snorlax -> RE: težave z odvajanjem (23.12.2007 7:19:31)
|
Moja kolegica je imela podobne težave. Mala je bila zaprta kljub temu, da je vsak dan pojedla ogromno sadja, popila actimel, jedla vse od kraja, se dovolj gibala... skratka razlog je bil psihičen, ker je zadrževala blato. Nekajkrat je kakala zelo trdo, tako da je bilo celo malo krvi in potem ni hotela več kakat. Potem se je enkrat zgodilo, da se je pokakala, ko se je kopala v banji.Kolegica je potem z vztrajnostjo dosegla, da je kakala v vodi, vsak dan ko se je kopala. Saj ni panike, je pač potem pobrala kakec iz vode in jo stuširala, samo da je šla kakat. No, to je trajalo nekaj časa, tako da se je mala navadila (oz.črevo navadilo), da je šla vsak dan kakat in potem ko je pozabila na strah, je vse steklo, tako kot mora. Mislim pa, da je bila tudi takrat punčka stara toliko kot tvoja. Imam pa tudi jaz sedaj fantka takšne starosti in sem opazila, da ima večkrat trd kakec, to pa zato, ker v vrtcu cel dopoldan noče nič pit. In potem ga jaz cel popoldan dobesedno nalivam, da zmehčamo kakec in gre potem kakat. Pa malo moram bit huda in mu povedat, da mora it vsak dan, če ne, ga bo bolel trebušček. Čez vikende je vse OK.
|
|
|
|