Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: temenca pri 6tih mesecih? 22.7.2011 20:43:18
|
|
|
|
Katy78
|
Ne vem, do kdaj je običajno da se pojavijo, sem jih pa jaz z lahkoto spravila dol tako, da sem mu med kopanjem, ko jih je itak že topla voda razmehčala, malo namazala z ol. oljem in ptem samo s tetra pleničko narahlo zdrgnila. Rešili smo se jih nahitro, je pa res, da jih ni imel veliko.
|
|
|
|
RE: temenca pri 6tih mesecih? 22.7.2011 21:39:30
|
|
|
|
m_o_i
|
jep, jaz sem to prvic "dozivela" ko je bil star eno leto! dvakrat sem poskusala z baby oljem(namazala, po kaki uri sprala s samponom), ampak ni bilo haska... potem sem pac vsak dan zmocila tudi glavico in drgnila-je blo reseno v enem tednu
|
|
RE: temenca pri 6tih mesecih? 22.7.2011 21:56:04
|
|
|
|
soncek84
|
sama teh problemo pri mojem 6 mesečniku sicer nisem imela, ampak mi je patronažna rekla, da če jih bo imel, naj mu par ur pred kopanjem namažem z oljem in potem malo podrgnem z bombažno krpico med kopanjem. kot pa pravim, sama tega nisem sprobala (še).
|
|
|
|
RE: temenca pri 6tih mesecih? 22.7.2011 21:58:25
|
|
|
|
nusi
|
namaži z oljem (olivno ali mandjevo), potem pa med kopanjem s tetra pleničko nežno podrgni, čeprav mojmu sem jaz morala z glavničko, ker drugače ni šlo nič dol
|
|
|
|
RE: temenca pri 6tih mesecih? 23.7.2011 8:09:58
|
|
|
|
josephine27
|
moj jih je imel pri 3 mesecih ( verjetno jih imajo lahko tud 6 mesečniki ). nam je pomagal šampon od Mustele proti temencam. drugače so nam pa v materinski šoli rekli za mandljevo olje, da tud pomaga, tako kot so punce že napisale.
|
RE: temenca pri 6tih mesecih? 23.7.2011 9:08:45
|
|
|
|
Lantea
|
Temence lahko najdeš na glavi tudi pri treh letih. Jaz sem se jih najlažje rešila z mustelino peno proti temencam.
|
|
|
|
RE: temenca pri 6tih mesecih? 23.7.2011 9:13:03
|
|
|
|
naja17
|
Mi jih odstranjujemo (smo že odstranli, pa so se spet pojavila) z margarino, pred kopanjem, pol pa zdrgneš in spereš...
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 23.7.2011 13:20:54
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: temenca pri 6tih mesecih? 24.7.2011 14:06:27
|
|
|
|
PC Baby
|
Sem naredila kot ste rekle, ampak mislim, da sem pretiravala z dgnjenjem s tetra pleničko. Ma nisem drgnila ne vem kako, ampak vseeno ji je na dveh mestih kožica na glavi opraskana :( Bom danes bolj nežna.
|
|
|
|
RE: temenca pri 6tih mesecih? 24.7.2011 14:19:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri nas z oljem ni bilo uspeha ... z mustelino kombinacijo (krema + pena) proti temencam je šlo pa v 3h tretmajih (se mi zdi) vse stran in to bez kakršnega koli drgnanja. Ker P mi je rekel, da se temenc ne sme z drgnenjem odstranjevat. Lahko se lasišče masira z eno zelo mehko zobno ščetko naprimer, ne sme se ga pa z glavničkom ali plenico drgnit, ker so temenca dejansko del lasišča in če jih gobo odstranjuješ zelo hitro do krvi raniš lasišče.
|
|
|
|
RE: temenca pri 6tih mesecih? 24.7.2011 15:09:50
|
|
|
|
PC Baby
|
Jutri grem takoj po Mustelo v lekarno!
|
|
|
|
RE: temenca pri 6tih mesecih? 24.7.2011 15:19:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Samo obvezno moraš vzet kremo in peno proti temencam. Kremo zvečer vmasiraš v lasišče, pokriješ s tanko bombažno kapico, zjutraj pa vse skupaj najprej z zelo mehko krtačko zmasiraš in nato otročku s peno opereš lase. in razčešeč z gostim glavničkom (samo nič pa z glavničkom ne drgneš po glavi). No in potem kremo nanašaš vsak drugi večer in zjutraj pereš s peno dokler ne zginejo. In kot sem rekla, pri nas je šlo v treh tretmajih dol, pa je imela že tiste trdovratne rumene temance.
|
|
|
|
RE: temenca pri 6tih mesecih? 24.7.2011 22:33:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri. Nas je šlo s kombinacijo olivnega olja in mustelino peno. Trajalo je pa 14 dni. Pojavila so se tudi pri 2-letni nečakini, tako da znajo presenetit tudi kasneje.
|
|
|
|
RE: temenca pri 6tih mesecih? 25.7.2011 20:46:49
|
|
|
|
jakipaki83
|
Mi smo jih dobili pri 2 mesecih in odstranili z mustelo (krema in šampon. No, spet so se nam pojavila pri cca letu in pol. P mi je rekla, da je to čisto normalno in da se mu lahko še vedno pojavijo. Zdaj ne počnem nič posebnega, ker se itak ne pusti namazat s kremo od mustele oz. se potem z njo maže po celem obrazu. Smo jih že skoraj odpravili samo z rednim umivanjem glave.
|
|
|
|
RE: temenca pri 6tih mesecih? 26.7.2011 7:19:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Aja, da se temenca niso ponovila smo mi preventivno to Mustelino peno uporabljali kot šampon, dokler je ni zmanjkalo.
|
|
|
|
RE: temenca pri 6tih mesecih? 26.7.2011 13:49:11
|
|
|
|
PC Baby
|
Mustelina penan je zakon! Že po prvem nanosu je šlo skoraj vse dol. Ampak gor ne piše, a se jo daje dokler ne zginejo - lahko vsak dan, ali je treba mal pavze narest vmes? Lekarnarka mi je namreč rekla, da laho na vsake 3 dni, ampak ni bla ziher...
|
|
|
|
RE: temenca pri 6tih mesecih? 26.7.2011 14:10:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Neeee ... pena se lahko uporablja kot šampon. Pri kremi je pa treba pavze delat (kak dan ali dva).
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?