Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
tako težko prideva skupaj... 6.1.2012 14:33:37
|
|
|
|
Brbs
|
...pri imenih za otroke za prvega je zmagalo njegovo, za drugega pa moje. Zdaj pričakujemo tretjega in borbe so spet tu. Sicer se ne prepirava, ampak ni pa več nobenega veselja. Res je, da noben ne vztraja pri imenu, ki drugemu niti slučajno ne sede, ampak vsak ima svojega najljubšega in mu je partnerjevo manj všeč. Torej en mora popustit Za prvega otroka smo pri priznanju očetovstva (pred porodom) napisali drugo ime kot ga je na koncu dobil, za drugega otroka sva se končno dogovorila šele po porodu. Torej vedno smo čakali do konca, da je eden pač popustil. Zdaj pravim: vsi imajo tvoj priimek, zato bom za tretjega izbrala ime jaz rešitve itak ni, ali? aja, pa dve imeni odpadeta. Otroka nimata pravo glasa, poleg tega niti nimata nobenih idej. O izbranem imenu tudi nikoli ne diskutirava z domačimi in okolico, do poroda ga sploh ne zvejo.
|
|
|
|
RE: tako težko prideva skupaj... 6.1.2012 14:39:53
|
|
|
|
Angel_Tian
|
Žrebajta
|
|
RE: tako težko prideva skupaj... 6.1.2012 14:42:26
|
|
|
|
3jeMi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Angel_Tian Žrebajta glede na vse napisano, nimata druge izbire... ... al' pa mečita kovanec... sama sem med branjem pomislila, da se za ime tokrat odločita otroka, pa že v štartu nimata šanse...
|
|
|
|
RE: tako težko prideva skupaj... 6.1.2012 14:50:40
|
|
|
|
Brbs
|
IZVIRNO SPOROČILO: Angel_Tian Žrebajta preveliko tveganje, da ne zmagam
|
|
|
|
RE: tako težko prideva skupaj... 6.1.2012 15:02:48
|
|
|
|
naja17
|
Joj, midva sva precej različna, velik imen je takih k drugemu ni všeč, ma na koncu sva našla idealen kompromis... Pa glede na to, da sta že dve borbi za vama, kaj pa varianta pač dveh imen - vsak svojo izbiro, ko otroka zgledaš mu daš tisto, ki mu paše, al kako
|
|
|
|
RE: tako težko prideva skupaj... 6.1.2012 15:38:42
|
|
|
|
Brbs
|
IZVIRNO SPOROČILO: naja17 ko otroka zgledaš mu daš tisto, ki mu paše, al kako hm, ne verjamem ravno v to, ampak očitno bo tako, da bomo izbrali ime po porodu - spet
|
|
|
|
RE: tako težko prideva skupaj... 6.1.2012 15:44:08
|
|
|
|
benika
|
Zakaj pa otroka ne bi izbrala ime? Mislim, zakaj ju izključujeta? Pri nas je prvorojenec izbral ime tako za bratca kot tudi za sestrico. Pa še lepa imena jima je izbral. Sicer nista bila v najinem izboru ampak je sedaj fant tako zelo ponosen, ko komu pove, da je pa on izbral imena za sorojenca.
