|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
27.11.2006 11:50:58   
Kati81
Liona veš tud jaz grem ponoči 2x-3x na wc, pol pa težko nazaj zaspim in mi pol moj pravi da sem v postelji kot vrtavka.
Meni sploh ne paše da preživljam čas v kuhinji najraje bi videla če bi mi kuhal kdo drug, al pa bi kar ven hodila jest. Ne vem zakaj ne prenesem svoje kuhinje, pa še nova je.

O v Ljubljani se je zdaj tud mal sonček pokazal, super, čeprav jaz grem vseeno na smučanje sam da jaz ne bom smučala, bom bolj na sprehodih, pa knjige brala, seveda če sploh bo kaj snega, kar pa slabo kaže.

(odgovor članu Liona)
Neposredna povezava do sporočila: 901
27.11.2006 11:58:15   
FLASK_A
Zrak, ful ful ful si me prestrašila, res.. Zdej bo sreda še dlje kot sem si mislila... Sem pa tut klicala v ZD in s mi rekli da je zame NS že prepozna, in sicer za 14dni user posted image user posted image user posted image  Sploh nevem kaj naj si mislim... Res se ful bedno počutim ker čist nič ne razumem, sestra mi je rekla- ja brezveze vam je zdaj it delat NS, rezultat ne bodo pravi user posted image user posted image

Fora je pa v tem da sem imela ZM 3.9., ko pa sem imela UZ je bil otroček za 3T starejši. Na NS pa me je pač naročila idealno glede na ZM. Ampak +3T, če sem res že tolk več noseča- pomeni da je ta pregled zame že mimo. Nevem, čist sm iz sebe.... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Liona)
Neposredna povezava do sporočila: 902
27.11.2006 12:13:08   
Liona
nikical, ne obremenjuj se. Slabe stvari so se in se bodo dogajale. Skozi nosečnost jih bomo slišale še 100..x. Ampak ne pustit, da vas kaj takšnega spravi s tira. Dejstvo je, da so to stvari na katere nimaš vpliva. V user posted image  je potrebno MISLIT POZITIVNO. To je najbolje za nas srečke user posted image  in za naše sončke, ki jih nosimo pod srčkom. V tistih tednih, ko sem imela probleme z izcedki in ko sem tekala od svojega g do urgence sem se veliko naučila in pridobila. Zdi se mi, da sem močnejša in bom nosečnost lažje prebrodila. Torej punca, VSE BO VREDU. Ti kar pojdi v sredo na NS, čeprav je mogoče že res malo pozno. Ali pa ne. Nekaj boste že dognali. Po moje je najbolje, da pokličeš svojega osebnega g in se še z njim pomeniš. Zavedaj se, da skozi čas user posted image  same nimamo vpliva na njen potek. Treba je biti pozitiven in vesel, ker je to eno najlepših obdobji našega življena (pa kaj, če smo utrujene in nam je slabo, pa kaj, če se malo preveč zredimo user posted image ), predvsem pa "go with the flo!".

Srečno vsem

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 903
27.11.2006 12:53:06   
ronja
Ojla, punce! Sem ostala doma - kar na žalost seveda pomeni, da mi je spet slabše - GRRRR! Pa kdaj bom prebolela to sranje???!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Se opravičujem zaradi izrazov in slabe volje, ampak res mam poln kufer! Že cel mesec tole traja!

No, v soboto zjutraj mi je bilo sicer slabo ampak sem bila boljše, sem lahko celo pojedla dva toasta z marmelado in JU NISEM ZBRUHALA!!! In sva potem šla z user posted image po sladoledomat, ki so ga popravili v It., tam sem celo lahko nekaj pojedla in spet nisem zbruhala. Sem že mislila, da sem na konju... Prideva zvečer nazaj, greva po najino user posted image k njegovi mami in nama seveda ona takoj da en kup hrane - meni ni najprej nič pasalo, pa sem se prisilila in potem sem kar lačna ratala in pojedla čisto normalno porcijo kislega zelja, pečenice in matevža - vse domače, sveže skuhano, nič  postano ali kakorkoli narobe... OK, greva domov, mene je že zvijalo, doma mi je ratalo še torbo pospravit, potem sem pa že letela na wc in bruhuhu...
Potem sem se samo ulegla v posteljo in napol mrtva zadremala - do jutra... Pa je bla ura cca 8-9 zvečer (sicer sem bolj nočni ptiček in ne grem nikoli spat pred 1 uro...)
No, včeraj je bila pa prava veselica - tako kot pred kakim tednom - NIČ  NISEM MOGLA, , ama čisto nič! Cel dan sem ležala v postelji, niti do računala nisem mogla, da bi vam kaj napisala... Danes grem k zdravnici, to po moje vseeno ni normalno in ni od user posted image ... Saj na splošno nisem tak jamrasto bitje in sem recimo s pljučnico veselo hodla v šolo, pa pol ljudi niti vedlo ni, da je kaj narobe z mano... Zdaj pa ne morem nič!

