Olivija -> Hojica- da ali ne??? (17.6.2005 12:18:26)
|
hm, naša si je pa želela pri sedmih mesecih in pol, da smo jo držali za roke in hodili z njo naokol, kaj naj bi jo pustila, da joka in teži. Midva sva se odločila, da se bova ravnala po njej in bova njene želje upoštevala. Sej shodila je potem šele pri 13 mesecih in ni imela nobenih težav s padanjem, pa tudi po prstih ni nikoli hodila. Poznam pa drug primer: starša sta otroka tlačila do 6 meseca dol v ležeč položaj, ker kao še ne sme sedeti. Otrok je zdaj star skoraj 10 mesecev in še vedno ne sedi, zdaj pa hodijo na terapijo :zmeden:. Poleg tega mu ne dovolita ničesar v usta vzet, razen kakšne 3x prekuhane plenice. Na tla v stanovanje ga ne dajata, ker je umazano... Sej pravim, tale naš drugi :duda:, bo mogoče čisto drugačen in mogoče hojice sploh ne bomo uporabljal, mogoče bo tudi kasneje sam sedel in bo prej shodil - sem mi zdi, da so teli mulci tako različni. Jest samo upam, da bova vsaj približno prav delala tudi s tem otrokom. Se mi zdi, da nama je šlo pri Ani kr ok in da je motorično čisto normalno razvita punčka. LP PS: zdravniki in strokovnjaki pa itak skoz z enim novim teorijam ven hodijo. Zdaj sem res zasledila na nemških straneh, da se daje dojenčke spat samo na hrbet:zmeden:, evo pa spet nevem komu naj verjamem...
|
|
|
|