|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   teža otroka in porod
5.3.2010 12:46:15   
biga
Koliko so ob rojstvu tehtali vaši user posted image ? Namreč, danes imam PDP, na pregledu z ultrazvokom pa mi je ginekologinja rekla, da dete tehta dobrih 3700 g. V enem tednu je šla teža s 3400 na 3700. Zdaj me pa skrbi, če še ne bom rodila par dni, da bo imel 4 kg. Kako je potem z vaginalnim porodom, ker vem, da kar tako ne delajo CR? Že tako me je strah, ker je bil prvi porod zelo težek in dolg kljub epiduralni, ampak vseeno razmišljam, če potem ne bi bilo bolje tudi v drugo vzeti epiduralno. Najbrž so bolečine precej hujše, če je otrok večji.
Pa še tole: kdaj so vam sprožili porod, koliko dni po roku, na kak način? Ali počakajo na naravne popadke ali kar sprožijo s tabletko? V nedeljo moram na pregled v porodnišnico (CTG), potem imam pa še v torek pregled pri ginekologinji.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: teža otroka in porod
5.3.2010 12:55:17   
tannya
Moj otrok je bil težek 4, 25 kg, velik 56 cm in obseg glave 37,5 cm. Kar je vse veliko. Rodlila sem z EA, ki ni prijela in 10 dni čez rok. Porod so morali sprožiti, ker popadkov ni in ni bilo. Pri oceni teže so se zmotili skoraj za 1 kg. Ne vem koliko mora biiti težek otrok, da naredijo carski rez, pri določeni teži ga naredijo, samo verjetno še druge dejavnike upoštevajo.

Moj porod je bil dolg (16 ur), ker je otrok zastal v porodnem kanalu. Mislim pa, da bolečina nima veze toliko z velikostjo otroka. je pa res, da otroci proti koncu nosečnosti najbolj pridobivajo na teži in se zato vsak dan čez rok pozna. Kje pa boš rodila? Jaz sem prvič rodila v Postojni. 

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.3.2010 12:56:36   
Alex01
Meni so 2 dni po PDP delali UZ in ocenjena teža user posted image je bila 3920g. Rodila pa 6 dni čez PDP in je imel user posted image 4380g in 57 cm. Prvi porod pred 8 leti je bil zelo težak ( user posted image 4520g in 57 cm), drugi porod (julij 2009) pa krasen, če se temu lahko tako reče. Časovno nekje enako kot prvi  (od prvega popadka do poroda), vendar pa za razliko od prvič, ko sem bila šivana in veliko krvi sem izgubila, pa še posteljica se ni hotela sama izluščit, v drugo nisem dobila niti enega samega šiva in sem imela občutek par ur po porodu, kot da nisem rodilauser posted image user posted image user posted image user posted image . Obakrat brez EAuser posted image .
Tako kot verjetno veš, je teža user posted image na UZ "ocenjena" in so lahko odmiki +/-.
Nič se ne boj in eno goro user posted image . Pa SREČNO!

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.3.2010 12:57:17   
Anonimen
jaz ti ne bom pomagala.
rojevam tini mini bebike

1.  3.040  33
2.  3.130  34
3.  2.380  32

(odgovor članu tannya)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
5.3.2010 13:03:31   
biga
tannya, rodila bom v novomeški porodnišnici, in, kot pravi Alex01, upam, da se lahko v teži tudi zmotijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.3.2010 13:07:38   
Ploha
porod sprožili s tabletkami za mehčanje MV 8 dan po roku...rodila 9 dan...počakali so na moje popadke, ki sem jih dobila zvečer...v dobrih 3 urah rodila 3580 g težko punco, obseg glavice mislim, da je bil 35 cm...šivana. Rodila v Kranju.

< Sporočilo je popravil Ploha -- 5.3.2010 13:08:00 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.3.2010 13:11:12   
Alex01
IZVIRNO SPOROČILO: biga

tannya, rodila bom v novomeški porodnišnici, in, kot pravi Alex01, upam, da se lahko v teži tudi zmotijo.