Me je lih kar klicala sodelavka, ker baje že vse skrbi, kaj je z mano, pa sem ji povedala, saj vem, da ne bo okoli govorila... Pa fajn punca je  in ji nisem hotela lagat... Pravi, da je boljše, če ostanem doma in naj nikar ne rinem v službo (kje sem že to slišala?user posted image ) Če ne bo ok, pa drug teden pokličem še šefa in še njemu povem, ta teden ga ni tu.

Skratka čakam, da se naročim pri zdravnici in vmes malo vam jamramuser posted image . Hvala vsem, ki se vam da bratuser posted image

KT, ti si pa še bolj shujšala kot jaz! tole res ni ok, mene bi kar skrbelo... Po moje bi morali midve  malo razdelit kile z Liono, pa bi ble vse 3 happy, a ne?

pika
, bo kar držalo... Pa samo slabost bi jaz še sfolgala, če ne bi bla še ta čorava viroza zraven! V soboto in v čet. ko mi je bilo samo slabo in sem bila malo švoh, sem mislila, da sem boga za j* zagrabla... Hm, če si me hotela potolažit, ti je s 1. zgodbo uspelo, z 2. pa ne najboljuser posted image
Zaenkrat ne hodim nikamor ven jest, razen kdaj k fantovi mami, ampak še to bolj redko, ker zelo težko sploh kam grem... Če grem na čisto kratek sprehodek, tak da včasih niti nisem vedla, da kaj počnem, sem čisto hin - pa sem sicer vedno mela dovolj kondicije, saj sem prelafuala maraton, zaboga, zdaj me pa tole tako zj*!!!

Vsem, ki imate ta teden NS, držim pesti!!!! Itak, da bo vse v najlepšem redu z vašimi user posted image !!!

Liona, jaz sem hotela delat vsak dan ala jogo (malo prirejeno verzijo po Ronji, hehe), ampak zdaj jo redkodaj zmorem... Čim bom kolikortoliko ok, pa spet:) Pravijo, da naj bi bila dobra za user posted image in user posted image . ko bom zdrava, jo lahko kdaj skup delamo, hihiuser posted image - katera je za?

palčica, maternica se v user posted image veča in seveda tudi premika - nanjo pa so pritrjeni jajčniki, ki se premikajo z njo - zato jajčniki niso več tako dobro fiksirani v steno, kot so bili prej in zato so lahko nenadni zelo sunkoviti obrati malo nevarni za user posted image , sem enkrat prebrala pri Pušenjaku, se mi zdi. Zato odsvetujejo zelo obrnljive plese v user posted image . Če se pa mirno obrneš, pa ni nič hudega, malo zaboli, ampak ni panike, da bi bilo kaj narobe. Aja, o čudoviti nedelji bi se pa dalo razpravljat, heheuser posted image user posted image

Mene še vedno boli sp. del trebuščka, natančneje maternica, ampak kot sem rekla, meni je to še najmanjši problem...user posted image

Liona, a menjaš? Ti dam vse sladkarije na svetu (pa jih sicer obožujem...), sam da bi blo tole boljš...

Zdaj se grem poslilit s kompotom, baje je to lahko prebavljivo... Držite pesti, da ostaneva skupaj...user posted image

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 904
27.11.2006 13:17:20   
Anonimen
Čao punce.
Za mano je ful naporen vikend. Celo soboto sem delala. Potem sem na koncu šihta pojedla dva grižljasja gratinirane cvetače in en sirček. Že ko sem jedla mi je blo slabo, kar obračalo mi je želodec in res mi ni teknilo. Potem sem šla domov in pojedla malo ananasa in marelic - vse vloženo. Ponoči pa akcija. Kaj takega v življenju še nisem doživela. Bruhalča in bruhala sem vsako uro od 10 naprej. Grozno. Takoj sem se spomnila nate Ronja kakšna revica si. Včeraj sva šla potem na kosilo k moji mami. Spet mi je blo skoz slabo. Po kosilu smo mogli it na pogreb, ampka jaz sem bila ful slaba, no pa sem vseeno šla. Ker nisem poslušala user posted image , ki mi je svetoval, da greva samo kropit in nato domov, sem tam delala sramoto sebi in user posted image . Trikrat sem skup zlezla (tudi tega še nikoli nisem doživela), tako da je blo res grozno. Po pogrebu pa sem morala it delat - sem namreč gostinka in za nas so vikendi najbolj delovni. Tam sem povedla za moje počutje in da naj od mene ne pričakujejo veliko a glej ga zlomka, kot da sem se zlagala. Kar na lepem me je slabost skoraj minila in počutje je bilo znatno bolje. Seveda so mislili, da nakladam in da se mi samo ne da delat. brez problema sem delala do 2 ponoči - na nogah non stop, pa še ful smo letali, ker je bla ena žurka (ja tud v nedeljo zvečer eni žurajo), pravzaprav kao slavnostna večerja. Kako je to možno ne vem. Vem le to, da če zdajle zagledam tiste marelice, ali ananas ali sir in cvetačo sigurno spet bruham. Mislim, da mi je ravno hrana škodila in da nekaj ni blo prav v mojem želodcu. Skratka bil je grozen vikend. No danes sem spala do pol desetih, ker me je sobota res zmučla - sem šla verjemte ali ne 2 kg dol v eni noči.

