tinaaja
|
JA, ni nekaj veliko napisanega na netu o tem. Pri nas je genetika pokazala trisomijo 13. Zakaj se je zgodilo - pac smola, splet okoliscin... Moja G dela v porodnisnici, tko da sem v naslednji nosecnosti hodila k njej v Ambulanto za patlosko nosecnost in sem imela vec UZ - ene 7, kjer je gledala rast, mehke markerje za kaksne bolezni,... Zaradi trisomije 13 sem imela moznost brezplacne AC, ampak se zanjo zaradi super dobrih rezultatov NS in DHT (1:20000), nisva odlocila, ker si nikoli ne bi odpustila, ce bi slo kaj narobe. Vsi pravijo, da je samo 0,5% moznosti, da gre kaj narobe, ampak odkar sva mi2 padla s to trisomijo 13 ravno v tak minimalen %, mi statistika ne igra vloge. Pa se zaupala sem G, da bi sigurno kaj videla na UZ, ker je strokovnjakinja za patologijo. Nekako sva si takrat rekla, da morava najprej mi2 verjet, da bo tokat vse OK in je bilo Ce bi bila NS slaba, bi sla biopsijo horionskih resic. Po praznikih poklici na genetiko ali pa naj raje tvoja G in povprasa po rezultatih - jaz sem tako rezultat zvedela skoraj 1 mesec prej kot sem ga dobila po posti.