|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj kupiti-kozmetika
18.10.2006 13:05:42   
ljubezniva
ojla.mene zanima kaj morem nabavit glede kozmetike???
npr. za ritko , kopanje , popek????

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj kupiti-kozmetika
18.10.2006 13:27:29   
tinkatonka
popek...potebovala boš fiziološko raztopino in kako gazico s katero boš popek pokrila, da ne bo drgnil direktno ob plenico. Pa čistiš ga z vato namočeno s fiziološko razopino. Fiziološka ti bo prišla prav tudi za čiščenje noska.

kopanje...potrebuješ trdo otroško milo. Pa kako olivno olje, za namazat otroka, če ima temence, suho kožo,....

Potrebuješ še:

- Bepanthen (roza) za rdečo ritko in tvoje bradavice, če to bodo bolele
- hladilno mazilo za ritko (jaz uporabljam Bubchen)

če sem kaj pozabila, bo pa še katera dodala

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 18.10.2006 13:28:16 >

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu ljubezniva)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.10.2006 14:46:08   
dskubin
Ja, to je za začetek vrh glave. Pa itak boš dobila ob rojstvu nek paket v bolnici z otroško kozmetiko, pa boš lahko poskusla malo in vidla, katere stvari ti odgovarjajo. Aja, mi smo imeli mandljevo olje za ga namazat včasih po kopanju in za temenca. Za tvoje bradavice pa svetujem lanolin, ker ga ni treba dol spirat pred dojenjem (Bepanthen pa ja, ampak pa ni priporočljivo, da si razboljene bradavice preveč pereš). Za popek pa smo mi rabli alkohol (mislim da 70% - ne vem kako je pri vas, nam so v materinski to rekli in tudi patronažna ga je s sabo prinesla, ampak vem, da je v vsakemu kraju drugače).

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.10.2006 17:09:35   
Jančika_
Pri nas za popek svetujejo 70% alkohol. Sicer pa uporabljam samo kremo za ritko (Weleda), olje za mazanje pregibov (tudi Weleda) in oljno kopel (Babylove). Občasno pa še praško pasto za rdečo ritko in ribodermin za suha lička. Pri prvem otroku sem prvi dve leti previjanja (žal je še vedno v plenicah) porabila samo dve tubi kreme za ritko in 100ml olja. Moj nasvet je, da ne pretiravaj pri količinah.

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.10.2006 11:45:08   
arielca
Se strinjam z Jančiko, da ne pretiravaj. Pri kozmetiki za user posted image  velja, da je manj več.

Pri nas smo za popek rabili fiziološko raztopino in zložence gaze, za ritko cikcak vato, tetra krpice in lekarniško hladilno mazilo, za kopanje trdo milo in po kopanju mandljevo olje (ali olivno olje). Nepogrešljiv je Bepanthen (mazilo), rabila sem tudi palčke za ušesa.

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.10.2006 11:53:03   
najina pikica*
tudi jst se strinjam s tinkotonko,da imaš to kar je napisal dovol...jst sm namreč nakupila čuda enih stvari user posted image ,zdej mi pa vse leži v omari...user posted image ne pretiravaj! 

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.10.2006 14:55:39   
Mateja82
 meni je patronažna pri prvem kopanju svetovala da naj namesto trdega mila uporabim tekočega oz kopel, ker nja bi trdo milo kožo  naredilo bolj suho .

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.10.2006 19:48:12   
Bonnie_RR
Jaz sem na začetku potrebovala samo hladilno mazilo za ritko, olivno olje zaradi suhe kože in fiziološko raztopino za nosek.

Popek je imel že zaceljen ob prihodu domov, kopala sem ga pa brez vseh dodatkov...

Tudi moj nasvet je: bolje manj kot več. user posted image

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.10.2006 8:59:55   
Lara28
Točno tako, kot so punce že napisale: ne pretiravat z vso mogočo kozmetiko. Olje, kremico za rito,kak bepanthen ali še bolje praška pasta, za vneto rito in pa seveda kake vatice, krpice za umivanje.
Samo še glede mila: mi smo prvi mesec uporabljali samo vodo, potem pa trdo milo. In je res izsušilo kožo. Takrat smo prešaltali na tekoče milo (od Nivee) in ima "kožico kot dojenček". Res nimamo nobenih težav. In tudi sedaj pri 5 mesecih ne uporabljamo drugega. Se mi pa zdi, da je mandljevo olje zakon za kožo, pa še masiraš ga lahko z njim istočasno. Naš uživa ful!

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.10.2006 23:09:46   
MALINČICA
Kaj pa za ta temenca ne rabiš gostega glavnička in škarjice za nohtke, otroški puder?
Res samo to uporabljaš za dojenčka?

Sem mislila, da se še moram v en oreng šoping spustit, ker od kozmetike pa še res nimam nič doma, pa zgleda, da ne bo trebauser posted image

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.