|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   strahovi v prvih tednih nosečnosti
25.6.2009 19:26:30   
smuki
Ojla!

Ma saj ne vem... ali morda paničarim preveč, vendar me je že ob vsaki sprememi strah, predvsem zaradi slabih izkušenj izpred pol leta nazaj (prazna nosečnost).
Po izračunih bi naj bila noseča 5t2d. Nosečnost smo potrdili že en dan pred (ne)pričakovano M, s krepkim plusom. Že pred ugotovitvijo mi je bilo slabo in bila se nergave volje. No, po tem sem imela že na prvi dan izrazito boleče prsi, katere imam še sedaj, vendar ne tako. Pred parimi dnevi pa sem začutila bolečine kot sem jih imelapri M - špikanje v jajčnikih (včasih je kr držalo precej časa), napihnjen trebuh (kot bi imela vetrove), bolečine v ledvenem delu in bolečine v nogah. Čez kak dan, pa se mi je pokazal tudi manjši svetlo rjav izcedek (že prej pa sem imela občutek, kot da imam mal vnetja - bel tok zmeren, mal rumenkast in včasih me je mal srbelo).
In me je tako strah ratalo, da sem bolj počivala - s tem da mi ni najbolj pasalo ležati na hrbtu. Poleg tega se pa zelo nemirno spala. Danes sem malo bolj gibala in imam občutek, da mi je boljše, tud izcedek se ni ponovil.
Moj ginekolog je trenutno na dopustu, vendar če se bodo bolečine in izcedki ponovili grem k dežurnemu.

Vendar vas vseeno sprašujem - je to normalno ali bi me naj skrbelo (skušam biti namreč čim bolj optimistična, vendar me je vseeno strah)? Je imela tudi katera podobne znake, pa je bilo vse ok?
Me je malo strah, da ne bi bila kakšna IMN.

Smuki
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: strahovi v prvih tednih nosečnosti
25.6.2009 20:19:12   
Anonimen
smuki, v kolikor te je strah, je ginekolog vedno najboljša rešitev, da ga ovrže ali potrdi.

drugače se je meni vse našteto - razen rjavega izcedka - že pojavljalo v nosečnosti (predvsem špikanje naj  bi bilo zaradi večanja maternice).
lahko tudi, da imaš kakšno vnetje, kar bi znal nakazovati izcedek in srbečica.

upam, da bo vse v redu in boš imela lepo nosečnost.user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil k.tja -- 25.6.2009 20:20:24 >

(odgovor članu smuki)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
25.6.2009 20:26:50   
Sempervivum
Razmišljaj pozitivno, sicer pa se popolnoma strinjam s k.tjo:

IZVIRNO SPOROČILO: k.tja

smuki, v kolikor te je strah, je ginekolog vedno najboljša rešitev, da ga ovrže ali potrdi.

drugače se je meni vse našteto - razen rjavega izcedka - že pojavljalo v nosečnosti (predvsem špikanje naj  bi bilo zaradi večanja maternice).

upam, da bo vse v redu in boš imela lepo nosečnost.user posted image user posted image user posted image

Skrbelo te bo kar naprej nekaj ... če boš dopustila. Znaki, ki jih imaš, so tipični nosečniški, tako da kar brez skrbi!

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.6.2009 11:34:40   
KatMat

IZVIRNO SPOROČILO: k.tja

rjav izcedek na zacetku lahko pomeni vgnezditev zarodka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.6.2009 13:14:12   
smuki
Od srede pa do danes se izcedek ni ponovil - imam le malo rumenkastega belega toka. Me pa še vedno boli po trebuhu - vendar ne skozi. Občasno me pika, še pogosteje pa tišči, predvsem v predelu jajčnikov, na momente čisto pod rebrami. Me pa bolj tišči na levi strani, vendar čutim tudi desno. Najhuje je, ko ležim, vendar spet niso takšne bolečine, da se ne bi dalo zdržati.
Danes sem si šla kupit Magnesol, če bo kaj umirilo.

