|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   testiranje za alergijo
4.5.2010 10:03:15   
ellie
Jutri imava s sinom (3 mesece) testiraje za alergijo. P se je odločila za testiranje zato, ker ima kljub moji dieti še vedno v blatu kri. In me zanima, tiste, ki ste to že dale skos, kako to izgleda? Sicer me zanima za ukc Maribor...ampak verjetno je drugje tako enako. Sprejeta bova za 1 dan, naročena pa sva pri dr. Dolinšku, ki je v bistvu gastroenterolog. A si lahko skos z otrokom?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: testiranje za alergijo
4.5.2010 11:11:56   
Ajda A
Mi hodimo na Jesenice ampak predvidevam da je testiranje povsod enako.v Zgleda pa približno tako: najprej te sprejme pediater kjem opišeš probleme in otroka pregleda. Potem naredijo kožne teste: kapljico nekaterih alergenov ti dajo na roko in rahlo prebodejo povrhnjico - ne boli nič. Čez 20 minu greš pokazat reakcijo - če se pojavi kakšen izpuščaj. Na koncu pa še odvzamejo kri za krvne teste in to je to.
lp

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.5.2010 12:22:18   
Aniiita
No, pri nas je bilo enako in mi ne gre v račun- zakaj otroka najprej matrat s kožnimi testi,če se pa potem vzame še kri, kjer itak vse vidijo! Včasih se mi zdi, da samo zato, da ti privat alergologi pokasirajo še tisti del! Nevem zakaj sicer, no!

(odgovor članu Ajda A)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.5.2010 13:22:21   
alexjera
Kožni testi so zato, ker v primeru, da ni reakcije ni odveza krvi. Za krvne teste je namrec potrebna velika eproveta krvi, kar za malcke do enega leta ni ravno malo.

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.5.2010 14:08:14   
zinčica
IZVIRNO SPOROČILO: alexjera

Kožni testi so zato, ker v primeru, da ni reakcije ni odveza krvi. Za krvne teste je namrec potrebna velika eproveta krvi, kar za malcke do enega leta ni ravno malo.

Nop, kožni testi niso za to. Našemu malemu so odvzeli kri, preden so mu naredili kožne teste, star je bil 7m. Koliko krvi so pa vzeli, pa ne bi vedla povedat, ker nisem bla zraven. Testirali so nas na Ptuju, mogoče so procedure različni glede na zdravnike, zdr.domove...

(odgovor članu alexjera)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.5.2010 14:32:19   
*zoe*
Pri nas ni nikoli na krvi nič pokazalo, kožni testi so pa bili do sedaj vedno pozitivni in točni. Tako da nam s krvjo ni mogoče dokazati nič in sem vesela, da so tudi kožni testi.

(odgovor članu zinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.5.2010 14:33:02   
*zoe*
Vsak otrok drugače reagira na alergen.

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.5.2010 21:00:58   
sanelaa
Tudi mi smo dali najprej čez krvne teste, ki so bili pozitivni na beljak in lecitin, tri mesece kasneje pa smo imeli še kožno testiranje v Mariboru, pri Kavalar Skerbinjekovi.

Uglavnem, ti otročka držiš v naročju, v sedečem položaju, na notranjo stran roke ga narahlo piknejo in kapnejo gro alergene. Potem pa tako sedita par minutk, nato s posebnim merilom zmerijo velikost rdečih flekcev oz. reakcije. Na podlagi flekcev potem določijo ali je alergičen ali ne.

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.5.2010 23:27:19   
svš
Ker tudi jaz pred vstopom v vrtec želim še na eno testiranje v Maribor k Kavalarjevi, ker smo v UKC Maribor naročeni šele 13.9.2010, ko bo mali že v vrtcu, me zanima, kolikšna je cena, če greš samoplačniško in koliko časa se čaka. Prvič smo v UKC z napotnico čakali 4 mesece. Katastrofa!!! 

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.5.2010 9:47:07   
alexjera
Za tiste, ki so občutljivi na jajce in lecitin, je testiranje obvezno pred ceplenjem pri enem letu, saj to cepivo temeljina jajčni osnovi. Pri nas imamo drugo testiranje v starosti 11 mesecev, datum pa sem dobila ravno včeraj in sicer za september. Na podlagi teh testov se bodo potem odločili kako naprej.

Glede kožnega testiranja oziroma krvnega je pa takola. Zdravstvenik se po posvetu s staršem odloči katere teste bo naredil, saj lahko gre za obliko kontaktne alergije (kožno testiranje) ali klasične (krvno testiranje) alergije, možna je tudi komninacija obeh.