Sem naložila a ne.

Drnula- jazsem morala svojo ginekologinjo prosit, če me da na test za toksoplazmozo, ker sem bila kar veliko v stiku z mucami, no v nosečnosti sem se držala nazaj. Upam, da bo pri tebi in prti meni vse OK in da sva to že obe prebolele.

NR - kako si kaj? Upam, da bo s user posted image vse v redu, ti se pa dobro drži in misli pozitivno. Eno user posted image za srečo.

Tiste ki še niste bile na pregledu NS to ste kot sem zasledila nikical, Špelap, Palčica, N&B, in seveda še vse ostale. Naj vas ne bo strah , ker je tam tako lepo. Jaz sem se prav prijetno počutila. NS mi je pokazala, da je malo možnosti za Downow sindrom, sem šla še na DHT, pa čakam rezultate, pa me ni nič kaj strah, ker mislim, da je s pikico kar vse Ok. Torej tudi ve mislite pozitivno pa bo. Nikical nič hudega, če si zamudila NS, če bodo ugotovili kakšne druge nepravilnosti te bodo že poslali na druge teste, misli, da pač nimaš možnosti za Downow sindrom pa bo. Koliko je tistih user posted image ki ne gredo na ta test, pa so vseeno vesele in o slabem sploh ne razmišljajo. Misli pozitivno in pozabi na NS, jaz na tvojem mestu ne bi šla, če veš, da je prepozno, ker ti lahko pokaže lažne rezultate, potem se boš pa sekirala brezzveze. Razmisli pa sama.

Palčica - ja šla bom v Celovec po nakupih, ampak po mojem šele po novem letu. Zdaj sem kupila lep žamet, da mi šivilja naredi hlače in oblekico. Danes sem se pogovarjala z njo pa je rekla, da naj še malo počakam, ker se mi baje buši še nič ne pozna. Čez teden grem malo gor kakšno kilo, ki pa jo čez vikend zgubim, tako, da se me stara teža še kar drži. Nisem ne suha ne debela, nekaj vmes- pravijo da ravno prav. Torej ko mi bo buši začel rast bolj hitro, si bom kupila kakšen nov kos hlač, pa tudi majčke in pulovarje bo treba najbrž zamenjat. Ti sporočim, ko bom šla, pa če boš hotla greš lahko z mano.

N&B - midva imava stanovanje nad starši, amppak nimava še kuhinje gor. Zaenkrat jo imava v kleti in tri štuke gor pa dol, sem tudi jaz kot parna lokomotiva. Da grem pa v kak hrib pa tud ne vem kako bi to šlo. Je pa po mojem to čist normalno, da sva tolk zadihane in utrujene. Aja tudi jaz imam knjigo Vse o nosečnosti in porodu, kjer piše, da se s 14. tednom začne drugo trimesečje. Tako da jaz se držim kar po tem. V soboto se mi torej konča prvo trimesečje.

Janapan- sporoči kako je bilo na NS, sicer pa je dr. Babnik ful vredu, tako da mislim da si se zelo dobro počutila.

LP, pa se slišimo user posted image , aja pa en lep sončen pozdravček.

(odgovor članu Liona)
  Neposredna povezava do sporočila: 905
27.11.2006 13:17:36   
Liona
Ronja, tudi jaz nisem ravo "cvetoča rožica". Zvečer sem tako sesuta, da se mi včasih zdi, da ne bom preživela. Bruham sicer ne (le ene trikrat sem vsega skupaj), ampak slabo mi pa je. Pa tečna sem, pa zaspana, pa vse mi gre na živce... user posted image
Če pa želiš, ti z veseljem odstopim kakšna 2 kg. user posted image  Ni problema. Pa vse moje sladkarije ti tudi odstopim. user posted image  aja, joga ala Ronja? Ni slabo. Lahko bi se zmenile za skupne vaje... user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 906
27.11.2006 13:23:33   
zrak
Klicala sem tudi v ZD in rekli, da bo ok tudi v 14t, bom se naročila tudi pri Pušenjaku za drug teden. Mogoče res delamo preveliko paniko.