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.6.2009 19:53:35   
smuki
Oh, danes sem bila na urgenci oz. v bolnici, saj se mi je popoldan zopet pojavil rjav izcedek kot tudi bolečine v spodnjem delu trebuha. Naj povem, da so me najprej skur**** ker sem prišla direkt v bolnico na urgenco in ne v ZD, kamor hodim k ginekologu. Tamkajšnji G je bil tako nesramen, da sem se že skoraj obrnila in šla. No, pa me je vseeno pregledal. Na ultrazvoku se je videl rumenjaček in potrdil nosečnost v maternici (tako, da strah za IMN odpade). Ker pa sem bila v takem strahu in ker je še kar nekaj za sebe govoril, sem ga zelo slabo razumela. Rekel je, da za enkrat ne vidi nič, da bi bilo kaj narobe in da naj samo počivam in grem čez ene par dni k svojemu G.
Zdaj pa - predvidevam, da če se je videl rumenjaček, je le ta v GV?
V začetku leta, ko sem imela prazno nosečnost, ni bilo tega rumenjačka v GV, tako, da je to zaenkrat dobr znak (vsaj mislim). Aja, noseča sem pa 5t in 5d.

Izcedek se je za enkrat umirl, me pa še vedno špika

(odgovor članu smuki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.6.2009 19:59:13   
KatMat
ja vem da so zelo nesramni...sem imela dve podobni izkusnji z njihovo "vljudnostjo"....

ti sam pocivaj pa bo vse ok...tudi tekom nosecnosti se bos srecevala z bolecinami v trebuscku

zelim ti prijetno nosecnost!!user posted image

(odgovor članu smuki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.6.2009 16:42:14   
Jada82
Smuki, tudi jaz sem približno na istem kot ti! Zanosila sem tam okoli 29.5., torej sem sedaj noseča cca. 4 t in 4 dni ... pomoje, al kako to gre ...
16.6. sem naredila test, močan plus. Potem 20.-21.6. sem imela rjavkast izcedek in bolečine v trebuhu - ne močne, ampak dokaj stalne - topa bolečina. V ponedeljek, 22.6. sem šla h svoji G, me je pogledala, videla se je samo vrečka - torej mehurček - za rumenjaček ne vem, sem tudi prvič slišala sedaj ... hm
Rekla je, da zaenkrat ne more še nič reči, ali je le še prezgodaj in se še nič ne vidi, ali pa je lahko da prišlo do SS. Ne vem pač. Sedaj v sredo imam ponovni pregled in bomo videli. Upam seveda na najboljše. Je pa tako, kot pač mora biti. Če je z zarodkom vse ok, se je obdržal, če pa je kaj narobe, pa se je po naravni poti izločil. Me pa prsi še vedno bolijo - no ja, sicer sem brala, da so eno še 3 tedne po SS bolele, tako da ne vem, ni ravno znak.
Bom videla pojutrišnjem, malo me stiska. Mogoče se pa samo brezveze sikiram. Sporočim!
papa

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.6.2009 17:52:52   
smuki
Ojla punce!
Danes zjutraj sem bila za umret. Spala itak nisem celo noč, ker me je skoz tiščalo spodaj. Zjutraj, ko sem se zbudila pa slabo za znoret. Vendar sem šla vseeno v službo. To je bila šele napaka - vendar sem nekako prebrodila, čeprav sem se vlekla kot megla.
Izcedki so bili še kr prisotni (malenkost) in ker bolečina še ni popustila, zato asem šla danes k svojemu G. Najprej sestra vsa živčna, da bi mogla jutri pridet, ko imajo pregled nosečnice, pa sem ji kr rekla, da me je strah in da čutim, da nekaj ni vredu.
No, potem me je G pregledal in čim je pogledal v nožnico, je rekel, da je krvavitev v maternici. Dal me je ponovno na UZ in videl malo pikico, ki utripa (včeraj niso še nič videli). Diagnoza - grozeči splav. Dobila bolniško in strogo mirovanje, ter Dabroston. Bila sem vesela in hkrati žalostna, da ne gre tako, kot bi moralo it.
Zdaj se predvsem ubadam s tem, kako oz. kaj naj povem v službi.

Upam, na najbolje in da bo pikica lepo rastla naprej.

