|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tiste, ki nosite nizko
9.3.2009 20:32:34   
daisyb
Pozdravljene,

sem v 25 tednu...ginekologinja mi je na pregledu v petek rekla, da nosim malo nižje (sicer ni rekla prenizko), drugače pa je bilo vse ok, maternični vrat fajn zaprt. Vprašala sem jo glede telovadbe, če lahko telovadim pa mi je rekla da lahko samo naj ne preveč aerobike in skakanja. Jaz hodim na telovadbo za nosečnice, kjer delamo tudi nekaj aerobičnih vaj (najbrž poznate tiste, ki hodite). Ali katera nosi tudi nizko in vseeno telovadi normalno? drugače se počutim v redu, včasih mi malo otrdi trebuh (mi je tudi za to priporočala magnesol)...Kaj bi ve naredile? Naj telovadim še naprej?

Lp,

Daisyb
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tiste, ki nosite nizko
10.3.2009 7:54:30   
Hope2
Jaz sem nosila nizko in si sploh ne predstavljam kako lahko telovadišuser posted image . Aja vidim, da še nisi z velikim trebuhomuser posted image . Jaz sem se sicer sprehajala, vendar so bili to kratki sprehodi kakih 500m, pa mal vsest na klopco, pa še kakih 500m (po 28 tednu, prej daljši sprehodi brez postankov). Vmes sem mogla večkrat počivat in dihat. Enostavno več nisem bila sposobna, ker sem imela občutek da mi bo otrok ven padel, tak mi je dol pritiskalo in trebuh mi je otrdeval sto na uro. S tem da sem še nosila nosečniški pas, da sem občasno lahko prišla malo dlje ali šla v štacuno. Jaz sem se zelo pazila in po 30 tednu je otrok vseeno bil premajhen za svojo starost, zato sem mogla še več počivat, niti sprehodov nisem imela. rodila sem pol v 37 tednu.
Zdaj ko ni velik trebuh še lahko imaš občutek, da zmoreš, ampak vedi, da se situacija lahko poslabšuje. Delaj po občutku, saj sama sebe najbolj poznaš, vendar vseeno ne pretiravaj..

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.3.2009 8:53:39   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: daisyb

Pozdravljene,

sem v 25 tednu...ginekologinja mi je na pregledu v petek rekla, da nosim malo nižje (sicer ni rekla prenizko), drugače pa je bilo vse ok, maternični vrat fajn zaprt. Vprašala sem jo glede telovadbe, če lahko telovadim pa mi je rekla da lahko samo naj ne preveč aerobike in skakanja. Jaz hodim na telovadbo za nosečnice, kjer delamo tudi nekaj aerobičnih vaj (najbrž poznate tiste, ki hodite). Ali katera nosi tudi nizko in vseeno telovadi normalno? drugače se počutim v redu, včasih mi malo otrdi trebuh (mi je tudi za to priporočala magnesol)...Kaj bi ve naredile? Naj telovadim še naprej?

Lp,

Daisyb

tudi jaz nizko nosim pa še bolj kratki MV imam, čeprav ne kaj kritičnega, ampak pazljivost ni odveč...meni je gin. predlagala, da si kupim nosečniški pas in kratke sprehode (ko je večji trebuh pas ful pomaga)...o telovadbi pa ne sluha ne duha...sicer pa dr. pušenjak pravi, da če nizko nosiš še nič ne pomeni, tu je potem še MV, kako je dolg, če je zaprt, odprt, zmehčan itd...sicer pa bi bila na tvojem mestu vseeno pazljiva...no sedaj pa sem 35t4 d pa mi je gin. rekla, da moram do 37 t čimveč počivat...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.3.2009 10:39:05   
simonalokar
hoj

jaz sem svojega 1user posted image nosila zelo nizko in sem morala mirkati ne dvigovati in nič user posted image zvečer tako da sem se zelo mirkala in sem rodila narok.

zdaj v 2 user posted image imam spet isto in spet ista pesem počivanje in paziti kaj dvignem in kokiko telovadba odpade. tako da lenarim berem in malo grem na sprehod in upam da bodo dnevi hitro minevali in da otorček spet zdrav in v roku .

pazi se kajti drug te ne bo.

