|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tifol in KT
27.1.2006 11:21:35   
karolina*
Pozdravljene punce!

No, tudi jaz sem nova tukaj in srčno upam, da se vam zelo kmalu pridružim pri čvekanju o user posted image . Me pa nekaj zanima, saj sem na tem področju popoln laik. Torej s KT sem nameravala prekiniti enkrat poleti, zanima pa me, če lahko do takrat vzporedno z njimi vseeno pijem Tifol.  Vem, da je velika možnost da se user posted image  ne pojavita ravno v prvem mesecu poskušanja, lahko pa se. In ker sem prebrala, da je Tifol smiselno jemati 3 mesece pred nosečnostjo me pač zanima, če ga lahko pijem že zdaj kljub jemanju KT.

Vaše izkušnje bodo zelo dobrodošle...

V upanju na čimprejšnje čvekanje vas lepo pozdravljam.

Lep dan user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tifol in KT
27.1.2006 11:52:34   
gaya
oj,

a si se posvetovala s svojo G, kajti nisem prepričana če je pametno zanosit takoj po prenehanju jemanja kontracepcijskih tabletk?? Vsaj meni je moj G svetoval 3 mesečno pavzo,...
In k sem nehala s kontrac. sem začela jest tifol, ampak ga jem še danes, ker se še vedno trudiva ugledat user posted image  user posted image ......
Tko, da jst bi se obrnila po nasvet k svoji G....

Lep dan user posted image

30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.

(odgovor članu karolina*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.1.2006 13:17:29   
hubi
Po prenehanju jemanja KT je fino, da narediš 3 mesečno pavzo in v teh mesecih ješ tifol.

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.1.2006 13:27:03   
karolina*
Hvala...za to pavzo vem ampak- kaj pa če v teh treh mesecih (ko naj bi bila pavza) vseeno zanosiš? Kar nekajkrat sem na raznih forumih zasledila, da se je to dostim zgodilo.

lep dan

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.1.2006 13:30:18   
gaya
joj tega ti pa ne znam povedat, sem že slišala, ja da se je to zgodilo, pa je bilo na kocu vse ok,....user posted image
Tko da moje mnjenje je še vedno, da svojo G mal povprašaš, aja, pa ne pozabi nam sporočit, ker tudi mene zanima, kako je s tem,...

30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.

Neposredna povezava do sporočila: 5
27.1.2006 14:01:15   
gaja*
Meni moj G ni rekel, da bi mogla imet trimesečno pavzo, vsaj en cikel je rekel... Imela pa sva potem 4 mesece pavze, pol pa sva šla na delo...
Zdaj pa je preteklo že ful dost ciklov po kt, pa še vedno ni nič. In G zagotavlja, da s tem, da do zdaj nisem zanosila nimajo kt nobene veze.
No, pač, če bosta pazla na začetku se skor da ne bi moglo zgodit... Če pa se, pa ne vem kako je kaj potem. Sicer poznam punco, ki je zanosla direkt po kt, pa ma zdaj zdravo pupo!
Pa še nekaj... Ti tifol piješ? Jaz mam tabletke.. Al si misla, da tabletke spiješ z vodo...  Al kako user posted image user posted image user posted image user posted image Ma sem smotana...user posted image user posted image user posted image user posted image    

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.1.2006 14:23:59   
inja2
ojla

jaz sem bila po prenehanju jemanja KT, pri ginekologinji in mi je rekla, da naj sedaj pazim vsaj tri cilke in med tem časom jem folno, potem pa lahko začneva intenzivni delati nauser posted image

tako, da jaz mislim, da nima smisla da že sedaj ješ folno, če se ti pa slučajno zgodi da že prvi mesec zanosiš, pa mislim, da tudi ni panike

lp, muser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.1.2006 15:33:05   
Anonimen
Dejte no punce, tablete se ne pijejo, ampak jejo!!!!
Dejte se ze navadt enkrat! Matr sm jezna!

