|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   strah pred porodom
19.12.2007 17:32:51   
Anonimen
lep pozdrav!
v petek sem naročena za porod in šele zdaj se počasi zavedam,da je to to.grabi me panika.ali bom zmogla?kako zelo me bo bolelo?ali bom prenesla bolečino?
celo nosečnost sem bila optimistična in si govorila,če je toliko žensk rodilo bom pa še jaz.a zdaj...
samo,da pomislim,da bo šlo zares in,da sem na vrsti jaz... kako naj se pripravim,če se sploh lahko?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: strah pred porodom
19.12.2007 17:43:21   
Katrin
Ti samo ostani mirna, brez panike user posted image

Seveda bo šlo in misli na srečo, ki te čaka user posted image

Srečno!

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.12.2007 17:45:45   
łiłi
ojla,jaz sem v 35 tednu in moram priznat da me je tud ful strah.ze celo nosecnost razmisljam o pordu.zdaj pa k imam se mesec dni do konca me je se bol strahuser posted image ,vrjam da je vsako nosecnico strah poroda!!!!!!!!!!!!!!!!!mene ce samo mal bol spikne se tkoj ustrasim.pred dvemi letti sem imela spontani splav in sem imela ful,ful hude krce tko da prblizen vem kako boli.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .tokrat bo sev fant zmano na porod ,d mi bo vsaaj mal lazje da nebom sama.jaz pa ti zelim lahek porod in zdravega user posted image ,pa srecno

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.12.2007 17:50:30   
lindy
Strah gor, strah dol, rodit je treba!!!!

(odgovor članu łiłi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.12.2007 17:51:41   
*tajda*
sem imela enake strahove in hvalabogu obstaja epiduralnauser posted image

(odgovor članu lindy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.12.2007 17:53:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

kako zelo me bo bolelo?ali bom prenesla bolečino?

Bolelo bo zelooooooo. Bolečina se da preneset. Obstaja tudi epiduralna :).

V vsakem primeru pa brez panike. Ta je hujša od vsake bolečine.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
19.12.2007 17:54:28   
Putka
user posted image To so čisto normalni strahovi. Kaj naj rečem. Boli? Ja! Je hudo? Ja! Ampak že par dni po porodu vse to pozabiš!

Zakaj par dni? Ker ponavadi pozabijo povedati da lahko bolijo šivi, pa bradavice ko dojenček sesa,... Vse to je lep del materinstva.

Srečno

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.12.2007 18:46:04   
mala pikica
Mene na srečo še zaenkrat ni pretirano strah, se pa bojim, da to še pride user posted image Pa se tolažim s tem, da so vse to preživele, potem bom še jaz.

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.12.2007 18:52:49   
helimaša
tudi mene je blo fuuul strah.ko pa sem šla rodit, sem se pač sprijaznila z dejstvom,da rodit moram in če so vse bom tudi jaz.no, morm priznat da mene ni tako fuuul bolelo.bol me je bolelo ko so me šival, ker mi niso dali nič proti bolečinam ker je blo bl mal šivov.tko to je mene najbol bolelo.
punca kar poumno....vse bo kul....sploh pa ko zagledaš svojegauser posted image  in v hipu vse pozabiš.
pa enuser posted image  za srečo

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.12.2007 19:02:38   
petea
Čim več dobrih in pozitivnih misli ti želim v naslednjih urah. Če se vsaj malo pripraviš, da se da prenesti bolečino, da si jo sposobna prenesti in da te čaka s tem novo življenje, je porod zagotovo lažji. Meni je taka miselna priprava pomagala.

Če pa imaš dogovorjen porod, pa se boš tako ali tako še lažje zmenila za sredstva za lajšanje poroda, mar ne? Seveda moraš osebju povedati, da te je ful strah, da bodo bolj pozorni nate in ti bodo skušali pomagati. Drugače pa moraš pomoč zahtevati. Najbolje je, da imaš zraven sebe porodnega partnerja, ki se bo znal postaviti zate (sproščal tebe in prenašal tvoje zahteve osebju).

(odgovor članu helimaša)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.12.2007 19:38:19   
Alfabeta
Samo nekaj bi ti položila na srce; predvsem poskusi odmisliti strah. Vem, da je težko ampak itak, ko prideš v porodno vse, ampak res vse ostane zunaj. Predvsem strah. Takrat dobiš neko nenormalno energijo, ker veš da poti nazaj ni.

Boli, seveda boli. Ampak se tudi konča. Verjemi, moj prvi porod je trajal 13 ur. Hudo sem se namatrala, da sem spravila sina ven. Tudi on je bil ves bogi, apgar je bil samo 7, ampak vse sva preživela in ko sem v porodni in tudi še nekaj časa po tem rekla, da ne bom kmalu prišla nazaj.... No, miniti so morala 4 leta. Sedaj čakam na rok 23.1.08. In ja, vsake toliko me stisne, ker upam, da ne bo tako hudo kot prvič, ampak ko se spomnim na to kar sem ti rekla, da se zgodi ko vstopiš v porodno, mi je lažje.

Pa še nekaj...Vsaka ženska je svoj osebek in vsaka bo doživela vsak svoj porod drugače. zato si ne ustvarjaj nekih scenarijev prej, ker itak ne veš kako boš rodila. Najbolje da vse skupaj odmisliš. No, jaz sem šla pri prvem v P smeje, drugi so jokali, jaz sem jih pa čudno gledala, zakaj vraga pa jokajo.Saj grem "samo" rodituser posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?