simona 19 t

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.3.2009 19:55:30   
daisyb
hvala vsem za kak nasvet. jaz res zaenkrat nimam še velikega trebuha, zato se še v redu počutim, tudi, če nosim nižje. MV pa je bil v redu zapret...glede dolžine pa ne vem, ker ni nič kej rekla ginekologinja. res pa, da mi trebuh kar otrdeva in ne vem kako to. dans, ko sem hodila gor in dol po ljubljani je bil cel dan trd. kaj ve naredite, ko vam trebušček otrdi? ta magnezij pijem, pa ne vem kolk kaj pomaga, vsaj jaz ne občutim. kaj pa..ali je hudo narobe, če trebuh otrdi? krčev pa nimam nobenih.

lp

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.3.2009 20:45:10   
detelja

hvala vsem za kak nasvet. jaz res zaenkrat nimam še velikega trebuha, zato se še v redu počutim, tudi, če nosim nižje. MV pa je bil v redu zapret...glede dolžine pa ne vem, ker ni nič kej rekla ginekologinja. res pa, da mi trebuh kar otrdeva in ne vem kako to. dans, ko sem hodila gor in dol po ljubljani je bil cel dan trd. kaj ve naredite, ko vam trebušček otrdi? ta magnezij pijem, pa ne vem kolk kaj pomaga, vsaj jaz ne občutim. kaj pa..ali je hudo narobe, če trebuh otrdi? krčev pa nimam nobenih.

lp

če ti trebuh tu pa tam otrdi ni nič narobe...pomeni, da se maternica pač pripravlja na porod...če pa ti otrdeva na 5 min pa pojdi do gin...jaz imam že ves čas spasmex (baje buscopan bolj pomaga) pa pijem magnesol, navadne krugerjeve šumeče tablete kaclij + magnezij...glede na to, da ti že zdaj ful otrdeva trebuh bi jaz na tvojem mestu več počivala (si na bolniški?) in če glih nimaš velikega trebuha bi si nabavila nosečniški pas in bi ga redno uporabljala, ko bi šla na sprehod itd...

glede dolžine MV pa imaš zapisano v MK na strani 12-13...to so ti na MF izmerili...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.3.2009 20:48:05   
Anonimen
Obakrat nosila nizko.
Nisem se ravno pazila.Počela sem to kar sem lahko .
Dokler ti ne dela nič težav ne vidim nobenih ovir

(odgovor članu detelja)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
11.3.2009 21:04:07   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Obakrat nosila nizko.
Nisem se ravno pazila.Počela sem to kar sem lahko .
Dokler ti ne dela nič težav ne vidim nobenih ovir

to že...sam jaz bi osebno, če bi bila šele v 25 t raje pazila kot pa letala naokrog kot nora pol pa prideš do gin pa ti reče ste odprti ali kaj podobnega pa te da v P na strogo mirovanje in bol si v r...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.3.2009 21:10:29   
Anonimen
Ni dokazano,da bi mirovanje kaj pomagalo.
pač ostane nam samo to kajne in tako tudi G povedo.
V resnici pa koliko pomaga??
V bistvu nič.
če bi pomagalo potem marsikatera ne bi rodila prezgodaj in se ne bi odpiralauser posted image

(odgovor članu detelja)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
11.3.2009 21:35:37   
daisyb
sem pogledala v MK pa ni nič tam noter...meni nič ne piše dolžine MV...mislim si, da bi mi že kaj rekla ginekologinja, če bi bilo kaj narobe. na zadnjem pregledu, pri 24 tednih je sam pogledala, če je MV zaprt, poslušala srček otroka in to je to. nič ni rekla..al je vse ok al ne..razen da nosim mal nižje in, da mam trd trebuh...tega mam trdga non stop...pa ni važno kaj delam, tud če počivam. gibe čutim...včasih trebuh prav vibrirauser posted image

nekje sem zasledila naj bi G sledil meram otroka tako da meri naš trebuh..a to počnejo vaši ginekologi?

papa

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.3.2009 21:42:16   
Sempervivum
daisy: meni G nič ne meri trebuha

deteljica: jaz tudi ne najdem dolžine MV napisanega v mat. knjižici. Sem šla takoj pogledat, ker me zanima, pa ravno sem imela morfo. user posted image  in sem pozabila vprašat, kok je dolg. Saj sicer vem, da je vse OK, ampak firbec ...