papa

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 907
27.11.2006 13:27:12   
FLASK_A
Liona, hvala za spodbudne besede... Seveda bomo že nekaj poštimali, u sredo seveda greva- če ne drugega, pogledat kako najin mali user posted image  veselo skače pod mojim srčkom user posted image

Ronja, ti pa kar k zdravniku, nevem kako sploh zdržiš že cel mesec v takem stanju user posted image  Pa upam da se ti kmalu popravi počutje, mene je začela tut neka viroza dajat in je res za en klin*. Sam spim, malo jem (nič mi ne paše).. Pa poročaj, kaj pravi dohtarca!
Bi pa tut jaz probala jogo z vami!user posted image  Nisem bila še nikoli, pa me zanima, še posebej zdaj- da vidim če mi koristi, ko pravite da je fino za user posted image  in mamice.

sončen pozdravček

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 908
27.11.2006 13:34:06   
Kati81
Nikical, ti kar pejd na NS ker ti bodo itak tamle povedali točno kolk si noseča, tko da ne se preveč sekirat zaradi tega in ti bo tudi povedala če so rezultati primerni tednu v katerem si, še vedno lahko greš potem delat še druge teste, sam jaz mislim in verjamem da bo vse ok, tko da samo pogumno in veselo, da se ne bo šeuser posted image  sekiral.

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 909
27.11.2006 13:46:21   
N _ B
Pozdrav vsem skupaj.

Komaj čakam, da se konča tale ponedeljek v službi. Danes je pa noro.

Sem na brzino malo prebrala vaša sporočila. Ste res pridne. Ste naštrikale tole dopoldne....user posted image user posted image

NS me sploh ni strah. Nasprotno. Prav komaj čakam, da vidim malo pikico. Pri prvi nisem bila na NS in sem sedaj toliko bolj radovedna.

Kar se tiče tednov glede na trimesečja sem prepisala od Pušenjaka iz posebne izdaje Nosečnost, sicer pa vsaj meni meseci niso tako pomembni.

Sem se pa spomnila na tistih, ki vam je slabo.V prvi user posted image , ko sem bila v bolnici so mi dali B-complex in Torecan svečke. Svečk sem se sicer izogibala in sem jo vzela, če je bilo res hudo, ker je tudi v navodilih pisalo, da jih niso najbolj priporočljive za nosečnice. O tem sem vprašala sobnega g in je rekel, naj bom prepričana v to, da pri njih ne bom dobila ničesar, kar bi kakorkoli škodilo meni in mojemu user posted image . Drugače so mi pa svetovali naj vse kar zaužijem, zaužijem v majhnih količinah in večkrat. Meni so pomagale običajne bobi palčke ali kak prepečenec in nesladkan čaj ali voda (po požirkih).  Meni je bilo slabo preko celega dneva, bruhala nisem. Slabosti so se prenehale nekje 13., 14. teden. Sem pa že od parih slišala, da so, ko jim je bilo slabo, na tešče spile 1 dcl coca cole. CO2 naj bi pomagal. Ni ravno zdravo, ampak....

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 910
27.11.2006 14:12:19   
Kati81
Ni potreba ravno kokakole, ker ni zdrava, super pa pomaga radenska, ki je jaz kar precej spijem ,prej je pa nisem marala.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 911
27.11.2006 15:17:47   
Palčica*
Sem sicer na bratovem računalniku a po vsem tem kar ste danes vse sklanfale skupaj,res ne morem bit tiho in enostavno ugasnit računalnika.

Najprej Ti nikical . Ne bom pametna in zatrjevala kako je potrebno mislit na vse kaj drugega kot slabo KER TO ITAK ŽE SKOZ POČNEM PA VČASIH TUD MEN NE POMAGA. Vem,da tale zadnje informacija znavrtat in iskat dvome. Neglede na to,da nisem v Tvojih "čevljih" pa se v njih lahko probam postavit. In veš kaj.Jaz bi vseeno šla. Povej kaj so Ti rekli glede na to da je že pozno in enako kot je pred mano rekla nogica ,če kdo potem morajo prav oni vedet kaj in kako zdaj. Daj jim šanso,da Te potolažijo. Počakaj s paniko še malo. Kaj misliš? Imam ali ima prav?
Res zdaj nikjer ne piše,da je z otrokom vse v redu ampak veš kaj-tudi da je kaj narobe ne. Sej veš kako izgleda napol prazen in napol poln kozarec, a ne? Glavo pokonci,dočakala boš sredo in jaz torek. Na...pa se na koncu le nisem mogla otrest pametovanja user posted image .

