temenca (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


tasika12 -> temenca (11.7.2005 13:26:20)

Pozdravljene,

zanima me kako je s temenci pri dojenčku? Kaj ste počele da za čim prejšnjo odstranitev?

Hvala

Tašika




metaa -> temenca (11.7.2005 13:30:39)

Svetujejo, da glavco namažeš z olivnim oljem (kupljenim v lekarni), morda je dobro tudi navadno otroško in pustiš nekaj ur, nato pa ji kot običajno umiješ lase. Je pa zadeva trdovratna. Jaz sem to prakticirala, ko jih je imela še čisto malo, pa sem ji jih kar narahlo z nohtom "izpraskala" (sliši se grozno, ampak ni bilo, sem bila čisto nežna, izpraskala ni primeren izraz).
Pa veliko uspeha!




Anonimen -> temenca (11.7.2005 13:31:42)

Med kopanjem fino namiliti z nevtralnim trdim milom (malo na vatico), potem pa po kopanju takoj mandljevo olje gor, pa z glavničkom takoj dol počesat, potem pa na koncu s mehko ščetko počesat. Tako vsak dan, pa bo kmalu bolje. Če smo slučajno en dan izpustili, pa je bil čez dva dni po celem lasišču v tem :hudicek:.




CUKRČEK -> temenca (11.7.2005 13:39:04)

Moji :duda: je dohtar napisal recept za mešanico olj(olivnega in ricinusovega). Je bil pa problem, ker je mala imela ful frizuro in je tega :hudicek: res težko ven spravit. Zvečer pred spanjem sem ji namazala glavo, dala gor kapici, ji drui dan zdrgnila lasišče in potem oprala laske. Počasi so šle stran.




Anonimen -> temenca (11.7.2005 14:07:55)

Jaz sem jih pa ful dolgo pustila pri miru, ker je imel lase in se jih ni videlo. Potem me je pa moja mati že enkrat napizdila, kaj se grem, sem mu pa naredila tisto z oljem in so šle takoj dol. Mogoče je pa fora v tem, da "dozorijo" oziroma se delajo, dokler se, potem, ko imajo zadosti, se pa nehajo.




Anonimen -> temenca (11.7.2005 14:18:50)

Na začetku sem jaz vsak dan mazala, pa česala,.. pa zmeraj huje je bilo. Potem pa mi je rekla zdravnica, da naj poskusim samo enkrat na teden pred kopanjem namazat z oljčkom, umit glavo in počesat- in jih nimamo več.


lp




pika** -> temenca (11.7.2005 14:54:53)

Naš jih je imel oz. jih še ima zelo malo. Namazala sem ga kar z Johnson baby oljem po glavici pred kopanjem , potem pa še po kopanju . In to nekaj dni zapored . Se še kje na glavici pojavijo. Takoj namažem , zvečer pa kopanje. Zaenkrat pomaga. :duda:




SaaS -> temenca (11.7.2005 14:55:03)

Jaz jih pred kopanjem namažem z mandljevim oljem, potem pa s šampončkom sperem. Ker ima mali veliko las, težko pridem zraven (zato ga tudi že strižem). Pomagam pa si z zelo mehko zobno ščetko, ki jo namočim v olje in počasi drgnem po lasišču. Gre stran..




Naja31 -> temenca (11.7.2005 15:09:32)

Ja, mi smo kar abonirani na temenca :)-
Na zacetku jaz sploh nisem vedela, da je to to, in je imel mali ze cist rjavo glavo, da sem jaz pogruntala, da so to temenca. Pa smo se jih znebili, ampak so se potem cez nekaj tednov spet pojavila. In ce vsakodnevno ne odstranjujemo, je naslednji dan spet:hudicek:

Jaz mu zdaj uro ali dve pred kopanjem glavico ornk namazem z mandljevim oljem, med kopanjem mu laske zmocim ( obcasno z milom) in potem z brisaco dol podrgnem. Gre dol, ampak pocasi.

Pa v usesih so se mu tudi pojavila. :zmeden: To sem pa plenicko namocial volje in pakrat nezno podrgnilam, pa je slo.


Lp, Naja




Anonimen -> temenca (11.7.2005 20:42:38)

Ah dej, Splišni, nehaj z "dozorevanjem". ;)

Če je kaj gršega pri otroku kot videt temenca na glavi, ki se včasih, ko se jih redno ne odstranjuje, razširijo na obrvi in čelo, naj me zdele tik-tau strela zadane.

Pa saj pa to ni tako težko (lahko meni govort, k jih mali ni imel :ups:) sproti odstranjevat. Malo vaje, pa boste mojstrice ;)




Carovnica Mica -> temenca (11.7.2005 20:47:45)

meni so rekli da je to nemarna mati-sej ce redno mazes in umivas grejo...




Skaana -> temenca (11.7.2005 21:11:25)

Oj,
mi smo že tudi skoraj doktorirali iz tega:zmeden:, po enomesečnem vsakodnevnem drgnenju in namakanju se je najbolj obneslo tole: nekje tri dni počakat, da temenca dozorijo, nato na debelo namazati z oljem, zaviti v kuhinjsko folijo (prozorno) in pustiti do večera. Nato z milom olje sprati dol ter z nohti previdno odstraniti temenca. :bravo:Noben glavnik ni pomagal, z nohti sem imela najbolj občutek in mali je prav pasalo (večkrat mi je zaspala zraven). Priporočam. Upam, da bo nadloga hitro minila.




Anonimen -> temenca (11.7.2005 22:02:32)

Če ne čistiš sproti, se koža pod to oblogo vname in potem je joj.........:((:((




binica -> temenca (11.7.2005 22:07:13)

Mi smo tudi poskušali vsa možna olja, pa mi je prijateljica povedala, naj poskusim z ognjičevo kremo. Iz obupa sem seveda Lano na debelo namazala s to kremo, ji dala kapico za 2 uri, ji sčesala temenca iz glavce, jo umila... In zadeva je bila odpravljena!!!!! Sedaj se že 3 tedne nič ne pojavlja. Vredno poskusit!

:bravo::bravo::bravo:

Binica




Stran: [1]