Neposredna povezava do sporočila: 8
27.1.2006 16:08:52   
Anonimen
Evo, da še jaz pristavim svoj piskrček. Ko nehaš jest KT je dobro imeti pavze 3 mesece, če pa rata user posted image že prej pa nič hudega. Če bi bilo z njim karkoli narobe oz. če ravnovesje v maternici ne bi bilo v redu bi tako ali tako sledil spontav splav. Telo pač samo reagira.
Folno kislino pa ti tudi ni treba jemati že ne vem koliko prej. Če pač user posted image rata neplanirano je dovolj, da začneš jemati folno kislino, ko za nosečnost zveš.

LP

Neposredna povezava do sporočila: 9
27.1.2006 17:43:27   
Anonimen
hmm, no tudi mi2 sva želela še počakati nekaj mesecev po prenehanju KT, pa nama ni uspelouser posted image , v glavnem najbolj aktivna sva bila ravno v času ovulacije,...sedaj že jemljem tudi tifol in upam, da če se bo prijelo tako hitro bo tudi vse OKuser posted image  
No zdaj sem si merila temperaturo (naj povem, da se čist OK , pravzaprav super počutim in je 37.1user posted image )

Ima katera podatke kakšna je možnost zanositve takoj po prenehanju jemanja KT?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
27.1.2006 20:50:35   
delfinčica
Karolina, sicer se strinjam s pavzo, ki so ti jo punce predlagale, ampak se bom omejila le na odgovor na tvoje vprašanje: a, lahko jemlješ KT in tifol istočasno. Jaz sem med jemanjem KT zaradi slabokrvnosti jemala neke vitaminsko-mineralne tablete, kjer je poleg drugega tudi enaka vsebnost folne kisline kot v tifolu. Osebna zdravnica je rekla, da ni nobenih problemov. Sem pa ene jemala zvečer, druge zjutraj (po svoji presoji).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.1.2006 0:13:19   
KODA
Folno kislino sem začela jesti šele,ko sem zvedela,da sem noseča.pa tja do 12 tedna.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu delfinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.1.2006 8:28:36   
Sulfinija
Pozdravljena!

Tudi jaz sem jedla kontracepcijske tabletke in zraven tifol vendar meni tale kombinacija ni ugajajo pojavljale so se slabsti in se sumila vse na KT,ko pa sem en dan le vzela KT brez tifola je bilo vse ok.
No jaz mislim,da ni panike,če takoj zanosiš po jemanju teh tabletk.Tudi jaz jih sedaj jem do marca,da mi uredijo cikle in takoj p tem grem na IVF epruvetko brez vsake pauze,torej strokovnjaki že vejo kaj delajo.

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.1.2006 7:55:54   
karolina*
Hvala vsem za mnenja in odgovore!

Odločila sem se, da počakam do takrat, ko bom prenehala s KT, potem pa med "pavzo" začnem s Tifolom.

Lepo se imejte! user posted image

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.2.2006 15:30:49   
LUNA06
No pa poslušaj še mojo zgodbo.
Po prenehanju jemanja KT sem šla do G in povedala da nameravam zanosti, ta mi je rekla, naj počakam vsaj dva meseca, raje tri, naj pa tudi začnem jemati tifol.To sem res naredila.Po treh mesecih sem bila naročena na ultrazvok, ker se je G hotela prepričat, da je vse OK. Ultrazvok v času jemanja KT ni bil mogoč, zato se je use skupaj zavleklo. No na ultrazvoku se je začelo, G je ugotovila, da imam pregrado v maternici in moram na operacijo.Tako bom zdaj po 5 mesecih brez KT in jemanju tifola, zopet začela jemati KT, da bom lahko operirana.Tifol sem seveda opustila. Ga bom pa začela jemati takoj po operaciji, če bo operacija uspela.
Zato se mi zdi čisti nesmisel, da že zdaj začneš jemati tifol.Naroči se na ultrazvok pri tvoji G in ko bo use OK, začni z jemanjem.Ni pa noben problem, če začneš jemati takrat ko boš zvedela, da si noseča, saj jih moraš v vsakem primeru jemati še dva meseca nosečnosti.
Drugače pa ne vem ali ima jemanje obojih tablet na enkrat kakšne stranske učinke.Po mojem mnenju ne.

Pozdravček!

Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?