CatJa
|
Kot je že večina napisala: goveje meso, kos piščanca, kosti zelo redko, kocke nikoli, prav tako ne vegete in podobnih zadevščin korenje, por, čebula, česen, koleraba, zelena, paradižnik, cvetača, peteršilj (koren), na pol prerezan krompir lovorov list, ščepec rožmarina, žafranika, muškatni orešek Začimbe, sol in peteršilj dam nekje zadnje pol ure kuhanja. Drobnjaka ne kuhamo, pač pa ga postrežemo drobno narezanega v juhi. Juhi da lepo barvo na kolobarje narezana in popečena čebula ter žafranika. Petra a, od kod pa tebi, da žafranika pokvari okus Evo, na Maestovi pakungi piše sledeče: "Z žafraniko obarvamo jedi, predvsem svetle omake, riž in juhe. Zaradi svojega blagega okusa ne moti harmonije drugih dišavnic".
_____________________________
Niso časi slabi, temveč človek. John BEAUMONT
|