Jaz sem obakrat v Nm porodnišnici.Oba user posted image sta imela obseg glavice 37 cm. Obakrat je bil spontan začetek poroda.

< Sporočilo je popravil Alex01 -- 5.3.2010 13:12:31 >

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.3.2010 13:20:15   
Naja31
Teža otroka ni vzrok za CR, obseg glave je tisti ki je ključen.
Moj prvi otrok je imel 3850 gr in obseg glave 38 cm,pa je šel vaginalno ven. No, s težko muko.
Moj drugi otrok pa je imel 4915gr in obseg glave 40 cm,pa je bil CR. Samo to, da ne gre ven so dojeli šele po 7ih urah matranja in je bil urgentni CR.
Jaz imam res slabe spomine na oba poroda. user posted image

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.3.2010 13:39:44   
Najaa
Jaz meritvam na UZ ne zaupam.
Je pa bila prva hčerka težka 4320 in dolga 56, obseg glave 37 cm pa sem rodila vaginalno, brez EA. CR ti zarad tega ne bodo delali.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.3.2010 13:50:10   
23tina
ufffffff,pa sem mislila da je bla moja velika 4090-53-35!meni so približno zadeli težo z UZ,rečeno je bilo,da bi imela na koncu okoli 4kg in je bilo res tako!
sam porod je bil sicer hiter dobre 3h(res intenzvnih popadkov),sem pa potem začela krvaveti,ker se je posteljica strgala.no ja vse se je dobro izšlouser posted image kljub težavam,in sem mamica čudoviti deklici.

kar pogumno,vsak porodna zgodba je drugačna.zaključki pa so isti NEIZMERNA SREČA IN BREZPOGOJNA LJUBEZEN DO MALEGA BITJAuser posted image

< Sporočilo je popravil 23tina -- 5.3.2010 13:51:46 >

LIJA 28.8.09
porodna 4090g 53cm
1.mesec 5400g 58cm
2.mesec 6530g 62cm
3.mesec 7950g 67,4cm
4.mesec 9050g 69cm

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.3.2010 14:14:05   
tintin
4200g, 54 cm, OG 36 cm
rodila brez EA, brez CR, v slabih 2 urah

(odgovor članu 23tina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.3.2010 14:26:06   
kristinaj
velikost otroka ne vpliva na težo poroda.. vse je odvisno od tvojih porodnih poti koliko so prožne...

jaz sem rodila v prvo 7 dni po roku v drugo 8 dni po roku.... vsak drugi dan sem hodila na kontrole ctg in pregled..... začelo naravno, v prvo dodali umetne... trajalo 4 ure.. najhujše od vsega je bil klistir.... v drugo brez klistirja, brrez umetnih, skoraj doma rodila, eksplozivno hitro je šlo.. imela sem doma ene 5 popadkov, pa je odtekla voda, sem šla v porodnišnico 200 m proč in sem tam še enih 6 krat potisnila in že je bil fant zunaj... pa niti približno nista bila majhna....pri obeh 2 korekcijska šivčka...

ponavadi počakajo enih 10 - 14 dni če je z otrokom vse v redu, če ne pa sprožijo prej.. kar sem bila noter so jim dali neke vaginalete kar naj bi sprožilo porod...

korajžno, glavo pokonci in bo hitro mimo... prijetna zanimiva izkušnja... in ko dobiš štručko v roke... takoj pozabiš na vse... SREČNO

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.3.2010 15:08:08   
abi
Tudi jaz sem v drugi user posted image  iz  apartmaja izselila velikega fantka. Že med nosečnostjo je bil izven povprečnih okvirov, na samem porodu ki je bil sprožen ( preeklampsija, polihidramnij) na rok pa se je izkazalo da je UZ še premalo pokazal . 4660g, 57cm in obseg glavice 38cm. Ni bilo ravno dolg porod bil je pa toliko bolj intenziven.
Glede možnosti CR pa: tako ali tako ti izmerijo širino medenice in potem sklepajo če bo pač šlo normalno skozi. Če je otrok v normalni vstavi in je širina medenice primerna najbrž ne delajo CR.

