|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: teža otroka in porod
5.3.2010 21:48:35   
hokejistka
IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Mam mogče eno hecno vprašanje, pa vseeno. Ko je otrok že rojen, ali je treba še potem pritiskati, da gre ven še posteljica?

ja, kolikor se jaz spomnim, je bilo potrebno še enkrat pritisnit, da se je posteljica porodila. Mi je pa babičar povedal, kdaj moram pritisnit, ker je bilo meni že gladko malo vseeno.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 26
5.3.2010 22:01:48   
zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: hokejistka
Mam mogče eno hecno vprašanje, pa vseeno. Ko je otrok že rojen, ali je treba še potem pritiskati, da gre ven še posteljica?

ja, kolikor se jaz spomnim, je bilo potrebno še enkrat pritisnit, da se je posteljica porodila. Mi je pa babičar povedal, kdaj moram pritisnit, ker je bilo meni že gladko malo vseeno.

Pri meni je bilo enako - je bilo treba še 1x pritisnit, da se je posteljica porodila.

Glede teže otroka pa - moja sta bila sicer približno iste teže, tako da moja izkušnja ne pride v poštev, kolegica je pa 2. rodila skoraj kg težjega otroka kot prvič (prvi cca. 3,5. drugi cca. 4,5 - čisto točnih podatkov ne vem, samo bilo je tu nekje), pa je drugič rodila hitreje in lažje kot prvič in obakrat brez vsakega šiva.

(odgovor članu hokejistka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
5.3.2010 22:15:20   
Najaa

Je treba ja. Sam po tem, ko daš otroka ven, se ti iztis posteljice zdi kot lahen vetrič. user posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 28
5.3.2010 22:35:46   
pasmaJersey
Jaz sem rodila 8 dni po roku, sprožen porod, brez lastnih popadkov, vse skupaj trajalo 11 ur. Ginekologinja ocenila, da bo otroček čisto majčken, da še treh kilc ne bo imel, no na koncu je imel 3610g, 54cm in 37cm obseg glavice. Sem se kar namatrala, nekje vmes so me že skoraj poslali na urgentni CR, no potem se je izkazalo da je malemu pulz spet narasel in da sem se čudežno začela odpirati user posted image

Pasma Jersey. Poznate pasmo Jersey? Ne poznate pasme Jersey.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 29
6.3.2010 19:54:35   
carly
Meni so porod sprožili tri dni pred rokom, niti ne vem točnega razloga, sem bila tolk vznemirjena k mi je gin.rekel ja jutri greste pa rodit, da mi sploh ni na misel prišlo ga vprašat zakaj.V glavnem je trajalo vse skupaj 5 ur, bila rezana in imela vakum klub drobni deklici-3200g,51cm, posteljica se mi ni porodila, tako da so me uspavali in jo odstranili.No sedaj bo pa zgleda tudi drobižek pa me že prov zanima kako bo vse skupaj zgledalo.

< Sporočilo je popravil carly -- 6.3.2010 19:55:25 >

(odgovor članu pasmaJersey)
Neposredna povezava do sporočila: 30
6.3.2010 20:00:23   
tasa_m
Ob rojstvi je tehtala 2330g, je pa res da sem rodila v 36/2, ker mi je doma odtekla voda.
Porod pa je trajal 16 urc..no, nekje zadjih 5 urc je bilo najbolj bitnih user posted image

< Sporočilo je popravil tasa_m -- 6.3.2010 20:01:05 >

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 31
7.3.2010 19:22:18   
Taddy78
Kot lahko vidiš po odgovorih, teža otroka ponavadi nima veze "težo" poroda, oz. da bi zaradi kg bil težji in bolj boleči porod. Mene so boleli popadki...

V 35. tednu so malega zmerili na 3200g, pa mi tega noben ni omenil, sama sem to preštimala komaj, ko sem že zdavnaj rodila. Ker sem male postave in tudi ful suha sem včasih bila, mi je sam babičar rekel po porodu, da četudi bi sin imel 500g manj, bi šlo težko, ker sem bolj ozka (sedaj se seveda to ne vidi ).

4 dni po PDP-ju so mi zaradi premalo plodovnice sprožili porod in sem rodila poba s 4030g, 51cm, glavica 35cm. Trajal je malo več kot  4 ure, šteto od malo bolj bolečih popadkov naprej. Bi šlo še hitreje, če se ne bi zataknil s trebuščkom in so se mi mogli malo "metat" po trebuhu, da smo ga spravli ven.
Tudi to je, da se z UZ-jem velikokrat konkretno zmotijo, ali namerijo premalo, ali pa preveč (spoznala mamico, ki so ji na UZ-ju namerili 4200g, mali pa jih je imel 5600).

No, mi smo še s posteljico imeli velik problem, saj je minila že skoraj ura od poroda. Babičar je klical dežurnega zdravnika, da bi mi jo operativno odstranili, pa je te rekel, da to pa mora it ven. Ko si misliš da je že vse za tabo, sem dobila še en tako hudi popadek, da sem se kar dret začela (med noge mi je buljilo 5 ljudi), in je šla ven.

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 32
8.3.2010 13:18:36   
Martinčka
morda da ne odpiram nove teme:
ali so otroci bili skozi celo nosečnost že kaj večji ali ne!? ker meni vsakič ko mi meri težo in velikost od temena do ritke so rezultati višji od povprečnih ki so napisanih v raznih literaturah!?user posted image

a mogoče veste kaj vpliva na samo velikost otroka? vem da to kako ješ ne vpliva, vsaj tako so mi rekli; nekateri pravijo da če so se starši rodili večji da se potem tudi otroček in obratno!? no to mi je zanimivo:)

kakorkoli vsem nam želim lepe porode z lepimi spominiuser posted image  sam da dobimo ven zdrave bebice...

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 33
8.3.2010 14:17:42   
Taddy78
Mislim, da bi težko kdo ugotovil, kaj vpliva na težo otroka. Vem, da je pri ženskah s sladkorno velika možnost, da rodijo težke otročke, drugače pa...
Pri meni je definitivno mogla biti hrana, očitno je bila najina povezava zelo dobro prehodna user posted image user posted image user posted image Sama sem bila ob rojstvu sicer tudi malo nad povprečjem, nisem pa imela 4kg.

Mi pa na pregledih nikoli niso omenili, da bi lahko bil kaj težji. Na začetku vem samo, da je bil za 1.teden večji, in da je lampek konkretno prednjačil po tednih, v primerjavi z glavo in nogicami...

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?