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.3.2009 7:32:26   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ni dokazano,da bi mirovanje kaj pomagalo.
pač ostane nam samo to kajne in tako tudi G povedo.
V resnici pa koliko pomaga??
V bistvu nič.
če bi pomagalo potem marsikatera ne bi rodila prezgodaj in se ne bi odpiralauser posted image

Ni dokazano, pa vseeno izvajajo tudi v P mirovanje. Si že slišala mogoče, da nosečnice, ki jim grozi prezgodni porod v porodnišnicah ne pustijo niti na WC? Kokr koli se splača potrudit, pa če pomaga ali ne, nekaterim tudi pomaga, drugim pa res nič.

Pa mirovanje ne pomeni sedenje. Mirovanje in počivanje pomeni ležanje, po možnosti na levem boku. Pije se lahko magnezij in kalcij, po nasvetu G pa še buscopan ali spazmex. Pa ne gre se samo za 1 dan počivanja, temveč probaš več dni, če ne bo bolje, se gre k ginekologu. Trebuh ne sme cel dan vsakih par minutk otrdevati.

Trebuh se pa meri v ležečem položaju od konca sramne kosti do konca maternice. Ustrezat mora tedni/centimetri +/- 2.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 12.3.2009 7:33:46 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.3.2009 7:34:46   
detelja
daisyb in sempervivum se opravičujem, sem zgrešila strani...na strani 10 vama piše...tam pod rubriko "Dolžina mat.ustja"...

(odgovor članu Sempervivum)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.3.2009 9:58:30   
LERO
V katerem tednu so vam povedali, da nosite nizko. Mene spodi boli in tišči že od tam 19 tedna. Baje naj bi bilo od vnetja. Zdaj sem že drugič bila v bolnici in baje nimam več tako močnega vnetja, ampak stanje pa se ni izboljšalo.

Sem v 24 t. Večina jih meni, da verjetno nizko nosim. Tud brca me sam čisto spodaj, v prvi nos. pa je že od začetka telovadla povsod.

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.3.2009 15:00:13   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: LERO

V katerem tednu so vam povedali, da nosite nizko. Mene spodi boli in tišči že od tam 19 tedna. Baje naj bi bilo od vnetja. Zdaj sem že drugič bila v bolnici in baje nimam več tako močnega vnetja, ampak stanje pa se ni izboljšalo.

Sem v 24 t. Večina jih meni, da verjetno nizko nosim. Tud brca me sam čisto spodaj, v prvi nos. pa je že od začetka telovadla povsod.

mislim, da mi je kar hitro gin. rekla, da je treba več počivat...pol pa je na prvi MF ugotovila pri merjenju MV, da je malo krajši in da ne bi bilo slabo več počivat in nosti nosečniški pas...

(odgovor članu LERO)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.3.2009 20:30:01   
daisyb
ojla,

sem opazila, kje piše..ma pr meni je prazno. al ti napišejo sam, če maš tiste presajalne teste? kokrkoli že...zagotovo bi mi povedala G če bi mela prekratek MV, vsaj mislim. če mi je rekla, da nosim mal nižje bi tudi to.

trebuh pa mi res otrdi čez dan, ko sem v gibanju.....če pa se uležem al pa tud ko telovadim se mi sprosti....ma sam če delam vaje na hrbtu.

lp

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.3.2009 20:48:23   
detelja

ojla,

sem opazila, kje piše..ma pr meni je prazno. al ti napišejo sam, če maš tiste presajalne teste? kokrkoli že...zagotovo bi mi povedala G če bi mela prekratek MV, vsaj mislim. če mi je rekla, da nosim mal nižje bi tudi to.

trebuh pa mi res otrdi čez dan, ko sem v gibanju.....če pa se uležem al pa tud ko telovadim se mi sprosti....ma sam če delam vaje na hrbtu.

lp

kolk jaz vem mora to na mf preverit dolžino mv in zapisat...ali pa pokukaj v karton ko boš na pregledu...ne vem, meni na str. 10 zapiše...glede otrdevanja pa paz, da ne bo prepogosto...pij magnesol..

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.4.2009 9:45:05   
krempelček
dober dan drage moje, glede na to , da tudi jaz nosim tretjega otročka nizko, moram povedati, da imam tudi grozne žile na spolovilu, ki bolijo in pečejo in žile po nogah so katastrofalne, noro, sem kar zmešana. včasih ne morem premakniti noge, tak me boli med nogami...zvečer se obraqčam kot buldožer v postelji, rok poroda je 18.5.2009, pišite mi kaj če ima katera kakšne podobne zadeve....

Adrijana 30.06.2001
Kristjan Franci 04.09.2003
Timotej Jernej 23.05.2009

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?