|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   folikel oz. cista
10.2.2006 18:38:37   
Naja30
pozdravljene.

Saj vem, da je bilo o tem že govora, ampak svojega vprašanja nisem zasledila. Upam tudi, da sem na pravi forum naslovila to temo.

Danes sem bila pri G, ker me že par dni boli vse od križa in v krogu do jajčnika. in z UZ je vidla, da imam cisto v jajčniku, ker se folikel ni razpočil. Zdaj pa me zanima, kaj konkretno to pomeni? user posted image  v tem primeru verjetno ni možna? In ali vam je bilo kaj slabo in ste se slabo počutile, tiste ki ste to že imele?
Tako mi je hudo, ker  me močno boli, tablete proti bolečinam ne primejo in ne vem, kaj naj naredim. Ali vsi ti znaki sploh spadajo h temu ali naj me skrbi, da je kaj drugega? (slepič, ledvični kamni?) čisto sem že zmešana.user posted image

Upam, da mi bo katera pomagala z odgovorom.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: folikel oz. cista
10.2.2006 19:04:44   
PBJ
Jaz sem bila noseča in imela cisto na jajčniku do nekje 4. meseca, potem pa je izginila.

Sicer sem jaz imela večkrat vodne ciste, ker se folikel ni razpočil in so do naslednje M izginile. In v teh primerih tudi nisem imela posebnih bolečin.
Ko pa sem imela 7 cm cisto oz. tumor na jajčniku, ki je bil napolnjen s krvjo me je kar precej bolelo. Nato sem tudi morala na op.

Vodne ciste naj ne bi povzročale posebnih težav 
Tako dauser posted image ... Pojdi do splošnega zdravnika, če te precej boli.

lp

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.2.2006 19:18:37   
Naja30
Hvala za odgovor. Se pravi, da si bila user posted image , ko si imela cisto? Ker midva tudi delava na user posted image  in me je zanimalo, če je to mogoče. Ampak kolikor sem jaz razumela, ko sem brala tule na forumu, pri tej cisti folikel ne poči in jajčece ne gre ven iz njega. pojma nimam. Če katera ve, ali mi lahko pomaga?

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.2.2006 20:39:30   
PBJ
Ja, kadar folikel ne poči, se jajčece ne sprosti. Folikel raste naprej, ker do ovulacije ni prišlo.
Lahko je pa rasel še kakšen folikel na drugem jajčniku - nikoli ne veš.

Pri meni je bilo tako.
Imela sem inseminacijo, ki ni bila uspešna. Takrat sem jemala klomifen in jajčniki so preveč odreagirali, tako da je bilo vse polno foliklov. Kljub stop injekciji, eden ni počil in je rastel naprej v cisto. In smo čakali, ker zdravniki niso vedeli ali je bila O ali ne - zaradi prevelike reakcije jajčnikov se ni dalo ugotoviti.
Na žalost sem dobila M in hoteli smo v 2. inseminacijo. Ampak 9. dan novega ciklusa cista še ni počila. Doktor je rekel, da potrebno počakati še na eno M, ker bi naj bila cista hormonsko aktivna in je zavirala rast foliklov v tistem ciklusu. Nikjer ni bilo videti, da bi rasel kakšen omembe vreden folikel, primeren za morebitno O. Doktor je rekel: "Gospa, ta mesec ne bo nič, ker je tudi maternična sluznica za ta del ciklusa preveč zadebeljena, ..."
Žalostna sem čakala na novo M in upala, da bo do takrat cista že počila in bomo šli v novo inseminacijo.
M pa ni bilo in njeno zamudo sem pripisovala tej cisti. Ko mi je M zamujala 4 dni sem se odločila, da naredim test, ki je bil na moje veliko presenečenje in veselje pozitiven. Naredila sem jih kar tri preden sem sploh verjela svojim očem.
Cista je pa še kar vztrajala do 4. meseca nosečnosti.

LP

< Sporočilo je popravil PBJ -- 10.2.2006 20:42:47 >

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.2.2006 22:41:31   
Naja30
O, kako lepo se je vse izteklo! user posted image
Sicer pa hvala za tako lepo razlago, prav to me je zanimalo.

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.2.2006 8:08:06   
Lili2
Ojla, jaz sem imela vodeno cisto na desnem jajčniku in sem zato dvakrat šla h G na pregled vsak mesec in še ni izginila, no tretjič sem šla in sem ravno mela ovulacijo, (cista je pa še vedno bla prisotna, pa razni izcedki itd.), zgleda na drugem jajčniku in zdaj sem nosečka. Tudi G je rekla, da to nima vpliva na zanositev, samo mene je tudi takrat skrbelo al sploh mam O zarad te ciste. In sem jo imela, kupila sem test za O in ratalo je user posted image .

Če ma pa kej veze kakšna je cista, pa žal ne vem, mislim da ne. LP

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.2.2006 8:33:31   
juma
Jaz grem pa jutri v bolnico in me bojo operirali,ker imam na levem jajčniku 10cm veliko cisto.8 mes. že delamo na drugem user posted image in zdaj to.
Cista ni samo vodena in me kar skrbi,ker bom skor sigurno ob levi jajčnik lahko pa celo ob obauser posted image .
Želim si,da bi ta teden kar najhitreje minil.Držte pesti.

(odgovor članu Lili2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.2.2006 10:35:56   
Lili2
JA držim pesti, da se dobro izteče, sej bo, boš vidlauser posted image

(odgovor članu juma)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.2.2006 10:49:29   
melodija
Naja, menstruacija ti zaostaja?
Ker meni v avgustu je, nos. testi so kazali negativno, bolečine so bile podobne tvojim, pa sem šla h G in je rekla, da fonikel ni počil in da je nastala cista. Dobila sem DABROSTON, da mi je sprožil M.
No, podobno se mi je zgodilo še naslednji mesec (m na 45-50 dni, drugače pa jo imam na 32 dni). Šele po parih mesecih se mi je čisto vrnila v normalen ciklus in ko se je to zgodilo, je končno ratalo: user posted image .
Je pa bila verjetno prisotna psiha - ker sem v mesecu prvega zaostanka in ciste doživela poroko in selitev.

Upam, da sem ti kaj pomagala!
Vse dobro, Melodija

(odgovor članu Lili2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.2.2006 18:34:38   
Naja30
Juma držim pesti zate. Ampak zakaj bi bila ob oba jajčnika, če imaš cisto na enem?

Verjetno je odvisno, kakšna cista je. Ta, kjer jajčece ne gre naprej, verjetno ni vodena?
M mi pa (še) ne zaostaja. Me pa trebuh boli zelo zelo in špika ves čas... Je vas tudi tako bolelo?

(odgovor članu melodija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?