Draga naša Ronja .Tudi če bi Ti želela razložit kako dobro Te razumem ,mi ne bi uspelo. Ko Te berem se počutim kot bi brala svoj repertoar nekaj tednov nazaj. Bi Ti rada pomagal in sploh si ne upam reči,da je treba enostavno potrpet,ker vem kaj si boš mislila-enako kot jaz. Da takšnih stavkov ne rabiš.
Tudi to da jej kar Ti paše ne pomaga,ker vem da Ti sedaj NE paše nič,a ne?
Me zanima kaj Ti bo rekla zdravnica. Koliko si pa shujšala?
U glavnem,res Ti želim kakšen dan vmes tak kot je bil moj-z znosno slabostjo.

Verjetno si spregledala moje sporočilo LIona,se mi zdi da Te ravno takrat kar nekaj časa ni bilo na RR- Spraševala sem Te namreč isto-za trgovine v Kranju,oz. kje Ti nakupuješ stvaro. Tko da,lahko Ti samo povem,da sem šla sama v Celovec,ker v kranju nisem našla nič.Čeorav je res,da se pretirano trudila z iskanjem res nisem.

Nogica ko boš za shoping samo klikni me. Jaz sem zmeraj za take podvige. sej veš da ženske zmer nekaj rabimouser posted image . (običajno rabim čevlje in iz shopinga prinesem vse razen čevljev,tko da moram naslednjič spet v shoping zaradi čevljev...v glavnem začaran krog.)

Zaenkrat pa-pa.

Moja največja sreča,moje sonce,moje življenje - moj Aljaž 30.5.2007

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 912
27.11.2006 16:11:14   
Anonimen
Ja Palčica ni problem, te obvestim, ko bom šla. Zdaj pa dost za danes, se moram učit.

(odgovor članu Palčica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 913
27.11.2006 16:37:03   
ŠpelaP
ojla!
Danes sem imela 2. pregled. Zaenkrat je vse O.K.! Ginekolog mi je naredil tudi UZ, da je videl, če se NS vidi, da ne bi bilo prehitro iti na merjenje NS. S sondo mi plodovega utripa še ni zaznal,  vendar se je na UZ dobro videlo, kako je pikec brcal-a in se obračal-a. NS se pa že tudi dobor vidi, tako da je četrtek kar dober čas za pregled. Ginekolog mi je še povedal, da je Dr. Pelkičeva res maher na področju merjenja NS. Tako, da mi ni žal, da sem se naročila pri njej.

Ronja
, samo po hrani, ki si jo ti zadnjič, ko ti je bilo ponovno hudo slabo (zelje, pečenica), bi bilo še marsikomu drugemu hudo. Zelje tako in tako napihne čreve, pečenica je pa tudi mastna. Vem pa, da je ful dobro in verjamem,da se nisi mogla upreti. Še meni se zdaj sline cedijo. Se je meni zadnjič tudi solate iz kislega zelja zluštalo, zraven pa še ene dobre pečenice, potem sem pa še cel naslednji dan streljala neprijetne dišave. Samo, ko je tako dobro, a ne?!

Glede CO2 - sem jaz že tudi slišala, da pomaga, tudi pri driski menda. Pa tudi coca cola ni toliko na škodi, kot govorijo.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 914
27.11.2006 17:24:45   
Palčica*
Nikical  zdej pa jest nekaj ne razumem. Sem zdaj še enkrat prebrala tvoj post,prečekirala tvoj trakec...pa mi res ne gre skup.
Če sem prav razumela v ZD pravijo,da je pri tebi za NS že prepozno,ne? Pa če jaz prav gledam na trakcu piše,da si noseča 12 tednov in 1 dan. Pa saj se NS itak dela do 14 tedna. Zakaj naj bi bilo preprozno?
Res ne štekam. Prosim razloži mi,tole me res zanima.

Ali pa je NS okrajšava za nekaj drugega kot nuhalno svetlino? user posted image

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 915
27.11.2006 21:26:36   
FLASK_A
Palčica, ja, si pravilno razumela. Po datumu zadnje menstruacije imam res 12T in 1D, samo po ultrazvoku naj bi bila noseča 3T dlje. Glede na velikost pikice pač. In me to mal skrbi, zanosila bi lahko tudi prej, nevem pa kako vpliva to na teste nuhalne svetline... Ko sem prebrala tisto sporočilce, me je kar stisnilo.. sem mogla takoj iz sebe dat, kam drugam kot tukajle na forumu.. Sej zdej sem se mal pomirila, prvi šok je za mano hehe, itak je z mojo in seveda tudi vašimi pikicami vse v najlepšem redu in se zaradi tega ne mislim več sekirat, ni zdravo za nobenega.
Sem bila tudi v šoli za sarše- ravno sem iz ZD, kjer so me tudi malo pomirili, tako da- POZITIVNO!!!!user posted image

Pa hvala, res si se zavzela!! Upam da se ti počutiš super, da nimaš slabosti in uživaš v nosečniškem razpoloženju user posted image user posted image

Lep večer vsem!!

