|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tiramisu - na pomoč
24.6.2010 22:57:11   
darja.mark
Jutri gremo na en piknik in sem mislila narest tiramisu da bi ga pač nesla tja kot sladico. Ker pa prej še nikol nisem  tega delala, sem danes v trgovini kupila kar prašek ki ga zmešaš z mlekom.
Pa so se začei problemi čim sem začela miksat to kremo:
1. miksam in miksam pa krema kr ne gre skupaj, je kar tekoča čeprav sem miksala ziher ene 10 minut.
2. čeprav na škatli piše da je kreme za 10 do 12 kosov, in da nastane s tega praška ki ga vsuješ v 3 dcl mleka 7 dcl kreme, bi po moji logiki to moralo tolk narasti da bi tega blo na konc več kot 1x več kot na začetku. Pa ni. Kreme je ful malo, narasla mi ni nič, pa še strdit se mi noče.
Res ne bi bla zdej tle v kuhinji do polnoči in packala in ropotala za brez veze, tako da če je še kera budna in je tole prebrala b fuuul prosila za kak namig kaj sem naredila narobe-čeprav mislim da nič ker sem delala po navodilih. No itak pa ne rabiš bit stručko da vsuješ prašek v 3dcl mleka in zmešaš. Ali pač? user posted image

Tolk sem jezna, 1. se spravim delat kaj takega, pa gre vse narobe user posted image

help

Ustvarjanje je zakon :)

https://www.facebook.com/pages/Darja-Ustvarja/261668923903669
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tiramisu - na pomoč
24.6.2010 22:59:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: darja.mark

help

Na napisano ti ne znam pomagat.

Vem pa vedno uspel recept iz glave (samo ne vem, če jutri trgovine delajo)? Je pa na izi in se ga je dalo zmešat tudi brez mešalnika. Povej, te zanima?

(odgovor članu darja.mark)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
24.6.2010 23:04:15   
Anonimen
Evo, ti kar napišem, ker grem potem spat:

Tri do štiri jajca razpoloviš, rumenjake zmešaš s tremi do štirimi velikimi žlicami sladkorja, v to vmešeš en velik Tamar sir (meni je full bolje od tradicionalnega Mascarpona).

Beljake zmešaš posebej-ko so dovolj trdi, jih počasi zmešaš z rumenjak+sir od zgoraj.

V mrzlo kavo daš spet tri do štri žlice ruma, potem pa klasika: baby piškoti, preliti s kavo, na to daš zmešano maso, ki jo posuješ z malo cimeta in kakava. Potem pa še 1x ali 2x ponovi vajo v plasteh-odvisno od posode. 

Tole smo delale v študentu, celo brez mikserja, in je bil vedno super!

< Sporočilo je popravil milijonarka -- 24.6.2010 23:06:22 >

Neposredna povezava do sporočila: 3
24.6.2010 23:04:31   
alejna
Meni se je krema (Dr.Ötker) cisto strdila sele zjutraj (Tiramisu sem cez noc dala v hladilnik).

Neposredna povezava do sporočila: 4
24.6.2010 23:09:21   
darja.mark
Milijonarka hvala za odgovor, sam na žalost nimam ne mascarponeja ne tamar sira doma. Bom probala še zmixat če bo kaj ratalo, sam dvomim. Eh me je izučilo za drugič. Če se bom še kdaj sploh lotila tega

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.6.2010 23:10:02   
darja.mark
alejna....ja kako si pa naredila tiramisu? ker moja krema je tkoča, če to dam na piškote bo vse teklo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 6
24.6.2010 23:11:11   
darja.mark
pa še to...te kreme je ful malo, nikakor je ni za 10 do 12 kosov kot piše na škatli. kvečjemu za ene 3 al pa 4 kose če računam da je treba 2x namazat...sploh mi ni jasno tole....

Neposredna povezava do sporočila: 7
24.6.2010 23:44:40   
alejna
pri meni je bila redka,ampak ne cisto tekoca,lahko sem jo premazala po piskotih.Ma res mi je zal,najboljse je da drugic naredis kar z sirom user posted image ,ker pri teh gotovih kremah se nikoli ne ve...Ma pusti zdaj Tiramisu,pojdi spanckat,jutri je novi dan,lahko pa tudi kupis kaksno tortico ali pa pecivo za piknik.Ln

Neposredna povezava do sporočila: 8
25.6.2010 7:34:13   
**Tinkara78**
Jaz sem delala tiramisu z jajci in vsemi sestavinami in tako nimam izkušenj s praškom.

Mi pa tiramisu ni primeren za piknik, ker res mora biti hladen da obdrži obliko in se mora res hitro pojesti, da ne stoji. No pa zaradi jajc je kritičen. Sem letos naredila veeelik tiramisu za celo firmo od mojega. Kupila res vse sveže. Vse najprej sama sprobala. Ker ni bilo nobenih težavuser posted image sem potem poslala to v njegovo službo. Vsi navdušeni - jaz pa zvečer želodčne težave. Sem mislila, da sem celo firmo spravila v bolnišnicouser posted image user posted image user posted image . Ne delam več tiramisuja za večje družbe. Me je bilo preveč strah.

