petraz
|
Lep pozdrav! Kot sem vam že pisala sem imela včeraj končno težko pričakovani UZ v bolnici in morfološke preiskave. Zame je bil to najtežji dan v mojem živlenju... Po glavi se mi je rojilo, kaj mi bodo povedali in kaj bo z našim dojenčkom.... In po skoraj uri čakanja sem prišla na vrsto, z mano je bil tudi partner. Dr. Japelj mi je povedal, da če je kaj narobe, se sedaj ne da nič narediti in pregled se je pričel. Najprej smo pogledali, če sta res samo dve žili v popkovnici in že smo mislili, da so tri, ko smo le zaključili, da sta dve. Tako je sledil podroben pregled..... Najprej mi je pregledal srce.. o.k., izmeril dojenčkovao glavo in trebušček, pogledal želoček in jetra, mimogrede tudi spol, obrazek in hrbtenico, roke, noge itd. Nobenih napak ni videl. Tako je prišel do zaključka, da ker mere ustrezajo tednu nosečnosti dojenček pa se lepo razvija, tako organi, da misli, da ni nič narobe (razen tega, da sta 2 žili v popkovnici) in pregled smo zaključili. Povedal mi je tudi, da je imel tak primer že pred 20 leti in da ni bilo nič narobe in če mu bi po porodu prišla povedati, kaj bo... Tako sva se odpravila proti domu... Sicer zelo vesela, da le ni kaj narobe, pa vendar me tu in tam še obhajajo slabe misli.... Pa saj bo vse vredu... Upam, da se še teh zadnjih misli, ki so tako slabe, čimprej minejo... Popoldan sem peljala še Anžeta na zadnje ceplenje in mi je še pediatrinja rekla (ker se poznamo), da moram vedeti, da je DR. Japelj zelo dober in prizann zdravnik in če on reče, da je vse vredu, potem je sigurno vse o.k. Tako imam sedaj pregled 11.12. pri svoji G., do takrat pa se bom že lahko veselila z vami.... Ja, še to, ko berem, da ste se zredile (ene) za + 10 kg, tudi jaz sem se.... pa se ne sekiram preveč, saj sem se v prvi nosečnosti zredila do konca kar + 17 kg, po petih tednih pa sem jih imela samo 5 kg viška... Lep dan....
|