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 916
27.11.2006 21:29:59   
FLASK_A
aha, je ravno tema coca-cole: Baje je dobra- če jo razredčimo z vodo. Zaradi vsebnosti kofeina ali nečesa paš že naj bi pomirjala user posted image  Tako je rekla danes na šoli za starše. Očitno je nekaj na tem..

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 917
27.11.2006 22:54:51   
Jacqueline
Lunc_a dobrodošla, ko boš pripravljena pa le sporoči kdo si, da te dodam na seznam, ticker ti ne dela, zbriši vse pred http in vse za png

zrak vedno obstajajo nesrečne zgodbe in žalostni primeri, ne poslušaj tega in se veseli NS, ko boš ponovno videla svojo lepo pikico, se pa strinjam z ostalimi puncami, probaj se prenaročit

nikical ne skrbi glede NS, saj še pride morfologija, pa na 3D ultrazvok lahko greš, kaj za one teste THT al DHT je tudi prepozno???

ronja ti kr lepo k zdravniku odpeketaj

ŠpelaP user posted image user posted image user posted image  za tvojega user posted image , samo da brca in se obrača

nikical prosila, da te za podrobnejše poročila iz šole za starše

Danes sem preveč zbita, da bi še kaj napisala!!! Lahko noč user posted image  in user posted image !!!

Lp,
Jackie

The sweetest flowers in all the world - A baby's hands. ~Swinburne

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 918
28.11.2006 8:27:17   
janapan
Bila na NS in je vse ful ok, tveganje je zminimizirano na minimum...baje da padem na riziko od manj kot 15 letnice zmerjena NS pa je 1.1 v ne vem kakšnih enotah....Ful moram pohvalit dr Antonič Babnik v Postojni bila je res prijazna vse nama je do potankosti razložila ampak res vse, kje so rokice, prstki, podplatki...v glavnem vse kar je bilo videt. Po NS sem noseča tri dni manj kot po ZM ampak mi ni spreminjala PDP ker je rekla da je čist vseeno dva dni prej al potem...moj je bil totalno navdušen in nisva si predstavljala da to tako miga tam notri ful je migal/a z nogicami rokicami....spola še niti pod razno ni bilo videt tako da bo treba počakat ; ) midva sva tako firbčna ;)
Dobila sem en mali album slikic...in sicer portret, profil, profil s srčkovim utripom, ter 3d profil in 3d od spredaj...vam pa moram povedat da izgleda kot en Drnovšek ; )) tak mal vesoljski...

Drugače vam povem da je jaz nisem nič vprašala za slikce ker sem bla preveč zmedena in mi je kar sama naštimala ta mali album. Aja vse ostalo kar je videla in izmerila na dojenčku je ful ok....tako da sem res vesela

Glede enih postov zgoraj kjer pišejo glede NS v 14 tednu. Jaz mislim da strokovnjaki vedo kdaj ga naredit in če je to od 11-14 potem je takrat ok...če bi bila v 14 tednu večja možnost napake tega ne bi delali vsaj tako se meni zdi....tista zgodba ki jo je povedala zrak je res grozljiva ampak tudi če delaš NS v 11 tednu je prav ista ker ti kolikor jaz vem delajo AC lahko šele pri 16 tednu in potem tri tedne čakaš...v končni fazi je tako še slabše saj čakaš najprej na AC in ne veš kaj bo potem še na rezultate...ma ja res je grozno če je kaj narobe.

Mene je ful skrbelo preden sem šla na NS ker so karkoli se odločiš težke odločitve....ampak sedaj se pa lepo počutim ; )

(odgovor članu Jacqueline)
Neposredna povezava do sporočila: 919
28.11.2006 8:36:49   
zrak
nIKICA oprosti, če sem te prestrašila. Naj te pomirim,da ns se lahko dela do 14t... pa tudi kasneje so testi, ki se jih lahko opravi..

Glede žalostnih zgodb, res je, da so vedno obstajale in na žalost se vsakodnevno dogajajo...  Ampak na žalost jih zadnje čase toliko slišim, kot prej vse skupaj ne..  Pa tudi po tv..   Pomembno je, da razmišljamo pozitivno.. Če smo prišle do sem , bomo tudi do konca..  Še najbolje pa je, da smo kar zaposlene in takrat ne razmišljamo preveč, to vsaj zame velja.
Imejte se lepo .. papa

Neposredna povezava do sporočila: 920
28.11.2006 8:44:23   
Palčica*
Ej Zaspanke...a sem prva danes? No,kakorkoli-dobro jutro.

