Gina
|
Tanaj še enkrat: - Nihče ni manjvreden, če ga ne sprejmejo v vrtec! Nehaj s kompleksi, ki so neosnovani in nimajo veze z realnostjo. - Vendarle imaš ti veliko večje možnosti za varstvo otroka, kot dva zaposlena, saj mož lahko vsaj nekaj časa čuva otroka najbrž, torej ne rabiš varstva za cel mesec ponavadi. Jaz sem bila zaposlena samohranilka, pa nisem dobila vrtca za otroka, zaradi ene kvazi brezposelne, z zaposlenim možem, ki je imela prednost pred mano. V bistvu zaradi več takih. Sicer so po dolgih prošnjah in moledovanjih vendarle našli mesto za mojega otroka, vendar v drugem vrtcu, pa še to le zaradi tega, ker so bili tam zaposleni ljudje s srcem in dušo. - Lahko pa se obrneš na druge argumente pri tej zadevi, ki so mnogo boljši, namreč na to, da če hoče država imeti podmladek, ki jo bo živel, naj vendarle mladim družinam pomaga. To je najbolj trezen razlog in tudi utemeljen. - Lahko se pa obrneš na človeški faktor in greš težit v vrtec in težit in težit. Ali bolje: prosit, prosit, prosit....to bolj zaleže Primoža, število vzgojiteljic, se pravi visokoizobraženega kadra so zmanjšali, zato je vzg. preveč. V šolah je samo pol vzgojiteljice za 6-letnike oz. 1,5 učiteljice vse skupaj, v vrtcu pa sta morali biti 2 zaposleni. Tako da denar že šparajo - in to na račun otrok. Še manj ljudi zaposlit bi bilo totalno neodgovorno. Odgovorno bi bilo kaj naredit za to, da imajo ljudje otroke, tako pa smo vsi, ki jih imamo več, samo povsod prikrajšani. POVSOD. V bistvu ni nobenega motiva za imeti otroke s strani države. Naj raje malo manj dajo za oslarije denarja, pa malo več za spodbujanje rodnosti. Tudi za vrtce pa nižje normative v njih pa tako naprej....lahko napišem še cel roman, na to temo, pa ga danes ne bom več.
|