|
|
|
|
RE: tako težko prideva skupaj... 6.1.2012 15:58:29
|
|
|
|
Brbs
|
Ne pride v poštev niti nimata nobene ideje. Mala bi sestrico poimenovala po sebi
|
|
|
|
RE: tako težko prideva skupaj... 6.1.2012 16:04:24
|
|
|
|
kimica86
|
Jaz imam iste težave, čeprav za razliko od vaju, je to najin prvi otrok.. Do PDP- ja imam še 14 dni in se nikakor ne moreva zmenit
|
|
|
|
RE: tako težko prideva skupaj... 6.1.2012 16:19:30
|
|
|
|
LuLu
|
Kaj pa, da zdaj ti izbereš, za četrtega pa on spet? Izgleda, da sem na tvoji strani, ampak sploh ne vem za kako ime gre
|
|
|
|
RE: tako težko prideva skupaj... 6.1.2012 16:28:21
|
|
|
|
nimanorwen
|
te čist razumem v prvi sva se takoj zmenila za fantka, za punčko nikakor, ker gospodu nič ni všeč sva listala po knjigici imen in sva pr z najdla ime zoja in to je blo v sekundi to. pred tem pa borbe ja tvoj ma vsaj predloge, moj jih ni meu zdej sm spet , tokrat ne bova vprašala za splol. in sva se za fantka spet prec zmenila, za punčko pa sm mogla jest popustit, ker njemu je blo všeč samo še eno ime (čeprou se mu je pol še eno porodilo, mava to v rezervi za 3. ) ... tk da sm pač mou popustila, čeprou mi ime nikul ni blo grdo, pač nism razmišljala o njem. zdej sm se pa "navadla" in mi je noro všeč in si ne predstavlam, če bo punčka, da ne bi bla nina fantek bo pa izak. predlagam, če najdeta kšno čist 3. varjanto, sej imen je ful.
|
|
|
|
RE: tako težko prideva skupaj... 6.1.2012 17:34:56
|
|
|
|
ninini
|
Napiši obe imeni pa bomo tukaj izglasovali
|
|
|
|
RE: tako težko prideva skupaj... 7.1.2012 11:36:08
|
|
|
|
Matkurja
|
Midva imava pa problem, ker nobeden izmed naju nima predloga za ime fantka.
|
|
|
|
RE: tako težko prideva skupaj... 7.1.2012 11:50:28
|
|
|
|
poli*
|
Pri nama bo verjetno naslednjič kar problem, ker meni se že dolgo dopade eno ime za punčko, mož pa pravi, da ni šans... sem rekla, da ko se bo spomnil kakšno lepše ime bom pa popustila ... no, sej verjetno ga ne bomo rabili še 2 leti...
|
|
|
|
RE: tako težko prideva skupaj... 7.1.2012 11:53:33
|
|
|
|
ronja
|
Midva imava pa problem, ker nobeden izmed naju nima predloga za ime fantka. Midva sva imela dvakrat te probleme, pa so se sami rešili (sta bili punčki), tokrat nama pa ni bilo prizanešeno in sva morala zbrat za fantka, ni druge . NIsva pa mela problemov okoli kompromisov, obema so všeč nepreveč pogosta, ampak vseeno ne preveč čudna imena. Prvič sem bila ziher, da mu Ronja ne bo všeč, pa je rekel samo: "D best! To je to!" Sploh nisva več iskala dalje. Drugič sva malo bolj razmišljala, tretjič pa tudi, ker za fantka je težje (vsaj nama), ampak vsi so imeli imena že dolgo pred rojstvom. Jaz sem si sicer želela, da bi kdaj on izbral ime, ker sem dejansko vse tri "zmagovalne" predloge jaz prinesla, ampak če so bili pač ti obema nekak najbolj všeč, potem niti ni važno, od kod so prišli... Če se nikakor ne moreta uskladit, imaš argumenta, da si zdaj spet ti na vrsti za izbiro in da imajo njegov priimek. Ali pa pogledata, koliko je takih imen (če bi rada bolj ali manj pogosto) ali pa kako je všeč ostalim in pustita glasvoanje še otrokom - da onadva izbirata med vajinima predlogoma.
|
|
RE: tako težko prideva skupaj... 7.1.2012 12:55:37
|
|
|
|
pelin
|
Mogoče se bosta lažje odločila oz. našla skupno rešitev, če si za imena, ki so vama všeč pogledata, kaj v bistvu pomenijo...oz. kaj naj bi ime predstavljalo...Pri nama je šel izbor imen po takem sistemu....V bistvu pa z izbiranjem nisva imela težav oz. sva jih nekako izbrala skupaj...verjetno sva srečneža, ker imava glede tega podoben okus...Pri drugem sva v izbor vključila tudi hčerkico, čeprav je bila stara le dve leti...Na zadnje je ime za bratca iz predlogov izbrala prav ona... Imam pa kolegico, ki z možem vedno izbereta ime šele ko se ta rodi...prej imata nekaj imen v rezervi, potem pa ko malo štručko dobita v porodni sobi v roke, brez težav določita ime zanjo....Imata pa že četrtega in pravita, da se njima zdi to čisto normalno, da po njunem ne moreš nekomu prej izbrati ime Miha, če pa se potem izkaže , da je podoben Jakcu ...
