|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   stročji fižol
18.7.2008 14:30:43   
Jessy
Včeraj sem pri mami nabrala stročji fižol in ko sem ga doma "trebila" (odrezala stran š**** z obeh koncev), me moja tri-letnica vpraša, da zakaj moram to stran rezat. user posted image  Nisem ji znala odgovoriti, ker niti sama ne vem. To pač počnem, ker so me tako naučili, nikoli pa se nisem spraševala, zakaj je to treba, če je sploh treba.

A katera od vas ve? user posted image

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: stročji fižol
18.7.2008 14:33:13   
urskas
jest mislim, da je zato, da odstranimo tudi stranske dolge nitke, ki so pri nekaterih vrstah fižola kar moteče. Pri drugih vrstah pa ji sploh ni, ampak jaz vseeno odstranim š****user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.7.2008 14:39:37   
bučkabb
ja verjetn za to, ker je to ful trd in pol ko je kuhan tud ostane trd in ni fajn če bi mogl tist zraven jest.

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.7.2008 14:52:42   
pokica_
Jaz sem pa že čakala, da boš vprašala za kakšen recept, kaj nardit z stročjim fižolomuser posted image user posted image user posted image

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.7.2008 14:56:25   
gloria
pokica jaz tuduser posted image

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.7.2008 15:01:35   
srki
Pojma nimam, zakaj, vendar jih tudi pri nas stran porežemo.

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.7.2008 15:18:34   
Klaudia
Pri nas pa odrežemo stran samo tisti del, kjer je pecelj, ker po kuhanju ostane trd. Drugi del pa je isto kot preostali fižol in ga ne režemo, samo nekaterim ni estetsko...

< Sporočilo je popravil Klaudia -- 18.7.2008 15:19:07 >

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.7.2008 17:23:17   
Jessy
Aha...pol se pravi, da se to stran reže zgolj zato, ker ostane trdo. A je to tudi preizkušeno? Verjetno bom naslednjič nekaj fižolov skuhala s peclji vred. user posted image

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.7.2008 17:24:51   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: pokica_

Jaz sem pa že čakala, da boš vprašala za kakšen recept, kaj nardit z stročjim fižolomuser posted image user posted image user posted image

Hej, pokica, pri nas ni problem pojesti stročji fižol. Včerajšnjega smo zmazali preden sem ga uspela okisati. Ga imamo vsi trije full radi. user posted image  Morda pa naslednjič vprašam po receptu, če ga pa že imaš pripravljenega, pa kar na dan z njim. user posted image

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.7.2008 21:29:28   
pokica_
Ahhh, saj pri nas tudi ni problem pojest stročji fižol. Jutri ga bom spet nabrala doma za eno vrečko.
Se pa tudi jaz priporočam še za kak recept iz stročjegauser posted image .

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.7.2008 21:49:03   
CUKRČEK
peceljčki bi te po riti žgečkali, ko bi sračkala, če bi jih pojedlauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

jah, po moje niso ravno prijetni za jest, zato jih odrežemo...se bi v grlu zatikaliuser posted image

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.7.2008 22:12:26   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK

peceljčki bi te po riti žgečkali, ko bi sračkala, če bi jih pojedlauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image Ti povem, ko probam...user posted image

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.7.2008 12:47:35   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: pokica_

Ahhh, saj pri nas tudi ni problem pojest stročji fižol. Jutri ga bom spet nabrala doma za eno vrečko.
Se pa tudi jaz priporočam še za kak recept iz stročjegauser posted image .

stročji fižol s krompirjem, olivnim oljem in česnom. - topla priloga

fižol in krompir skupaj skuhaš, nato odcediš vodo, priliješ 1/2 dcl olivnega olja, streš noter 2 stroka česna, pretlačiš na grobo.

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.7.2008 21:51:07   
kjava
Solata: skuhaš stročji fižol, odcediš in preliješ s hladno vodo. Poliješ z mešanico limoninega soka, olivnega olja, soli in popra, dodaš na majhne kocke narezan paradižnik in beli sir (ali Feto ali kaj podobnega). Potreseš z listi sveže bazilike.
Jaz solat ne jem, ampak mož pravi, da je dobra, drugi jo bojo pa poskusili jutri, pa bom slišala komentarje.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.7.2008 22:13:59   
*žaži*
Mi stročji fižol jemo kot prilogo največkrat...in sicer tako, da ga še vročega damo na krožnik...brez vsega sam kuhan v osoljeni vodi, nato pa polijemo z ocvirki čez...če ocvirkov pr hiš ni...pa prepražene drobtine čez....mmmmm...kako je to dobro user posted image

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.7.2008 23:13:08   
*Junona*
IZVIRNO SPOROČILO: *žaži*

Mi stročji fižol jemo kot prilogo največkrat...in sicer tako, da ga še vročega damo na krožnik...brez vsega sam kuhan v osoljeni vodi, nato pa polijemo z ocvirki čez...če ocvirkov pr hiš ni...pa prepražene drobtine čez....mmmmm...kako je to dobro user posted image

mmmmm...user posted image user posted image user posted image

Tudi jaz sem mami.:))

(odgovor članu *žaži*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.7.2008 9:46:09   
Jessy
Kjava, meni sveži česen ne gre, oz. ga ne prenesem, tako da tvoja pojedina odpade.

Žaži, tvoj predlog z drobtinami mi je pa všeč. Z ocvirki pa ne bi. user posted image  Bomo sprobal!

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.7.2008 9:51:24   
Anonimen
iskalnik mi dal se lansko temo ven,bom poskusila kaksen receptzuser posted image
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1122528

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
21.7.2008 13:23:48   
anju
se mi zdi da pokne strok, če nič ne odrežeš, pol pa lahk fižolčke zgubišuser posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.7.2008 13:36:41   
Eca
Pri nas najljubši recept: skuham stročji fižol dodam na kocke narezan plesniv sir - ala Roquefortuser posted image , orehe, česen, olje, kis, sol in poper.
Je se toplo in je zelo nasitno.

Lp, Eca

Mene pa kamin greje...

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 20
21.7.2008 13:40:51   
kjava

IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Kjava, meni sveži česen ne gre, oz. ga ne prenesem, tako da tvoja pojedina odpade.

Saj nič ne omenjam česna user posted image  Aha, Jessy, pa smo te dobili, kako površno bereš user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
21.7.2008 15:01:29   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: kjava

IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Saj nič ne omenjam česna user posted image  Aha, Jessy, pa smo te dobili, kako površno bereš user posted image

user posted image  Se globoko opravičujem! user posted image  Sem te zamenjala s Paštetkino izjavo!user posted image

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 22
21.7.2008 16:09:37   
kjava
He he sej sem vedla, pa sem te mogla vseen mal ofiksat user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 23
21.7.2008 18:20:27   
Jessy
user posted image  Saj si me upravičeno! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 24
21.8.2008 10:30:09   
Lia25
http://www.mojirecepti.com/zelenjava/strocnice/strocji-fizol.html

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Priredite otroško koktejl zabavo
Brezalkoholna koktejl zabava bo najbolj navdušila starejše otroke in najstnike, pa tudi najmlajši se bodo razveselili sr...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?