V našem primeru so naredili krvne teste, delali so jih dvakrat, za katere so iz žile, enkrat v komolcu in enkrat na nadlahti, vzeli eno veliko eproveto krvi. Ob tem sem izvedela, da neradi delajo krvne teste v taki starosti, 4 mesece, ker odvzem krvi otroka še dodatno izčrpa. Za kožne se kasneje niso odločili, ker ni bilo nobenih pokazateljev, da je na kaj kontaktno alergičen. Res je da je pri nas ves postopek tekel, ko smo bili hospitalizirane zaradi drugih težav, ki pa so nakazovale, da je stanje še slabše zaradi možnih alergij, katerih indici so se kazali tudi na koži, vendar je do takrat pediater trdil, da so izpučaji samo zaradi suhe kože.  Pri odpustu sem dobila navodila kako ravnati, na kaj biti pozoren in podobno, res pa sem veliko spraševala, saj sva bila hospitalizirana kar 3 tedne in sem imela čas o tem razmišljati.  Kasneje smo ugotovili, da je alergičen tudi na hikoncil in kontaktno na silikon (dude, žlice).

Očitno pa se v vsaki zdravstveni ustanovi odločajo drugače in odvisno je na koga naletiš. Jaz sem po pogovorih z drugimi ugotovila, da smo imeli srečno roko.

(odgovor članu svš)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.5.2010 12:13:33   
kalypso
pri krvnih testih se meri raven IgE-jev, kar je vrednost nad 0,35 je pozitivno, torej prisotnost alergije, kožni testi pa so kot je že ena prej napisala kontaktni, večinoma v vseh primerih delajo kar oboje, vsaj pri mojem sinu so, zdaj že 2x, ćakamo zdaj na izvide, problem je le, ker mali dobi krvavo drisko, tetsi so pa vsi negativni, kar je pri tako malih otrocih zelo pogosto.

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno lahko utišam to kozo s piškoti. (Neznana avtorica)

(odgovor članu alexjera)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.5.2010 15:22:37   
ellie
Evo, da poročam, kako je bilouser posted image

V bolnici sva bila od 9ih do 13ih. Sicer sva vmes kar dolgo čakala. Ga je pa zdravnica (ker dr. ni bilo) celega pregledala in me izprašala o vsem. Potem pa so mu vzeli kri. Je revež tako jokal, da je skoraj dihat nehal. Ker drugače sploh nič kaj ne joka...takšnega joka, kot je bil danes, pa pri njem nisem še nikoli slišala. Je potem rabil pol ure, da se je pomiril...pa še to na ziziuser posted image  In to je bilo to za danes. Jutri morava še malo blata odnest, en vzorček so že danes vzeli. In pa UZ. To me je kar groza, kako bo...ker mora bit tešč.

To je to zaenkrat, jutri pa dalje izvem.

Mi je pa zdravnica vse ful lepo razložila. In zna se zgodit, da niti ne gre za tisto pravo alergijo, ker Anej drugih znakov nima...niti krčev, drisk, bruhanja. No, bomo videli. Upam na najboljšeuser posted image

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.5.2010 9:33:52   
sanelaa
IZVIRNO SPOROČILO: svš

Ker tudi jaz pred vstopom v vrtec želim še na eno testiranje v Maribor k Kavalarjevi, ker smo v UKC Maribor naročeni šele 13.9.2010, ko bo mali že v vrtcu, me zanima, kolikšna je cena, če greš samoplačniško in koliko časa se čaka. Prvič smo v UKC z napotnico čakali 4 mesece. Katastrofa!!! 

Mi smo npr. v času, ko smo se naročevali, bili v Slovenj gradcu in celju naročeni čez eno leto.........user posted image
pri Kavalarjevi smo čakali cca. 3 mesece, pa še to smo potem naši pediatrinji rekli za napotnico tako da nismo nič plačali.

< Sporočilo je popravil sanelaa -- 6.5.2010 9:35:02 >

(odgovor članu svš)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.5.2010 14:34:50   
Anonimen
mene pa zanima kolk časa se čaka za krvni izvid?? naročeni smo drug teden za testiranje..

(odgovor članu sanelaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
6.5.2010 14:40:37   
sanelaa
IZVIRNO SPOROČILO: nikica85

mene pa zanima kolk časa se čaka za krvni izvid?? naročeni smo drug teden za testiranje..