< Sporočilo je popravil smuki -- 29.6.2009 17:54:32 >

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.6.2009 21:26:06   
Kepica83
IZVIRNO SPOROČILO: smuki

Ojla punce!
Danes zjutraj sem bila za umret. Spala itak nisem celo noč, ker me je skoz tiščalo spodaj. Zjutraj, ko sem se zbudila pa slabo za znoret. Vendar sem šla vseeno v službo. To je bila šele napaka - vendar sem nekako prebrodila, čeprav sem se vlekla kot megla.
Izcedki so bili še kr prisotni (malenkost) in ker bolečina še ni popustila, zato asem šla danes k svojemu G. Najprej sestra vsa živčna, da bi mogla jutri pridet, ko imajo pregled nosečnice, pa sem ji kr rekla, da me je strah in da čutim, da nekaj ni vredu.
No, potem me je G pregledal in čim je pogledal v nožnico, je rekel, da je krvavitev v maternici. Dal me je ponovno na UZ in videl malo pikico, ki utripa (včeraj niso še nič videli). Diagnoza - grozeči splav. Dobila bolniško in strogo mirovanje, ter Dabroston. Bila sem vesela in hkrati žalostna, da ne gre tako, kot bi moralo it.

Upaj na najboljše moja smuki. Boš vidla da bo vse vredu. Samo pozitivno razmišljaj.user posted image user posted image

Najin sonček je privekal:
28.3.2010 ob 17:41 uri. Težek 3410g in velik 50cm.

1.Mesec: 4620g in 54.5cm
2.Mesec: 5690g
3.Mesec: 6400g in 63cm
5.Mesec: 7860g

(odgovor članu smuki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.6.2009 7:37:29   
Mateja4

Ojla punce!

smuki držim pesti da bo vse ok in da bo user posted image lepo rastlo

(odgovor članu smuki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.7.2009 18:17:50   
smuki
Samo sporočam, da sem bila danes na pregledu (ponovno) in da je z mojo pikico vse OK.
Zdaj lahko spet normalno zadiham in začnem uživat v user posted image .

papa

(odgovor članu Mateja4)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.7.2009 20:33:11   
Aja1

Samo sporočam, da sem bila danes na pregledu (ponovno) in da je z mojo pikico vse OK.
Zdaj lahko spet normalno zadiham in začnem uživat v user posted image .

papa

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Lepo nosečnost želim!

V službi si povedala?

(odgovor članu smuki)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.7.2009 20:48:47   
zarjica
Bravo smuki! Pa javi se še kaj!

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.7.2009 21:09:33   
simonalokar
ČIMBOLJE MIRNO IN LEPO NOSEČNOST TI ŽELIM, PA POČIVAJ user posted image user posted image

(odgovor članu zarjica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.7.2009 21:18:46   
smuki
Sem še vedno na bolniški, tako da bom, ko pridem delat.
Upam, na ne preveč burno reakcijo. Me je kr mal strah, sam enkrat bo treba.

(odgovor članu zarjica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.7.2009 8:37:36   
Nea_teja_
Smuki prvo poskrbi za svojeuser posted image potem te naj pa skrbi služba.Pa poskušaj čim manj razmišljati črnogledo .Verjamem,da je težko tudi sama sem imela ss v 12 t potem pa sem zanosila po treh mesecih sedaj sem v petem mesecu in me je še vedno včasih malo strah da bo šlo kaj narobe sam poskušam na to čisto pozabiti .Držim pesti da bo vse ok.

(odgovor članu smuki)
Neposredna povezava do sporočila: 17
10.7.2009 11:54:16   
MATEJKA_

Ojla punce!

sem lani imela identično težavo. v 9. tednu sem šla še 2x v službo, pa sem naenkrat začela spet krvavet (je bilo takoj po novoletnih praznikih). 2 dni kasneje sem imela reden 1. pregled pri svoji g in tako sem po navodilih g ostala 3 mesece v bolniški, nato mi jo je podaljšala do konca. in lani avgusta sem rodila zdravo deklico.
tako, da ti samo poslušaj svojo g, počivaj in miruj do 14 .tedna, pol pa bo boljše.

(odgovor članu smuki)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?