|
|
|
|
RE: tako težko prideva skupaj... 7.1.2012 19:02:10
|
|
|
|
@uror@
|
pri nas pričakujemo čez dober mesec in pri nas je "glavno" besedo pri izbiri imena imel naš še ne 3letni sine. ko smo se pogovarjali kako bomo dali dojenčku ime, je on rekel eno ime - seveda za bratca in nama se je obema dopadlo, tako da smo z iskanjem imena za fantka v tistem trenutku zaključili.
|
|
|
|
RE: tako težko prideva skupaj... 9.1.2012 9:21:49
|
|
|
|
beti 1
|
Se podpišem pod pelin, oziroma njeno kolegico. Midva zdaj pričakujeva 3 . pri prvem sva šla v porodnišnico z dvema alternativama za in se tam soglasno in takoj odločila za isto ime, in to pravo. Sva šla zdaj gledat pomen imena in ga povsem uresničuje (pa takrat tega sploh nisva vedla). Pri drugem sva se sicer načelno odločila po poti do porodnišnice (sva se vozila uro in pol) ampak sva si pustila prostor, da se premisliva, če se nama bo zdelo da mu ne paše, pa sva tudi pri njem zadela. Sedaj baje čakamo (če ji po poti kaj ne zraste ) za katero nikoli nisva imela izbranega imena, ker naju je preveč sorodnikov in prijateljev prehitelo s in so dali tistih par nama najbolj všečnih imen svojim . Ker mata oba fanta šumnik v imenu sva se dogovorila, da ga bo imela tudi, tako da vsa si močno zmanjšala izbor in sva tudi načelno odločena. Starejši točno ve, kateri imeni bi dal za bratca ali sestrico, mlajši pa vsakič drugo pove. Se bova pa tudi tokrat dokončno odločila, ko jo spoznava. Imava pa kolega, katerih 3 otroci imajo vsak po 2 imeni, od vsakega 1, se jima zdi tako najbolj fer. Kličeta ju pa v ogromni večini le po prvem imenu, čeprav tudi drugega uporabljajo zadosti pogosto, da ga otroci poznajo.
|
|
|
|
RE: tako težko prideva skupaj... 9.1.2012 10:58:39
|
|
|
|
janapan
|
ma ne kompliciraj in ne sekiraj se zaradi imena. Kako je že pametnejši popusti........pa saj je vseeno ali dobi tako ime kot si si izbrala ti ali partner. azen če ni on izbral kakšno čudno poniževalno ime. Važno, da je otrok zdrav ali kako že pravijo. Glede na to, da imata že dva otroka...pa naj ona dva izbereta ime, če se vidva ne moreta uskladiti. Moji tamali je ime izbrala tavelika in tudi če jaz takrat ne bi izbrala tega imena si sedaj moje pikice ne predstavljam z drugim imenom.
