|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   težave z odvajanjem
23.12.2007 0:24:21   
jeny
Lep pozdrav! Sem mama tri in pol letne deklice,ki ima težave z odvajanjem blata. paziti moramo na prehrano,da potem ni zaprta,ker v primeru da ne pazimo na prehrano se ji strdi blato v črevesju in tako zadržuje ker jo je strah odvajanja saj je blato trdo kot kamen in veliko kot jabolko,čeprav je pri zdravniku dobila portalak za mehkejše blato je vse skupaj še vedno težava!Obiskujeva zdravnico na pediatrični za gastro,ugotovili so da je črevo ok in da je vse na bazi psihe in hrane saj ni bila dojena,ker nisem imela mleka,zato je bila hranjena z novalakom,ta težava se je pojavila ko je imela pol leta saj je odvajala gosto blato, bobke na vsake tri do štiri dni! Dokler se ni pri enem letu zgodilo,da ni kakala deset dni zaradi tega smo šli v klinični center na klistir in po tem je bilo vse še slabše! Bili smo v začaranem krogu saj je po prvem klistirju sledil še drugi,tretji,četrti potem sem pa poskusila z strogo dijeto,portalakom in bilo je malo bolje. Sedaj hodi v vrtec in smo poskusili z odvajanjem od pleničk saj do sedaj to žal ni bilo uspešno, in žal še vedno ni saj se boji wc školjke, kahlice, čeprav smo jo olepšali z nalepkami itd. Sedaj smo ji kupili še glasbeno kahlico in sicer roza barve ter pisane dekliške spodne hlačke ter v vrtcu jo poskušajo vsak dan pripraviti do tega,da bi šla v wc in se vsaj usedla na wc pa ni uspeha saj pokaže strah da jo bo bolelo kljub razlagi,da ne bo nič hudega in kljub spremljanju drugih otrok pri odvajanju! Prišli smo do tega,da si sama sleče hlače in žabice in pove da je kakala in lulala potem se obleče in to je to! poleg tega pri vsakem odvajanju še vedno zadržuje in tako da se pokaka večkrat dnevno pomalo dokaj mehko a ima anus vedno malo odprt tako da se vidi še blato v črevo! prosim svetujte mi ker sem poskusila že vse in sem brez idej in ne vem več kaj še storiti!!!!!user posted image user posted image user posted image  Hvala! pa srečno!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: težave z odvajanjem
23.12.2007 7:19:31   
snorlax
Moja kolegica je imela podobne težave. Mala je bila zaprta kljub temu, da je vsak dan pojedla ogromno sadja, popila actimel, jedla vse od kraja, se dovolj gibala... skratka razlog je bil psihičen, ker je zadrževala blato. Nekajkrat je kakala zelo trdo, tako da je bilo celo malo krvi in potem ni hotela več kakat.

Potem se je enkrat zgodilo, da se je pokakala, ko se je kopala v banji.Kolegica je potem z vztrajnostjo dosegla, da je kakala v vodi, vsak dan ko se je kopala. Saj ni panike, je pač potem pobrala kakec iz vode in jo stuširala, samo da je šla kakat. No, to je trajalo nekaj časa, tako da se je mala navadila (oz.črevo navadilo), da je šla vsak dan kakat in potem ko je pozabila na strah, je vse steklo, tako kot mora.

Mislim pa, da je bila tudi takrat punčka stara toliko kot tvoja. Imam pa tudi jaz sedaj fantka takšne starosti in sem opazila, da ima večkrat trd kakec, to pa zato, ker v vrtcu cel dopoldan noče nič pit. In potem ga jaz cel popoldan dobesedno nalivam, da zmehčamo kakec in gre potem kakat. Pa malo moram bit huda in mu povedat, da mora  it vsak dan, če ne, ga bo bolel trebušček. Čez vikende je vse OK.

< Sporočilo je popravil snorlax -- 23.12.2007 7:21:49 >

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu jeny)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.12.2007 7:46:39   
bumerang
Pri nekaj mesecih smo zaradi Novalaca imeli problem tudi mi. Po menjavi mleka smo prešli na Novalac, takrat so ga pač oglaševali kot naj sploh in oh mleko in samo v lekarni se ga je dobilo in po par tednih je mojega dojenčka tako zaprlo, da je kakal samo bobke.
Potem smo poskušali z vsem možnim - dodajanje laktoze v mleko, odvajalne svečke, stimulacija s termometrom, da je kakal.
Šele ko smo prešli na novo mleko je zaprtost prešla. In to takoj.
Po moje bi morali Novalac umakniti s prodaje.

Tako da ti res verjamem, da se je to zgodilo zaradi slabih izkušenj.

Kaj zdaj?
Nekaj boste morali ukreniti.
Jaz ti predlagam, da v lekarni kupiš tisto malo klistirno bučko (vrečka s pipico) in ji pred kakanjem v črevo vbrizgaš kak deci mlačne vode, pipico pa namaži z oljem. Rešitev je seveda začasna in ravno za toliko časa, da se punčka spet navadi kahlice in da je ni več strah.
Naj se ti z rokami prime za rame in gleda proti tebi, skloni naprej, nekdo drug pa naj ji v črevo vbrizga tekočino. Pa prej ji povejte in razložite, da je "ritka bolna" in da "ji boste dali zdravilo, da bo lažje kakala in da je ne bo bolelo". Tako bo dobila tudi zaupanje.
Pa pije naj veliko.

Zelo pomaga sok iz slive, mislim, da ga proizvaja Hipp pa tudi v kakih bio prodajalnah ga imajo. Tudi če čez noč pustiš slive v vodi namočene in zjutraj tisto vodo popiješ zelo prežene.
In končno tudi Donat.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.12.2007 10:02:25   
pikalonca
Mi smo imeli isti problem pri naši 2 letni punčki. Parkrat je kakala na 5 dni in to je bilo mučno s polno joka, saj je bilo blato trdo, suho in debelo. Parkrat se je pojavila tudi kri. Pazili smo na prehrano, nalivala sem jo s čajem in sokovi, ji dajala sirup za redčenje blata, a brez uspeha. Bilo mi je že prav grozno, ko sem jo vidla, kako jo boli, ker bi rada kakala, a jo je bilo strah. To je trajalo nekje 4 mesece.

Potem pa sem ji preventivno vsaKi tretji dan dala svečko, ki sem jo naredila iz masla in počasi smo začeli kakat. Uspeli smo (vsaj delno) pregnati strah pred bolečino pri kakanju, čeprav še sedaj po pol leta ni povsem strah izginil, ker jo prav vidim kako otrpne, ko jo mudi kakat in potem samo sebe tolaži, da nič rita ne buba in da mora iti drekec pa-pa.

Poznam še veliko takih božčkov, tako da res ni nekega univerzalnega recepta kaj pomaga. Vem, da je potrebno res veliko potrpljenja.

Držim pesti za vašo punčko in priporočam, da mogoče tudi pri vas probate z maslenimi svečkami. 

(odgovor članu jeny)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?