Vse dobro,
* a b i *

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.3.2010 15:24:14   
uršula83
Moj sinek je bil sicer povprečne teže in velikosti, OG pa je imel 36cm ter rodil se je z rokico ob glavici. Me niso nič merili če bo šlo, niti UZ naredili, šlo je pa kar težko, najbrž zaradi rokice, če bi prej vedeli, bi imela CR, to so povedali, tako pa je bilo vseeno vse po sreči.

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu abi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.3.2010 15:36:56   
ribica.
to vse skupaj je tako težko napovedati, ker večinoma se itak zmotijo v meritvah.

Meni so pred drugim porodom napovedali 1kg, lažjega otroka kot sem ga potem rodila. Imel je 4180, pa 57cm. POrod je trajal 6 ur. Meni se ni zdelo nič posebnega sploh ker sem se v prvo ful namučila, pa je imela deklica samo 3600.

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.3.2010 16:14:11   
Crystall
Biga ... meseca novembra sem v novomeški porodnišnici rodila fantka, težkega 4320g in 55 cm. Lahko samo rečem, da sem imela čudovit porod. Bil je vaginalni in z ea. Pohvale celotnemu osebju user posted image user posted image user posted image  Sem pa vedela, da bo velik otroček, kljub temu, da sama merim 160cm. Rodila sem 13. dan po roku - so mi sprožili z vaginalno tabletko. Zjutraj sem jo dobila, popoldne se je začelo dogajati. Porod je bil dolg 10 ur, ampak so ure tako hitro minevale. Imam zelo lepe spomine user posted image

Od 4.11.2009 najino življenje bogati BLAŽ :)

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.3.2010 16:19:00   
FLASK_A
IZVIRNO SPOROČILO: biga
Koliko so ob rojstvu tehtali vaši user posted image ? Namreč, danes imam PDP, na pregledu z ultrazvokom pa mi je ginekologinja rekla, da dete tehta dobrih 3700 g. V enem tednu je šla teža s 3400 na 3700. Zdaj me pa skrbi, če še ne bom rodila par dni, da bo imel 4 kg. Kako je potem z vaginalnim porodom, ker vem, da kar tako ne delajo CR? Že tako me je strah, ker je bil prvi porod zelo težek in dolg kljub epiduralni, ampak vseeno razmišljam, če potem ne bi bilo bolje tudi v drugo vzeti epiduralno. Najbrž so bolečine precej hujše, če je otrok večji.
Pa še tole: kdaj so vam sprožili porod, koliko dni po roku, na kak način? Ali počakajo na naravne popadke ali kar sprožijo s tabletko? V nedeljo moram na pregled v porodnišnico (CTG), potem imam pa še v torek pregled pri ginekologinji.

- moj prvi je tehtal 4700, velik 56
- rodila 10 dni čez rok- dobila sem svoje popadke
- UZ 10 dni pred rojstvom pokazal popolnoma napačne meritve (kao je bil moj otrok pod 3700)
- rodila vaginalno, brez epiduralne, bolečine so bile manjše kot pri drugorojenki (3600, velika 62)

Porode različno sprožajo. Pri katerih čakajo, kateri pa sprožijo kmalu pod PDP.

Srečno in ne boj se, vse bo vreduuser posted image Bolj boš sproščena, lažje bo. user posted image

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 17
5.3.2010 16:30:39   
čili
hej dekle. ne se preveč obremenjevat z ničemer. vsak porod je zgodba zase. strah je tisti, ki ti zna nagajat! poskusi se sprostiti, pričakuj lep porod saj mati narava ne nagaja rada,sploh ne pri eni dvakrat. sploh je pa drugi porod ponavadi lažji...lepo se uleži, sprosti po razmiljaj kako boš čimveč časa s popadki preživela doma(mal jedla ,mal pospravljala...) v sprejemni čas tko hitro mine,pa kok boš že velik odprta(vsaj 6cmuser posted image )...sej veš pozitivne misli delajo čudeže.bolet pa tko mora .pa bol ko bo bolel bližje boš temu da stisneš otročka k sebi!

