|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   temenca
2.12.2011 18:45:38   
stračatela
moj otrok je star dve leti in sem opazila da ima spet temenca.ali je to normalno še pri dveh letih? s čim naj mu jih odpravim?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: temenca
2.12.2011 19:06:53   
Paštetka
Z nego lasišča.

(odgovor članu stračatela)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.12.2011 19:15:14   
stračatela
kakšno?

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.12.2011 19:16:52   
blaža
namasiraš mu lasišče z oljem. Lahko tudi z olivnim, ali pa od Johnsona, al kaj takega. Pol se to fajn vpije in lepo razčešeš z glavničkom dol. nato lase umiješ z šamponom kot ponavadi.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

Neposredna povezava do sporočila: 4
2.12.2011 19:18:07   
stračatela
sej to delam že neki časa pa ni videt kakšne velike razlike

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.12.2011 19:19:24   
Cassiopeia
Naredi oblogo glavice...gaze namoči v olivno olje in jih fiksiraj s kapico...pusti delovati nekaj časa. Ko odstraniš oblogo, lase počešeš v nasprotni rasti las. Glavnik naj ima goste konice. Upam, da sem ti vsaj malo pomagala.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.12.2011 19:20:49   
Cassiopeia
Ah, vidim, da me je Blaža že prehitela. user posted image

(odgovor članu Cassiopeia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.12.2011 19:24:02   
Paštetka
Temenice so znak slabe nege. Dojenčkom se naredijo, ker mamice ne upajo preveč drgniti.
Pri dveletnem otroku pa je lahko samo odraz slabe nege.
Se opravičujem, če zveni preveč direktno.

Pod nega sem mislila: redno pranje las in česanje. Saj s česanje pospešiš prekrvavitev lasišča in odstraniš...
Zgoraj ti je ena napisala kako jih odstraniš, jaz pa kako jih več ne fašeteuser posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.12.2011 19:25:37   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: stračatela

sej to delam že neki časa pa ni videt kakšne velike razlike

Zdrgni! Ne samo mastit.

Neposredna povezava do sporočila: 9
2.12.2011 19:39:03   
stračatela
slaba higiena-sinu umijem glavo enkrat na teden-je to premalo?je pa res da ima kratke lase in ga ne češemo vsak dan

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.12.2011 19:39:16   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Temenice so znak slabe nege. Dojenčkom se naredijo, ker mamice ne upajo preveč drgniti.
Pri dveletnem otroku pa je lahko samo odraz slabe nege.
Se opravičujem, če zveni preveč direktno.

Pod nega sem mislila: redno pranje las in česanje. Saj s česanje pospešiš prekrvavitev lasišča in odstraniš...
Zgoraj ti je ena napisala kako jih odstraniš, jaz pa kako jih več ne fašeteuser posted image

Ma ne bi lioh rekla, da so temenca odraz slabe nege oz, da nastanejo zaradi slabe nege.
Naš jih je mel ful do tretjega leta in smo to morali večkrat ponovit. No sedaj se mu pa ne pojavljajo več. Je pa treba res tole čistit proč in lepo našamponirat glavico.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.12.2011 19:40:20   
stračatela
slaba nega sem mislila

Neposredna povezava do sporočila: 12
2.12.2011 20:18:42   
Anonimen
No meni je pediater zatrdil da temenca NISO odraz slabe nege ... so pa posledica še ne pravilnega delovanja žlez lojnic na lasišču in temenc pod nobenim pogojem ne smeš drgnit in naprimer z nohti luščit iz lasišča. Pri nas se je daleč najbolj obnesla parkratna kura z mustelino kremo in peno proti temencam ... mazanje z raznimi olji ni obrodilo sadov.

Neposredna povezava do sporočila: 13
2.12.2011 20:47:32   
josephine27
mustelina pena je tud nam pomagala. je pa res da česa druzga tud poskusili nismo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.12.2011 21:48:14   
Anonimen
Mi smo jih odpravili z mandljevim oljem iz lekarne - najprej sem ga namazala, nato pa res fajn prečesala, da je kar letelo dol z glave. 

(odgovor članu josephine27)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
3.12.2011 8:53:45   
Paštetka
Ne higiena. Nega! To je velika razlika.
Nisem napisala čohati, ampak zdrgniti. Ko se enkrat zmehčajo temenice, jih je potrebno nežno zdrgniti s krpico za umivanje.
Lase je potrebno česati vsaj 2 x na dan, da se ravo pospeši krvavitev in začnejo delati znojnice in da koža diha.
In ja, so temenice odraz slabe nege. Nas so pa tako učili in ja preverjeno pri dveh otrocih. Kolikor nisem s krpico fajn umila, so se je že eni po parih dneh pojavili prvi znaki. Potrebno je tukaj hitro reagirati in začeti z odpravo le- teh, drugače je vse hujše. Oz. hudo, je če se to pravočasno ne opazi. Pa smo spet pri slabi negi, če nekdo takoj ne opazi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.12.2011 11:25:01   
frufru
lasišče je tako kot pri odraslih različno. Prvi jih sploh ni imel, drugi pa tudi ob enako redni negi, higieni, mazanju z oljčkom in izčesavanju temenc ni zgubil. Smo kupili mustelino kremo zoper temenca, se je občutno izboljšalo ni pa še v celoti izginilo (mali ima 4,5 mesecev)...

Možno je, da ima prhljaj ali pa celo luskavico, ki se jo v otroški dobi dokaj težko prepozna... Mene je npr. šolska zdravnica zdravila kot atopični dermatitis, prešaltala na seboroični dematitis... šele po 5.letih v puberteti, ko je izbruhnilo tudi na običajnih predelih, (komolci kolena) je ugotovila, da to ni to in me poslala k dermatologu...

Poizkusi še z Mustelo, če tudi s tem ne bo šlo pa tečnari pri P naj bolje pogleda.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.