PBJ -> RE: folikel oz. cista (10.2.2006 20:39:30)
|
Ja, kadar folikel ne poči, se jajčece ne sprosti. Folikel raste naprej, ker do ovulacije ni prišlo. Lahko je pa rasel še kakšen folikel na drugem jajčniku - nikoli ne veš. Pri meni je bilo tako. Imela sem inseminacijo, ki ni bila uspešna. Takrat sem jemala klomifen in jajčniki so preveč odreagirali, tako da je bilo vse polno foliklov. Kljub stop injekciji, eden ni počil in je rastel naprej v cisto. In smo čakali, ker zdravniki niso vedeli ali je bila O ali ne - zaradi prevelike reakcije jajčnikov se ni dalo ugotoviti. Na žalost sem dobila M in hoteli smo v 2. inseminacijo. Ampak 9. dan novega ciklusa cista še ni počila. Doktor je rekel, da potrebno počakati še na eno M, ker bi naj bila cista hormonsko aktivna in je zavirala rast foliklov v tistem ciklusu. Nikjer ni bilo videti, da bi rasel kakšen omembe vreden folikel, primeren za morebitno O. Doktor je rekel: "Gospa, ta mesec ne bo nič, ker je tudi maternična sluznica za ta del ciklusa preveč zadebeljena, ..." Žalostna sem čakala na novo M in upala, da bo do takrat cista že počila in bomo šli v novo inseminacijo. M pa ni bilo in njeno zamudo sem pripisovala tej cisti. Ko mi je M zamujala 4 dni sem se odločila, da naredim test, ki je bil na moje veliko presenečenje in veselje pozitiven. Naredila sem jih kar tri preden sem sploh verjela svojim očem. Cista je pa še kar vztrajala do 4. meseca nosečnosti. LP
|
|
|
|