kaj kupiti-kozmetika (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?

Sporočilo

ljubezniva -> kaj kupiti-kozmetika (18.10.2006 13:05:42)

ojla.mene zanima kaj morem nabavit glede kozmetike???
npr. za ritko , kopanje , popek????

tinkatonka -> RE: kaj kupiti-kozmetika (18.10.2006 13:27:29)

popek...potebovala boš fiziološko raztopino in kako gazico s katero boš popek pokrila, da ne bo drgnil direktno ob plenico. Pa čistiš ga z vato namočeno s fiziološko razopino. Fiziološka ti bo prišla prav tudi za čiščenje noska.

kopanje...potrebuješ trdo otroško milo. Pa kako olivno olje, za namazat otroka, če ima temence, suho kožo,....

Potrebuješ še:

- Bepanthen (roza) za rdečo ritko in tvoje bradavice, če to bodo bolele
- hladilno mazilo za ritko (jaz uporabljam Bubchen)

če sem kaj pozabila, bo pa še katera dodala

dskubin -> RE: kaj kupiti-kozmetika (18.10.2006 14:46:08)

Ja, to je za začetek vrh glave. Pa itak boš dobila ob rojstvu nek paket v bolnici z otroško kozmetiko, pa boš lahko poskusla malo in vidla, katere stvari ti odgovarjajo. Aja, mi smo imeli mandljevo olje za ga namazat včasih po kopanju in za temenca. Za tvoje bradavice pa svetujem lanolin, ker ga ni treba dol spirat pred dojenjem (Bepanthen pa ja, ampak pa ni priporočljivo, da si razboljene bradavice preveč pereš). Za popek pa smo mi rabli alkohol (mislim da 70% - ne vem kako je pri vas, nam so v materinski to rekli in tudi patronažna ga je s sabo prinesla, ampak vem, da je v vsakemu kraju drugače).

Jančika_ -> RE: kaj kupiti-kozmetika (18.10.2006 17:09:35)

Pri nas za popek svetujejo 70% alkohol. Sicer pa uporabljam samo kremo za ritko (Weleda), olje za mazanje pregibov (tudi Weleda) in oljno kopel (Babylove). Občasno pa še praško pasto za rdečo ritko in ribodermin za suha lička. Pri prvem otroku sem prvi dve leti previjanja (žal je še vedno v plenicah) porabila samo dve tubi kreme za ritko in 100ml olja. Moj nasvet je, da ne pretiravaj pri količinah.

arielca -> RE: kaj kupiti-kozmetika (19.10.2006 11:45:08)

Se strinjam z Jančiko, da ne pretiravaj. Pri kozmetiki za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] velja, da je manj več.

Pri nas smo za popek rabili fiziološko raztopino in zložence gaze, za ritko cikcak vato, tetra krpice in lekarniško hladilno mazilo, za kopanje trdo milo in po kopanju mandljevo olje (ali olivno olje). Nepogrešljiv je Bepanthen (mazilo), rabila sem tudi palčke za ušesa.

najina pikica* -> RE: kaj kupiti-kozmetika (19.10.2006 11:53:03)

tudi jst se strinjam s tinkotonko,da imaš to kar je napisal dovol...jst sm namreč nakupila čuda enih stvari [sm=smiley29.gif],zdej mi pa vse leži v omari...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]ne pretiravaj! 

Mateja82 -> RE: kaj kupiti-kozmetika (19.10.2006 14:55:39)

meni je patronažna pri prvem kopanju svetovala da naj namesto trdega mila uporabim tekočega oz kopel, ker nja bi trdo milo kožo  naredilo bolj suho .

Bonnie_RR -> RE: kaj kupiti-kozmetika (19.10.2006 19:48:12)

Jaz sem na začetku potrebovala samo hladilno mazilo za ritko, olivno olje zaradi suhe kože in fiziološko raztopino za nosek.

Popek je imel že zaceljen ob prihodu domov, kopala sem ga pa brez vseh dodatkov...

Tudi moj nasvet je: bolje manj kot več. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Lara28 -> RE: kaj kupiti-kozmetika (20.10.2006 8:59:55)

Točno tako, kot so punce že napisale: ne pretiravat z vso mogočo kozmetiko. Olje, kremico za rito,kak bepanthen ali še bolje praška pasta, za vneto rito in pa seveda kake vatice, krpice za umivanje.
Samo še glede mila: mi smo prvi mesec uporabljali samo vodo, potem pa trdo milo. In je res izsušilo kožo. Takrat smo prešaltali na tekoče milo (od Nivee) in ima "kožico kot dojenček". Res nimamo nobenih težav. In tudi sedaj pri 5 mesecih ne uporabljamo drugega. Se mi pa zdi, da je mandljevo olje zakon za kožo, pa še masiraš ga lahko z njim istočasno. Naš uživa ful!

MALINČICA -> RE: kaj kupiti-kozmetika (29.10.2006 23:09:46)

Kaj pa za ta temenca ne rabiš gostega glavnička in škarjice za nohtke, otroški puder?
Res samo to uporabljaš za dojenčka?

Sem mislila, da se še moram v en oreng šoping spustit, ker od kozmetike pa še res nimam nič doma, pa zgleda, da ne bo treba[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Stran: [1]