|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   stres skozi celotno obdobje nosečnosti
9.6.2009 14:40:30   
mayuri
Vsak dan bolj me muči vprašanje, koliko dejansko vpliva stres na razvijajočega otroka. Že celo nosečnost sem pod hudim stresom zaradi partnerskega odnosa, ki se je spremenil ravno v tem obdobju. Jočem skoraj vsak dan in čeprav si obljubim, da zaradi otroka ne bom več, ne zmorem. Ob vsem tem se potem obremenjujem še s tem, koliko dejansko vse to vpliva na mojega otročka, bo imel kakšne posledice, ali se v takih razmerah sploh lahko rodi zdrav otrok, bo zaradi tega bolj razdražljiv in bo več jokal...Prosim tiste, ki ste bile v podobni situaciji za izkušnje, kako se je vse skupaj izteklo. Je bil vaš otroček v redu ali je imel oz. še ima kake posledice.

Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: stres skozi celotno obdobje nosečnosti
9.6.2009 16:50:07   
bskrle
Ja sem bila, odražalo se je v nemirnem bitju otrokovega srca.
Obišči psihologa, ker rabiš  oporo in podporo.

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu mayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.6.2009 20:34:58   
lolka
Meni se dogaja enako. Tudi problemi s partnerjem, ki se je spremenil. Grozno mi je, cutim enako kot ti in ne vem, kaj naj. Nosecnost sem si drugace predstavljala ...

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.6.2009 21:12:05   
Anonimen
Jaz sem bila ves cas od stresom, zaradi ene sedemnajstih faktorjev, vsaj. Rodila sem en mesec prezgodaj, bejba je zdrava in navita (zaradi tega user posted image ) in to je to, ni izvenserijskih posledic, se mi zdi.

(odgovor članu mayuri)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
9.6.2009 21:55:00   
Anonimen
Hud stres vso nosečnost...moj G mi je rekel, da naj se skuliram, ker škodim otroku, pa se nisem mogla (hud stres) in sem se še bolj sekirala. No, otrok je bil rojen v 38. tednu in vse super OK - razen nespečnost, to pa ne vem ali je krivo moje stanje med nosečnostjo, ali tako pač je...Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
9.6.2009 21:59:36   
RinkyDinkyDoo
Tudi jaz sem imela zelo stresno nosečnost, iz drugih razlogov. Mala je imela zaradi tega zelo visok srčni utrip na pregledih, rodila pa sem 6 tednov prezgodaj, mala je bla na srečo zdrava.

LP

Friendship is like peeing in your pants -
everyone can see it, but only you can feel
the true warmth......

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.6.2009 22:02:49   
mayuri
lolka, žal mi je da tudi ti doživljaš enako situacijo, tudi jaz si nisem predstavljala, da bo tako...do konca imam še dva meseca in res ne vem, kako bom zdržala...če ne drugega vsaj tukaj dobim malo upanja, da bo na koncu z dojenčkom vse v redu...če želiš in rabiš koga za pogovor, me lahko kontaktiraš na zs...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.6.2009 22:07:32   
Anonimen
Ma kaj pa vem. Sama sem imela zelo stresno nosečnost. Sama user posted image rizična, smrt v družini iznenada, še ena huda bolezen v družini, proti koncu selitev, skrbi z banko in urejanje zadev, nakup pohištva, opreme, kompletna renovacija stanovanja...mala zdrava kot dren, kolikor UZ sem imela narejenih v celi nosečnosti (preko 10),vedno bilo vse BP. Pa sem šla čez rok in to v času, ko je bilo najbolj stresno:selitev in vse kar je povezano s tem.

Verjamem, da pa je zelo težko tebi, ker imaš težave s partnerjem, posledično se lahko izraža tudi na otroku. Sama najbolj veš kaj se dogaja v tvojem trebuhu. Rešuj težave tam kjer nastajajo, psiholog jih ne bo rešil. Torej pogovor s partnerjem.V končni fazi se gre za očeta tvojega otroka. Veliko pa delajo svoje tudi hormoni v user posted image .

Srečno.user posted image

(odgovor članu RinkyDinkyDoo)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
9.6.2009 23:31:41   
nejcko
Tudi moja zadnja nosečnost je bila izredno stresna, predvsem v 2. polovici. Stres je bil sicer povezan predvsem z mojo nosečnostjo, potem pa mi je še 2 meseca pred PDP povsem nepičakovano umrla mami  in na momente se mi je zdelo, da se mi bo resnično zmešalo ... 
Rodila sem ob roku, z malo je bilo vse ok, če odmislim tisto malo krčev, ki jih je imela, je prva dva meseca dobesedno prespala. In danes je en tak dobrovoljček, da ji ni parauser posted image

Želim ti vse dobrouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.6.2009 9:02:50   
majči22
Glede na to, da ti stres povzroča oče tvojega še nerojenega otroka, ti absolutno priporočam POGOVOR!!!
Če ima kolikor toliko srca, bo tudi sam vedel, da če se ti sekiraš, tudi otroku ni lahko.
Želim ti čim manj stresa in upam, da pogovr uspe.user posted image user posted image

Sploh ni težko doseči, kar si želiš,
samo želeti si moraš dovolj močno!!!

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.6.2009 9:43:12   
Alči
Njaprej ti svetujem, da razčistiš s partnerjem. To je vajin skupni otrok, skupaj bosta starša in skupaj sta odgovorna zanj. Kako daleč boš pustila zgodbo je tvoja odločitev, ni lušno biti sama mama, še manj pa je lušno imeti otroka in imeti doma partnerja katerega bi bilo bolje da ga ne bi bilo. O stresu med nosečnostjo je veliko napisanega, nekih groznih dokazov o čemerkoli ni, so le predpostavke, hipoteze, mnenja,....Vsekakor pa to ne vpliva dobro ne nate in ne na otroka. Jaz sem imela prve4 mesece grozno nosečnost, ker smo se kregali ko psi in mačke z njegovimi. Na koncu je proišlo tak daleč da sva se midva kregala zarad njih in sva se odločila da se odseliva, saj smo mi3 bolj pomembni kot stara dva. Res pa je da mi je mož vedno stal ob strani. Ampak situacija je bila neznosna. Mene je bilo tudi ful strah, pa se je vse dobro končalo, mali je zamujal 1 teden, ker mu je bilo tako všeč v trebuhu:) Star je 11m, spet sem noseča:), pa spet je tu stres, saj naj bi me odpustili iz službe, pa še ena selitev naju čaka....
Srečno!!! Pa probaj se sprostit ko si sama s sabo in otročičkom.

Freedom is just another word for nothing left to lose!!!

(odgovor članu majči22)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.6.2009 15:50:27   
mayuri
punce, hvala vam za vzpodubne besede, upam da se situacija čim prej razreši...

(odgovor članu Alči)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?