Nikical počakat do jutri.Držim pesti, da bo vse o.k., da se čimprej vrneš in nam poveš vse kar so rekli. Boš videla,da bo vse v redu-mora biti. Še vedno me sicer malo bega zakaj Te niso naročili prej,ampak sej ni pomembno.Je kar je. In iz tega je treba iztržit tisto največ kar se da. Te pa tudi jaz prosim,da ko boš imela čas o vsem kar si izvedela o materinski šoli deliš z nami. Sploh 1user posted image  smo radovedne...sej veš-vse je tko zlooo novo za nas.

Zdejle mi je prišla na misel Ronja,pa ne zaradi slabosti ampak zaradi nervoze pred pregledom,ki ga je imela.Kako dobro jo razumem zdaj...
Danes imam NS,sicer šele ob 15.00,pa se mi že cel pretekli teden dogajajo ene take smotane stvari-vedno bolj se mi zdi,da so posledica tudi nervoze,kajti približno isti čas sem se začela ukvarjati z razmišljanjem o NS.Bi najraje videla,da tega časa vmes sploh ne bi bilo in bi bila že na poti za Ljubljano. Dobro,da je moj v službi,če ne bi še njega spravla ob živce.
Mi gre zdej po glavi kolk človek zna bit vedno pameten za druge,ko pa pride vrsta nanj pa nad sabo poponoma odpove.user posted image

Me prav zanima kaj se bo na tem pregledu dogajalo z mojim. Upam,da mi v vsej tej svoji zbeganosti ne bo kakšne spet ušpičil. (čisto tako med nami user posted image -ko sva šla na  spermiogram k dr.Rešu in jaz počakam v čakalnici kjer je bilo polno ljudi,moj enostavno ni vedel kam naj odloži lonček z "zadevo",ga je pa kar v čakalnico prnesu.Za njim pa sestra vsa : "Gospod,gospod...!"Pa drgač je res zlo brihten fant,le včasih ga mal spodnese user posted image .) 
Na toliko stvari moram bit pozorna,toliko stvari me zanima,da vsega sigurno ne bom uspela registrirat. Hmm...kolk znam jest stvari po nepotrebnem zakomplicirat.

Grem mal za knjige,tud jaz mam v petek še en izpit. Pa sej bom verjetno pred odhodom v Ljubljano še kaj po netu skakala.Pa fajn bi blo če bi šla zajtrkovat,pa...

Mah dost. Grem .

Neposredna povezava do sporočila: 921
28.11.2006 8:49:21   
Palčica*
Oh Janapan, kako Te je fajn brat ! Res !
user posted image  za čudovite informacije in pa ja-sem skor dol padla ko sem prebrala primerajavo z Drnovškom user posted image  !

Mene sedaj še stiska in res upam da bo ura čimprej čas,da grem. Se mi že kar mal kisa doma.

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 922
28.11.2006 9:07:08   
ronja
Ojla, punce! Tole slabost bi jaz še prenesla, bolj mi je grozna ta bolezen, ki se ne premakne pa ne premakne! Sem se že sprijaznila, da bom bruhala, pa da se bom še nekaj časa silila s hrano, ok, I can deal with that, ampak to, da pa stat ne morem, da naredim 2 koraka iz postelje, pa se mi noge tresejo in samo iščem, nekaj, za kar se bom prijela, da ne odletimuser posted image , da ne morem sedet 2 uri skupuser posted image , tega mam pa res počasi dost...

Hihi, no za jogo ala Ronja se pa komot zmenimouser posted image , samo da malo k sebi pridem... Zdaj še sedim težko, kaj šele kaj drugega... Ampak kadar lahko, probavam...

nikica, ob 10h sem naročena pri zdravnici, pa upam, da bojo tokrat kaj pogruntali, verjetno me bojo dali na preiskave (kri pa urin), pa bom potem zvedela, kaj je...user posted image upam samo, da ni kaj, kar bi bilo nevarno za user posted image , samo to si želim, pa tut če takole ostane še en mesec, sam da mu/ji nič ne bo... Ampak prav zdravo tole po moje ne bo - tudi za pikico ne... Ker slabo mi je blo že prej, bruhalauser posted image sem že prej, pa nisem bila takale...

nikica, jaz bi na tvojem mestu tudi čim prej šla na NS, pa ko bojo zmerili plod, bojo itak videli, če je že prevelik. Včasih na začetku malo hitreje raste, ni vedno vse po reglcih, tako da verjetno vseeno nisi 3 tedne več noseča, saj si takrat mela prejšnjo m.user posted image , a ne?user posted image Tak da si verjetno recimo 2 tedna več noseča, to pa bo še ok in tak da - pogum, dekle! če se ne bo dalo, boš pa hitro šla še na THT pa bojo pogledali, kako in kaj.

