
|
|
|
RE: vedno ena in ista vprašanja 3.9.2007 18:08:53
|
|
|
|
purple
|
IZVIRNO SPOROČILO: Žabonka In nihče nikomur ni dolžan razlagati zakaj nima otrok ali pa zakaj jih ima toliko kot jih ima. Odločitev o otrocih je ena izmed najbolj intimnih odločitev v življenju para. In tako mora tudi ostati - ne pa da se celo vesolje ukvarja z mojimi jajčniki in njihovo prehodnostjo (na primer)... Se podpišem pod to. Tudi meni včasih kdo zateži, zakaj jih imam toliko. Najbolj pa znorim, če mi kdo reče: "Če jih imaš pet, pa bi ja lahko imela še katerega." Ponavadi jim odgovorim, da jih bom počakala, da jih bodo oni toliko imeli, pol pa se bomo pogovarjali.
|
|
RE: vedno ena in ista vprašanja 3.9.2007 18:10:38
|
|
|
|
NevenkaP
|
Veš kaj, na nevljudno vprašanje si lahko mirno privoščiš nevljuden odgovor. In glede na to, koliko parov ima danes težave je tako vprašanje lahko zelo boleče. Jaz osebno še v življenju nisem vprašala nikogar, zakaj nima otrok, ali pa nateravala, kaj in kdaj mislijo. Halo? Konec koncev ni važno, jih nočeš ali ne moreš imet, wtf koga briga. Še najmanj pa, da bi se morala komu opravičevat za to.
|
|
|
|
RE: vedno ena in ista vprašanja 3.9.2007 18:14:04
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: purple Tudi meni včasih kdo zateži, zakaj jih imam toliko. Najbolj pa znorim, če mi kdo reče: "Če jih imaš pet, pa bi ja lahko imela še katerega." Ponavadi jim odgovorim, da jih bom počakala, da jih bodo oni toliko imeli, pol pa se bomo pogovarjali. Enim ni prav, da jih imaš veliko, enim ni prav, da jih imaš malo. Da bi pa kdo sebe pogledal, to pa ne. Je pretežko.
|
|
|
|
RE: vedno ena in ista vprašanja 3.9.2007 18:40:02
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: NevenkaP Veš kaj, na nevljudno vprašanje si lahko mirno privoščiš nevljuden odgovor. In glede na to, koliko parov ima danes težave je tako vprašanje lahko zelo boleče. Jaz osebno še v življenju nisem vprašala nikogar, zakaj nima otrok, ali pa nateravala, kaj in kdaj mislijo. Halo? Konec koncev ni važno, jih nočeš ali ne moreš imet, wtf koga briga. Še najmanj pa, da bi se morala komu opravičevat za to.
|
|
|
|
RE: vedno ena in ista vprašanja 3.9.2007 19:01:22
|
|
|
|
dory
|
meni gre pa vedno bolj na zivce,ko mi recejo,ce bom na podlagi slabe izkusnje unicla zivljenje mojemu malemu in mu ne privoscla bratca ali sestrico ja fak ane ...pa kako lepo je imet parcek in bla bla bla...halo?! pa kje zivimo?!
|
|
|
|
RE: vedno ena in ista vprašanja 3.9.2007 19:36:29
|
|
|
|
Magi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: teja. ...pa kako lepo je imet parcek in bla bla bla... to trenutno občutim na svoji koži. za kozlat. kako je edino pravilno, da bomo zdaj imeli fanta, ker je prva pupa edino pravilno...halooo!?!?!
|
|
RE: vedno ena in ista vprašanja 3.9.2007 19:45:35
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: NevenkaP Veš kaj, na nevljudno vprašanje si lahko mirno privoščiš nevljuden odgovor. In glede na to, koliko parov ima danes težave je tako vprašanje lahko zelo boleče. Ja, komot uporabiš dolg jezik. Čeprav......meni tudi večkrat uide, ko vidim kakšnega lušnega otročka in vprašam, a boste imeli ša kakšnega? Bolj iz vljudnosti in navdušenja nad lušnim otrokom kot iz firbca. V bistvu je precej odvisno od načina. Ravno včeraj je neka kolegica komentirala, da ne moremo ostat pri enem, ko smo tako kjut. Jaz sem to vzela kot kompliment, čeprav ni nobene variante za še kakšnega. Loči tudi ti med dobronamernimi vprašanji in provokacijami, firbci, opravljanjem.....bolečina je tvoja in tudi če se boš skrivala pred odgovorom, ne bo izginila. Pred tistimi, ki so mi dragi in ki jim zaupam, je jaz ne bi skrivala, seveda, če bi iz njihovih pripomb vela dobronamernost. Saj bo, tudi za vas bo .
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?