|
|
|
|
RE: tako težko prideva skupaj... 9.1.2012 11:57:45
|
|
|
|
Brbs
|
IZVIRNO SPOROČILO: janapan ma ne kompliciraj in ne sekiraj se zaradi imena. No ja, nisem taka flegma glede imena. Niti ni moj mož, očitno Glede na vaše predloge: četrtega otroka ne bo, tak da se na to opcijo ne morem obesit. Otroka sta izključena iz glasovanja, ker je to NAJIN otrok in MIDVA bova izbrala ime. Poleg tega ga nikomur ne izdava, niti otrokom, seveda ne tudi vam Vseeno hvala za pomoč. Vam zavidam vsem tistim, ki ste se hitro uskladili, pri nama pač ne gre brez borb. Tudi dvojna imena odpadejo, že nikdar nisva bila za to varianto. Morda pa do maja res najdemo še kakšno tretjo varianto... Največji hec pa je, da imava za kontra spol usklajena kar dva imena, za spol, ki ga pričakujemo, pa nikakor ne gre
|
|
|
|
RE: tako težko prideva skupaj... 9.1.2012 14:08:11
|
|
|
|
amyZ
|
Midva tudi nisva še odločena, sicer imava še čas, ampak zna biti pa kar problem. Mojemu je za punčko všeč Nina, jaz se pa ne vidim v tem. Saj ne da bi bilo kaj narobe s tem imenom, saj je ok, samo ne za mojo hčerko. Po drugi strani pa bi jaz fantku dala ime Liam. In je nekako po eni kopici imen to bilo prvo ko je rekel, da je ok in mogoče tudi bo Liam. Ampak zato je prevzel imena za punčko. In nekako bova še imela borbe okoli tega. Mogoče bi kupila knjigico imen in jo skupaj listala pa komentirala. Mogoče pa res najdeta kaj takega kar bo za oba, ali pa mogoče je rešitev ime s pomenom. Da ni kar tako, ampak da ima pomen.
|
|
|
|
RE: tako težko prideva skupaj... 9.1.2012 22:08:38
|
|
|
|
Vegi
|
Midva sva se pa odločila, da vsak na svoj list zapiševa imena, ki so nama všeč, in oceniva partnerjeva. Pa sva za en spol že našla skupno točko, na drugem še delava...Nama je pa tudi čisto vseeno če se ne strinjava, bomo dali pa dve imeni, jaz bi itak rajši tako. Moram pa povedat, da nikoli ne bi dopustila izbire imena 2, 3, 4 leta staremu otroku, kot vidim da mnoge počnete - oni bodo poimenovali svoje mulčke, jaz pa svoje Brbs - kako pa sicer rešujeta konflikte? Če bosta tiščala vsak svoje se ziher ne bosta nič pametnega zmenila...
|
|
|
|
RE: tako težko prideva skupaj... 9.1.2012 22:15:45
|
|
|
|
m_o_i
|
sveta jeza, res nimate kaj pametnejsega za pocet reci dedcu, da naj on izbere ime, da se ne bos s tem ti obremenjevala. v zelo kratkem casu te bo zacel sprasevat za mnenje pies: pa bog ne daj, da otrok kdaj vprasa, kak je do svojega imena prisel/a
|
|
RE: tako težko prideva skupaj... 10.1.2012 11:51:09
|
|
|
|
Brbs
|
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i sveta jeza, res nimate kaj pametnejsega za pocet reci dedcu, da naj on izbere ime, da se ne bos s tem ti obremenjevala. v zelo kratkem casu te bo zacel sprasevat za mnenje pies: pa bog ne daj, da otrok kdaj vprasa, kak je do svojega imena prisel/a ne razumem te. očitno nisi brala celega posta. že veliko tujih in naših seznamov/knjig imen sem že pregledala, pa od tam ne pridejo ideje. Ponavadi je ideja padla kar z neba, ko nekje na ulici slišiš eno ime. Oba otroka nimata nenevadnih imen, a vseeno sta zelo redki. Za spremembo mi je pa zdaj všeč eno klasično ime, ki je pogosto v naših generacijah , seveda zato v generacijah naših otrok spet redko. Njegov predlog je enak... Vegi, očitno isto razmišljava glede tega kdo bo izbral ime za najinega otroka . Konflikti? pa saj se normalno rešijo. Tudi tu se bo. Žal mi je le to, da je toliko bockanja in prepričevanja z obeh strani, tako da veselje ob izbiranju imena izgine...
|
|
|
|
RE: tako težko prideva skupaj... 11.1.2012 17:23:50
|
|
|
|
*cvetka*
|
Izbira imena res ni enostavna stvar... Sploh če imata partnerja povsem drugačen okus. Mogoče pa najdeta eno tretje ime, ki bo obema všeč... No pa ko že pišem... kakšno se vam zdi ime Lena? Ali veliko vlogo pri izbiri igra slovenski pomen imena?
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?