temenca pri 6tih mesecih? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

PC Baby -> temenca pri 6tih mesecih? (22.7.2011 20:34:28)

Naši tamali se je zdaj, pri šestih mesecih na glavi naredila ena taka rumena oblogica. Ker ne ta prvi in ne ona nista imela temenc kot novorojenčka, me zanima ali je možno, da je to to in to zdaj pri 6?

Moram preštudirat kako to odsranit, ker sem mislila, da tega sploh ne bo...

Katy78 -> RE: temenca pri 6tih mesecih? (22.7.2011 20:43:18)

Ne vem, do kdaj je običajno da se pojavijo, sem jih pa jaz z lahkoto spravila dol tako, da sem mu med kopanjem, ko jih je itak že topla voda razmehčala, malo namazala z ol. oljem in ptem samo s tetra pleničko narahlo zdrgnila. Rešili smo se jih nahitro, je pa res, da jih ni imel veliko.

m_o_i -> RE: temenca pri 6tih mesecih? (22.7.2011 21:39:30)

jep, jaz sem to prvic "dozivela" ko je bil star eno leto!
dvakrat sem poskusala z baby oljem(namazala, po kaki uri sprala s samponom), ampak ni bilo haska...
potem sem pac vsak dan zmocila tudi glavico in drgnila-je blo reseno v enem tednu [sm=bravo.gif]

soncek84 -> RE: temenca pri 6tih mesecih? (22.7.2011 21:56:04)

sama teh problemo pri mojem 6 mesečniku sicer nisem imela, ampak  mi je patronažna rekla, da če jih bo imel, naj mu par ur pred kopanjem namažem z oljem in potem malo podrgnem z bombažno krpico med kopanjem. kot pa pravim, sama tega nisem sprobala (še).

nusi -> RE: temenca pri 6tih mesecih? (22.7.2011 21:58:25)

namaži z oljem (olivno ali mandjevo), potem pa med kopanjem s tetra pleničko nežno podrgni, čeprav mojmu sem jaz morala z glavničko, ker drugače ni šlo nič dol

josephine27 -> RE: temenca pri 6tih mesecih? (23.7.2011 8:09:58)

moj jih je imel pri 3 mesecih ( verjetno jih imajo lahko tud 6 mesečniki[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]). nam je pomagal šampon od Mustele proti temencam. drugače so nam pa v materinski šoli rekli za mandljevo olje, da tud pomaga, tako kot so punce že napisale.

Lantea -> RE: temenca pri 6tih mesecih? (23.7.2011 9:08:45)

Temence lahko najdeš na glavi tudi pri treh letih. Jaz sem se jih najlažje rešila z mustelino peno proti temencam.

naja17 -> RE: temenca pri 6tih mesecih? (23.7.2011 9:13:03)

Mi jih odstranjujemo (smo že odstranli, pa so se spet pojavila) z margarino, pred kopanjem, pol pa zdrgneš in spereš...

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.7.2011 13:20:54)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

PC Baby -> RE: temenca pri 6tih mesecih? (24.7.2011 14:06:27)

Sem naredila kot ste rekle, ampak mislim, da sem pretiravala z dgnjenjem s tetra pleničko. Ma nisem drgnila ne vem kako, ampak vseeno ji je na dveh mestih kožica na glavi opraskana :(

Bom danes bolj nežna.

Anonimen -> RE: temenca pri 6tih mesecih? (24.7.2011 14:19:50)

Pri nas z oljem ni bilo uspeha ... z mustelino kombinacijo (krema + pena) proti temencam je šlo pa v 3h tretmajih (se mi zdi) vse stran in to bez kakršnega koli drgnanja. Ker P mi je rekel, da se temenc ne sme z drgnenjem odstranjevat. Lahko se lasišče masira z eno zelo mehko zobno ščetko naprimer, ne sme se ga pa z glavničkom ali plenico drgnit, ker so temenca dejansko del lasišča in če jih gobo odstranjuješ zelo hitro do krvi raniš lasišče.

PC Baby -> RE: temenca pri 6tih mesecih? (24.7.2011 15:09:50)

Jutri grem takoj po Mustelo v lekarno! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anonimen -> RE: temenca pri 6tih mesecih? (24.7.2011 15:19:59)

Samo obvezno moraš vzet kremo in peno proti temencam. Kremo zvečer vmasiraš v lasišče, pokriješ s tanko bombažno kapico, zjutraj pa vse skupaj najprej z zelo mehko krtačko zmasiraš in nato otročku s peno opereš lase. in razčešeč z gostim glavničkom (samo nič pa z glavničkom ne drgneš po glavi). No in potem kremo nanašaš vsak drugi večer in zjutraj pereš s peno dokler ne zginejo. In kot sem rekla, pri nas je šlo v treh tretmajih dol, pa je imela že tiste trdovratne rumene temance.

Anonimen -> RE: temenca pri 6tih mesecih? (24.7.2011 22:33:16)

Pri. Nas je šlo s kombinacijo olivnega olja in mustelino peno. Trajalo je pa 14 dni. Pojavila so se tudi pri 2-letni nečakini, tako da znajo presenetit tudi kasneje.

jakipaki83 -> RE: temenca pri 6tih mesecih? (25.7.2011 20:46:49)

Mi smo jih dobili pri 2 mesecih in odstranili z mustelo (krema in šampon. No, spet so se nam pojavila pri cca letu in pol. P mi je rekla, da je to čisto normalno in da se mu lahko še vedno pojavijo.  Zdaj ne počnem nič posebnega, ker se itak ne pusti namazat s kremo od mustele oz. se potem z njo maže po celem obrazu. Smo jih že skoraj odpravili samo z rednim umivanjem glave.

Anonimen -> RE: temenca pri 6tih mesecih? (26.7.2011 7:19:14)

Aja, da se temenca niso ponovila smo mi preventivno to Mustelino peno uporabljali kot šampon, dokler je ni zmanjkalo.

PC Baby -> RE: temenca pri 6tih mesecih? (26.7.2011 13:49:11)

Mustelina penan je zakon! Že po prvem nanosu je šlo skoraj vse dol. Ampak gor ne piše, a se jo daje dokler ne zginejo - lahko vsak dan, ali je treba mal pavze narest vmes? Lekarnarka mi je namreč rekla, da laho na vsake 3 dni, ampak ni bla ziher...

Anonimen -> RE: temenca pri 6tih mesecih? (26.7.2011 14:10:56)

Neeee ... pena se lahko uporablja kot šampon. Pri kremi je pa treba pavze delat (kak dan ali dva).

PC Baby -> RE: temenca pri 6tih mesecih? (26.7.2011 14:11:27)

Ah, ok. Super.

Stran: [1]