timoteja
|
Lahko da je dete malo razvajeno, pri tej starosti že zelo brihtno, tako da ve, kako in kaj lahko doseže. Mi smo imeli v lanskem letu pri starosti dveh in pol let podobne težave, ki so se pričele s tem, da smo deklico jemali v spalnico spat ponoč (ko je bila stara pribl. 1,5 leta), in iz tega se je razvilo,da je spanje postala nočna mora. In sem se ODLOČILA temu narediti konec, res je trajalo pribl.2 meseca, spanje na tleh v njeni sobi, da je vedela, da sem zraven, ampak sem res vztrajala in dandanes spimo celo noč brez problema, zvečer sama zaspi, venda moram biti še vedno v bližini, ker me malo "čekira", če sem res blizu vrat. Ampak se je splačalo, vem pa, da bom pri drugem otročku red vzpostavila prej, ker je bilo to obdobje zelo mučno za vse nas, bila sem utrujena, tečna, dejansko potem čez dan nisem mogla z otrokom funkcionirati tako, kot bi bilo prav. Svetujem ti, da če se bosta ODLOČILA temu narediti konec, postavita eno taktiko, deklici razložita, kaj pomeni spanje, kje in kako spančkati, ter potem VZTRAJATI, ker otrok definitivno popolnoma vse razume in ratalo vam bo. Veliko uspeha in železno voljo vam želim.
|