Pupica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Meceno A lahko še enkrat svojo hčerko vprašaš če so te modrice samo od udarca prijateljice ali še od padca, ker meni je tole kar malo preveč No bilo je tako, da smo se ravno odpravljali s Tio in Galom v trgovino. Vedno najprej oblečem sebe, ker najlažje počakam v bundi, potem Tio, ona potem počaka v predsobi, dokler ne oblečem še Gala. Nato skupaj odidemo ven. No in ker je bila starejša punčka že vzuni, sem ji dovolila da gresta skupaj ven počakat. Kot vedno doslej. Ko sem bila med vrati zaslišim jok, ko pritečem po stopnicah, je bila od Tie bunda že krvava, nos tudi, čelo tudi. Največ krvi pa je mela v ustih od prebite in postrgane ustnice. Seveda sme se najbolj ustrašla za zobke, ampak ni bilo nič. Ko sva za silo pobrisali kri, se preoblekli in pocrklali, sem jo vprašala kaj je bilo. Govorila je samo, da je padla. Čudno mi je pa bilo, ker ni bila v kombinizonu(takrat je namreč malo bolj neokretna, ampak letos-trkam na les-še ni padla)ampak v kavbojkah in bundi, torej kar okretna. In ko se je pomirila sva se odpravili nazaj ven in na m,estu kjer je padla ni bilo leden. Asfalt je bil čist suh. V istem hipu pa Tia reče, da jo je punčka udarla, Tia padla, fest jokala. No tle sem postala pozorna, ker do slej še nikogar ni "zatožila" če se temu lahko tko reče, da jo je udaril. Potem pa je to ponovila še parkrat. Odšla sem nazaj in vprašala punčko, če jo je udarla, prvi odgovr ne vem, drugi pa "malo sem jo". No če udariš nekoga malo ne pade. Pomoje je bil to udarec z vso silo, ker je padla direkt na glavo in podrgnila z glavo po asfaltu naprej. Tudi ni imela časa, da bi se na rokice ujela. Sej ne da bi bila jezna na to punco. Samo razočarana sem pa ful, sej sem pričakovala pomoč starejšega otroka mlajšemu, sploh pri tej starosti. Pa razumevanje, da ima toliko večjo moč, da lahko 2 letnika z svojim udarcem že poškoduje. In potem še očitki, da češ, da sedemletnica ni kriva, da sem jaz kriva, ker nisem stala ves čas ob njej. Če bi bila Tia sama vzuni, ne bi padla. Pa definitvno ni Tia izzivala, ker še ne zna. Da bi pa prva udarila, je pa malo verjetno. Mogoče sebi enakega otroka, ko bi se borila za igračo, ne pa vzunaj iz ljubega miru. Ah ja...Izučilo me definitvno je. Odslej brez mene nikamor! Že prej sem bila po preveč zaščitniška, ampak očitno ne brez potrebe.
|