|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hojica- da ali ne???
16.6.2005 22:53:30   
Spark
Živjo.
Rabila bi vaša mnenja. Ali ste dajale vaše otročke v hojico ali ne? In kdaj jih lahko damo v hojico?

Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Hojica- da ali ne???
16.6.2005 23:11:21   
tily
Mojega ta večjega sina sem dajala v hojico nekje pri 7 mesecih in sem bila ful zadovoljna. Mnenja o hojicah so zelo različna, vendar zame je bila zakon - sin je zelo hitro shodil pri 9 mesecih in pol - brez hoje po prstih:bravo:. Tudi ta malega bom dala v hojico, ko bo dovolj star.

lahko noč

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Hojica- da ali ne???
16.6.2005 23:27:13   
beba76
Starejšega sina sem začela dajat v hojico pri 8. mesecih in je shodil pred 10. mesecem. Druga hčera ni bila nikdar v hojici in je shodila točno pri enem letu. S hojo po prstih pri nobenem nisem imela težav, pa tudi plazil se ni noben.
Ta tretji bo pa tudi ziher v hojici.
Pri nas se je ta stvar dobro obnesla, eni so pa zelo proti.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Hojica- da ali ne???
16.6.2005 23:35:49   
Pika10
Jaz ga dam za kakih 15 minut na dan, ker zelo rad miga sicer pa samo sedi v stolčku. Ne dovolim pa, da bi se prav zadeval v kake omare, ker menda ni dobro za hrbtenico.Tako uživa, da mu kar ne morem preprečiti tega.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Hojica- da ali ne???
16.6.2005 23:45:11   
dix
Tudi zadevanje v omare mu ne boš mogča preprečit. počakaj da bo pogruntal zadevo, nič ga ne ustavi pol več.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Hojica- da ali ne???
16.6.2005 23:48:24   
skuštrana
Naša Liza itak še ni dost stara za hojco, tak da izkušenj nimam. Mi je pa pediatrinja rekla, da treba tistega, ki je izumil hojco obesit...Sama je vrjetno vanjo ne bom dajala, se mi nakako ne dopade ta stvar...Poznam fantiča, ki zaradi nje še danes, ko ima 3,5 let hodi občasno po prstkih..Odločitev je pa tako ali tako tvoja.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Hojica- da ali ne???
17.6.2005 6:31:04   
CUKRČEK
Moja mala je v hojici od 7 meseca...zdi se mi super stvar. Nekateri jo sicer ful kritizirajo in jo blazno odsvetujejo samo meni se zdi fajn. Mislim, da zaradi tega nimajo otroci posledic pri hoji. Ena je omenila, da pozna fantka, ki zaradi hojice še vedno hodi po prstih......kdo pa pravi da tako hodi zaradi hojice?...a dugače pa ne bi tako hodil?....ne verjamem v to. Sicer pa otrok ni cel dan v njej. To, da ga pa cele dneve nosiš po rokah pa tudi ni fajn....ne za mamo in ne za otroka.

lp

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Hojica- da ali ne???
17.6.2005 6:59:44   
tesa
Mi smo jo uporabljali tako pri hčerah, kot jo tudi sedaj pri sinu.
Res je, da ne pretiravamo. V njo ga dam le takrat, da kaj na hitro naredim ali kam skočim, drugače pa ga imam raje na tleh.
Jaz sem jo uporabljala od sedmega meseca dalje
Lp:miska:

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Hojica- da ali ne???
17.6.2005 7:09:21   
Martina8
Oj
Pri nas smo jo najprej hotli kupit, pa je zmer kaj druzga prišlo vmes:)-, tako da je tamala že vmes shodila :bravo:in se nismo več spomnili nanjo.:zmeden:Kolegice pravjo da je krasna stvar, druge pa da sam škodi kot koristi, tko da se morš sama odločit.Če te stvar zanima, jo probaj.
lp tinka:rozica:

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Hojica- da ali ne???
17.6.2005 7:14:03   
BARBARA R.
Če je hojica pravilno, na pravilno višino nastavljena, ne bo hodil po prstkih.Ne vem zakaj bi.

Kristina je zaostajala v razvoju grobe motorike. Ko so njeni vrstniki bili tako ali drugače mobilni, je ona le sedela, ko so hodili, se je na ritki vrtela,...... Pri 10.- h mesecih je dobila hojico. Za eno uro na dan sem jo dajala v hojico, otrok je bil srečen! In kljub vsem nasvetom nisem pustila, da nam to srečo kdo vzame. Po 14 dneh uporabe se je Kristina začela truditi, da se tudi brez nje nekam premakne. Kot, da bi z njeno pomočjo spoznala, da je tudi sama toliko sposobna.

Tako da, Kristini NI ŠKODILA!

