|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   temenca
11.7.2005 13:26:20   
tasika12
Pozdravljene,

zanima me kako je s temenci pri dojenčku? Kaj ste počele da za čim prejšnjo odstranitev?

Hvala

Tašika
Neposredna povezava do sporočila: 1
   temenca
11.7.2005 13:30:39   
metaa
Svetujejo, da glavco namažeš z olivnim oljem (kupljenim v lekarni), morda je dobro tudi navadno otroško in pustiš nekaj ur, nato pa ji kot običajno umiješ lase. Je pa zadeva trdovratna. Jaz sem to prakticirala, ko jih je imela še čisto malo, pa sem ji jih kar narahlo z nohtom "izpraskala" (sliši se grozno, ampak ni bilo, sem bila čisto nežna, izpraskala ni primeren izraz).
Pa veliko uspeha!

(odgovor članu tasika12)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   temenca
11.7.2005 13:31:42   
Anonimen
Med kopanjem fino namiliti z nevtralnim trdim milom (malo na vatico), potem pa po kopanju takoj mandljevo olje gor, pa z glavničkom takoj dol počesat, potem pa na koncu s mehko ščetko počesat. Tako vsak dan, pa bo kmalu bolje. Če smo slučajno en dan izpustili, pa je bil čez dva dni po celem lasišču v tem :hudicek:.

(odgovor članu tasika12)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   temenca
11.7.2005 13:39:04   
CUKRČEK
Moji :duda: je dohtar napisal recept za mešanico olj(olivnega in ricinusovega). Je bil pa problem, ker je mala imela ful frizuro in je tega :hudicek: res težko ven spravit. Zvečer pred spanjem sem ji namazala glavo, dala gor kapici, ji drui dan zdrgnila lasišče in potem oprala laske. Počasi so šle stran.

(odgovor članu tasika12)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   temenca
11.7.2005 14:07:55   
Anonimen
Jaz sem jih pa ful dolgo pustila pri miru, ker je imel lase in se jih ni videlo. Potem me je pa moja mati že enkrat napizdila, kaj se grem, sem mu pa naredila tisto z oljem in so šle takoj dol. Mogoče je pa fora v tem, da "dozorijo" oziroma se delajo, dokler se, potem, ko imajo zadosti, se pa nehajo.

(odgovor članu tasika12)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   temenca
11.7.2005 14:18:50   
Anonimen
Na začetku sem jaz vsak dan mazala, pa česala,.. pa zmeraj huje je bilo. Potem pa mi je rekla zdravnica, da naj poskusim samo enkrat na teden pred kopanjem namazat z oljčkom, umit glavo in počesat- in jih nimamo več.


lp

(odgovor članu tasika12)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   temenca
11.7.2005 14:54:53   
pika**
Naš jih je imel oz. jih še ima zelo malo. Namazala sem ga kar z Johnson baby oljem po glavici pred kopanjem , potem pa še po kopanju . In to nekaj dni zapored . Se še kje na glavici pojavijo. Takoj namažem , zvečer pa kopanje. Zaenkrat pomaga. :duda:

(odgovor članu tasika12)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   temenca
11.7.2005 14:55:03   
SaaS
Jaz jih pred kopanjem namažem z mandljevim oljem, potem pa s šampončkom sperem. Ker ima mali veliko las, težko pridem zraven (zato ga tudi že strižem). Pomagam pa si z zelo mehko zobno ščetko, ki jo namočim v olje in počasi drgnem po lasišču. Gre stran..

(odgovor članu tasika12)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   temenca
11.7.2005 15:09:32   
Naja31
Ja, mi smo kar abonirani na temenca :)-
Na zacetku jaz sploh nisem vedela, da je to to, in je imel mali ze cist rjavo glavo, da sem jaz pogruntala, da so to temenca. Pa smo se jih znebili, ampak so se potem cez nekaj tednov spet pojavila. In ce vsakodnevno ne odstranjujemo, je naslednji dan spet:hudicek:

Jaz mu zdaj uro ali dve pred kopanjem glavico ornk namazem z mandljevim oljem, med kopanjem mu laske zmocim ( obcasno z milom) in potem z brisaco dol podrgnem. Gre dol, ampak pocasi.

Pa v usesih so se mu tudi pojavila. :zmeden: To sem pa plenicko namocial volje in pakrat nezno podrgnilam, pa je slo.


Lp, Naja

(odgovor članu tasika12)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   temenca
11.7.2005 20:42:38   
Anonimen
Ah dej, Splišni, nehaj z "dozorevanjem". ;)

Če je kaj gršega pri otroku kot videt temenca na glavi, ki se včasih, ko se jih redno ne odstranjuje, razširijo na obrvi in čelo, naj me zdele tik-tau strela zadane.

Pa saj pa to ni tako težko (lahko meni govort, k jih mali ni imel :ups:) sproti odstranjevat. Malo vaje, pa boste mojstrice ;)

(odgovor članu tasika12)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   temenca
11.7.2005 20:47:45   
Carovnica Mica
meni so rekli da je to nemarna mati-sej ce redno mazes in umivas grejo...

(odgovor članu tasika12)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   temenca
11.7.2005 21:11:25   
Skaana
Oj,
mi smo že tudi skoraj doktorirali iz tega:zmeden:, po enomesečnem vsakodnevnem drgnenju in namakanju se je najbolj obneslo tole: nekje tri dni počakat, da temenca dozorijo, nato na debelo namazati z oljem, zaviti v kuhinjsko folijo (prozorno) in pustiti do večera. Nato z milom olje sprati dol ter z nohti previdno odstraniti temenca. :bravo:Noben glavnik ni pomagal, z nohti sem imela najbolj občutek in mali je prav pasalo (večkrat mi je zaspala zraven). Priporočam. Upam, da bo nadloga hitro minila.

(odgovor članu tasika12)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   temenca
11.7.2005 22:02:32   
Anonimen
Če ne čistiš sproti, se koža pod to oblogo vname in potem je joj.........:((:((

(odgovor članu tasika12)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   temenca
11.7.2005 22:07:13   
binica
Mi smo tudi poskušali vsa možna olja, pa mi je prijateljica povedala, naj poskusim z ognjičevo kremo. Iz obupa sem seveda Lano na debelo namazala s to kremo, ji dala kapico za 2 uri, ji sčesala temenca iz glavce, jo umila... In zadeva je bila odpravljena!!!!! Sedaj se že 3 tedne nič ne pojavlja. Vredno poskusit!

:bravo::bravo::bravo:

Binica

(odgovor članu tasika12)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?