Hm, ne spomnem se točno, ampak mislim da se čaka nekje teden do deset dni.
Verjetno tudi malce odvisno kje testirajo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.5.2010 16:58:38   
ellie
Meni so ravno danes rekli, da se čaka okrog 1 teden. In zdaj komaj čakam, da teden mine...če se bo kaj pokazalo. Prick testi so danes bili negativni.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.5.2010 19:07:55   
šrimpf
na ljubljanski gastro smo na krvne izvide čakali približno 3 tedne

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.5.2010 22:43:39   
taja00
Joj, mi krvne teste iz lj (pediatrična) čakamo že 6 tednov.
Upam, da bodo kmalu.user posted image
Kožni testi so nam vse pokazal, kar so mu nakapali na rokico.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.5.2010 22:48:27   
tanci29
mi smo jih iz lj pediatrične čakali skoraj 3 mesece...pa po dveh tednih so mi po telefonu povedal kakšni so izvidi...očitno rabijo fullll da poštar odnese pošto...brez izvida pa ne moreš nič...brez veze

(odgovor članu taja00)
Neposredna povezava do sporočila: 19
10.5.2010 12:44:35   
Aniiita
Joj, uzamem nazaj ideje glede krvnih testov! user posted image

Smo imeli v petek spet pregled in ji na kožnih ni pokazalo več nič (3 mesece je minilo od prejšnjega testiranja, ko je bila pozitivna na sojo in mleko) in da bi tako naredili še krvne, za bit gotovi.
Ker ni bilo vidnih žilic po telesu, je rekla sestra, da bi ji vzeli iz glavice (6,5 meseca ima)..najprej sem oporekala, potem pa pristala, ker je rekla, da lahko tudi na roki, vendar ne vidi in bo na slepo nekaj.. No, vseeno je tudi na glavici dvakrat zgrešila, Gea je jokala sto na uro in jaz njo.. Grozno, res user posted image user posted image
Potem je bila že toliko vznemirjena, da so rekli, naj pridemo v pon...pa smo se uprli z vprašanjem, kaj bo drugače, če so žilice nevidne kao!? Se je potem stinjala s tem in rekla, da nej pač sama počasi začnem mlečne izdelke jest.. Sedaj nevem koliko so kožni testi zanesljivi..je imel še kdo tak primer, da mu je alergija izvenela tako hitro?

Je kdo že slišal za jemanje krvi iz glavice?

(odgovor članu tanci29)
Neposredna povezava do sporočila: 20
10.5.2010 12:58:05   
resnično srečna
IZVIRNO SPOROČILO: Aniiita

Je kdo že slišal za jemanje krvi iz glavice?

to je praksa za jemanje tako majhnim otročkom in ni nič posebnega...ti pa verjamem, da je videti grozno...posebno, ko se to dogaja tvojemu ljubljenemu bitju...

moj spomin je še zelo svež pa je od tega že skoraj 2 leti, ko so moji punčlki ožemali rokico, da so dobili kri za teste...4 epruvetke...rokica je bila pa naslednji dan popolnoma podpluta...

no rezultate smo dobili po 3eh mesecih...

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 21
12.5.2010 12:50:32   
taja00
Ja ,tudi mi smo imeli izkušnjo z jemanjem krvi iz glavice.
Star je bil 4mesece, sicer ne za alergo teste, ampak na kirurgiji.
Vzele so mu jo tako grdo, da ima od takrat vidno znamenje, ki je zelo grdo.user posted image
Pa še zelo malo in svetle lase ima, star je pa 10m.Pa me vsi sprašujejo, kaj pa je to!
Od takrat, da mi kdo samo omeni, jemanje krvi iz glavice mi kar pritisk dvigne.
In verjemi, ko vidijo kakšno ima na glavici se vsi potrudijo, da mu jo lepo kje druge uzamejo,
in to prvič user posted image .

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 22
13.5.2010 19:47:17   
ellie
Mojemu Aneju so že 2x vzeli kri iz glave. So pa nam to povedali že v šoli za starše. Baje jih tu najmanj boli. Tako da meni se to ne zdi nič takegauser posted image  je pa res tak jokal revež, da je bilo prav grozno. Pa pomoje ne tolk zaradi pikanja, ampak bolj zato, ker sta ga 2 trdo dol držali.

(odgovor članu taja00)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Avantura
binyy

Ste za sex za eno noč z osebo,ki vas zelo,zelo privači,kljub temu da imate partnerja (doma)?

da, zakaj pa ne (15%)

ne (45%)

da, to si zelo želim (4%)

ne, ne podpiram avantur (36%)

Število vseh glasov: 248

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!