Bom probala še z radensko in cocacolo, pa držite pestiuser posted image . Čeprav saj pravim, slabost je nadležna, ampak mi ni najbolj grozna... Samo zdrava bi bila rada, nič drugega...

palčica, potrpela sem že 1 mesec, pa gre zdaj spet samo na slabše, vročine mam spet 37,8, pa stat ne morem NIČ! Glede na to, da sem na splošno zelo športno bitje, to ni od user posted image , ker se tudi ne počutim tako - ni da bi bila samo zadihana, noge me ne držijo, včasih enostavno skup zletim... Bolijo me kosti in mišice, tresem se če se sam premaknem, pa zelo težko to sploh naredim... user posted image Če bi bila samo slabost, takoj podpišem! ne da mi je všeč, ampak jo lahko prenesem... Ne vem, se ti zdi to normalno? Po moje to ni več samo za čakat... Ne vem, mogoče se ti zdi, da zganjam paniko, ampak verjami mi, da vsi, ki me poznajo, me podijo k zdravniku... Lubi me je včeraj hotel kar na urgenco peljat... Ker sem baje zgledala res ko na smrtni postli... Sem mu lepo rekla, da če sem en mesec zdržala, bom pa še en dan, itak user posted image ne smejo nič dat, heheuser posted image

V šoping boste verjetno šle brez mene, ker zdajle ne morem nikamor... Včeraj smo šli do sestre, ki se je preselila, pa me je fant skoraj nesel v avto in iz njega... Mi ni čisto jasno, kako bom prišla do ZD danes... POčasi, a ne, heheuser posted image

Špela, tista hrana zadnjič mi ni nič dišala, najrajši ne bi jedla nič - kot vse ostale dni! POtem ko sem začela jest, je še kar šlo, ampak definitivno pa ni prišla nikamor v bližino črevesja - zbruhala sem jo po 15 minutah... Da se ne bi mogla upret? Niti pod razno, z veseljem ne bi nič jedla... Ampak vem, da moram jest... Poleg tega njegova mami še ne ve, da sem user posted image in se mi je zdelo skoraj lažje bruhat kot se z njo prerekatuser posted image , da ne bi jedla. Pa mislila sem, da bo ok. Pečenice sicer ona prej prebode, ko jih skuha in odlije vso maščobo, tako da niso bile mastne, moram priznat, ker mastnih tudi na spl. ne maram (tudi ko nisem user posted image )... Tak da kolikor jaz vidim, je čisto vseeno kaj jem, včeraj smo bili pri sestri, sem pojedla 5 zrnc na vodi kuhanega riža in dva koleščka nezačinjene kuhane bučke, pa mi je bilo slabo za umret...

Ok, punce, zdaj grem pa se stušat in k zdravnici, pa upam, da pogrunta, kaj mi je in kaj lahko naredim, da mi ne bo več... Slabosti vem, da bojo ostale, pa naj ostanejo, gre se mi samo zato, da bi bila spet taka, kot sem bila prej, ko mi je bilo slabo, pa nisem bila bolna...

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 923
28.11.2006 9:10:18   
Kati81
Dobro jutro še od mene.

Držim pesti za vse , ki imate danes NS. Vem in verjamem da bo vse ok, tko kot mora tudi bit.

Janapan super, da je vse ok. Sem prav vesela za vsako , ki sporoči take lepe novice. Mi smo v redu, spanje je bilo dane smalo boljše kot prejšnje dni, sem šla samo enkrat na wc ponoči. Sem pa včeraj cel dan hodila na 1uro na Wc, ampak bomo že. Počutje je še kar, sam malo mi je pa dolgčas ker sem skoz doma, pa še tja do 16 sem sama. Si moram najdet kako zabavo, pa ne vem kaj bi. Imate kake ideje?

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 924
28.11.2006 9:18:21   
Liona
Dobro jutro,

janapan, iskrene čestitke user posted image user posted image user posted image . Saj sem vedela, da bo vse o.k. user posted image

Palčica res sem spregledala,da si me spraševala,kje v Kr. kupujem. Glede na to, da imam precej časa, bom malo pogledala okoli in ti obvezno sporočim, če kaj najdem. Sicer pa sem včeraj govorila s sodelavko, ki je rodila maja in ima še full user posted image  cunj. Dvoje hlače (ene je le enkrat oblekla), zimski plašček, dva zimska puloverja. In to št. 40. Zmenili sva se, da bom šla do nje, pogledala stvari in jih probala. Če mi bo vse všeč, mi vse skupaj proda za 10000 sit. Smešna cena, ampak ona tega pač ne rabi več,  rada bi se pa rešila zaloge. Upam, da bo vse kul in lepo, da bom vse vzela in sem potem nakupovanja cunj za čez zimo rešena. user posted image

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?