:muca:

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Hojica- da ali ne???
17.6.2005 7:27:57   
Olivija
Živjo, midva sva jo tudi uporabila za Ano. Zgodaj se je začela na nogo postavljat in potem ji je bila največja zabava to, da jo je nekdo držal za rokice in hodil z njo okol. Hm, potem sva pa premišljevala kaj bi in sva rekla, da bova poskusla s kakšno kvalitetno hojico, ker nimamo nobenih pragov, stopnic ali karkol podobnega v stanovanju in tamala je bila izredno zadovoljna v hojici. Sva pa pazila, da ni hodila po prstkih in da ni bila predolg noter.

Za ta drugega bomo pa videl, mogoče bo pa zdaj čisto drugače in hojice sploh ne bomo rabil. Sem pa zadnjič vidla v Pikapolonci eno ful luštno (Peg perego)...

Posledic (trkam na les) pa zaenkrat tudi nima.
Sem pa imela občutek, da so hojice odsvetovali bolj zaradi možnosti nesreč (stopnice, štedilniki), kolker pa zaradi razvoja :zmeden:

LP

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Hojica- da ali ne???
17.6.2005 8:30:33   
BUČKO
Tudi mi imamo pozitivne izkušnje s hojico,ker naš:duda:prav uživa v njej.Res pa je bilo že polno kritik in negativnih debat o hojici tako da je najbolj da se sama odločiš vendar pred nakupom probej dat malega notri ker ni nujno da mu bo všeč.Sosedov fantek ful ne mara bit notri naš pa uživa:bravo:

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Hojica- da ali ne???
17.6.2005 8:41:16   
Nia30
Mnenja so ful različna. Jaz je pri prvi nisem imela in je tudi nisem pogrešala. Plaziti se je začela pri 7 mesecih tako, da je bila mobilna tudi brez hojice :)- Shodila pa je pri 11-ih mesecih. Ta drugi je star 7 mesecev in je bolj počasne sorte (še ne sedi in plazi tudi ne) tako da bi bilo za hojico še prehitro. Vendar mislim, da tudi njega ne bom dajala v hojico.

Lp

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Hojica- da ali ne???
17.6.2005 9:47:02   
Ajsha
Jaz pa mislim, da hojica škoduje in svoje punčke nisem nikoli dala vanjo. Menim, da hojica ni normalen korak v razvoju otroka, ker preskoči tisto stopnjo ko se otrok sam začne postavljati pokonci. Moje prijateljice, ki so otroke imele v hojci se večkrat pritožujejo, da ko so otroci shodili, se niso znali ujeti in so na tla padali kot klade. V nekaterih državah je hojica celo prepovedana, tako da meni na kraj pameti ni prišlo, da bi jo uporabljala. Sicer pa vsak po svoje...nekateri tudi otrokom dajejo gosto hrano pri 3 mesecih kljub temu, da cel (strokovni) svet trobi, da je to prezgodaj. Če si za, poskusi s hojico, če pa ne, pa pač pusti otoka, da se razvija sam...

LP!

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Hojica- da ali ne???
17.6.2005 9:53:40   
Žirafca Helena1
Motoričen razvoj otroka mora biti spontan in v pravilnem zaporedju in ritmu, ki si ga sam otrok ustvari. S hojico, skokci in drugimi pripomočki t razvoj zaviramo. Pomembno je da se zavedamo da je motoričen razvoj pomemben za umski razvoj otroka.

Še ena misel: zakaj mislite, da v vrtcu ni hojic? Bi bilo vzgojiteljicam lažje, da otroka zamotijo z njimi.

Vsak otrok ki nima telesne hibe je še shodil, tudi vaš bo, ampak takrat ko bo pripravljen.
:miska:

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Hojica- da ali ne???
17.6.2005 10:08:48   
CUKRČEK
Jaz pa mislim, da s pripomočki, kot je hojica, prav nič ne zaviramo razvoja.
Žirafca Helenca1, da mora biti razvoj spontan in v pravilnem zaporedju-kot ti praviš......potem po tej logiki tudi ne bi smeli držat otroka za rokce in ga učit hodit, ker s tem prehitevamo njega. Pol le lahko čakamo, da se otrok sam dvigne, sam shodi.....potem bomo pa dolgo čakali.

Sicer je pa še vsak shodil-s hojico ali brez. Se mi zdi pretirano krivit hojico za kake hibe, ki jih ima otrok. Je pa dohtarjem najlažje reči, da je kriva hojica, če je kaj narobe.....lažje kot ugotavljat kakšen je vzrok in si delat nepotrebno delo.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Hojica- da ali ne???
17.6.2005 10:12:53   
Ajsha
Saj, CUKRČEK, ni prav, da otroka držimo za rokce in ga učimo hodit... Otrok bo sam hodil ko bo zrel za to in vodenje za rokice je zelo slaba stvar. Jaz tega nisem tako dolgo čakala - pri 12m in 2 tednih sama hodi brez hojice, držanja za roke ipd. Dvignila se je sama in vse otale korake tudi naredila. Normalni otroci, ki jih straši ne prisiljujejo v hojo, začnejo hoditi med 10 in 16. mesecom starosti, nekateri pa celo pri 21. Se ti zdi to tako dolgo????

pa še ena stvar je tukaj - mnoge mamein očetje daje otroka v hojco "da je mir". To pa je že v štartu popolnoma zgrešeno.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Hojica- da ali ne???
17.6.2005 10:25:19   
JASNA D
Moj sin ni bil v hojici niti minuto, ker je nimamo. Shodil je pri 10.5 meseca - sedaj je star 21 mesecev - in veste kaj sedaj po novem dela - hodi po prstkih. Sem najprej mislila, da so mu čevlji in copati premajhni, pa ni v tem fora, ker tudi bos hodi po prstih, kadar ga zgrabi. Če bi hojico dobila, bi jo verjetno uporabljala v "omejenih količinah", denarja za njo pa ne bom reskirala...