No naslednji dan so prišli v službo vsiuser posted image user posted image user posted image - razen mene.

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 25.6.2010 7:36:35 >

Neposredna povezava do sporočila: 9
25.6.2010 8:34:49   
alejna
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.6.2010 8:55:09   
robinzon
Darja.mark, upam, da se je krema strdila. Zakaj jo je bilo tako malo ne vem, meni zmeraj naraste in ga ne delam več iz jajc in maskaponeja, ravno zaradi surovih jajc, maščob in holesterolske bombe. 

A si pogledala na vrečko, da ni že potekel rok. Sicer bi se moral vseeno narediti, razen, če ni že kako leto čez rok.

Drugače je pa krema na začetku precej redka in se kasneje strdi, vsaj par ur mora odstati v hladilniku.

(odgovor članu alejna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.6.2010 9:08:35   
Sacherca
http://www.kulinarika.net/recepti/3755/sladice/tiramisu-brez-strahu/

Po tem receptu delam jaz in je super.

(odgovor članu robinzon)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.6.2010 18:40:00   
Oren
Joj,joj...smetana pudingi pa to ja nima čisto nič z tiramisujem...to so kr neki recepti.

Tiramisu krema se naredi samo iz mascraponeja,jajc in sladkorja. Razpoloviš 4 jajca in miksaš rumenjake s 4 žlicami sladkorja dokler se ne spenijo...beljake zmiksaš do trdega posebaj. Potem v rumenjake s KUHALNICO vmešaš 500g mascarponeja in ko zmes gladka še beljake (jaz še dam malo liminine lupinice in malo ruma v kremo---pa pride super.
Aja, jaz miksam rumenjake nad paro zaradi termične obdelave iz vidika higiene.

(odgovor članu Sacherca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.6.2010 20:37:38   
Jessy
Tiramisu bi ti vsekakor moral uspeti. Po moje si lahko naredila edini mogoči kiks, da mleko ni bilo iz hladilnika!!! Jaz sem od Dr.Oetkerja delala tiramisu že miljonkrat in prav vsakič je krema v treh minutah pripravljena. Naraste približno 1x in je bolj redka, a se v hladilniku strdi. Jaz zagotovo dobim ven 12 kosov iz enega paketa, se pa piškote na tanko namaže in potem še po vrhu. No, jaz za piko na i dodam še stepeno sladko smetano, da je zgornja plast bolj debela.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Oren)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.6.2010 22:59:56   
travica
jaz pa vdno vzamem 2 vrečki prahu, ker drugače je več keksov kot kreme - tega pa nimamo radiuser posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.6.2010 13:00:18   
darja.mark
Evo me ni blo nič okoli ko je blo tako lepo vreme :)

Vglavnem, no ko ste mi nekatere tukaj odgovarjale, je moja kremica lepo počivala v hladilniku in se res lepo strdila. Edini problem je bil, da ni narasla kot pravite nekatere in kot je pisalo na škatli. In ja, mleko je blo iz hladilnika, rok pa tut ni potekel, tko da ne vem v čem je bil problem. No pa sem mal tvegala in dolila še kar precej mleka da je prišlo na koncu še 1x več kot na začetku. In še mal mixala. Sem dala v hladilnik in se je kar lepo sčasoma strdila, tko da tiramisu je uspel user posted image , samo kar sem zafurala je to da sem piškote malo preveč namočila, pa v kavo sem pozabila dat mal ruma.
Drugače pa je bil dober, je prav pasalo, tut ostali so ga pohvalili :)

Smo pa šli na piknik k familiji smo meli pred hišo ne tko kje v naravi, tako da je tiramisu takoj šibal v hladilnik, če bi meli nekje v naravi je itak logično da ga s sabo sploh ne bi jemala ker bi se vse razlezlo.

No tako da je naloga recimo da uspela, vam se pa lepo lepo zahvaljujem za odgovore :)

pa še kdaj ane user posted image

(odgovor članu travica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.6.2010 12:58:50   
aknela123
tudi jaz sem že večkrat delala ta tiramisu iz vrečke in vedno mi je uspel. ko sem ga pa delala nazadnjemkak mesec nazaj, se mi je pa zgodilo enako kot pri tebi, ni in ni se hotlo zgostit, pa sploh ne vem zakaj. verjetno bi se potem v hladilniku, ampak jaz sem dodala malo želatine kar med mešanjem in je na koncu tudi dobro izpadlo.
se pa že dolgo spravljam zraven da naredim pravi tiramisu iz mascarponeja, samo brez surovih jajc.

Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?