pa lep porod ti želimuser posted image

(odgovor članu Crystall)
Neposredna povezava do sporočila: 18
5.3.2010 18:32:39   
naja78
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Teža otroka ni vzrok za CR, obseg glave je tisti ki je ključen.
Moj prvi otrok je imel 3850 gr in obseg glave 38 cm,pa je šel vaginalno ven. No, s težko muko.
Moj drugi otrok pa je imel 4915gr in obseg glave 40 cm,pa je bil CR. Samo to, da ne gre ven so dojeli šele po 7ih urah matranja in je bil urgentni CR.
Jaz imam res slabe spomine na oba poroda. user posted image

se podpišem.
55cm,3750g,36 o.g.-rezana uzun in not.user posted image ....sprožen s tabletko,,porod trajal 6 ur,naravno....
v drugo se borimo za CR,ker se ne dam več,da se bom matrala z velikim obsegom,ker sem ozka,.....pove G.posledica,...grozno mi uhaja urin(telovadba,kihanje,kašlanje,.....ples,skok,glasen smeh,....user posted image  tega je dosti pri velikih obsegih glavice,...)

nasvet: jaz bi bila tečna,da mi čimprej sprožijo porod!!!pa makar reči,da ga ne čutiš dobro oz.premalo.govorim pa za LJ por.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 19
5.3.2010 18:53:22   
eva1
Prvi otrok CR-3500g in 53 cm zaradi medenične vstave in preeklampsije..rodila v 38/2
Drugi otrok, 3670g in 53 cm obseg glave 38 cm...zjutraj ob 8h odtekla voda, ob 11h dobila umetne popadke, rodila zvečer ob pol desetih-muka..res dolgo in intenzivno! Rodila prav tako 38/2
Tretji otrok- 4240g in 54 cm, obseg glave 38.5 cm v 40/4...popadki dobila ponoči, ampak nč redne, nč boleče...na izi..ob pol enajstih bila v P -tko bolj za vsak slučaj...sam porod v porodni sobi trajal 1 uro, s svojimi popadki, čist na izi, nč težkega..ajde potis je mogoče bil mal težji kot pri drugi..amapk k sem končala, sploh nisem mogla vrjet da sem rodila..ampak potem se mi je zaradi velikega otročka in hitrega poroda naredil ogromen hematom(v njem je bilo za 1 liter krvi), sledila operacija, še sedaj 3 mesece po porodu imam rekto-vaginalen hematom 4x4 cm(2 tedna po porodu je bil 8x8... ampak to je že druga zgodba...uglevnem je bil tretji porod veliko lažji od drugega, veliko hitrejši pa težje, večje dete!

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
5.3.2010 20:16:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu eva1)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
5.3.2010 20:17:20   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
5.3.2010 20:34:42   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 23
5.3.2010 20:39:49   
divans1
Mam mogče eno hecno vprašanje, pa vseeno. Ko je otrok že rojen, ali je treba še potem pritiskati, da gre ven še posteljica?

Neposredna povezava do sporočila: 24
5.3.2010 21:39:48   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Mam mogče eno hecno vprašanje, pa vseeno. Ko je otrok že rojen, ali je treba še potem pritiskati, da gre ven še posteljica?

Joj, te tretje faze se komaj spomnim. Mislim, da ni treba pritiskati. ITak se jaz tega pritiskanja nič prav ne spomnim, vse v šoku... Kar nekak popadek pride za posteljico in se izloči, mislim...

Glede teže - jaz ne bi toliko skrbela glede teh zadnjih tednov, saj ta teža gre bolj v špehek, to pa toliko ne vpliva na porod - torej, če ima bolj debele nogice, glavica se pa sigurno zdaj ne spreminja kaj preveč... Jaz sem sicer rodila v 42. tedn 3330 g. Pa ni bilo fajn. Čist obratno... user posted image Razen, ko pride bebi na svet, potem je pa user posted image user posted image user posted image

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?