Jasna

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Hojica- da ali ne???
17.6.2005 10:43:01   
CUKRČEK
Ja, Jasna, če bi pa uporabljala hojico, bi pa verjetno vsi rekli da zato hodi po prstih, ker je le-ta kriva.

Tu smo pa že pri tem, kar od začetka trdim. Najlažje je reči, da je kriva hojica(četudi ni), kot pa ugotoviti zakaj in to preprečiti.

lp

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Hojica- da ali ne???
17.6.2005 10:43:59   
cukrmali
ja cukrcek, tocno tako. po tej logiki, ki je tudi taprava, otroka ni pametno drzat za rokice in 'ucit hodit'. pa saj je ja cisto vseeno, kdaj shodi, ce sele pri 16 mesecih, pa sele takrat. a si mogoce na kaksnem tekmovanju, cigav bo prej shodil? no jaz nisem, pa nas mali tudi ne. pri 9,5 mesecih zgleda da bo pocasi pogruntal, kako se kobaca po vseh 4ih, sicer pa se na svoj lastne nacin premika po sobi, na pol po riti, vmes se malo zakotali in spet sede, potem ob opori vstane in naredi dva tri korake... vsega se je sam naucil, povsem brez moje pomoci.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Hojica- da ali ne???
17.6.2005 10:53:50   
viv_
Na to temo je bilo 2 milijona debat.

Ja, moja je bila v hojici...

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Hojica- da ali ne???
17.6.2005 11:57:32   
Žirafca Helena1
Se strinjam z Ajsho in Cukermali-jem. Vodenje otroka ni dobro. Katera Ptica-mati pa je že kdaj s kljunom držala svojega ptička, ko je prvič zletel iz gnezda?:)-:)-:)-
Malo sarkastična primerjava, ampak moramo se ozreti tudi v naravo, ki nas lahko marsikaj nauči.

:miska:

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Hojica- da ali ne???
17.6.2005 12:18:26   
Olivija
hm, naša si je pa želela pri sedmih mesecih in pol, da smo jo držali za roke in hodili z njo naokol, kaj naj bi jo pustila, da joka in teži.
Midva sva se odločila, da se bova ravnala po njej in bova njene želje upoštevala. Sej shodila je potem šele pri 13 mesecih in ni imela nobenih težav s padanjem, pa tudi po prstih ni nikoli hodila.

Poznam pa drug primer: starša sta otroka tlačila do 6 meseca dol v ležeč položaj, ker kao še ne sme sedeti. Otrok je zdaj star skoraj 10 mesecev in še vedno ne sedi, zdaj pa hodijo na terapijo :zmeden:. Poleg tega mu ne dovolita ničesar v usta vzet, razen kakšne 3x prekuhane plenice. Na tla v stanovanje ga ne dajata, ker je umazano...

Sej pravim, tale naš drugi :duda:, bo mogoče čisto drugačen in mogoče hojice sploh ne bomo uporabljal, mogoče bo tudi kasneje sam sedel in bo prej shodil - sem mi zdi, da so teli mulci tako različni. Jest samo upam, da bova vsaj približno prav delala tudi s tem otrokom. Se mi zdi, da nama je šlo pri Ani kr ok in da je motorično čisto normalno razvita punčka.

LP

PS: zdravniki in strokovnjaki pa itak skoz z enim novim teorijam ven hodijo. Zdaj sem res zasledila na nemških straneh, da se daje dojenčke spat samo na hrbet:zmeden:, evo pa spet nevem komu naj verjamem...

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Hojica- da ali ne???
17.6.2005 13:06:36   
cukrmali
kaj, a pri 7 mesecih je rekla 'mami drze me za rokice pa me sprehajaj' al kako si pogruntala, da si to ZELI? verjamem, da ji je bilo VSEC, predvsem to, da ste se z njo ukvarjali. enak ucinek bi dosegla tudi z drugacnim ukvarjanjem z otrokom. sicer pa opravicevanje enega pocetja z nekim drugim totalno skrajnim pocetjem kot ga navajas (tiscanje otroka v tla in nikoli na tla, ker je vse umazano...), je pa cisto brezveze. zmeraj pozabite na VMESNE - najbolj taprave variante! pa otrok bo imel se velikokrat take zelje, ki jih bo bolje NE upostevat!

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Hojica- da ali ne???
17.6.2005 15:12:57   
Ajsha
cukrmali, prav maš ;) Ja, bodo imeli želja še pa še...


(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?